Mye sunn og god mat

I dag blir det dobbelt opp med mattips – både gårsdagens- og dagens middag, samt to søtsaker jeg lagde tidligere. Det tok 10 min, så det var ikke store jobben akkurat.
Det passer så godt å eksperimentere på kjøkkenet etter jobb, trening og en skogstur – da er nemlig klokka rundt 17 og det er ingenting bra på tv :mrgreen: Dessuten synes jeg det er veldig gøy da, selv om oppskriftene stort sett er ganske like. Nå har jeg fått samlet noe av det jeg har laget gjennom tiden (hovedsaklig det siste året), så kanskje jeg får til noe etterhvert – om ikke annet vil jeg gjerne ha et samlet hefte som jeg kan bruke selv. Noen som har en formening om hva som evt er av interesse; kun desserter (med eller uten næringsinnhold), eller middagstips i tillegg?

Hvitløksmarinert svinefilet med spinatsalat og sennep

(fileten kjøpte vi i Sverige, anbefales)

Marsipan-kjeks

Marsipan (laget av eggehvitte, mandelmel og sukrinmelis) formes som små knapper, strør kanel og sukrin over og inn i ovnen 15-20 min på 160 grader. Når de avkjøles blir de veldig ‘crispy’.
Til opplysning; D synes de var «lite torra», men jeg synes de var gode.

Gratinert kyllingbryst med ost og pesto

Lagde en liten lomme i kyllingen, hadde i lett-ost og pesto over. Inn i ovnen på 180 grader i 30 min, serveres med spinatsalat og peanøtter.

Sjokolademuffins med marsipan

1 egg, 2 eggehvitter, 40g mandelmel, sukrin, 20g bakepro, 2 ts kakao, 1 dl skyr, en klype salt, en klype kardemomme.
2 eggehvitter piskes stive, et helt egg vispes lett med skyr og alt det tørre. Jeg hadde 4 store muffinsformer som jeg fordelte røren i, deretter dyttet jeg en god marsipankule ned i midten.
Inn i ovnen i kun 15-17 min på 160 grader, de er litt løse/bløte når de tas ut – men etter en kort stund i kjøleskapet ‘setter’ de seg og blir perfekte.

Slutter katter noen gang å legge seg på rare steder, eller på rare måter?
Her var det godt å hvile haken..

27 kommentarer til “Mye sunn og god mat

 1. Fitness is my life

  Er helt enig i overskriften din! 😉 Synes de marsipancookiesene så litt ut som fritert fisk! hehe :mrgreen: fish’n’chips 😉 Sjokolademuffinsen så veldig god ut, marsipan og sjokolade er to av mine favoritter 🙂 Og kylling med ost og pesto er en stor favoritt her i huset, har spist det så mange ganger at jeg har mistet tellingen 😆

  Angående oppskriftsheftet; Ja takk til alle tre; middag, dessert + næringsinnhold 🙂

 2. Nina

  Jeg sier også ja til alle tre:) Den kylling med pesto og ost må prøves ut i morgen:)

 3. Kristine

  Stort JA til et samlehefte :mrgreen:
  Både middager og desserter med næringsinnhold hadde vært super. D er heldig som har en slik kokke-mor som deg 😀

 4. hjertekropp

  åh, du lager så mye spennende og kreativt 🙂 jeg kunne definitivt tenkt meg en bok by you, hvertfall med dessertoppskrifter, men også annet 🙂
  Er alltid så mye jeg vil prøve, men går ofte i «glemmeboken» da jeg bare har det her på nettet…en bok liggende klar på kjøkkenbenken hadde vært supert! Go for it:)

  Ha en koselig kveld:)

  ps. nå er jeg på blogg.no igjen…skifter, skifter 😆

 5. VictoriaDesiree

  Et slikt hefte fra deg hadde vært heeeeeeelt genialt!! Du legger ut så mange bra oppskrifter! Og det å ha alt samlet på et sted hadde vært meget kjekt! Tror mange kunne hatt stor nytte av det 😉

 6. Rie Aleksandra

  Et samlehefte/bok er en god ide, og ta gjerne med næringsinnhold på alt. 😀 Dvs, både middag- og lunsjtips + desserter. Lykke til, tror dette kommer til å bli kjempebra Kristine!

 7. Anette

  Du måååå bare gjøre det!! Helst med næringsinnhold sånn at vi som teller kalorier, og har noen å gå på en dag, kan velge og vrake i dine geniale oppskrifter! 😀

 8. Malin

  Jeg trodde du hadde laget nuggets 😯

  Om du vil tjene litt penger på heftet ditt så kan du gjøre slik som en Thomas.A gjør (jeg kjøpte ett lavkarbo-oppskriftshefte av han) Han tar 49 kr for å sende hefte som en pdf-fil på mail, så kan en printe det ut selv om en ønsker det 🙂

  Hihi, fine Todd!

 9. synnøve

  ååh.. se på lille Todd da! Så nydelig.. <3

  Marsipankjeksen så VELDIG god ut.. men trodde først det var noe nuggets eller shnitzelgreier haha.. måtte se to ganger når jeg så at det var kjeks 😆

  ..i dag blir det ost og pesto inni kyllingen – HURRA :mrgreen:

 10. Beate

  Hehe. For et herlig bilde av Todd 😀
  Katter er så skjønne når de holder på sånn. Tro om de vet det selv?

 11. May Wenche

  Heisann ,

  jeg er en ivrig leser av bloggen din, Du er bare helt rå på mat og oppskrifter. Så jeg sier JA Takk til begge deler ang ditt forslag å lage et hefte/bok på dine retter.
  Dine retter er allerede prøvd ut med STOR hell.
  Keep ut the good work !!!!

  Maiken

 12. Hege

  Skulle tipse om det samme som Malin: lag et hefte som pdf-fil, og selg det som en e-bok. Alle oppskriftene dine ser fantastiske ut, men for min del er det dessertene og baksten som hadde vært genialt å fått samlet (eventuelt kan du lage flere hefter med ulike tema?) Næringsinnhold er alltid kjærkomment, men strengt tatt kan man da regne det ut selv?! 😉 En variant er å ha en egen del med oversikt over de mest brukte ingrediensene (mange går jo igjen) hvor du anga næringsholdet pr 100 gr (ja, akkurat som det står på pakkene) hehe.

  Fantastisk at du deler med oss andre. Har beveget meg litt rundt i flere fitnessrelaterte blogger, og ser at idéene dine spres med lynets hastighet, eventuelt med små endringer. «Kilden» er sjeldent oppgitt, men du får ta det som et stort kompliment at de lever sitt eget liv.

  Spennende å høre dine vidre planer når tiden i tenkeboksen har gitt deg noen svar.

  Heier på deg.

  h.

 13. Mums

  Ja takk, alle tre 🙂
  Jeg prøvde nettopp å lage muffinsene, men mine ble seige/deiaktige! Ikke sånn muffins skal være. Skulle de vært lengre/kortere i ovnen? Jeg brukte bare speltmel, da jeg ikke har verken mandelmel eller bakepro, kan det ha gjort utslaget?
  Takk for herlig blogg!

 14. Iris

  Super ide – jeg kommer definitivt til å kjøpe et eksemplar, dersom du gir ut hefte/bok!! 😀

  Alle tre her også; middag, dessert og næringsinnhold!

 15. kriweb

  Aller først; takker for alle tilbakemeldinger om oppskriftshefte! Nå er det jo jobbfri på torsdag så da kan det hende at jeg får litt mer tid til overs. Skal prøve å tenke ut noe som kan falle i smak, mulig jeg deler det opp – det er jo tross alt dessertene som er viktigst, er det ikke? :mrgreen:

  Også måtte jeg le av kommentarene om små friterte fisk/kylling, for jeg så det nemlig selv. Det ser ut som små nuggets, og det er fordi mine sto i ovnen litt for lenge.
  Når det er sagt så er mandelmel perfekt å bruke til panering av både fisk og kylling! Men dette er marsipan, lover 😀

  Malin: Ja, det er noe i den duren jeg har tenkt. Takk for tips! 😀

  Hege: Ja det har virkelig spredd seg fort 😀 De av dere som har fulgt meg fra starten vet at jeg har vært kreativ (desperat) med eggehvitter en god stund nå 🙄 Artig at flere synes dette med sunn baking er gøy da.
  Og tusen takk, heiing trenger jeg alltid!

  Mums: Om du får seige muffins så kan det ha noe med at du ikke har brukt hverken mandelmel eller bakepro – ja. Begge disse ingrediensene er med på å gjøre det saftig. Brukte du fiberhusk? Jeg har ikke prøvd det selv, men har fått tilbakemeldinger om seige/tørre bakevarer med dette.

  Nathalie: Hei! Mandelmel får man kjøpt i helsekostbutikker som; Life, Sunkost osv. Eller på http://www.funksjonellmat.no

 16. Rie Aleksandra

  Ang. seige muffins så blir det oftest det fordi man rører for mye i røra. Muffinsrøre skal man røre minst mulig i for å forhindre nettopp dette. Du får gi det et nytt forsøk Mums! 😀

 17. Tilbaketråkk: En varm dag | Trening, bodyfitness og fordommer

 18. Hilde

  Hei! Må først av alt si : For en fantastisk blogg! Og så, hvor får man egentlig kjøpt dette mandelmelet? 🙂

Det er stengt for kommentarer.