Varmt, nybakt brød

Er ikke det noe vi alle synes er godt? Jeg kan nesten ikke tenke meg noe bedre på en søndag :grin:
Et mykt brød som er proteinrikt og sunt, og som man ikke får vondt i magen av etterpå.

Det finnes utrolig mange forskjellige brødoppskrifter uten gjær og hvetemel, og mange av de inneholder mye frø (linfrø, sesamfrø o.l). Jeg har testet ut et slikt brød og det smaker for så vidt godt, men noen ganger synes jeg det er bedre å lage et «fint» brød som ikke krever så mye tyggemotstand – så i dag ble det det. Veldig lettvint, og tar ikke lang tid å lage.

Mandelbrød:


Jeg ville ha litt sødmesmak i brødet, men dette velger du selv.

Oppskrift:
2 egg
2 eggehvitter
70g mandelmel
20g fiberfin (kan erstattes med mer mandelmel, havremel, kruskakli, proteinpulver e.l)
10g bakepro (det samme gjelder her)
1 dl Skyr Naturell
1 ts jbk-mel (som et bindemiddel, kan også bruke fiberhusk)
1 ts bakepulver
en klype salt
2 ts kardemomme (kan sløyfes)
2 ss sukrinmelis (kan sløyfes)

Pisk eggehvittene stive med litt salt, sett til side. Pisk 2 hele egg med skyr, tilsett alt det tørre og visp sammen til en tykk røre. Vend forsiktig inn de stivpiskede eggehvittene og hell oppi en brødform (ha gjerne bakepapir oppi). Inn i ovnen på 180 grader i 25-30 min.
Jeg fikk 14 skiver, og næringsinnholdet pr:
Kcal: 37
Prot: 5,1g
Karb: 1,2g
Fett: 1,4g

Her er forresten et uklart backstagebilde jeg fant fra Body-shooten i mars. Bladet kommer ut om litt over to uker, den 25.mai (noen dager senere her hjemme i Norge). Jeg har ikke sett eller fått noen bilder selv, så er veldig spent på hvordan det blir.

Nå skinner sola, ha en fortsatt fin dag!

40 kommentarer til “Varmt, nybakt brød

 1. annika

  Supersnygg bild! Må köpa body när den kommer 🙂

  Brödet såå sjukt gott ut och underbart på helgen. Vi äter alltid nybakat på lördagar och lite prottepancake, scrambled eggs & bacon med lite fett. lovely!

  Ha en SKÖN söndag =)

 2. Fitness is my life

  Det brødet så nydelig ut, og jeg er helt enig i at varmt, nybakt brød er utrolig godt! Spesielt med brunost på 😉 Utenom eksamensperiode og andre travle tider tar jeg meg ofte tid til en god frokost med brød/rundstykker i helgene. Det er noe jeg virkelig har begynt å sette pris på! 😀

  Kjempefint bilde av deg! Jeg gleder meg til body kommer 😀

 3. Rie Aleksandra

  Det brødet så herlig ut, og nå som jeg endelig har mandelmel i hus skal jeg få testet det en dag. Det er bare så utrolig synd at produkter som mandelmel, sukrin, fiberhusk osv. er så himla dyrt! 🙁 For å få litt farge på brødet ville jeg prøvd å pensle med enten melk eller egg.

  Gleder meg til å se bildene fra fotoshooten, ‘backstagebildene’ du tok selv var hvertfall skikkelig hotte. 😉

 4. Cecilie

  Brødet står i ovnen nå, er spent på hvordan det blir! Har testet ut mange oppskrifter, men er ikke helt fornøyd. Blir heller til at jeg dropper brød, men hvis dette funker, er det jo fantastisk! Takk for masse inspirasjon 🙂

 5. kriweb

  @annika: Tack! Åh, det hørtes utrolig godt ut 😀
  Håper du har hatt en fin søndag!

  @Fitness is my life: Brunost er pålegg nr 1 på brød, men det hadde vi dessverre ikke.. Jeg er enig, en stor og deilig hjemmelaget frokost er veldig hyggelig i helgene – spesielt nå når det er så fint vær ute.

  @Rie Aleksandra: Ja, det er veldig synd.. man kan bare håpe at man etterhvert skjønner hvor viktig det er med bedre alternativer og at man kan legge til rette for å produsere det her hjemme. Det er import og videresalg som gjør at sluttprisen blir såpass høy.
  Oj, du har bakt! Den muffinsen så saftig og god ut 😀

  @Cecilie: Jeg har hatt et par uheldige forsøk jeg og, har ofte opplevd at brødene blir tørre – det er derfor jeg liker kombinasjonen av mandelmel og skyr. Håper det falt i smak!

 6. Iris

  Lenge siden jeg har bakt selv nå, men disse oppskriftene dine inspirerer! 😀

  Gleder meg til BODY kommer ut – bilder av en hot Kristine i bikini kan vi ikke gå glipp av! 😉

  Håper du har hatt en deilig dag i sola!

 7. Cecilie

  Hurra, det ble jo fantastisk! Tusen takk! Som loff, istedenfor de vanlige tørre og tunge… Mannen min elsket det også 🙂

 8. Karen

  Hei Kristine:) Bloggen din er så bra og inspirerende! Liker spesielt alle mat- og kakeoppskriftene dine, selv om jeg ikke har prøvd så mange av dem ennå. Men jeg lurer på en ting; hvordan klarer du egentlig å regne ut næringsinnholdet i alt du baker? Tenker på det hver gang du skriver det ned, hehe 😀 Og så lurer jeg på om du teller kalorier?

 9. Margrethe

  Rett ut og kjøpe Body når den kommer, ja 🙄

  Jeg har et spørsmål.
  Jeg er generelt veldig sunt, elsker og trene og spise sunn og god mat, men jeg har en veldig dårlig uvane. Jeg elsker søtt 😕 Hver dag MÅ jeg ha en bit sjokolade eller kake, jeg klarer ikke la vær! Det er verken bra for helse eller kropp og jeg prøver stadig å venne meg av denne uvanen, men jeg klarer det ikke. Jeg har også prøvd å lage sunne alternativer (med oppskrifter fra din blogg), men det gjør bare lysten enda verre. Jeg vil gjerne klare hverdagen uten søtsaker, og unne meg noe ekstra i helgen…ikke hver dag slik som nå.
  Hvordan klarer du å motstå slikt i hverdagen?
  Jeg er også nyskerrig på hvordan du klarer å holde motivasjonen oppe?
  Håper du kan gi noen gode råd 🙂

 10. Rie Aleksandra

  Jeg har jo blitt bakegal. :mrgreen: Dagens blåbærmuffins ble supersaftige, tror blåbærskyren i kombinasjon med bakepro gjorde susen. Men hvis du skal teste en muffinsoppskrift må det bli gulrotmuffinsene med sjokolade, de er fremdeles de beste jeg har smakt. 😀

 11. smilefjeset

  Hei!

  Jeg lurer på om du noen ganger trener om morgenen? Har veldig lyst til å teste ut IF, men trener før skolen noen dager. vet ikke hvor lurt det er å trene styrke på tom mage..?

 12. Siri

  Jeg pleier vanligvis ikke å kommentere på blogger og dette er kanskje en litt malplassert kommentar, men jeg må bare få sagt at du virker som en utrolig søt og hyggelig jente! Jeg trener kun for å stramme opp litt her og der, ikke i nærheten av så seriøst som deg men allikevel er du en inspirasjonskilde både med tanke på motivasjonen og livsstilen rundt trening og det å spise sunt! I tillegg virker det som om du gjør det du gjør fordi du liker det og det inspirerer og motiverer veldig.

  Jeg har aldri tenk over hvor mye som faktisk ligger bak disse sterke, flotte kroppene man ser men nå skjønner jeg litt mer av det og det at det ligger mye mer bak enn bare trening 4 ganger i uken.

  Jeg kjeder meg litt på jobben og har nå brukt rundt 2 timer på å bla meg bakover i bloggen din og det første jeg skal gjøre når jeg kommer hjem er å prøve meg på mandellappene før jeg tar en tur på trening! 🙂

  Takk for et sunt og «riktig» forbilde(med tanke på at du ikke vil trene deg så tynn som overhodet mulig, bare sunn og sterk) for oss jenter!:)

  Hilsen Siri, 20 år

 13. Anonym

  først må jeg bare rose deg oppi skyene for alle dine gode oppskrifter her inne.. super blogg og jeg er en fast leser!!

  det brødet så bare kjempe godt ut.. tenkte å prøve meg på det i morgen.. men lurer på noen ting..
  -hvor får man kjøpt mandelmel? og hva er bakepro og jbk-mel?

  hilsen en fast leser ..som prøver å lære seg å lage sunn mat 🙂

  🙂

 14. kriweb

  @Iris: Jeg grugleder meg 😀 Man vet jo aldri hva de velger ut av bilder, så er det ingen hemmelighet at man ofte er svært selvkritisk 🙄

  @Cecilie: Så bra, det ble jeg glad for å høre 😀

  @Karen: Takk! Jeg teller ikke kalorier eller veier maten i det daglige, men når det gjelder kakene synes jeg det er greit å vite innholdet. Da veier jeg opp det jeg bruker, finner frem næringsinnholdet pr 100g – og regner utifra det.

  @Margrethe: Jeg er (dessverre) akkurat lik, jeg er en søtmoms uten like – sånn har jeg alltid vært. Jeg har prøvd å gå flere uker uten, men ‘trangen’ går aldri over. Jeg har derfor lært meg å leve med det, å unne meg godt innimellom (lørdagsgodt) + lage sunnere versjoner som dekker søtbehovet. Det fungerer for meg!

  @Rie Aleksandra: Godt, da er det flere av oss :mrgreen: Gulrotkake/muffins må jeg prøve snart ja!

  @smilefjeset: Nei, jeg trener ikke om morgenen.. men jeg har ofte trent på tom mage senere på dagen uten problemer, du får nesten prøve deg frem. Det anbefales BCAA/protein før og etter morgentrening, og deretter faste igjen til formiddag/ettermiddag.

  @Siri: Dette var utrolig hyggelig å lese Siri, tusen takk!

  @Metallian: Jeg glemte å sette bollen i fryseren i går, men nå er den inne så i morgen blir det kanskje noe? 🙂

 15. Katarina

  Har precis lagat brödet o måste säga wow!!! Väldigt luftigt och gott. Tack för alla fina recept 🙂

 16. Maiken

  Sitter og nyter mine nystekte «boller» lagd etter denne oppskriften! Hadde både sukrin og kardemomme i, det gjorde at det ble skikkelig hvetebolle-assosiasjon! Smaker kjempegodt! Stekte de i muffinsbrett, de hevet seg fint! Tusen takk for oppskriften! PS: Hvordan oppbevarer du disse? Kan de fryses? Digger bloggen din! 🙂

 17. kriweb

  @Katarina: Vad bra! 😀

  @Maiken: Ja, ikke sant? Jeg er blitt så glad i kardemomme – bruker litt i nesten alt jeg lager, i hvert fall i boller for da får det den gode bollesmaken 😀
  Jeg pleier stort sett å lage ting som enten blir spist opp samme dagen, eller dagen etter (holder seg fint i kjøleskapet, blir nesten bedre etter en dag synes jeg). Jeg har ikke fryst dem, men det skulle ikke være noe problem.

 18. TC

  Hei!
  Fikk tips til siden din av en venninne. Forsøker å redusere karbohydratene i kostholdet for å bli litt sunnere, samt få mer stabilt blodsukker.. Har testet ut mandelbrød og lav-karbo-lappene dine, og det smaker veldig bra! Syntes det er interessant å følge bloggen din, det her er noe som er ganske langt unna min hverdag. Så egentlig; takk for at jeg får følge med 🙂

 19. kriweb

  @TC: Hei! Takk for det, overraskende god konsistens på brød og lignende med kombinasjon av mandelmel og skyr/kesam – saftig og godt.
  Og takk for at du vil følge meg her 🙂

 20. Tilbaketråkk: Et dyrt brød. « Nettisen's Blogg

 21. Helene

  Nå har jeg fått mandelmel i posten og gleder meg til å prøve mandelbrødet ditt. Er litt lei av det lavkarbobrødet jeg har laget i det siste… Fikk anbefalt brødet ditt av en venninne som likte det veldig godt! 🙂

 22. Hanne

  Anbefaler å tilsette skallet av en halv sitron og litt hvetemel (droppe kardemomme og tilsette 5ss sukrin). Smør sukrinmelisglasur på toppen og det blir kjempegod sitronkake 😀

 23. Madeleine

  Heeei =)

  Har fått faren min til å ta seg innom helsekostbutikker for å finne mandelmel(mange som skulle ha men ikke hadde) og fikk også tak i jbk-mel og sukrin og fikk sendt det til meg her i England! Så nå har jeg endelig fått bakt dette brødet og det ble jo kjempegodt 😀 weee! aldri laget brød før heller så veldig fornøyd 😉
  Takk for en god oppskrift! Gleder meg til å komme til Norge i julen og prøve masse mer av de gode oppskriftene du legger ut!

  Ha en fortsatt fin kveld 🙂

  Klemmer!

 24. kriweb

  Om det ble lavt så kan det være at eggehvittene ikke var godt nok pisket og beholdt luftigheten, eller at du brukte for stor brødform. Doble oppskriften, eller bruk mindre form! 🙂

  Tusen takk til dere alle, koselig med positive tilbakemeldinger!

 25. Tilbaketråkk: Enkle mellommåltider som frister | Trening, bodyfitness og fordommer

 26. Tilbaketråkk: Sunne lunsjtips | Trening, bodyfitness og fordommer

 27. Tilbaketråkk: Svever på en rosa sky | Trening, bodyfitness og fordommer

 28. Tilbaketråkk: Grønn middag og rosa trening | Mat til muskler

 29. Mona

  Hei. Har bakt dette brødet nå. Gleder meg til det blir passende temp 🙂 men skal det være veldig mykt eller har jeg gjort noe galt? 🙂

 30. Line

  Hei! Går det å erstatte mandelmelet med kokosmel? Blir det da i såfall samme mengde? 🙂

 31. Kristine

  @Line: Hei! Jeg vil tro det ja, mulig det blir litt porøst/mykt bare. Kokosmelet tiltrekker seg noe mer væske, men det blir nok ca samme mengde.

 32. Tilbaketråkk: Vil du ha noe raskt og lettvint?Mat til muskler | Mat til muskler

 33. Alina

  Hei! Har ikke klart å finne skyr naturell på noen butikker, hva kan jeg isåfall bruke istedenfor? Er vanlig yoghurt naturell eller evt. skyr med vaniljesmak greit å bruke?:-)

 34. Amalie

  *Litt sent ute*
  Er dette godt å bruke som toast? Er det litt solidt – slik at det er lett å skjære f eks ganske tynne skiver av det? 🙂

 35. Kristine

  @Amalie: Jeg har aldri prøvd det selv, men jeg vil tro det går fint – bare ikke med så altfor tynne skiver, det er ikke så solid 🙂

Det er stengt for kommentarer.