Bakehysteri?

Ja jeg baker mye, og jeg liker å lage såkalte sunne desserter. Jeg kunne egentlig ønske at det fantes et annet ord enn ‘kake’ for det jeg lager, for det er strengt tatt ikke noen kakeingredienser annet enn egg i det. Det er mer i kategorien mellommåltider/kveldsmat.
Det er mange som mener at man skal kutte ut alt som smaker søtt i hverdagen fordi det ikke er bra og fordi man da aldri blir kvitt denne lysten, men jeg ser ikke helt poenget med det med mindre man virkelig har problemer med søthunger. Det er forskjell på sukker og søtt, og så lenge det er snakk om hverdagslige desserter som i tillegg er sunne så ser jeg ikke det store problemet. Vi har flere middager som f.eks pannekaker o.l som er søtt uten at det er noe mindre middag eller måltid av den grunn.

Vi velger alle hva vi ønsker å spise i løpet av en dag; for noen er det viktigst med næringsinnhold og fordeling av næringsemner, for noen er det ren, rå eller fet mat m.m, og for andre er det smak og lyst. Så lenge man føler at man har et sunt forhold til mat og kropp og spiser på en måte som er bra for en selv, så synes jeg man skal få spise som man vil.

Hovedmotivasjonen til å lage sunne matretter, ta bilde av det og poste det her er tilbakemeldingene jeg får fra dere lesere. Det er ikke for å bevise noe, briefe med kokkekunnskapene mine (ha-ha) eller for å omvende alle til å bake sunt. Det er rett og slett fordi jeg liker det, jeg hadde gjort det uansett blogg eller ikke. Jeg liker å lage mat, jeg liker å få i pose og sekk (spise søtt og komme i form) og jeg liker å fotografere.
Og når jeg i tillegg får mye motivasjon og inspirasjon tilbake, så hvorfor ikke. Det er givende å få tilbakemeldinger om at jeg har hjulpet noen til å spise bedre, trene, få opp øynene for sunnere, variert mat og ikke minst til å finne en matglede.

Og med det avslutter jeg med dagens middag og dessert :grin:

Middag; Karbonadedeig med champignon og ruccola

Karbonadedeig stekt med krydder, hvitløk, hakkede tomater, champignon og purre. Lett-ost og ketchup over, samt ruccola og brokkoli.

Dessert; Eplekake med marsipan

Nøttebunn og marsipan (se oppskrift i forrige innlegg), samt eple, kanel og sukrin på toppen.
Nøttebunnen stekte jeg på 180 grader i 10 min, deretter la jeg på marsipan, eple, sukrin og kanel, og stekte videre i 25-30 min.
Serveres gjerne med vaniljekesam, eplesyltetøy eller is til.

Ha en fin kveld videre!

25 kommentarer til “Bakehysteri?

 1. Stine

  Jeg er så enig! Leste noe jeg syntes var en smule unødvendig skrevet om slike ting nå nettopp, og jeg ser virkelig ikke problemet med sunn kakebaking. Jeg har måttet kutte ned på gluten og laktose pga store magesmerter ved inntak, og da er slike kakeoppskrifter perfekte (bytter ut kesam/skyr med rismelk). Takket være disse kan jeg også spise kake i selskap i helgen 😀

  Riktig god helg til deg, D og de to søte små!

 2. Fitness is my life

  Jeg er veldig enig med deg! Jeg er glad i mat som smaker godt, mye smak enten det er krydret, søtt, salt osv. Gode smaker er viktig for meg (i tillegg til et bra næringsinnhold) 🙂 Også elsker jeg å kokkelere! Hadde lyst til å bli kokk da jeg var yngre, men «fikk ikke lov» av de hjemme 😆 Så da får hobbykokk duge 😉 Kake og mat ser som alltid bra ut! Namnam :mrgreen:

 3. Jeanett

  Vi kan konkludere med at det er en win-win situasjon: Du får inspirasjon til å fortsette og andre får inspirasjon til å begynne 😉

 4. Hilde

  Hei!

  Jeg har blitt fast leser av bloggen din, synes den er kjempe-inspirerende! Har fått masse gode tips her om sunn og ikke minst god mat man kan lage! Synes det er flott at du legger ut oppskrifter på sunne kaker/desserter, et supert alternativ for oss som liker å leve sunt (men fremdeles ønsker å spise gooood mat). Håper du fortsetter sånn!! 😀

  Ha ei fin helg!! 🙂

 5. Henrikke

  Hei! Jeg ville bare takke deg så utrolig mye. Bloggen din er en av mange grunner til at jeg nå har klart å ta av meg 20 kg! Du er en utrolig inspirasjon! Både treningsformer og ikke minst alle kakene dine. Jeg har stor handlet sukrin og sukrinmelis og baker mange av kakene du lager 😉 Tusen takk nok en gang 😉

  Kan jeg bare spør hvor du kjøper proteinpulver ditt?

 6. Jade

  Du er utrolig inspirerende, og jeg setter kjempestor pris på at du deler med oss som leser bloggen din. Massevis av gode tips! Du er så flink!

 7. Rie Aleksandra

  Thumbs up for baking, har jo blitt ganske bitt av basillen selv.

  Ser du har endret utseende på bildene, lager du de med en ramme slik før du legger de inn her? Var hvertfall lekkert. 😀

 8. Beate

  Jeg synes også det viktigste er at man selv er fornøyd med kostholdet man har.
  Så lenge som kroppen fungerer bra på det, er det jo ikke så nøye hva andre synes.
  Selv har jeg funnet ut hva som fungerer for meg. Og selv om jeg i stor grad holder meg unna karbohydarter, vil ikke det si at jeg holder meg unna søtt :mrgreen:
  Spiser sjokolade ca hver dag, og sukring og frukt blir brukt flittig 😉

  Hjemmelagd marsipan er rågodt. Da slipper man unna alt sukkeret og hvetemelet (!) som brukes i den man får på dagligvare.

 9. Rebecca

  Jeg ELSKER oppskriftene dine og bloggen din generelt. Håper ikke du kommer til å forandre på noenting, da du er en stor inspirasjonskilde for meg!

 10. Jeanette

  Baking er gøy og bakevarer er godt! Hvis man har lyst og tid ser ja da ingen grunn til å begrense en sånn hobby! Tusen takk for at du deler det med oss andre som ikke er like kreative, men som elsker det søte og sunne!

  Jeg har aldri forstått poenget med å spise ensformig og kjedelig, når man kan spise variert, godt og komme i like god form. Dette gjelder jo selvfølgelig for de som føler at dette funker, ulike ting funker for ulike mennesker.

  For meg er i hvert fall bloggen din både en bidragsyter til at jeg har et sunnere forhold til mat, samtidig som jeg spiser mye mer etter lyst enn før og formen er bedre en noensinne!

  Så takk for det, både bilder og oppskrifter settes meget stor pris på 😆 😆 😆

 11. Tonje Paulin

  Synes oppskriftene dine er helt supre, Kristine!! Herlig at du deler dem med oss her på bloggen. Har prøvd sjokoladekaken. Den var utrolig digg!! Neste blir «Troika-kaken». Mmmm… Gleder meg!! 🙂

 12. Frode

  Synes ikke du skal kalle det hysteri Kristine.

  Baking har, slik det ser ut som for meg, blitt en hobby for deg, som du trives godt med.

  Hvor mange timer bruker ikke andre folk på hobbyer som for andre igjen virker helt meningsløse?

  Mitt motto er at man skal gjøre det man trives med, om dette er å bake i 3 timer hver dag, pusse tresnekka i 3 timer hver dag, eller sminke seg i 3 timer hver dag, så er det viktigste at man koser seg. Livet handler om å legge til rette for de små tingene, slik at man kan få brukt mest mulig av den andre tiden på det man liker best 🙂

  Blir forresten spennende å høre hva du planlegger angående konkurranser i fremtiden ! 🙂

 13. synnøve

  Jeg er veldig glad for at du er en så flittig kakebaker! Og setter spris på at du deler oppskriftene med oss 😀
  Jeg ser ikke poenget med å kutte ut alt som smaker søtt (og godt) i hverdagen–bare fordi det er søtt.. man skal jo ha matGLEDE! Og hvis søte kaker gjør deg glad, og som i tillegg er SUNT, hva er da problemet? :mrgreen:

  Stå på med bakingen du 😉

  God helg!

 14. Hanne

  Beate: der skal ikke være hvetemel i marsipan. Da har du kjøpt noe dårlig noe.. 😯

  Først av alt må jeg rett og slett gi deg en applaus for quattro-kaken! Snakker om konfektkake 😀

  Ellers blir det som jeg alltid har sagt; det viktigste er å gjøre det som fungerer for deg. Passer det deg å spise søte (sunne) saker hver dag, så kan du jo gjøre det! Jeg er i grunnen en av de som er for å unngå søte ting i hverdagen, rett og slett fordi jeg blir så vant til å spise det at jeg får hyppigere cravings, men om jeg alltid hadde SUNNE søte saker til mellommåltid osv så ville det jo ikke ha noe å si 🙂 Likevel er ikke dette altomfattende, jeg er nemlig også av den oppfatning at det er bedre å spise en liten bit sjokolade hver dag enn å gå på en gigasmell den dagen du ikke orker å vente lenger :mrgreen: Alt handler om balanse..

  Vi er jo alle enige om at vi skal jobbe med kroppen og ikke mot den, og det samme gjelder vel den mentale biten? 😀

  Likte det flere nevner over her, at hver av oss bruker tiden vår på det vi liker! Jeg henger meg også litt opp i det at folk kritiserer deg (og andre) som baker sunt, helt uten å tenke på hvor mange som baker tradisjonelle kaker og gjærbakst til kaffen hver eneste dag… Der er alltid noen å «ta» 🙄

 15. Jane

  Elsker oppskriftene dine… På tirsdan skal jeg tråle den siste helsekostbutikken for mandelmel.. Håper de har.. Hvis ikke må de bestille til meg.. hehe…

  Jeg må bare spørre deg om noe.. Du trenger ikke svare hvis du ikke vil…Har du lagt inn silikon? Bare tenkte det siden du trener så mye så forsvinner jo puppene passe fort…

 16. kriweb

  @Eirin: Helt fantastisk godt inni kake!

  @Stine: Jeg har lest et par diskusjoner på nettet selv, og jeg synes det er unødvendig. I mine øyne er det ikke noe galt med sunne og smakelige hverdagsdesserter, om det redder mange fra å fråtse i sukker så hvorfor ikke.
  Takk, god helg! 😀

  @Fitness is my life: Jeg og! Har blitt utrolig interessert i, og glad i å lage mat 😀

  @Jeanett: Ja, så jeg håper ‘forholdet’ vårt fortsetter en liten stund til :mrgreen:

  @Hilde: Takk, det var koselig å lese!! God helg 😀

  @Henrikke: Åh, gratulerer så mye – så flink du har vært (og er) !
  Jeg får proteinpulver fra http://www.nordicnutrition.no – veldig god på smak + der har de bl.a proteinpulver helt uten karbo.

  @Jade: Tusen takk!! Håper du får en fin helg videre 😀

  @Rie Aleksandra: Ja, jeg er så glad for at du og Hanne (hannelm.wordpress.com) har satt igang. Dere er jo dyktige kakebakere fra før!
  Ja, jeg bruker et gratis photoprog. som heter Photoscape!

  @Beate: Jeg vet at du er en av de som har hatt en totalomvending på kostholdet, og jeg er så glad for at du har funnet det som funker for deg. Jeg tror det er viktig at vi ikke kritiserer andres kostholdsvaner, det har liksom ikke noen andre noe med. Man får så mye mer ut av å lære enn å kritsere, eller noe i den duren 🙂

  @Rebecca: Takk, det var hyggelig! Ja, det blir mer sunn mat fremover, med nogo trening og kropp attåt. Sånn som før med andre ord 😀

  @Jeanette: Det er en veldig hyggelig hobby synes jeg :mrgreen: Det handler jo ikke om at man lager sunne kaker fordi man er fanatisk opptatt av sunnhet eller MÅ ha noe søtt hver dag, for min del handler det om bake- og matglede.
  Takk, det blir jeg veldig glad for å høre 😀

  @Tonje Paulin: Troikakaken var faktisk veldig god, nesten enda bedre dagen derpå. Litt tålmodighet, og litt klin – men det var verdt det :mrgreen:

  @Minda:
  Tusen takk, og riktig god helg!

  @Frode: Det har du rett i! Jeg bruker stort sett kun 20-30 min på å lage en kake, det er nesten så jeg kunne ønske at det tok lengre tid. Jeg får prøve flere avanserte kaker fremover 😆
  Det var godt sagt, det er utrolig viktig å prioritere riktig slik at man får gjort det man liker best.

  @synnøve: Nettopp – hva er da problemet? 😎
  Tusen takk! Og riktig god helg!

  @Hanne: Takker *neie pent* :mrgreen:
  Jeg er så vant til å spise noe søtt etter middag, og selv om enkelte vonde vaner kan vendes – så ser jeg ikke noe galt i å gjøre om vonde vaner til gode vaner 😀 Jeg er i hvert fall veldig fornøyd med kostholdet, og har ofte blitt reddet ut av sukkerhunger ved å lage noe sunt. Jeg har gått i flere uker uten noe søtt på konk.diett, men det behovet forsvant aldri for min del. Helt utrolig, men det ble bare sterkere og sterkere.. Jeg er en tapt søtsjel.
  Også er det moro da!

  @Jane: Krysser fingrene for at du får tak i mandelmel! Hvis ikke kan du male/kverne mandler selv, eller for å få det like magert som mandelmelet de selger; (litt mer jobb) legge de i bløt, ta av skallet og så male/kverne.
  Nei de forsvinner ikke hos alle selv om man trener mye, det handler mer om hva slags form man har. De blir noe mindre når fettprosenten blir lavere – ja.

 17. Tilbaketråkk: Bodyfitness – fult fokus! « Diva life

 18. Diva

  DU må for guds skyld ikke stoppe med oppskriftene dine 😀 Jeg elsker alle de innleggene og håper å bli like flink som deg en dag 🙂

 19. kriweb

  @Diva: Jeg synes ofte det er spennende å lese hva slags tanker folk har rundt dette med kosthold.. jeg leser det, glemmer det, og fortsetter å lage sunn mat 😀

 20. Rie Aleksandra

  Tusen takk for tips, det skal lastes ned umiddelbart! 😀 Og du må ta en del av æren for at jeg har fått bakelysten tilbake, for du har virkelig vist at det er mulig å bake og fortsatt leve sunt. Så takk! 🙂

Det er stengt for kommentarer.