Quattro-kake

Ja, det er en sunn kake! Nok en gang – full av eggehvitter og søtning!

Jeg hadde egentlig tenkt til å kalle det en troika-kake, men jeg har ikke bare 3 lag i kaken – jeg har 4. Så da lagde vi en helt ny kake med et nytt navn, just like that :smile:

Men aller først, middag! Og jeg skal ikke ta æren for denne nydelige fiskeretten, men gi dere oppskriften. Det smakte helt utrolig godt. Takk for maten, D!

Panert torsk med skivede gulrøtter

Torskefiletene vendes først i egg, deretter mandelmel og riven lett-ost. Krydres med salt&pepper og stekes på middels varme i stekepanne til mandelmel og ost har laget en sprø skorpe. Gulrøtter skives og stekes med hvitløk. Serveres med basilikum rørt med skyr naturell.

Og så desserten som jeg lagde, har overgått meg selv denne gangen – er jo så moro å prøve noe nytt.
Quattro-kake

Og for de av dere som er interessert i (lang) oppskrift, så består kaken av;
Nøtte/marengsbunn
3 eggehvitter
40g mandelmel
1 ss eddik
Sukrinmelis
Eggehvitter piskes stive med sukrinmelis og eddik, vender inn mandelmel til slutt. I ovnen i ca 15-20 min på 180grader.

Marsipan (bør lages dagen før, da blir den myk)
2 eggehvitter
80g mandelmel
Sukrinmelis
Blander alt godt, helst litt mer sukrinmelis enn mandelmel. Ingen visping. Oppbevares i tett boks i kjøleskap et døgn.
(Jeg brukte litt ca 2/3 av denne da jeg var redd for at det skulle bli for mye, men kunne fint ha brukt hele da det smakte veldig godt med marsipan i kaken).

Sjokolademousse
2 eggehvitter
2 ts kakao
10g sjokoladeprotein
Sukrinmelis
en klype salt
2 gelatinplater
3-4 ss espresso
Eggehvitter piskes hvite, blander deretter forsiktig inn det tørre mens vispen går. Smelt gelatinplater i litt kaffe og hell i tynn stråle sammen med resten.

Bringebærélé
5 gelatinplater
0,4 dl sterk blandet Fun Light – bringebær

(Mørk sjokoladeglasur på toppen)

Jeg ville egentlig ha det i en annen rekkefølge, men jeg har hørt at marsipan og gélé helst ikke skal være oppå hverandre. Litt grisete ble det men.. husk at ting helst bør settes kaldt og stivne litt før neste lag legges på – spesielt géléen. Tålmodighet er en dyd :grin:
Hele herligheten inneholder/pr kakestykke (fikk 8 veldig store)
Kcal: 648 / 81
Protein: 73,7g / 9,2g
Karbo: 12,1g / 1,5g
Fett: 18,7g / 2,4g

Proteinrik, lav på karbo og mye sunt fett.

Fine pusen min (som hører lyder og dermed får disse viking-ørene)

24 tanker om “Quattro-kake

  1. avatarAstrid

    Takk for masse inspirerende mattips 🙂 Har blitt fast leser av bloggen din og er innom hver dag. Keep up the good work!

  2. avatarMarianne

    Du er helt rå, en sunn «troika», jo 🙂

    Du burde gjøre en kokebok, bakeverdenen trenger deg 🙂

    Også så koselig at du legger ut bilder av Todd, han er så fin,
    blir helt myk i katteelsk-hjertet mitt 😉

  3. avatarJanita

    Kakene dine ser helt sykt gode ut 😀
    Men hvor får du kjøpt alle ingrediensene? Helsekost? Har utrolig lyst til å lage noen av kakene du har lagd, men litt usikker på hvor jeg får kjøpt alt.. Og koster de typisk mye?
    Kan du ikke lage et innlegg om hvor du får kjøpt alt ol. 🙂

  4. avatarMalin

    Oioioi, nå har du overgått deg selv her 😆
    Fått det pressa inn i noen firkanta former, så vips- Troika/Quattro sjokoladebar!

    Jeg prøvde en ny Skyr i dag, blåbær og vanilje. Den beste hittil, både på smak og konsistens.

    Åh, fiiine Todd. Viking-Todd :mrgreen:

  5. avatarBeate

    Jeg tror du hadde tjent stort, hvis du hadde startet bakeri med kakene dine 😉

  6. avatarFitness is my life

    Herreminhatt den kaken så god ut! Du er virkelig noe for deg selv 😉 Den skal DEFINITIVT testes når masteroppgaven er levert og jeg har litt tid til mer kakekokkelering :mrgreen: Gleder meg allerede!

  7. avatarKaHo

    Her har du virkelig overgått deg selv ja! 😀 Du er glad i troika skjønner jeg 😉 Så lurt å finne på en sunn erstatning for den, tror nesten jeg må prøve denne en dag jeg har tid. 😀
    Kos deg! 🙂

  8. avatarAnonym

    Hei. Jeg lurer på en ting. Er alle kakeoppskriftene du legger ut i bloggen sunne? Altså,sånn man kan lage i hverdagen om man får et skikkelig «søtkick» ? Og da uten å få dårlig samvittighet? 🙂

  9. avatarMona

    Hei! Oppskriftene dine er superinnspirerende!
    Har bestillt meg sukrin, mandelmel og hi-maize, og gleeder meg til og lage noe av det. keep up the good work!

  10. avatarTina C

    Hei!

    Jeg ville bare si at jeg er blitt en stor tilhenger av bloggen din, og du har inspirert meg til å prøve mye nytt og sunt på kjøkkenet! Dette merker jeg påvirker både treningen og motivasjonen min også. Takk for at du deler de ulike oppskriftene med oss=)

  11. avatarAnne

    Seriøst, du kan selge de oppskriftene der!! Du burde virkelig gå i allianse med ett eller annet firma som selger «slankemat» (kaller det dét i mangel av et annet uttrykk…) Den kaken så helt fantastisk bra ut!!

  12. avatarMerethe

    Den kaka så kjempegod ut! (middagen også!)
    Men jeg må bare spørre: Hvem spiser alt du baker?? 😆

  13. avatarhanne

    Den kaka så innmari god ut, så flink du e!:) Og Todd med sine vikingører er også til å spise opp, hain e så fin:)))))

  14. avatarkriweb Innleggsforfatter

    Tusen takk, veldig glad for at den falt i smak hos dere. Troika er jo så godt 😀 Den smakte nesten enda bedre etter en natt i kjøleskapet.
    Og jeg blir veldig glad for at dere liker bilder av pusen min, Todd.

    Ingredienser jeg bruker har jeg skrevet om her; http://www.kriweb.no/?p=3585

    Kaker jeg lager blir stort sett spist av meg og D i løpet av et par dager, noen blir også spist av besøkende 🙂

  15. avatarIngrid

    Hvor får du kjøpt gelatinplatene? Jeg har lett litt overalt, men jeg aner ikke hvordan merke det er, hvordan de ser ut, eller i hvilken hylle de skulle vært under.. Hm 🙂

  16. Tilbaketråkk: » Bakemester harepus Planlagte, gjentatte repetisjoner

  17. Tilbaketråkk: Kakemani? | Trening, bodyfitness og fordommer

  18. Tilbaketråkk: Sunn bakehysteri? | Trening, bodyfitness og fordommer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *