Salt & søtt

Jeg slår et slag for denne «svenske» retten igjen, i Sverige har de til og med egne pizzaer med nettopp dette. Det høres kanskje litt merkelig ut, men banan og karri er en veldig god kombinasjon. Spesielt om bananen er veldig moden og søt, altså ingen halvgrønne bananer (som jeg foretrekker å spise ellers).

Svin med banan&curry

Steker svinefilet med krydder/karri, banan, brokkoli, hvitløk, purre, paprika – legges på et lag med spinat som vanlig.

Dere husker kanskje at jeg skrev her i fjor at dere kom til å bil lei av denne bakingen min? Vel, er det noen som har ombestemt seg? :mrgreen: Bra, for her kommer det mer.

Mørk sjokoladekake med espresso

Veldig god, en favoritt i kategorien ‘sjokoladekake’ for tiden. Skal det være noe salt i sjokolade så er det nøtter!
Oppskrift:
1 egg
2 eggehvitter
30g mandelmel
20g sjokoladeprotein
20g bakepro
1/2 espresso
1,5 dl skyr naturell
3 ts kakao
sukrinmelis
sukrin
en klype salt
Visp eggehvittene stive med sukrinmelis. Visp det hele egget med sukrin, ha deretter i skyr og espresso. Bland inn det tørre, visp godt og vend eggehvittene forsiktig inn på slutten. Inn i ovnen i 20-25 min på 180 grader. Den skal være litt fuktig, sett den inn i kjøleskapet så den får ‘satt seg’ – da smaker den best.

Glasur:
1 eggehvitte
5 ts kakao
sukrinmelis
4 ts espresso

Knus og strø 20g salte peanøtter over til slutt – eventuelt ha litt i selve kaken også.

Innhold per kakestykke med glasur og peanøtter:
Kcal: 98
Prot: 12,4g
Karb: 2,3g
Fett: 4g

Det ble en styrkeøkt på overkroppen i dag; Chins m/assistanse, skulderpress, brystpress, nedtrekk, roing og sidehev i kabel.

33 kommentarer til “Salt & søtt

 1. Maiken

  Sjokolade og peanøtter er en killer kombo!! Hvilket merke peanøtter bruker du? Når du skriver at kaken skal i kjøleskapet, venter du da til den er helt kald først? Har liksom det inntrykket at man ikke skal putte varme ting inn i kjølskapet… Tenkte å prøve denne i morgen, så håper du har mulighet å komme med en liten oppklaring. 🙂

 2. kriweb

  @Fitness is my life: Takk! Jeg jobber iherdig med disse små rakkerne :mrgreen:

  @Rie Aleksandra: Jeg har faktisk en «rekord» på 3 stk, men det er nærmere et halvannet år siden. Jeg var nemlig veldig flink til å øve på chins da jeg startet å trene, men så dabbet det dessverre av.. nå terper jeg imidlertid mye på teknikk igjen, så det tar nok ikke så langt tid nå! Håper jeg 🙂

  @Maiken: Mhm – det er godt! Jeg bruker Pollys saltede.
  Ja, den sto vel ute i 15-20 min før jeg satte den kaldt. Gi meg gjerne en tilbakemelding på hva du synes, jeg har nettopp kost meg med 2 kakestykker 😀

 3. Tone

  Den kaken så god ut.. Jeg forsøkte å lage noe liknende på slump i går, men det ble bare gummi. Jeg er verdens dårligste baker! 🙄 Kanskje jeg skal prøve din oppskrift istedet, så har jeg i alle fall noen andre å skylde på hvis det ikke går bra 😉

 4. Rie Aleksandra

  Wow, ja men da så! Når du har klart såpass før tar det nok hvertfall ikke lang tid nei. 🙂

  Har forresten vurdert iskremmaskin lenge selv, men nå har jeg ikke mer plass i skapene lenger… sopptørker, stavmikser, håndmikser, vaffeljern – you name it. Hvis du finner en bitteliten praktisk sak må du si fra. :mrgreen:

 5. Anette

  Blir faktisk ALDRI lei bakingen din!! Kunne ønskte du bakte mer jeg!! 😀 Vet du kaloriinnholdet i hele kaken?? 🙂

 6. Stine

  Hei Kristine!
  Har du en e-mail som jeg kan kontakte deg på?
  Har noen sp.mål til deg som jeg helst ikke vil skrive her 🙂

 7. Annika Persson

  Åhh nu blev jag såå hungrig och sugen på att lage kake. Imorgen har jag bursdag så då ska jag ta med vanlig svensk tårta/kake til job. Då kommer gutta på job bli såå glad.

  En fråga bara isteden for mandelmel, hva kan man bruke? Har letat men får ikke tak i det. Finns det på helsekost? Der fant jeg Sukrin iaf 😉
  Tack før alla goda råd & recept!

  Ha en fin dag!

 8. Madeleine

  Hvordan fungerer denne oppskriften uten bakepro? Altså f.eks ved å erstatte det med f.eks vanlig proteinpulver?
  Jeg ELSKER det du gjør her.. er selv fan av pose og sekk mentaliteten-man kan nyte herlige ting OG være fit.. man må bare legge godviljen til, være litt kreativ samt GIDDE! 🙂 Stå på Kristine!! 🙂

 9. siv katrine

  …karri og eple er også en god kombinasjon 😉
  flott rygg også!

  PS: toro har kommet med et nytt havrebrød, miksen fås på allergimat. no 🙂

 10. kriweb

  @Tone: Gummi? 😯 Ja, prøv denne oppskriften og gi meg en overhøvling om det ikke blir bra :mrgreen:
  Det viktigste for å få kaken saftig (synes jeg) er Skyr/Kesam/melk eller eplemos/syltetøy/juice. For mye proteinpulver gjør det ofte tørt, derfor er mandelmel og bakepro bra å ha. Og ikke ha den for lenge i ovnen, la den heller være fuktig når du tar den ut og smør deg med tålmodighet til den får ‘satt seg’.

  @Rie Aleksandra: Hehe, ja vi har sikkert flere kjøkkenmaskiner enn de mest hardbarka husmødrene 😀 Jeg bestiller den fra Elkjøp tenker jeg, håper bollen får plass i fryseren.

  @Malin: Godt å høre, da blogger jeg kakebaking for deg om ikke annet 😀

  @Anette:
  Jeg får straks fylt på ingrediensene, så mer baking vil det bli. Jeg fikk 8 gode kakestykker, så gang beløpet med 8 og du har hele kaken 🙂

  @Stine: Hei! Ja, du kan sende meg en mail til: kristine@kriweb.no

  @Annika Persson:
  Åh, gratulerer med morgendagen! Kake gjør nok stor lykke på jobben 🙂
  Ja, mandelmel får man kjøpt på helsekostbutikker – eller http://www.funksjonellmat.no
  Det er kaldpressede mandler kvernet til mel, altså uten skall. Man kan gjøre det selv – men det er litt jobb å bløte mandlene for så å fjerne skallet.
  Jeg har ikke prøvd noe annet, men andre alternativ til hvetemel kan være soyamel, kokosmel, speltmel, byggmel, havremel.

  @Madeleine: Hei, og takk! Jeg liker å bruke bakepro da det tåler varme bedre enn proteinpulver – for mye proteinpulver kan gjøre det tørt. Jeg ville kanskje heller ha erstattet bakepro med litt mer hi-maize eller mandelmel – men prøv deg gjerne frem 🙂

  @Diva: Ja, du kan sende meg en mail: kristine@kriweb.no

  @siv katrine: Ja, det er veldig godt! Bruker en del varme epler i middagen, mm.
  Spennende, skal sjekke ut – takk for tips 🙂

 11. Tone

  Hm. Jeg brukte ikke noe proteinpulver, bare bakepro, mandelmel og fiberhusk. Så brukte jeg skyr naturell.. Og stekte bare 15 min, så den var ikke overstekt. Men.. Jeg er ingen magiker på kakekjøkkenet, det erfarer jeg gang på gang 😳

 12. Anonym

  heisann prøvde og lage en av sjokolade kakekene dine forige uke med skyr, men de ble så sure, skjer dette til deg eller var det skyren som hadde stått for lenge??

 13. kriweb

  @Tone: Kanskje det er fiberhusken som binder røren altfor godt sammen?

  @Anonym: Kanskje du har i for lite søtt? Jeg bruker en god del sukrin og sukrinmelis oppi, så mine kaker blir veldig søte.

 14. Maiken

  Da har jeg prøvd kaka! O herlige lykke sier jeg bare! 😀 Min kake ble skikkelig saftig, og det er uten tvil viktig å la kaken «sette seg» lenge nok før den nytes. Jeg hadde verken bakepro eller sjokoladeprotein, så den er nok ikke helt likt din. Jeg byttet dette ut med cottage cheese som jeg moste med stavmikser. Hadde 1 ss mer mandelmel i for å suge opp den ekstra væsken det blir av cottage cheese. Brukte også mager kesam, men det går vel omtrent for det samme som skyr?! Lot den stå i ovnen i 20 min, slo av ovnen, og lot den stå 5 minutter til. Avkjølt 20 min, i kjøleskapet 1 time. Resultat: Nydelig dessert kake med masse smak av sjokolade. Takk for inspirasjonen! PS! Har du prøvd å fryse disse kakene? Ser at du sjelden /aldri bruker cottage cheese, er det kun pga personlig preferanse, eller er det ikke bra nok proteinkilde for baking synes du? Moro å lære nye ting!

 15. Tilbaketråkk: Quattro-kake | Trening, bodyfitness og fordommer

 16. Anonym

  @Maiken: Mager kesam er så og si likt som skyr ja, men forskjellen er at man trenger mer av det tørre når man bruker kesam da den er mer flytende når man visper det.
  Så bra at det falt i smak da!
  Jeg har ikke prøvd å fryse de, men det regner jeg med ikke er noe problem.
  Cottage cheese synes jeg avgir for mye væske når det blir oppvarmet, også er det mindre jobb å slenge i litt skyr enn å mose cc 🙂

 17. Tilbaketråkk: » Bakemester harepus Planlagte, gjentatte repetisjoner

 18. Tilbaketråkk: Liker: Turer i skog og mark | Trening, bodyfitness og fordommer

 19. Tilbaketråkk: Snickerskarameller | Trening, bodyfitness og fordommer

 20. Tilbaketråkk: a standard cupcake uses the same basic ingredients as standard-sized cakes. « Mira Jakobsen

 21. jente på 14

  hei kristine. Jeg er en 14 år gammel jente som veier 42 kilo. Jeg har gått ned 7 kilo på et halvt år og mamma sier nå at jeg må legge på meg disse kiloene igjen. Dette har vært utrolig vanskelig, spesielt det å legge på seg på lårene. Jeg liker ikke lårene mine i det hele tatt, og lurer på hvordan jeg kan legge på meg disse 7 kiloene uten at det gjør en stor forskjell på lårne mine. Kunne du kanskje gitt meg noen øvelser eller tips om mat.

  Kanskje du nå tror jeg er veldig tynn, men det er jeg ikke. jeg har startet å spise mere og flere måltider, eller dette feil ? hvordan kan jeg komme meg gjennom denne prosessen uten at det nesten ikke vises på utseende?

  Takk hvis du svarer

 22. Kristine

  @jente på 14: Det hørtes lite ut, og moren din har nok rett i at det er lurt at du legger på deg litt igjen.
  Nei det er ikke feil – spis mer og flere måltider, gjerne sunt fett som nøtter, avokado, laks osv i tillegg.

 23. jente på 14

  takk 🙂
  men et annet problem er at jeg føler jeg legger på meg av alt jeg spiser. dette er mine måltid i løpet av en dag :

  Frokost : 1 skive (i helgene 2)
  Lunsj : 1-2 skiver
  Middag : 1 posjon (uansett)
  Mellommåltid : 1 eple
  Kveldsmat : 2-3 skiver eller 2 rundstykker

  Er dette nok? kunne du kanskje laget en liste til meg ?

  I løpet av en uke har jeg 3 volleyball og 3 håndballtreninger som hver for seg varer i 1 og en halv time. mamma kutter av og til ut noen av treningene mine. er det bedre å holde på med styrke ?

  hvordan kan jeg legge på meg uten å legge på meg fett? jeg vil helst ikke ha større lår .

 24. Kristine

  @jente på 14: Det er nok bare en følelse du har. Jeg følger ikke noe spesielt kostholdsprogram selv, så lager derfor ikke noe til andre heller.
  Det du spiser ser helt greit ut, du kan jo kanskje bytte ut en skive eller to med yoghurt/skyr, nøtter e.l.

  Du trener veldig mye, så en dag fri innimellom er ikke bare bra – men også viktig så du ikke blir overtrent, lei og umotivert. Spesifikk styrketrening kan fint vente et år eller to synes jeg.

  God helg, og lykke til videre!

 25. Tilbaketråkk: Dere søker, jeg finner | Trening, bodyfitness og fordommer

 26. Malin

  Hei Kristine! Helt fantastisk blogg du har! Tenkte jeg skulle prøve meg på denne, men lurte på om du hadde noe ca mål på hvor mye sukrin sukker eller sukrin melis du brukte? Sånn 1 dl, 2 dl eller bare noen ss? Også ser jeg du ikke bruker noe stevia dråper her, er det bare tilfeldig eller en annen grunn?:) bruker denne bloggen her masse, matlagingen din er bare gull! Du er en virkelig inspirasjon! Keep up the good work!:)

 27. Kristine

  @Malin: Hei! Det husker jeg ikke dessverre, prøv deg frem med 3-4 ss sukrinmelis og smak på kakedeigen underveis 🙂
  Grunnen til at det ikke er brukt stevia her er fordi det er en 2,5 år gammel oppskrift og da var ikke det like vanlig som det er nå – du må derfor gjerne bruke det i tillegg til sukrinmelis.

 28. Eivor

  Hei 🙂 fantastisk blogg !
  Men nå lurer jeg litt. Når du bruker sukrin melis i glassur, blir det ikke sukkrette? Har prøvd e. Gang å lage glassur med sukrinmelis, men det kjentes ut som jeg tyggde sukker :/ hva gjør jeg galt, evt kan jeg ha vært uheldi med pakken? Ser jo at du bruker sukrin melisen endel, så da må jo du få et bra resultat? 🙂

 29. Kristine

  @Eivor: Hei! Jeg synes ikke det blir så kornete med sukrinmelis, men sukrin derimot går dårlig.. Du kan jo prøve å bytte ut noe av sukrinmelisen med steviadråper om du har 🙂

Det er stengt for kommentarer.