Lage egen iskrem?

Det ble en mini-spinatlasagne til middag i dag;

Brukte den minste kakeformen min og la spinat i bunnen, deretter stekt&tacokrydret karbonadedeig med rødløk og hvitløk, paprika og cherrytomater rundt (ovnsbakte tomater er godt), og ost på toppen.

Dessert ble rester fra gårsdagen, en kokostopp og lett-is. Det var da jeg begynte å tenke på dette med iskremmaskin! Lett-isen er god, men magen er ikke glad i søtstoffene som blir brukt så jeg vil prøve en fløte-is med sukrin. Jeg holdt på å bestille en Krups-maskin fra elkjøp nå, men tenkte å høre deres erfaringer først.

Er det noen av dere som pleier å lage egen iskrem i en slik maskin?
Er det noen som har en iskremmaskin å anbefale?

Jeg har lagd kesam-is, sjokolade-is osv før, men må alltid innom fryseren 2-3 ganger og røre om. Og glemmer jeg det blir det iskrystall-is.. og det er ikke særlig godt.

18 kommentarer til “Lage egen iskrem?

 1. Ingrid

  Hvordan fungerer denne da? Er det bare en sak som står på benken så hiver du alt oppi så lager den isen av seg selv?

 2. Hilde

  Jeg har også lurt på å anskaffe meg en slik en, men det jeg er usikker på er hvorvidt den får plass i frysen. Jeg har bare kombiskap, og disse fryseskuffene er jo ikke særlig høye.

 3. Ally

  Maskinen fungerer bra den, men du må ha plass til bollen i fryseren da. Ellers kan du kjøpe en som fryser hele massen på 20 minutter, men da snakker vi en betydelig større, tyngre og dyrere maskin – (fra 4000 og oppover)

 4. Hanne

  Det er ikke en lasagne med mindre man har lasagne oppi (= pastaplater).. 😉 Uansett er det veldig godt med slike ovnsretter! Jeg elsker å bruke hermetiske cherrytomater i slikt..mmm…

  Selv har jeg ikke forsøkt iskremmaskin, men vet at der finnes flere typer, som det nevnes over her.. Det virker jo mest praktisk med den som står på benken og gjør hele jobben, men de er nok dyre…

  Den kjolen du fikk til bursdagen var forresten kanonfin! Så også utrolig god ut..Lyst på en sånn ja 😀

 5. Kristine

  @Ingrid: Ja, jeg tror det?

  @Hilde: Men må den i fryseren? Trodde den hadde et kjøleelement innebygd.. mulig jeg tar feil.

  @Kristine: Se der ja 😀 Jeg liker best ovnsbakte cherrytomater da

  @Ally: Så bollen må i fryseren før eller etter? Mener at jeg skal ha plass til det selv om jeg har kombiskap..

  @Hanne: Nei, du har rett. Det skulle ha stått spinatagne eller noe i den duren 🙂
  Ja jeg har liksom ikke lyst til å bruke så altfor mye penger på det..
  Den er tydeligvis populær, det er bestillinger og venteliste på de 🙄

 6. marte:)

  Min far har en slik en. Den er riktignok sjeldent i bruk, men de få gangene han har brukt den har det blitt gode resulater 🙂 Han lager ikke akkurat noe sunnere versjon så da forstår jeg ikke heeeelt poenget (næringsinnholdet blir vel ofte verre enn noen av kjøpeisene fordi han skal lage den «ekstra» god). Men kreativ som du er klarer du nok å lage mye spennende med en slik en. Fordelen er at du slipper disse iskrystallene, du kan tilsette hva som helst, og det røres rundt slik at det blir en jevn krem uten iskrystaller 🙂 kan nok bruke både vaniljekesam, frukt og prot.pulver

 7. Hanne

  @Kristine: Såpass ja! Leste forresten nettopp bloggen til Liss «Lissfit», og hun har nettopp kjøpt ismaskin. Det er kanskje den rette personen å spørre? Evt lese tester på nett..

 8. Åse Marie

  Jeg har ismaskin og er veldig fornøyd de gangene jeg bruker den. Nå er det ikke så ofte jeg gjør det, men har store planer om å ta den i bruk igjen i sommer! Mye enklere å lage sunn is. Jeg har vel Krupps sin. Som nevnt over slipper man å bekymre seg for iskrystallene, veldig lettvint.

 9. Hilde

  Jeg mener å ha lest at selve kjøleelementet må ligge i frysen i minst et døgn før du bruker den.

  Åse Marie: har du stor frys eller går det an å få Krupps sin inn i et kombiskap?

 10. Ally

  Bollen til maskinen må stå i fryseren mange timer før bruk (tror det er 10-12) timer slik at den får isen kald mens den kjører. Når du har laget isen er det enkleste å ha evt rester over i en mindre beholder:)

 11. kriweb

  @marte:): Ekstra god ja :mrgreen:
  Ja det hadde i hvert fall vært gøy å prøve – og ikke minst slippe å passe på med alarmklokke og røre om 4-5 ganger.

  @Hanne: Se der ja, genialt! 😀

  @Åse Marie: Ok, så bra! Har lest litt forskjellige erfaringer, mange som mener at det er vanskelig å lage is uten sukker av en eller annen grunn..

  @Ally: Ok, takk for info. Da får jeg måle opp og sjekke om bollen får plass i fryseren 🙂

 12. Åse Marie

  Jeg har stor fryser + kombiskap. Har mine tvil om bollen får plass i en minifryseboks, den er vel på størrelse med en miksmasterbolle eller litt større tenker jeg. Bollen skal stå i fryseren i 10-12 timer på forhånd så vidt jeg husker ja, jeg pleier å ha den stående over natta. Når det gjelder å lage is uten sukker så går vel det mer på smak og behag, når jeg har laget sorbet har jeg hatt minimalt med sukker, og man fryser jo saftis uten sukker.

  All is for diabetikere lages uten sukker, og det brukes i stedet kunstig søtning, så at det egentlig skal være så vanskelig tror jeg går mer på holdninger at man kan jo ikke lage kake, is, desserter osv. uten sukker.

 13. kriweb

  @Maria: Ja legger fersk spinat nederst, de blir ovnsbakte/myke etter å ha vært i ovnen 10-15 min – veldig godt!

  @Åse Marie: Oki, takk for info! Selv om jeg har et kombiskap, så tror jeg at jeg skal få plass til en stor bolle inni der.
  Saft-is og sorbet går nok fint uten sukker, det var fløte-is jeg hadde lest om. Men det er sikkert som du sier en skepsis der ute mot bruk av søtningsstoffer, jeg skal prøve uansett 🙂

 14. Anneli

  Jeg har den billigste og minst avanserte Kruppsmaskinen.
  Er kjempefornøyd!
  Får fint plass til den nederst i den bittelille frysern min når den nærmer seg tom.

 15. Baliba

  Jeg så overskriften, og så et bilde av noen tomater og noe kjøtt og tenkte mitt » Fy faen… og jeg trodde jeg var sjuk i huet» …

Det er stengt for kommentarer.