Forberedelse til selskap

Det var en veldig hyggelig kveld i går, og ikke minst god mat! Jeg ble positivt overrasket over hval, det synes jeg var ganske godt. Litt rart at det smaker som biff, men det var en god og fyldig smak. Det passet som forrett synes jeg, hadde nok ikke orket en større mengde av det. Røye til hovedrett var nydelig, men jeg må innrømme at kveite fortsatt er favoritten.
Det jeg imidlertid ble skuffet over var desserten.. Jeg er som dere vet en skikkelig søtmoms, og det er sjeldent jeg ikke liker, orker eller spiser opp desserten min. Karamellmoussen var altfor salt, nesten som om de hadde strødd salt over. Det ble også servert en kule med rød sorbet ved siden, og jeg som er så glad i is ble veldig glad for dette – jordbær tenkte jeg, men kan dere gjette hva den var laget av?
P-a-p-r-i-k-a  :shock: Nei, greit at man skal eksperimentere litt med smaker, men sjokolade og is må man ikke ødelegge med grønnsaker.

Ellers var jeg en tur hos June etter jobb i dag. Jeg liker så godt å dra til henne, hun er superkoselig og lett å snakke med. Og så klart dyktig til å legge de flotteste neglene – alt etter ditt eget ønske. Om jeg ikke skal ha negler til konkurranse eller shoot, så liker jeg å ha de ganske naturlige. I dag ble det derfor perlemor-tipp, den er ikke kritthvit og blir derfor litt mer ekte. Ok, også litt lyserosa bling :cool:

Du kan bestille time ved å sende henne en sms. Kontaktinfo finner du på bloggen hennes.

I dag fikk jeg både trent selv og vært «pt» for pappa. Jeg har mest lyst til å trene ben om dagen, så jeg fokuserer på det og tar litt rygg- og skulderøvelser innimellom. Litt sånn på-følelsen-trening, men det passer meg veldig godt nå – og det funker bra.

Jeg er veldig glad for at pappa endelig har satt igang med, og ikke minst fått interesse for styrketrening, jeg har mast ganske lenge nå :grin: En av grunnene til at jeg har gjort det, er fordi jeg vet at han har et godt utgangspunkt, han bygger muskler fort og har muskelminne – det er her jeg har mine gener. Dessuten har absolutt alle godt av trening, spesielt vi som ikke har så sterk innside.

I dag ble det helstekt kalkun – utrolig godt og saftig kjøtt.

Jeg har også bakt litt som vanlig. I morgen skal jeg ferie bursdagen min og får hele weberfamilien på besøk. Det betyr ordentlige kaker med smør og sukker, men jeg vil uansett prøve meg på et par sunne.
Jeg har laget begge før, men denne gangen ble det glasur på toppen. Jeg valgte en glasur som stivner (med smør, sukrin, sukrinmelis, kakao og litt espresso).

Kokos-topper

Jeg har laget flere versjoner av kokosbollekake, søk på «skumkake» til høyre her. Dette var min første versjon fra september i fjor da jeg var på deff før NM.

Sjokoladekake med salte peanøtter

Jeg brukte denne oppskriften til selve sjokoladekaken, men med et par endringer; hadde i 2 ss espresso og derfor litt mer av det tørre (ca 10g mandelmel og 10g sjokoladeprotein). Hadde den i ovnen i 20 min på 180 grader og rett inn i kjøleskapet, da får den satt seg litt og blir mye bedre.
Samme glasur som til kokostoppene, og så tenkte jeg at Snickers er jo godt – så det ble peanøtter som pynt denne gangen. MEGET god, den beste jeg har laget – og fortsatt under 100 kcal pr kakestykke.

17 kommentarer til “Forberedelse til selskap

 1. Fitness is my life

  Paprikasorbet hørtes ikke spesielt godt ut akkurat! Jeg liker søt sorbet, av bær! Huff, desserten er ofte høydepunktet for min del når jeg er ute å spiser, så da er det ekstra skuffende når denne ikke lever opp til forventningene 😐 Får håpe du koser deg mer med bursdagskakene dine da! 🙂 De sunne så ihvertfall gode ut, og jeg regner med de andre er minst like gode! 😉

  Ha en flott feiring Kristine! :mrgreen:

 2. Ingvild

  Haha, måtte le når jeg leste innlegget. I natt drømte jeg nemlig om kokosboller, og i samme drøm tenkte jeg: Jeg må spørre Kristine om ikke hun kan finne opp en kokosbolleoppskrift! 😆 Hærlig!

  Kan jeg komme meg en utfordring? Siden jeg ikke vet (gidder 😳 ) hvordan jeg skulle funnet helt ut av den mest hensiktsmessige næringssammensetningen. Men du som er så flink til sånn, hadde du ikke kunnet prøve å lagd en slags hjemmelaget sjokoladeoppskrift en gang? På kakaofett og sukrin. Og smakssette meg noe godt som kokos, chili, nøtter og frø. Vet ikke helt hva man kunne brukt som flytende søtning men, kanskje du har et lurt triks som ikke gir for mange unødvendige karbs, eller legger du prosjektet dødt? =)

 3. Malin

  Så dumt at desserten ble en nedtur. Salt og søtt er jo veldig godt sammen, men karamell skal vel uansett være søt. Også paprika? 😯 Godt at hvalkjøttet fallt i smak da!

  Deilige kaker! Det blir nok en smakfull feiring 😎

 4. GSS

  Den sjokoladekaken må jeg jammen prøve i morgen! Hva har du i glasuren? SukrinMelis og kakaopulver….?

 5. Monica

  Så flott at du har hatt d så fint! 🙂
  Jeg lurte på om du kunne svare meg på ett spørsmål om teknikk? Når jeg skal trene biceps, så sliter jeg med å få kontakt med biceps. Derimot blir jeg veeeldig støl i framside skulder. Hva gjør jeg feil?
  Håper på svar 🙂

 6. Anonym

  Juksedessert!! 👿 Så kjedelig at den ikke var noe god. enig med Malin i at salt og søtt kan være sååå godt, men da tenker jeg mer i retning et dryss av salte nøtter, litt halvsalt i sjokoladen osv, ikke at retten i seg selv blir salt. Det blir som «appelsinsjokolade» for meg, den smaker IKKE sjokolade…
  Paprika høres ut som total skivebom. Greit som en venterett, men hallo..

  Godt at middagen var god i hvertfall! Noen ganger kan det rett og slett bli FOR fancy..

  Søtsakene dine så derimot veldig gode ut :mrgreen:

 7. Hanne

  Ahem. Det var altså meg over her som glemte at jeg ikke var på min pc med alle detaljene ferdigskrevet 😆

 8. anonym

  hei. jeg vil bare si at du ser veldig flott ut 🙂 men hva jobber du som egetli? å har du kjæreste? du har sikkert fått spørsmål om dette før, men jeg har ikke fått det med meg 😛 jeg liker bloggen din kjempe godt! 🙂

 9. Anette

  Hei Kristine!
  Kos deg masse med bursdagsfeiring i dag, og nyt både de sunne og de mindre sunne kakene i dag da 😉

  Det er alltid så mye inspirasjon å hente i bloggen din, og en fin blanding av ulike emner. Fortsett sånn!

  Klem,
  Anette 🙂

 10. Rie Aleksandra

  Så bra at hval falt i smak! Er for øvrig enig i at det er ganske kraftig kost og fyller derfor godt på med grønt og dressing når det lages her hjemme. Samtidig er det nesten litt rart, for kjøttet er veldig magert (kcal: 116, protein: 23,5 (!), fett 2,4 og null karbs ). Perfekt diettmat med andre ord. 😉

  Paprikasorbet høres ikke noe særlig godt ut, og salt i desserter er jeg heller ikke fan av (det er ikke uvanlig at de strør over feks Maldonsalt i desserter, og kanskje spesielt sammen med karamell).

  Så morsomt at du får faren din med på styrketrening! Selv trente jeg ofte sammen med pappa hjemme, men der gikk nok læringen andre veien; han er nemlig gammel (apparat)turner, og har bl.a rekord på over 110 chins med bredt overhåndsgrep!!! Nå er han snart 63 år og bøyer 120 kg x 12 reps x 3 sett og er på 12-15 chins. Sorry at jeg kupper bloggen din Kristine men jeg er litt stolt av fattern. 🙄

  Håper dere får en kjempekoselig feiring sammen med familien i dag, gratulerer igjen så mye. 🙂

 11. Isabell

  Hva gjør jeg feil? Alle de dessertene jeg lager blir tørr og smakløst 😐

  Utrolig inspirerende blogg 😉

 12. Elisabeth

  Gratulerer på etterskudd 🙂
  De lappene var bare helt fantastiske!!! Du er super til å legge ut matoppskrifter som funker og har godt næringsinnhold(«,) Når du bestilte drakter til BF, hvordan viste du cm målene du kom til å ende på? Vurdere å bestille to delt bikini fra USA… Men usikker på om jeg tør det 😉 Ha en finfin kveld («,)

 13. kriweb

  @Fitness is my life:
  Bursdagskakene (både de sunne og usunne) smakte myye bedre enn den desserten – det enkle er ofte det beste 😀

  @Ingvild: Jeg har faktisk tenkt litt på dette med å lage sjokolade selv av kakao, fett og sukrin. I tillegg burde man ha en søtning til da kun sukrin blir litt «isete». Jeg avventer dette prosjektet litt, for det kan godt være at de som selger sukrin har en løsning rett rundt hjørnet 🙂

  @Henriette: Kan ikke anbefales nei 😕

  @Malin: Ja jeg elsker den kombinasjonen – peanøttsmør og nugatti f.eks 😛 Men en karamellmousse med bordsalt strødd over er ikke noe godt.
  Takk, feiringen ble veldig bra!

  @GSS: Den ble meget god! Jeg brukte litt smør, sukrin, kakao, sukrinmelis og litt kaffe/espresso.

  @Monica: Hei! Det kan høres som om albuene dine ikke peker rett ned, husk at armene skal være inntil kroppen og heller litt bak enn foran ribbena. Fokuser på at det er biceps som skal føre hantelen opp, og stopp når det strammer/klyper som mest – det er ikke behov for å føre den helt opp til skulderen.

  @Anonym: Det var skikkelig nedtur, også fordi vi måtte vente så lenge på den så forventningene rakk å stige til værs :mrgreen: Enig, salte nøtter og sjokolade er en vinner. Oh well, jeg fikk tilfredsstilt søtbehovet i går om ikke annet 😎

  @anonym: Takk! Jeg har kjæreste, og jobber som controller.

  @Anette: Tusen takk! Jeg hadde en veldig koselig feiring! 🙂

  @Rie Aleksandra: Oj, visste ikke at det var så magert. Spennende å ha smakt det i hvert fall, men blir nok ikke et fast innslag på diett hos meg 😀
  Klart du skal være stolt, jeg er det selv – det er derfor jeg skryter av både mamma og pappa når de trener. Pappaen din er sterkere enn min da men 😆

  Isabell: Kanskje du har en ovn som steker litt mer/bedre enn min, prøv å korte ned steketiden. Den skal være litt våt/fuktig når du tar den ut, og etter en tid i kjøleskapet blir den perfekt.

  @Elisabeth: Takk! Ja, de lappene er kjempegode!
  Første gangen ble jo både måling av kroppen i ikke-konk. form + litt gjetning på hvor mye jeg kom til å gå ned. Drakten ble ørlite trang/kort, men bikinien er lettere å tilpasse. I verste fall kan du få de sydd til her hjemme om det skulle bli helt feil.

  @Kristin: Litt mye «klin» – men det er sånn de skal være 😀

  @Cathrine: De ble veldig gode – nomonom :mrgreen:

Det er stengt for kommentarer.