Spise ute

I dag skal jeg ikke lage noe som helst av mat, og det føles både rart og godt på en gang. Jeg skal nemlig ut med jobben og spise på Sjømagasinet – og som det ligger i navnet så blir det mat fra sjøen og jeg gleder meg. Jeg er ikke noe fan av skalldyr, men er veldig glad i fisk.
Jeg er imidlertid litt spent på forretten, det har jeg aldri smakt før. Har noen av dere?

Kveldens meny er:

Forrett:
Kullgrillet og mandelglasert hval, asparges, ristet hvitløk & selleri

Hovedrett:
Kullgrillet røye fra Finnmark, knuste nypoteter, syltet grønnsaker, kaviar & dillfløte buljong

Dessert:
Salt karamellmousse, bitter sjokolade, marshmallow, bringebær, markjordbær & kjørvel

Da snakker vi spennende smaker :cool:

Juniutgaven av Body kommer ut i slutten av mai forresten, da er det sommerens bademoter som blir presentert. Har dessverre ikke fått noen av bildene, men jeg håper jeg får noen etterhvert.

Nå skinner sola til og med, ha fin dag videre!

18 kommentarer til “Spise ute

 1. Stine

  Hval har ganske kraftig smak, såvidt jeg kan huske. Smaker helt ok – men nå har ikke jeg spist det når det er tilberedt på en sånn fancy måte, da 😆

  Desserten ga meg vann i munnen.. Blir sikkert herlig! 😀

 2. Karianne

  Utrolig spennende meny! 😀 Aldri smakt hval selv, men den desserten så virkelig god ut! 😀

  Herlig vær i dag, har vært opp mot 20 grader store deler av dagen her hjemme hos meg, deilig… 🙂

  Kos deg masse! 🙂

 3. Malin

  Oi, spennende meny 😀
  Det er det som er litt kjekt, med fastsatt meny. Da må man liksom prøve litt nye smaker. Vi fikk 5-retters på «Bølgen & Moi» på julebordet vårt i fjor, og der var det mye rart, men veldig godt 🙂
  Kos deg i sola!! Jippi 😎

 4. Nina

  Kjekt å kunne spise ute en gang i blandt. Spennende med hval..har aldri prøvd det. Resten av menyen så veldig god ut. Håper det smaker:)

 5. Fitness is my life

  Ååh den menyen så utrolig god ut! Jeg har smakt hval, men aldri ute. Den har en veldig markant smak for å si det sånn 🙂 Jeg synes det er godt, men tror det er litt tilvenningssak for noen! Men jeg vil tro at de gjør den ganske god og smakfull for deg 😉

  Gleder meg til body kommer, det skal jeg investere i! 😀

 6. Inga

  Jeg liker aa lese bloggen din, Kristine — mye spennende mat og trenings tips selv om jeg ikke er saa ivrig paa trengings fronten selv. Ville bare kommentere din meny med hval; dreping av hval med harpun skjer ikke paa en human maate. Hvalen doer ikke med en gang og blir slept etter skipet og drukner (i sitt eget blod). Du kan google informasjon on hvalfangst og skkkert finne videor av det om du trenger bevis. Spiser du hval stoetter du dessverre denne dyreplagingen. Jeg bor i USA og er hoyst skamfull over aa vaere norsk naar det er snakk om hvalfangst. Just my two cents.

 7. Beate

  Har du aldri smakt hval? 😀 Det er kanskje mer vanlig her i nord..
  Hvalkjøtt er kjempegodt. Om det er tilberedt rett da. Det er lett å gjøre kjøttet for seigt, men om det ikke er ihjelstekt er det jo nydelig.

  Men nå har jeg ikke spist hvalkjøtt på noen år. Jeg ønsker ikke å støtte hvalfangst.

 8. Rie Aleksandra

  Hval er et fantastisk godt kjøtt og ekstra smakfullt når det blir grillet. Kan med hånda på hjertet si at det er favoritt grillmat nr 1 her i gården. 😀 Griller oftest kjøttet med kun salt og pepper (nykvernet seff) og har kesamdressing med masse ferske urter, hvitløk og salt/pepper til, og selvfølgelig salat med store biter av tre sorter paprika, cherrytomater, agurk og god olivenolje. En sikker vinner. 😀 Håper du koser deg masse!

 9. synnøve

  Wow! Er spent på den desserten..! Den høres hvertfall farlig god ut!
  Når det gjelder hvalkjøtt har jeg bare smakt det en gang tror jeg.. dette var sånn hvalbiff, fra frossendisken da.. – er nok litt mer eksklusivt det du får servert tenker jeg 😉

 10. Marita A.

  Heldige du! Hval syns jeg personlig er farlig godt, så du kommer nok til å kose deg. Sikkert litt deilig å slippe matlaging for en dag? Bare slappe av? Kos deg masse, i hvert fall. 😛

Det er stengt for kommentarer.