Duften av mørk sjokolade

Det lukter mørk sjokolade i huset nå.. bare en god lukt kan være tilfredsstillende noen ganger.

I dag våknet jeg med en veldig sår og hoven hals, typisk.. Jeg sliter ofte med dette, har vært litt småtett i et par uker, så det måtte jo komme. Veldig kjedelig både fordi det er helv… vondt, og fordi det ofte kan vare veldig lenge. Det er da det er godt med enten varmt eller kaldt – en kopp grønn te, eller denne;

:cool:

Jeg følte meg ok ellers i kroppen, så dro og tok en styrkeøkt på rygg/skuldre sammen med lillesøster. Det er gøy å se hvor lik hun er meg, og hvor utrolig bra utgangspunkt hun har.
Jeg husker at vi for tre-fire år siden snakket om å stille sammen i 2010 (altså i år), jeg prøver å få henne til å bli med på det – men hun vil vente :|

Todd har blitt et lite matvrak om dagen, han maser alltid om mat eller godteri. Og når han en sjelden gang ikke får viljen sin kaster han seg ned på gulvet som en liten unge – strategisk nok rett foran kjøleskapet.

Ellers ble det en standard middag i dag, spaghetti og kyllingkjøttdeig

Og mørk brownieskake til dessert

Min gode standardoppskrift (med små justeringer)
2 egg
1 eggehvitte
1 dl Skyr Naturell
40g mandelmel
20g Hi-Maize
Sukrinmelis (smak til)
Sukrin (smak til)
3-4 ts kakao
en klype salt
en klype kardemomme (valgfritt)

Inn i ovnen i ca 15 min på 170 grader, deretter 15 min på 120 grader.
Hele kaken inneholder kun 467 kcal og hele 50g protein – 15,4 g karb – 20,4g fett.

32 kommentarer til “Duften av mørk sjokolade

 1. Malin

  Jeg skal prøve meg på den kaka snart. Må bare kjøpe mandelmel først, for nå har jeg endelig funnet en butikk som var villig til å ta det inn 😀

  Herlige Todd. Jeg elsker det våkne blikket hans. Det ser ut som han skal angripe hva tid som helst 😎

  Øverste bilde: » See, you don`t feed me. I die!» :mrgreen:

 2. KaHo

  Så gøy det må være å ha en søster som er interessert i det samme! 😀 Hadde akkurat tenkt å sette i gang med å lage en sjokoladekake, skulle bare sitte litt foran PC’n først. Selvfølgelig hadde du laget sjokoladekake også idag, har visst litt samme idèer noen ganger. 😆 Skal lage min egen versjon, men det blir jo ofte mye av de samme ingrediensene. 😉
  Håper du blir helt frisk snart, god bedring! 🙂

 3. Charlotte

  God bedring vakre deg! Måtte trekke litt på smilet av bildene av Todd. Hadde nok gitt han en god bitt med disse søte blikkene! 😆 Uansett, du må se på de sukkerfrie sjokoladene i mitt siste innlegg. Håper du har hatt en fin helg 😉

 4. tonje

  hei!

  For litt siden skrev du til en jente som lurte på om hva du ville anbefalt at hun skulle gjøre hvis hun ville raskt ned i vekt pga en kjole eller noe.. også skrev du b.la at hun burde ha 3-4 kardioøkter som måtte suppleres med styrketrening for at hun ikke skulle miste muskelmasse.. og i forbinnelse med det lurte jeg på hvor mange økter i uka med styrke du ville tatt?

  MVH:)

 5. Anonym

  hei kristine! kan jeg bruke noe annet enn hi-maize i kaken? johanneskjernemel kanskje? klem may 🙂

 6. christine

  mått storflir av Todd!!! så artie kattebilder, elsker katter og så digg at du legger ut bilder av han!! herlig selskap:)

 7. :)

  kjempemotiverendes blogg! kan du skrive et innlegg om kosthold (som ikke utelukker karbs) for å gå ned et par kg? spiller fotball på et ganske høyt nivå, og trener mellom 8-10 økter i uken. 6 fotballøkter, samt resten kardio og styrke. Syntes det er vankelig å finne en balanse, og jeg har prøvd ut det meste. 167cm, 61kg. hadde vært hyggelig med noen tips 🙂

 8. Hanne

  Yam yam yam!
  Stakkars, vondt i halsen du også 🙁 Det er virkelig noe herk!!! Du må ha god bedring, og pass på at du ikke presser deg mere enn du bør. Jeg dro selv på trening med massevis av overskudd her om dagen, og samme kvelden ble jeg syk. Igjen. «Moro».

  Fiiine Todd’en 😀

 9. Jane

  Blir så sulten hver gang jeg ser på bloggen din 😛

  Hvis du sliter mye med hoven og vond hals så kan det lønne seg å fjerne mandlene.. Kjenner en 4 – 5 stk som har gjort dette pga mye halsvondt. Og de har omtrent ikke hatt vondt i halsen etter operasjonen.. Og har de hatt vondt i halsen så har det vært lite i forhold til før operasjon 😆

  Forresten er mandelmel, bakepro o.l billigere i Sverige?

 10. jeanett

  Sår hals er ikke bra.. har vært plaget mye med det selv i det siste..merker det spesielt hvis jeg stresser mye og sover dårlig men du bør gå til legen hvis du plages ofte med dette. Jeg har vært syk mange ganger i allerede i år..legen sa at jeg nok aldri hadde blitt helt kvitt halsinfeksjonen derfor kom den igjen og igjen så ble en antibiotikakur på meg og håper på at halsen holder seg «frisk»fremover!
  har du vært hos legen?
  God bedring til deg:)

 11. mille

  ser kjempegodt ut:) men får du kjøpt alle ingrediensene i vandlig dagligvarehandel?

  lurte også på hvor mange kardiotreninger du har i uken- har du en økt før frokost hver dag?

 12. Metallian

  Bruker du fullkornspaghetti? Jeg har laget digg spaghetti i det siste, har spandert på meg to pakker ytrefilet fra kiwi (a 14.90) som jeg har finskjært og stekt med løk og hatt med spaghetti-veldig godt 🙂

 13. kriweb

  @Malin: Det var bra, du har vel lett etter mandelmel en stund nå stakkar. Du kommer med perfekte icanhas-sitat – vurderer nesten å sende inn et par 😆

  @KaHo: Det blir ofte sånn, mange oppskrifter som er like – men det er det som er så bra, at man kan variere med små detaljer alt ettersom hva man vil ha 😀 Kaken din så veldig god ut!

  @Charlotte: Takk for det! Næmmen, har du fått sukkerfri sjokolade? Heldiggris! Var de gode?
  Ja, han klarte å sjarmere til seg både mer mat og godis den rakkeren.

  @Anonym: Den er ikke så stor, 15-20 cm?

  @Beate: Ja, veldig frisk og god!

  @tonje: Husk at det kun gjaldt i ca 3 uker da 🙂 Minimum 4 styrkeøkter – ville jeg ha hatt.

  @Jade: Så bra! 😀

  @Anonym: Nei, jbk-mel skal man kun bruke i små mengder for å binde deigen/røren. Hi-maize bruker jeg for kostfiber, kanskje litt kruskakli gjør samme nytten? Ellers kan du sikkert droppe det og heller ha i litt mer mandelmel e.l.

  @christine: Så koselig! Jeg er også en stor katteelsker, så det må komme litt bilder av han innimellom 😀

  @🙂: Det er litt vanskelig ettersom alle har forskjellig aktivitetsnivå og behov. Det virker som om du har et veldig høyt aktivitetsnivå som kanskje krever mer energi/kcal enn gjennomsnittet – så jeg er redd for at min anbefaling kanskje hadde blitt for lite. Det viktigste man gjør er å regne ut sånn ca hvor mye man forbrenner i løpet av en dag, da vet man hvor mye/lite man bør få i seg.

  @Hanne:
  Jeg blir pent nødt til å holde meg hjemme nå.. er faktisk for dårlig til å klare det – selv om viljen er til stede. Satser på at fornuften holder meg tilbake til jeg blir frisk igjen 🙂 Håper du føler deg bedre!

  @Jane: Takk for tips, men jeg fjernet både mandler og polypper da jeg var liten jente.. så hvorfor jeg er så plaget med dette er ikke godt å si.
  Jeg tror det er vanskelig å finne mandelmel i Sverige, i hvert fall etter det jeg har hørt. Bakepro ligger på ca samme pris.

  @Anonym: Klart det; kristine@kriweb.no

  @silje’s fremgang.: Den var det, mørk og mektig 😀

  @jeanett: Jeg har ikke vært hos legen, men jeg vurderer å ta meg en tur om det ikke er litt bedre i morgen. Er bare så lei av legekontoret… sukk.
  Takk for det!

  @Thale: I lovez him :mrgreen: Takk!

  @mille: Nei, mandelmel, hi-maize, sukrin og sukrinmelis får man kjøpt på helsekostbutikker, eller http://www.funksjonellmat.no
  Jeg trener ikke om morgenen, trener kardio på ettermiddagen 3-4 ganger i uka.

  @Metallian: Jepp, fullkornsspaghetti smaker best synes jeg.

  @L: Ja, han er 3,5 år 😆
  Ja den var det, smakfull og mektig.

 14. Teresa

  Åh…jeg må bare få prøvd noen av disse oppskriftene dine snart. De passer jo perfekt til meg, glutenfritt:) Det er bare det å få kjøpt inn alt. Skal sjekke ut funksjonellmat.
  God bedring!! klem

 15. kriweb

  @Teresa: Ja, helt glutenfritt og veldig kalorifattig – perfekt hverdagskos 🙂 Om du vil ha mer næring, så kan du ha i alle eggeplommene, eventuelt mer meieriprodukter.
  Husk at det er ganske høy frakt på nettsiden, så det beste er å finne en helsekost som selger det 🙂
  Klem

  @iheartfood: Jeg spiste den dagen derpå (smaker nesten bedre etter en natt i kjøleskapet) med vaniljekesam og sukrinmelis strødd over. Nam 🙂

 16. Martin Norum

  Hei! Flott blogg, titter innom kontinuerlig for å få inspirasjon både til trening og mat!

  Hvor får du tak i følgende?

  mandelmel
  Hi-Maize

  Stå på!

 17. Tilbaketråkk: Forberedelse til selskap | Trening, bodyfitness og fordommer

 18. Anonym

  Fant denna kaka som så heilt magisk ut og har vært rundt på 5 butikka nu.Kor i all verden finn du alle di tingan hær??Folk ane jo ikkje ka æ prate om 😉 Please help me…

 19. Synne

  Jeg bare lurer på en ting. Jeg har bakt med mandelmel en del ganger, prøvd det i boller, kaker, brød osv, men jeg synes smaken blir utrolig mye av marzipan. Er det noe jeg gjør feil eller er det kanskje melet (brukt samme til alt, det er lyst og fra Funksjonell mat)?
  Forresten, ALDRI slutt å blogge, heheh 😛 Blir så inspirert av alle de gode oppskriftene dine, og så er de sunne itillegg!!

 20. Kristine

  @Synne: Det er ikke så rart i og med at marsipan er mandler og eggehvitte, men kanskje du ikke stivpisker sistnevnte godt/hardt nok? Ellers kan du ha en kombinasjon av flere tørrvarer, som f.eks. kokosmel, bakepro/proteinpulver m.m.
  Takker så mye for det! 😀

Det er stengt for kommentarer.