Sunn eplekake

Nå har jeg hatt en typisk matlagingsdag igjen, det var lenge siden sist jeg bakte – og det hjalp på humøret. Baking er rogivende for meg, litt hverdagsterapi :smile:

I dag ble det en 45 min kardioøkt på meg med min trofaste kardiopartner, mamma. Deretter en tur i skogen med min ivrige kardiopartner, Jack.

Veldig fysen på salat, egg, tunfisk og kake i dag – så da ble det nettopp det!
Etter trening;
Spinatsalat med kalkunskinke og fetaost

Til middag:
Spinat- og tunfiskrøre med egg

Spinat, mais, paprika, rødløk og tunfisk rørt med Skyr Naturell + salt&pepper
Servert med hardkokte egg + majones

Til dessert:
Eplekake

Oppskrift:
2 egg
1 eggehvitte
Sukrin
Sukrinmelis
1 dl Skyr Naturell
60g mandelmel
40g hi-maize (kostfiber)
2 ts kardemomme
2 ts kanel
1/2 eple

Pisk 1 eggehvitte stiv med litt sukrin, sett til side. Pisk 2 hele egg med sukrinmelis og Skyr, hell i det tørre og pisk litt til. Vend deretter inn eggehvitten helt til slutt, og smak til med evt mer søtt/kardemomme.
Skjær opp eple og legg på toppen – til neste gang vil jeg bruke hele eplet og heller ha små eplebiter/revet eple i selve kakerøren også. Strø kanel over og sett inn i ovnen på 170 grader i 25-30 min.  Jeg brukte en liten kakeform fordi jeg ville ha litt tykkelse på kaken. Den ble saftig og god.

Smakte enda bedre med litt sjokoladeyoghurt på :cool:
(Kjøpt i Sverige)


Jeg fikk 6 kakestykker, og innhold pr;
Kcal: 83
Protein: 9g
Karb: 4,5g
Fett: 3g

19 kommentarer til “Sunn eplekake

 1. KaHo

  Så heldig du er som har en mamma som er flink til å trene sammen med deg! 😀 Det håper jeg du setter pris på. Har alltid blitt motarbeidet når det gjelder trening fra den kanten jeg. Tenkte faktisk på å lage eplekake i dag selv, men så ble det ostekake i stedet 😉 Tunfiskrøre spiste jeg her om dagen, det er godt! Så ekstra godt ut på bildene dine da 😀
  Ha en fortsatt fin kveld! 🙂

 2. Hanne

  Matvrak :mrgreen:

  Jeg kjøpte en 4pk med slik yoghurt i smakene toffee, ostekake, vanilje og jordbær..men syntes i grunnen de var ganske svake på smak.. Ostekakesmaken var selvfølgelig best 😛

  Tunfiskrøra så veldig fristende ut! ..og så kaaaake da… *drool*

 3. Fitness is my life

  Hjelpe meg, nå blir det mange kaker på meg fremover! Fant en på KaHo sin blogg som skal testes, og nå denne 😉 Ser at innholdet ligner veldig på en gulrotkake jeg lagde i går, sett bort ifra gulrøttene da 😀 Takk for enda et godt oppskrifttips!

 4. Rie Aleksandra

  Da var jeg endelig i gang jeg også, og i dag lagde jeg faktisk mini muffinsomeletter etter oppskrift jeg fant i en annen blogg, og de var utrolig gode! Kan virkelig anbefales!

  Misunner deg de kardioøktene med mammaen din. Jeg trente også med mamma før og det var veldig koselig. Nå sees vi alt for sjeldent! 😐

 5. Sandra

  Neste gang må du huske å skrlle eplene før du har de på kaken 🙂

  All mat så kjempe god ut, du er superflink som alltid!

  Jeg postet linken din på bloggen min, håper det er greit?
  Jeg syntes du har en super blogg, og jeg ønsker at alle som er like intressert i trening og kosthold som meg får lest bloggen din:)

 6. Simen

  Blir bare mer og mer imponert over deg Kristine! Du er et prakteksempel på sunnhet! Det jeg liker så godt er at du har et avslappet forhold til trening og sunt kosthold. Du er ikke fanatisk og psykelig opptatt av det, du gjør det for helsen sin del, og det virker som du er utrolig flink å lytte til kroppen din 🙂

  Den kaka så utrolig god ut! Skulle gjerne ha kunnet laget den, men jeg har ikke mandelmel eller hi-maize. Hva kan jeg bruke som erstatning, og evt hvor mye?

  Mvh Simen 🙂

 7. synnøve

  Eplekake.. <3
  Sjokoladeyoghurt hørtes godt ut! …er det like godt som det høres ut som?? 😀

  Takk for matinspirasjon.. lever litt kjedelig for tida! 😆

 8. Charlotte

  Jeg får mye inspirasjon til å lage sunne retter når jeg er innom bloggen din og den eplekaken så jo nydelig ut 😀 Jeg elsker å bake så den må testes 😀

 9. Karen

  Hei=) Kjempebra blogg! Lurer på om oppskriftene dine kan brukes med «vanlige» ingredienser isteden; feks sukker og hvetemel istedenfor sukrin, osv? Prøvde å bruke sukrinmelis i en kake, men synes den gav fra seg en litt spesiell smak. Man kjenner at det er kunstig, på en måte:/ Men får masse inspirasjon av oppskriftene dine!

 10. lena

  hei jeg lurer på angående det med måltid osv, vet du hvor mye kalorier en må ligge på for ikke å miste muskelmasse osv? håper du svarer

 11. kriweb

  @KaHo: Jeg er veldig takknemlig og glad for det ja!
  Tunfiskrøre er så godt, jeg har likt tunfisk siden jeg var liten jente 🙂

  @Hanne: :mrgreen: Ja jeg synes den med sjokolade var god – men jeg likte ikke konsistensen like godt. Er mest glad i tjukk yoghurt, så denne passet perfekt som «saus» til kake.

  @Fitness is my life: Bare å sette igang nå 😀 Mange av oppskriftene blir veldig like, men jeg synes det gjør det veldig enkelt og greit. Med små justeringer så kan man lage utrolig mye forskjellig.

  @Rie Aleksandra: Nam, de så gode ut! Små omeletter 🙂
  Jeg er veldig heldig som har mammaen min!

  @Sandra: Hehe, liker du ikke epleskall?
  Det er såklart ok, tusen takk!

  @Simen: Takk! Jeg tar trening og mat på alvor – men med ro og koser meg dermed på veien til målet 😀
  Jeg synes mandelmel er genialt, så anbefaler det. Men om du ikke er veldig opphengt i å ha lite karbo i kosten, så kan grovt mel, speltmel, kruskakli, havregryn/havremel o.l være gode alternativer.

  @synnøve: Mhm, den var god! Men liker yoghurt med litt fastere konsistens..

  @Malin: Du får ta deg en harrytur snart 😀 Jeg er mammadalt, og veldig heldig ja.

  @Metallian: Så – har du bakt noe enda?

  @Charlotte: Så bra, ja det må du gjøre!

  @anonym: Jeg synes det var et dristig valg, men hun gjennomførte det på en god måte.

  @Karen: Det er klart du kan bruke hvetemel og sukker, men da blir det ordentlige kaker som er langt ifra sunne 🙂

  @lena: Man skal helst ikke ligge på noe særlig lavere underskudd enn -500 kcal om dagen, og styrketrening er alfa omega på diett for å bevare muskelmasse.

 12. Tilbaketråkk: Tweets that mention Sunn eplekake | Trening, bodyfitness og fordommer -- Topsy.com

 13. Tilbaketråkk: sunn eplekake oppskrift | ordnettsteder.eu

 14. Kristine

  @Tinevic: Hei! Jeg husker ikke hvor mye jeg brukte her, du må neste prøve deg frem. 30-40 gram sukrinmelis og kjenn om det blir søtt nok. Denne oppskriften er 4 år gammel, nå ville jeg uten tvil ha brukt sukrin gold – smaker mye bedre. Sukrin er fint å strø over kaken/eplene før den skal inn i ovnen.

Det er stengt for kommentarer.