Tilbake til hverdagen

Og det føles vel ganske godt, synes dere ikke?
Sett bort ifra at jeg knapt nok sov noe i natt, og at det tar litt tid å komme over disse «sukkerabstinensene» så har det vært en bra dag. Etter jobb slet jeg og mamma oss igjennom en kardioøkt på mølla. Vi var så slitne etter endt arbeidsdag begge to at vi nærmest sto apatiske på hver vår mølle med viljestyrke som eneste pådriver, sa ikke et eneste ord til hverandre. Men vi fullførte 45 min, så det var derfor ekstra godt å komme hjem til sofaen.

I dag ble det deilig salat med masse godt krydret karbonadedeig, litt ketchup, sennep og parmesan over

Dessert ble ostekake med sjokoladeis-glasur

«Ostekrem»
3-4 dl skyr/kesam
2 eggehvitter
Sukrinmelis
Sukrin
Vaniljeessens
5 gelatinplater

Eggehvitter piskes helt stive med sukrinmelis. Pisk skyr/kesam med vaniljeessens + litt sukrin/sukrinmelis og vend deretter eggehvittene forsiktig inn i kremen. Gelatinplater smeltes i litt vann og vispes forsiktig inn i røren. I kjøleskapet til det stivner, ca en time.

Sjokoladeis-glasur
2 eggehvitter
Sukrinmelis
4 ts kakao
en klype salt

Eggehvittene piskes helt stive med sukrinmelis, ha deretter i kakao og salt og visp forsiktig. Ha i fryseren i 10-20 min, rør godt innimellom.

Denne sjokoladeisen er så god at jeg spiste den opp, så jeg får lage ny til resten av kaken i morgen :grin:

34 kommentarer til “Tilbake til hverdagen

 1. Malin

  Det er alltid godt å komme tilbake til rutinene, men fy søren så slitsomt det er…
  Jeg trøster meg med at vi hoppet over den verste dagen, og i morgen er det jo allerede «lille lørdag» 😎

  Jeg holdt meg borte fra trening i dag. Ser for meg at det var litt «nyttårsfortsett-tendenser» på Sats i dag..

  Ha en finfin kveld 🙂

 2. Fitness is my life

  M-mm.. både middagen og desserten din så kjempegode ut 🙂 Og ja, jeg må si det er ganske godt å komme tilbake til hverdagen. Jeg liker rutinene mine med trening og sunn mat 😉

 3. Christine

  Ser at mandelmel har ganske stiv pris i butikken. Er dette noe man kan lage selv? Hvordan gjøres isåfall dette?

 4. Bloggelicious

  Hei!

  Jeg er fast leser av bloggen din, og må si at den inspirer meg så utrolig mye! 🙂

  Men jeg lurer på en ting; veldig mye av det du lager er basert på eggehviter ser jeg. Så hva gjør du med alle eggeplommene?

  Jeg kjøper, av etiske hensyn, kun økologiske egg (riktignok i Sverige), og jeg får meg liksom ikke helt til å kaste så mange plommer. Det er jo tross alt en del sunn og bra næring i dem, og de har jo kostet litt (å produsere og kjøpe) :).

  Igjen, tusen takk for fantastisk inspirasjon! 😀

 5. Hanne

  Tenk at «mandagen» faktisk ikke var mandag! Er sjeleglad for kort uke :mrgreen:
  Dere er kjempeflinke som kom dere på trening. Jeg var så sliten da jeg kom hjem at jeg helst bare ville krype under dyna…
  Kjenner litt for godt til det med for lite søvn OG sukkerabstinenser nå, men men. Vi kommer nok fort inn i hverdagsrutinene igjen!

 6. kriweb

  @id: Det får du kjøpt på helsekostbutikker, eller http://www.funksjonellmat.no. Eller så kan du male sukrin til sukrinmelis selv.

  @Malin: Ja det er litt seigt i starten gitt..
  Jeg tror vi trengte å starte en dag senere, tenk at i morgen er det bittelille lørdag allerede! 😀

  @Fitness is my life: Jeg liker også hverdagen godt, da gleder jeg meg ekstra mye til helg og «fri» 😉

  @Christine: Det er dessverre litt stiv pris fordi det er kaldpresset. Du kan male mandler selv, men da blir næringsinnholdet annerledes – fortsatt et godt alternativ, men en del mer sunt fett/kcal.

  @silje’s fremgang.: Fortsatt litt usikker på kombinasjonen, men begge deler var veldig godt 😀

  @Kristine: Jeg liker best skyr/kesam i «vaniljeisen», sjokolade skal ikke være surt :mrgreen:

  @Bloggelicious: Hei! Takk! 😀
  Denne gangen ble det kun eggehvitter, men det pleier som regel å være mer 50/50. Jeg kaster eggeplommene 🙄

  @Hanne: Det hjalp veldig å starte på’n igjen da ja, halvveis i uka allerede 😀
  Litt innkjøringsproblemer har de fleste, man kommer fort nok i det – i hvert fall nå når vår/sommer står for tur 🙂

  @Jeanette Bye: Takk søte deg! 😀 Ha en fin dag videre!

  @darkchocolate: Den er veldig god, en slags blanding av ostekrem/pannacotta. Kan spises med mye forskjellig «glasur» 🙂

 7. Pelle

  Du må nesten informere meg om næringsinnholdet på den skjønnheten (jeg er dessverre for lat til å regne ut selv :D).

 8. Anonym

  Kjære Kristine. Kunne du svart meg på en ting? :mrgreen:

  Jeg har fulgt et styrketreningsprogram fra tn.no, hvor man i 6 uker har styrket basemusklene.

  Nå ønsker jeg å minke i fettprosent.
  Sikkert ikke barebare å forklare for deg her, men vil det nå lønne seg å fokusere på mer cardio (f.eks 3 dager i uken), og trene styrke trening kun 2 ganger pr uke de dagene jeg ikke trener cardio f.eks, for å bevare den muskelmassen jeg har fått?

  merker jeg er usikker på hvordan jeg skal gjøre dette mtp at denne seks ukers «epoken» er over.

  I kveld skal jeg prøver kaka di. Blir nok som vanlig positivt overrasket. 🙂

  kos og klem. Stå på!

 9. Mette

  Kan man erstatte sukrinmelis med vanlig melis? Skjønner at mye av «sunnheten» i det forsvinner, men disse oppskriftene er uansett mye sunnere enn det jeg har pleid å stappe i meg :p

 10. Beate

  Haha. I dag skal jeg hive meg rundt å bake brød.. Men så ser det jo ut som jeg må i gang med kake også 😛

 11. Mette

  En ting til; lurer litt på mengden av de forskjellige varene du bruker? Du oppgir mål på noen varer, mens ingenting på andre. Hvor mye sukrinmelis skal man bruke? Hvor mye vaniljeessens? Dette blir baking for dummies :p

 12. kriweb

  @Pelle: For hele ostekaken uten glasur blir det ca.
  Kcal: 330
  Protein: 55,3g
  Karb: 17,4g
  Fett: 4g

  Fikk 8 kakestykker, så ca 40 kcal pr stykke 🙂

  @Anonym: Når det er viktig for en å bevare mest mulig muskelmasse så bør en ikke overdrive kardioen, det viktigste grepet man gjør for å minske fettprosenten er kostholdet. Jeg ville ha strent styrke minimum 3 ganger i uken, og heller kardio 2 ganger (om du skal ha 5 økter).

  @Grethe: Frisk og god 🙂

  @Helene: Så bra, takk!

  @Mette: Vel, all «sunnhet» forsvinner med vanlig melis. Da ville jeg heller ha laget en slags dessert med skyr/mager kesam, frukt, kanel o.l.

  @Beate: Blir en travel bakedag for deg med andre ord :mrgreen: Det tar heldigvis ikke lang tid å lage da.

 13. kriweb

  @Mette: Vi har forskjellig smaksganer og noen foretrekker søtere ting enn andre, derfor sier jeg heller at man bør smake til selv. Jeg måler nemlig aldri opp sukrin/sukrinmelis, bare heller oppi litt etter litt mens jeg pisker. 8-10 ss kanskje? Vaniljeessensen ble vel ca 10 dråper.

 14. Undrende

  Hei. Jeg har hørt veldig mye og forskjellig angående Sukrin. Ser at funksjonell mat står for meget mye av informasjonen om dette produktet på internett, og de er også en av hovedleverandørende av dette på markedet. Det står på pakningen at det ikke påvirker blodsukkeret og inneholder 0 kalorier. Sistnevnte informasjon pleier også å stå på alle søtningsstoffer- og alvkoholer uten at dette faktisk medfører riktighet. Jeg lurte på om det finnes faktisk forskning/informasjon som viser at sukrin faktisk ikke har kalorier – i likhet med søtningsstoffer som aspartam og liknende? Jeg er virkelig ute etter søtningsstoffer og er helt avhengig av det fo rå dempe søtsuget (bruker sukrin nå), men er som sagt usikker da hørt litt motstridende informasjon om dette produktet. Vet du om det finnes noen objektiv forskningsbasert informasjon om sukrin – og at det som sies om det faktisk medfører riktighet?

 15. Aina

  Heihei 😉

  Må bare si at jeg synes bloggen din er utrolig inspirerende! Er selv ei jente på 20. Jeg driver ikke med fitness, men det å trene er blitt en viktig del i hverdagen min og trener 5 dager i uken, og det å titte innom bloggen din daglig gir meg så utrolig mye.
  Det å komme seg ut av påskemoduset var hardt, men gjorde utrolig godt! Så nå er det vel siste innspurt mot bikiformen
  Noen gode tips og inspirasjon i forhold til dette? Trener styrke 3 ganger i uken, og kombinerer det med kardio. Inspirasjon er vel bare å titte på bildene av deg, for hvilken kvinne er det ikke som vil ha en slik kropp! 😉

  Og må jo også takke for alle disse fantastiske matoppskriftene, har bladd meg tilbake i arkivet, og må si at alle kakene og godiset gir meg vann i munnen :mrgreen: 🙂

  Stå på videre, du gir meg en boost i hverdagen, herlig lesning! 😉

 16. Hild

  Hei hei!

  Du, jeg må bare spørre om noe ang. den IF-spisingen din:

  Jobber du 8 – 16 dager? Når spiser du det første måltidet ditt? Hvis du trener rett etter jobb f.eks. Har du et måltid før det, eller venter du alltid til du kommer hjem?

  Jeg har tenkt å begynne med denne måten å spise etter konkurranse, men føler jeg må få litt taket på hvordan jeg skal løse det først.

  Tusen takk for svar! 😛

 17. kriweb

  @Undrende: Hei! Sukrin omtales som kalorifritt grunnet en svært lavt kcal-innhold, men det er 20 kcal pr 100g. Det påvirker ikke blodsukkeret.

  @anonym: Bare hyggelig, lykke til 😀

  @Aina: Jeg kan skrive litt om «prosjekt bikiniform» i et innlegg snart. Takk for det! 🙂

  @Hild: Hei! Jeg jobber fra 06:30 – 14:30 – som du sikkert skjønner står jeg opp svært tidlig og hopper gladelig over frokost. Første måltid pleier å være i 11:30 tiden, alt ettersom hvor sulten jeg er. Det blir enten frukt, nøtter, skyr eller tunfisksalat. Jeg har også enkelte dager hatt noen supre økter fastende, men det avhenger av dagsformen. Lykke til i konk.!!

 18. Nymph

  Hei. Jeg lurer litt på hvor du får kjøpt ingrediensene til ostekremmen? Da spesielt sukrinmelis og vaniljeessense osv? har lett på nærbutikken men finner det ikke 🙁

 19. Krist

  Jeg prøvde denne kaken i dag, super bra altså;). Særlig sjokoisen;)!! Sukrinmelisse fås kjøpt på helsekost, kjøpte det på life i dag og vaniljeessens selger de på kiwi, kjøpte det idag også;).

 20. Tilbaketråkk: En slags fromasjkake med bær « food is my religion!

 21. Tilbaketråkk: » Lørdagskos Planlagte, gjentatte repetisjoner

 22. Tilbaketråkk: Lørdagsformen | Trening, bodyfitness og fordommer

Det er stengt for kommentarer.