Proteinbrød

Åh så godt, nå skinner sola inn gjennom vinduet her. Det er så typisk, godværet kommer nå som det er jobb igjen i morgen :mrgreen:

I dag har det vært styrkefri og treningen har bestått av en times tur i skogen – ingen elg denne gangen.

Analfatapet er et nytt ord her hjemme, vi har nå (to ganger, ikke bare én) klart å kjøpe for lite tapet. Vi var smarte nok til å bestemme oss for en ny, litt finere tapet ved innkjøp nr 2 – og det ble også for lite fordi vi ikke tenkte på at det var mønstret tapet hvor mye måtte kuttes vekk for å få det til å stemme. Jadda, neida.. så.. To vegger er ferdig, én gjenstår. Nevnte jeg at vi i tillegg kjøpte tapeten i Sverige:roll:

Det er kanskje mange som tror at jeg følger en spesiell diett eller måte å spise på i og med at jeg ofte legger ut lavkarbo-mat, men jeg er hverken på atkins, fedon eller lchf. Ingenting galt i det, men jeg går heller etter innfallsvinkelen (hva frister der og da) med et fokus på å spise mest proteiner og minst karbohydrater. Jeg foretrekker lite karbohydrater pga økt metthetsfølelse med proteiner og mindre magevondt – jeg er en av de som fungerer veldig bra et par dager uten, både psykisk og på trening. Jeg øker ikke fettinntaket tilsvarende da jeg ofte har dager innimellom hvor jeg spiser tvert om – altså lite proteiner og mye karbs og/eller mye fett. Denne kroppen virker fornøyd og svarer på både kostholdet og treningen jeg fører, hodet er dessuten fornøyd og balansert (så godt det lar seg gjøre :lol:) så dette er riktig måte for meg. Altså ingen spesiell måte.

Nå er påskeegget ++ spist opp for min del, det har blitt så mye at jeg faktisk ser frem til hverdagsmat igjen – og for de som kjenner til min glupske godishunger, så sier det litt :mrgreen:
I dag bakte jeg et proteinbrød

Oppskrift:
3 egg
2 eggehvitter (piskes stive, vendes inn i røren helt til slutt)
2 ss skyr naturell/mager kesam
80g mandelmel
20g bakepro
20g hi-maize
10g sesamfrø (+ litt til å strø over brødet)
10g psylliumfrø
10g kruskakli
1 ts jbk-mel
En klype salt (og litt kardemomme og sukrinmelis for mer smak – og fordi jeg synes det er godt)
Inn i ovnen på nest nederste rille i ca 40 min på 160-180 grader (sjekk med jevne mellomrom).

Jeg lagde litt for lite røre i forhold til formen, så brødet ble litt for lavt. Det hevet seg faktisk greit takket være de piskete egghvittene, men til neste gang vil jeg nok doble røren og heller fryse ned slik at brødet blir høyere.
Det kunne også ha vært enda en stor skje med skyr/kesam til slik at det ble litt saftigere, men det smakte godt – spesielt med godt pålegg  :smile:

 

Jeg fikk rundt 14 små brødskiver, og per brødskive er innholdet;
Kcal:
55 Prot: 6,4g Karb: 1,9g Fett: 2,3g

Nå blir det straks middag – lakseburger står på menyen i dag :cool:

54 kommentarer til “Proteinbrød

 1. avatarBeate

  Det brødet så alt for godt ut 😀 Er litt irritert for at jeg ikke har bakepro, for da skulle jeg satt i gang med det samme.

  Jeg synes det er supert at du (og andre) finner sin egen vei å gå når det kommer til kosthold. Selv har jeg spist veldig variert, sånn som du nevner, og kroppen har reagert bra på det.

  I og med at jeg er kostholdsveileder tester jeg ut diverse dietter for å vite hvordan de i alle fall virker på min kropp. Men som oftest kommer jeg tilbake til min egen «diett» 🙂

 2. avatarMalin

  Mmm, spennende brød 🙂 Hvor lenge skal det stekes?

  Variasjon er vel det viktigste stikkordet, uansett «diett». Der sliter jeg nemlig litt. Finner jeg noe som smaker godt, så spiser jeg det til jeg er møkklei 🙄 Håper bakeånden kan komme tilbake, og at været tillater litt grillngs snart.

  Kjipt med tapeten da…Jeg har noen ruller som de forrige eierne la igjen, om litt ferskenfarga tapet og blomstrete border frister? :mrgreen:

 3. avatarHanne

  Snasent! Det brødet skal jeg forsøke meg på. Her har det blitt en del vanlig (kjøpe)brød i ferien, og det merkes på magemålet. Fy f.. 😯

  Jeg er som alltid veldig glad for å lese at du gjør ting på din egen måte. Det er både betryggende for oss andre som gjør det samme, og beviser at der ikke er noen universell fasit som passer alle 😉

  Likte veldig godt designet på tapeten, men aller mest ordkreasjonen :mrgreen: Får dere for mye neste gang tar jeg gjerne i mot restene 😆

 4. avatarfrederik

  Hejsa.

  Kan man bruge Sojamel istedet for Mandelmel i opskrifterne??

  Sojamel
  Energi pr. 100 g: 449 kcal
  Protein: 37 g
  Kulhydrat: 31 g
  Fedt: 22 g

 5. avatarkriweb Innleggsforfatter

  @Beate:
  Du må ikke ha bakepro, bare ta en ekstra scoop med mandelmel eller hi-maize! 🙂 Det er bare jeg som liker å variere med litt forskjellig.

  @Malin: Godt spørsmål :mrgreen: Jeg hadde det i ovnen (nest nederste rille) i 40 min på 160 grader.
  Jeg har noen gamle, snasne tapetrester liggende her i huset selv 😀

  @silje’s fremgang.: Litt små brødskiver, men ikke noe å utsette på smaken 🙂

  @Hanne: Ja ikke snakk.. her har det gått i en del rundstykker. Nå var det veldig godt å spise noen brødskiver uten å få magevondt.
  Tapeten er nydelig, vi får hamstre inne flere ruller når vi drar over neste gang – som da må bli til helgen 🙄

  @frederik: Det kan du sikkert, jeg har aldri prøvd det selv. Næringsinnholdet vil bli annerledes, mandelmel har følgende pr 100g:
  Energi: 293 kcal
  Protein: 40g
  Karbohydrater: 8g
  Fett: 11g
  Kostfiber: 33g

 6. avatarChristine

  Hei igjen.

  Forslag til innlegg 😉

  Jeg mener egentlig å huske at du har gjort dette før, men jeg finner ikke innlegget(eller kanskje jeg bare er i feriemodus enda og roter?.?.)

  Jeg lurte ihvertfall på om du kunne skrive en ulik beskrivelse av produktene du bruker. Spesielt de ulike meltypene.

  Gjerne skriv hvorfor de ulike kvalitetene hos den enkelte, feks lite kalorier, fett, karbohydrater, mye protein osv. Hvis du også kunne skrevet hvodan du bruker den enkelte, feks fin i søtbakst, fin i mat, og hvor du kjøper de ulike, hadde jeg blitt kjempeglad.

  =)

 7. avatar.

  lurte på en ting, har du hørt om Phase 2 carboblokker? i såfall, vet du om det funker? å tror du at det kan ha noe positiv virkning å som kan virke som et pluss i diettn ? 🙂 har lest ganske mye positivt om det, men tenkte jeg skulle spørre deg hva du tenker om det?

 8. avatarErin

  Hei Kristine!! :mrgreen:

  Jeg går nå om dagen på diett… Den er satt opp av en «pt», MEN er litt i stuss. Hadde satt stor pris på om du kunne uttalt deg om dine erfaringer.. og hva du tror.

  Jeg spiser 6ganger om dagen, hver tredje time, første måltid kl 07.00. Alle matvarer er veid innen tilberedning.

  #1
  50g havregryn, (grøt bassert på vann)
  30g prot.shake bassert på vann.
  15g hvalnøtter

  #2
  30g basmatiris
  100g kylling
  100g brokkoli
  15g hvalnøtter

  #3
  30g basmatiris
  100g kylling
  100g tomat
  15g hvalnøtter

  #4
  30g basmatiris
  100g kylling
  100g brokkoli
  15g hvalnøtter

  #5 (etter trening)
  40g protein (4dl vann)
  30g rosiner

  #6
  1 helt egg
  2 eggehvitter

  Trener 3 ganger i uken. 2 ganger ben og 1 gang på overkroppen.

  Kjører mange rep, helt opp i 50 i benpress. Målet mitt er å kvitte meg med mye av kroppsfettet og få strammet opp etter å ha fått tre barn. kjører bena tomme med utfall, knebøy, penpress.. Avslutter øktene med 25-40min kardio.

  Er 1.77 høy og veier 69/70kg. Har gått på dietten i 2uker nå, har oppkarbing på lørdager. Har gått ned lite med centimetere og lite/ingenting på vekten….

  Bør jeg kutte i karbene?? Synes det er så mye havregryn og ris.
  Som du skjønner er jeg litt frustrert… Håper du har tid og ork til å svare meg.. 😆 😳

  Ha en fin dag videre. :mrgreen:

 9. avatarkriweb Innleggsforfatter

  @Annbjørg: Ta gjerne litt mer skyr/kesam i, om du liker saftig brød. Ellers smakte det veldig godt med smør og brunost på 😎

  @Kristine: Dette fikk en veldig god brødkonsistens faktisk, med unntak av at det ble «halve» brødskiver så var det nesten som vanlig brød 🙂

  @Nini: Ikke noe vann nei

  @Christine: Hei! Jeg skrev noe lignende her; http://www.kriweb.no/?p=3585 – om du lurer på mer ang. når, hvordan jeg pleier å bruke de så bare si ifra! 🙂

  @.: Ja, tok det tidligere selv av/på i noen uker og merket en liten effekt (mulig placebo, men uansett). Hovedgrunnen til at jeg gikk ned i fettprosent var uansett pga daglig trening og mindre kcal – man kommer liksom ikke unna det 🙂

  @Erin: Hei!
  (her var det mye rart, så dette blir litt langt)
  Beklager til din «pt», men jeg misliker sterkt slike ensidige dietter à la kylling og ris hver 3.time.. (med mindre man virkelig liker det såklart). Jeg synes heller ikke dette så veldig bra ut med tanke på treningsopplegget.
  Aller først;
  Om du liker å spise 6-7 små måltider om dagen, så gjør det. Vil du spise 3-4 litt større måltider, så kan du fortsatt gjøre det og gå ned i vekt/fett.
  Om du liker å spise kylling+ris til alle måltider 24-7 så gjør det. Om du vil spise variert (karbonadedeig, laks, svin o.l), så kan du fortsatt gjøre det og gå ned i vekt/fett.
  Du skjønner kanskje hvor jeg vil hen her?
  Jeg vet ikke hvor lenge du har tenkt til å spise slik, og hvordan/hva planen er videre og hva du skal gjøre når denne dietten er over, men hadde det ikke vært bedre å ha en livsstil som var såpass bra at man kun justerte mengden om man ville opp/ned i vekt?
  Du har en diett full av karbohydrater og skal allikevel ha en oppkarbingsdag en dag i uka – det skjønner jeg ikke poenget med. Oppkarbingsdager har man fordi man har gått et par dager uten særlig karbo og skal fylle på lagrene igjen.
  Du skal trene oppimot 50 reps i benpress – det ser jeg heller ikke poenget med. Å trene til failure (presse musklene maksimalt med tunge vekter) er én ting, men å trene høyreps til man får melkesyre virker nesten mot sin hensikt.
  Jeg tror kroppen din har et realt stress nå med mye karbo daglig for så å forsøke tømme glykogenlagrene med høyreps igjen – jeg kan ikke se at det hverken er særlig muskelbyggende eller fettreduserende.
  Som du sikkert skjønner så ville jeg ha lagt det opp helt annerledes, sikkert helt motsatt av måten de «proffe» gjør det.
  Fokus på proteiner og lite karbs, sunn og variert mat (i kcalunderskudd), og tung styrketrening (variere på reps hver 4.-5.uke). Håper du finner ut av det, at du finner det som passer deg 🙂

 10. avatarBella

  Hei du 🙂

  Digger bloggen din, det er så mange bra tips her, og så mye godt jeg har lyst å lage! Du kunne seriøst gitt ut en kokebok!

  Men du, jeg har veldig lyst å kjøpe sukrin og hi-maze, men får man bare kjøpt det på nett? Greit å unngå porto om man kan 🙂 Var på en helsekost og proteinfabrikk-butikk, men de hadde ikke der. Vet du om noe sted som har?

  Hva er forresten bake-pro?

  Jeg fikk ei lita ei for noen uker siden og har akkurat kommet i gang med treninga igjen. Det er skikkelig deilig! Har endel å gå ned, så er greit å kutte ned sukker der man kan! Hvor sunt er egentlig sukrin? Ville du gitt det til barnet ditt?

  Håper på svar 🙂

 11. avatarChristina

  Erin:

  PT-er må som regel følge anbefalinger fra olympiatoppen eller lignende, ergo en del karbohydrater, Selv om de ikke nødvendigvis er enige/ følger det samme selv. Det er ikke helt forsvarlig å sette opp en lavkarbo diett til en som trener 3 ganger i uken og ikke er spesielt overvektig. Den lørdagen er nok kun for at du skal ha noe å glede deg til gjennom uken. Og matplanen var veldig ensidig, men antagelig kun et forslag og for at du skal få et visst begrep på porsjons str. etc. Når det gjelder treningen er jeg helt enig, kjør på med tyngre vekter og færre reps!

 12. avatarBeate

  Ja, jeg skal prøve meg på brødet i dag, selv om jeg er fri for både hi-maize og husk.

  Hvor kjøper du bakepro fra? Jeg skulle gjerne sett jeg slapp å bestille, men da ingen selger det i Bodø må jeg nok det.

 13. avatarkriweb

  @Bella: Hei! Det var koselig å høre 😀
  Sukrin og hi-maize har jeg funnet på de fleste helsekostbutikker som Life og Sunkost.
  Bakepro er et nøytralt proteinpulver som egner seg til baking.
  Sukrin er naturlig (ikke kunstig søtning) og vi får det allerede i oss via bl.a sopp. Jeg hadde ikke hatt noen betenkeligheter med å gi det i små mengder til mine barn, jeg synes mengder med sukker er verre.

  @Christina: Hvorfor er ikke det forsvarlig?
  De fleste har godt av å bytte ut noe av mengdene med stivelse og karbo de får i seg med mer grønnsaker. Et par dager i uken med mindre karbohydrater og mer variert mat anser jeg som mer forsvarlig enn en såpass ensidig diett med mye karbo til en som ikke trener noe særlig kardio. Overvektig eller ikke har ikke så mye å si i denne sammenhengen.
  Oppkarbingsdag er noe helt annet enn en kosedag, litt forskjellig formål kan man si 🙂

  @Beate:
  Bakepro har jeg bestilt på gymgrossisten.no, har kjøpt en gang i Sverige og. Mulig du må bestille det om du ikke har tenkt deg over grensa med det første ja..

 14. avatarChristina

  Grunnen til at jeg mener at det ikke er forsvarlig for en PT å anbefale det er at det ikke følger anbefalingene fra helsedirektoratet m.m. En PT kan ikke komme med personlige meninger og erfaringer (eller fakta som ikke er godt nok dokumentert og anerkjent) dersom de jobber innen en kjede som for eksempel Sats eller Elixia, men følge anbefalinger. Og dessuten at den norske matkulturen inneholder mye brød etc. og at det derfor kan være en veldig stor overgang (for stor) for mange. Jeg er helt enig i at det er gunstig å øke protein, fiber og grønnsaksmengde, men det KAN være lurt å ikke gå like hardt ut som det du velger å gjøre. Det blir rett og slett for vanskelig å overholde for folk med godt inngrodde vaner. Antagelig er den matplanen PT-en satt opp en stor forbedring fra hennes opprinnelige kosthold. Men all respekt til deg Kristine, det er ikke kritikk mot deg dette, bare litt fakta om hvordan en PT er nødt til å jobbe.

 15. avatarkriweb

  @frederik: Ok, lykke til 😀

  @Christina: Tar det absolutt ikke som kritikk, jeg liker å diskutere og er interessert i hvordan andre tenker. Ettersom jeg forsto så var ikke dette en utdannet pt som jobbet på et treningsstudio i og med at hun skriver «pt».
  Uansett så synes jeg den dietten som er satt opp til henne virker mye vanskeligere å følge enn «bytt ut ris med grønnsaker og ha fokus på å få i deg proteiner» – jeg klarer ikke å se hvordan jeg «går hardt ut» her. Jeg vil tro at denne dietten er en større overgang for Erin.
  Han/hun har faktisk satt opp en typisk, ensidig konkurransediett for kroppsbyggere/fitnessutøvere til en ung 3-barns mor som kun vil ned i fettprosent. Hun skal ikke konkurrere, og hun kjører dessuten ikke noe særlig kardio – som ofte er hovedgrunnen til at mange velger å ha mye karbo i kostholdet.

 16. avatarChassi

  Hey! Fint innlegg og bra debatt!

  Jeg har en nokså lik kostholdsplan som den dere diskuterer. For meg funker det fint med så mye karbo fordi jeg er veldig aktiv, så med en nesten tilsvarende diett holder jeg energinivået oppe selv om jeg ligger i kaloriunderskudd. Jeg har også en kosedag, men kaller den ikke oppkarbing.

  Men uansett. Det jeg ville si er at pt-en må følge opp resultatet underveis. Så lenge dietten ikke virker så gjettet jeg at han hadde overvurdert kaloriforbruket. Det er vanskelig å gjette seg til en kundes nøyaktige forbruk. Det er også en mulighet at oppkarbingen er for stor til at kroppen rekker å hente seg inn igjen hver uke.

  Prøv å måle kaloriforbruket med pulsklokke en dag. Jeg kom selv opp i 3300 kcal og spiser omtrent som i denne dietten. Dog med variasjoner til ingrediensene. 🙂

 17. avatarErin

  Hei igjen!! 😛

  Tusen takk for svar, ser at spørsmålet skapte en liten debatt og det er supert for min del 🙂

  Jeg har slått meg til ro med visse deler med opplegget.. andre ting har jeg hatt litt større problemer med å falle til ro med.

  Første uken gikk jeg ned totalt 19cm.. men ikke noe andre uken.

  Først litt om meg:

  To av guttene mine er det 16mndr mellom, så kiloene fikk litt vel god tid på å sette seg. Det siste barnet mitt er nå 20mndr.. og vektnedgangen min startet jeg i juni i fjor, da var han 9mndr. Jeg gikk ned fra 78kg til 65 på egenhånd ved hjelp av pulverkur og et lavkarbkosthold etter 3 uker, det fungerte fint og la ikke på meg igjen før juletider.. da la jeg på meg 5kg. Jeg er prototypen på «spise etter følelsene» menneske.

  Uansett, på 8-9mndr hadde jeg klart å venne meg til et kosthold basert på kjøtt og grønnsaker, sauser hørte til sjeldenhetene. Problemet mitt ble etterhvert at jeg spiste for lite eller for mye.

  Drikker aldri sukkerholdig drikke (3ganger pr år kanskje..), Ikke juice.. og melk liker jeg ikke.

  Brødet metter ikke, og dessuten er det så godt at jeg bare MÅ ha en skive til.. så det spiser jeg minst mulig. Det samme med poteter og pasta, da mister jeg metthetsfølelsen og jeg blir stresset innvendig. Slik har jeg hatt det i alle år, men fant faktisk ikke ut av det før jeg «luket det ut» av kosten min.

  Frukt gjør meg sulten.

  Godis og potetgull blir jeg avhengig av, så der MÅ jeg styre meg… men det er ikke lett. Det fungerer litt for meg som alkohol for en alkoholiker.

  I enden sitter det egentlig en sinnsforvirret skrulle med litt tvangstanker om å gå ned i vekt, og de tvangstankene kommer når jeg mislykkes.. eller rett og slett IKKE har fremgang etter mye strev 😯 Jeg er fryktelig lei.. og jeg håper jo å nå målet mitt før sommeren..

  Mitt syn på dietten;

  Frokosten er og har vært et stort problem hele veien. Havregrynene er for meg en liten sperre pga karbene, men blir tvunget til å spise det. Spurte pent om jeg kunne halvere det i det minste, men fikk til svar at han kunne være grei mot meg.. det var greit med 45g istedenfor 50….

  Risen er Indisk basmatiris.. forsåvidt nesten halvparten av innholdet sammenliknet med fullkornris, men så igjen sitter man da med kun «tom energi» i form av karber. For min del hadde jeg fint klart å skylle det ned et visst sted i stedenfor å spise det.

  Rosinene. Joda, men igjen karbohydrater og masse «sukker».

  Jeg føler vel at jeg kunne ha doblet kjøttmengden og kuttet ut ris og havregryn med større effekt en det som faktisk har vist seg til nå. Nå føler jeg at kroppen min tviholder på vannet.

  Frokost kl 0700 er altfor tidlig for meg, beklageligvis. Det er allerede en skeiv start på dagen hvis jeg ikke får i meg maten kl07.00, da mister jeg litt motivasjon.
  For min del hadde det passet bedre kl 0900. Eventuelt kunne jeg godt ha spist etter trening på morgenen, men jeg er avhengig av barnepass på senteret og det er mellom 09.00 og 12.00, så jeg gjør regning med at det blir litt lovlig sent.

  Å spise hver 3-4 time klarer jeg, men orker ikke å føle at jeg ødelegger noe hvis det ikke klaffer HELT på klokkeslettet. Jeg vil også ha en mulighet der jeg kan ha noe i veska som kan spises om jeg ikke er hjemme og som ikke må varmes opp. Ris og kokt brokkoli som er kaldt er IKKE godt.

  Ensformig mat går fint, har spist det i 14dager nå. Egentlig er det en befrielse med det å slippe å tenke på hva man har lyst på og hva man kan lage, det er bare en mulighet.

  Om treningen:

  10min oppvarming, 6set x 20rep utfall, 6set med 10-20sek med rygg mot vegg med 90grader knekk i knærne.. og knebøy fritt, i smith-maskin eller benpress. I smithen skal jeg kjøre knebøy 10set: 20rep, 18, 16, 14, 12, 10 etc, etc ned til 2.

  Så rask gange på tredemølle i 10min, deretter jogging i 1.5min på maks stigning (blodsmak i munnen) og deretter rolig gange i 15min. 130-140 i puls. Dette skal jeg da gjøre mandager og fredager. Onsdag er det overkropp, bare magen skal kjøres i 20min sammenhengende og deretter rolig gange.

  Det jeg helst vil er å kjøre mer kardio, men det får jeg ikke lov til.

  Saken er at han har jobbet på family sportsclub men sluttet, tror han har gått idrettslinje av en eller annen sort, er bodybuilder og jeg føler IKKE at han hører på ønskane mine..

  Jeg vil IKKE ha større rumpe eller lår, og jeg vil ikke få belastningsskader..

  Han mener at jeg skal måle meg en gang i uka på kveldstid, det gjorde jeg i går.. hvilket resulterte i en skikkelig smell… siden jeg hadde lagt ned mye tid og energi og ikke gått ned i cm-mål..

  Jeg tenker da: Er det verdt det??????

  «Pt» skrev jeg fordi han ikke lenger er tilhørende et senter men er i oppstarten av eget firma med satsning innen området og han har planer om å stille i BB til høsten.

  Han mener at jeg skal glemme alt jeg har lært og bare gjøre som han sier… hvis ikke dropper han meg…

  Dette ble fryktelig langt….

  Takk for debatten.

  Erin.

 18. avatarErin

  :mrgreen:

  Treningsuka mi ser slik ut:

  mandag: 10min oppvarming, Benøkt, 25-30min «kardio» som beskrevet i forrige kommentaren min med jogging i maks stigning.

  tirsdag: Hvile eller 20min magetrening, 40min «kardio».

  Onsdag: 10min oppvarming, overkropp, 30min gange på mølla.

  Torsdag: Magetrening, gange på mølla

  Fredag: 10min oppvarming, benøkt, «kardio». Samme som mandag.

  Det er helt greit for meg med mange rep.. men hvor mange er bra for fettforbrenning??

  Erin 😉

 19. avatar:)

  Jeg ville heller fokusert på et enkelt helkropps-program,
  2-3 x uka.
  Knebøy, mark, nedtrekk, skulderpress, ta sit-ups på ball, omvendt roing..
  Å forbrenne fett er ikke bare noe man gjør på trening, det skjer etterpå også 😉
  Når du løfter tungt vil du i lengden forbrenne mer, fordi kroppen bruker en del energi på å hente seg inn igjen.

  Hvis jeg skal gjøre en forandring i dietten min tenker jeg: kan jeg gjøre dette resten av livet? Hvis svaret er nei, pleier jeg å gi blanke. (mener ikke folk som har en spesiell diett for en periode, pga. at de skal stille i fitness o.l)
  Jeg vurderte å gi opp sukker fullstendig, men det er urealistisk. Så jeg bestemte meg heller for å redusere mengden.

  Og husk, i hverdagen er det dietten som skal tilpasses ditt liv, ikke omvendt 😉

 20. avatarChristina

  Det du skriver nå Erin var egentlig litt av poenget mitt. I og med at det er så utrolig mange «svar» på dette med vektnedgang og diett etc, så er personlige trenere avhengig av at kundene deres stoler på dem, og ikke stiller spørsmål ved alt. De vil følge opp kundene sine og dersom noe ikke fungerer for en, så justerer de deretter. De setter ikke en normalvektig/litt overvektig person rett på lavkarbo diett, i og med at det for mange kan føre til en del ugreie bivirkninger.

  MEN; dersom du føler at PT’en din overhodet ikke hører på deg, så syns jeg du skal ta en prat med han, evt vurdere å avslutte samarbeidet. Allikevel, antagelig har han lang erfaring og har opplevd gode resultater hos mange av kundene sine. Det er uansett viktig at du finner en personlig trener som du føler er kompetent og som du stoler på, slik at du slipper å stille så mye spm ved ting. Det fører bare til et dårlig samarebeid mellom dere, og trolig lite resultater.

 21. avatarChristina

  Forresten; treningsopplegget ditt liker jeg ikke noe særlig, og forstår ikke helt hensikten med slik trening. Det kan selvsagt være grunner til det som ikke nevnes her, men litt mer alminnelig tung styrketrening og bra kondisjonstrening ved siden av vil nok gjøre jobben minst like bra. Lykke til uansett 😉

 22. avatarChassi

  Haha! Pt-en ødelegger jo livet ditt, Erin! Jeg er fryktelig lett påvirkelig selv, men vi trenger ikke ta alt for god fisk selv om det kommer fra en mann med erfaring.

  Kostholdet skal tilpasses dine døgnrytmer og preferanser, og du skal ikke trenge å bøtte innpå karbohydrater om du ikke vil det. Skaff deg en ny pt og et nytt program, det vil øke motivasjonen din betraktelig og det er viktig! Og så må du huske å få oppfølging etter å ha testet programmet en stund. Lykke til!

  Klem fra Chassi.

 23. avatarkriweb Innleggsforfatter

  Kjære Erin
  Det du skriver nå underbygger det jeg allerede har skrevet til deg, men som du ser er det mange forskjellige meninger og måter å gjøre ting på.
  Du skriver blant annet at brød, potet og pasta ikke metter. Ris føles som tom energi for deg, og rosiner kun som sukker. Frokosten blir for tidlig for deg, og du vil kutte ut noe av risen og erstatte det med mer kjøtt. Da er jeg fristet til å si; gjør de endringene som kreves for at du både skal nå dine mål og ikke minst skal trives på veien dit.
  Som jeg skrev i et innlegg for ikke så lenge siden så følger jeg ikke en «lavkarbo-diett», så jeg anbefaler ikke å kutte ut alt. (Jeg spiser en del karbo selv, bare ikke hver dag). Jeg ser bare ikke poenget med å ha mer karbohydrater enn proteiner i kostholdet – spesielt når det er proteiner som er viktigst for kroppen + metter mest. Det er ingen farlige bivirkninger ved å kutte ut risen, og du har i tillegg fulgt dette prinsippet før og trivdes med det.

  Det er ikke slik at høy-reps er fettforbrennende styrketrening, selv om mange tror det. Mer muskler = høyere forbrenning i det lange løp. Du vil ikke få større rumpe og lår av å trene litt tyngre med færre reps. Men klart, om du trives med mange reps så må du gjerne fortsette med det – man skal jo trives med treningen.
  Jeg har (i motsetning til deg) lyst til å bygge mer rumpe og lår, og har gått aktivt inn for det det siste året, men jeg har tvert imot fått et strammere/mindre inntrykk på veien. Det skal godt gjøres å bygge den muskelmassen som kan erstatte det fettet man eventuelt mister på en diett. Jeg har enda til gode å se en jente som har bygget en (for) stor, muskuløs gluteus. I wish! 😆

  Du har fått en klassisk «byggerdiett», enten så følger man en slik -selv om du hverken må, eller skal konkurrere- eller så endrer du på det selv/får annen hjelp. Selv om man er dyktig på å komme i form til konkurranse etter «gamle boka», så betyr ikke det at det kan overføres til alle. Husk at ingen kjenner deg bedre enn deg selv, og dette skal/bør tas hensyn til når man legger opp en individuell kostholdsendring.
  Håper du finner et opplegg som passer deg 🙂

 24. avatarErin

  😉

  Overkroppen min har en fettprosent på 18ca..
  Underkroppen er et annet kapittel.. der ligger jeg visstnok på 24-25%…. Så høyrep må jeg sikkert legge meg på.

  Det jeg er redd for er å øke i volum.. lårene mine per i dag er 61 og 62 cm i omkrets, jeg vil ned til mellom 55 og 58… rett og slett for at buksene mine med 29″ i livvidde da passer perfekt, hverken mer eller mindre. Nå er de altfor trange og jeg er redd de spjærer 😯 😳 😆

  Vel… jeg har tittet og regnet litt på kosten jeg har ligget på frem til i dag, og det ser slik ut:

  Kcal: 1762
  Prot: 174,5
  Karb: 136,4
  fett:20,7

  Hvis jeg kutter ut kun risen vil karbinntaket totalt ligge på 67,3g per dag, og hvis jeg kutter på havregrynene til frokost fra 50g til 30g så vil jeg vel ligge på enda 11g mindre.

  Hva med 30g havregryn, 40g prot.shake, 15 g nøtter til frokost + 150g brokkoli/tomat, 150g kjøtt/fisk, og 15g nøtter til de andre måltidene?? og at jeg spiser 5ganger om dagen? blir det helt feil?

  Vil jeg ha mer igjen for å halvere repetisjonene med mer belastning på øvelsene?

  Nok en gang.. takk :mrgreen:

 25. avatarErin

  ok… Beklager, så ikke tidligere svar her, har skrevet litt til og fra mellom rengjøringen her!! :mrgreen:

  Ser at jeg ikke var HELT på jordet… eneste er treningen som jeg trenger litt hjelp med kanskje!

  Skulle nok fått tak i noen som kunne hjulpet meg ja.. 😉 :mrgreen:

 26. avatarErin

  @kriweb:

  Jeg takker så veldig for alle tilbakemeldinger. Setter utrolig stor pris på det. Det som setter den største stopperen for tålmodigheten er vel usikkerheten. Hadde man visst med sikkerhet hva man skulle gjort hadde det jo ikke vært noe problem :mrgreen: 😯 😉

 27. avatarkriweb Innleggsforfatter

  Bare hyggelig, jeg forstår frustrasjonen og usikkerheten din. Jeg tror det vil hjelpe om du endrer det litt slik at det passer bedre til dine behov og ønsker.

  Ang. treningen så anbefaler jeg fortsatt tyngre vekter med færre reps, eller i hvert fall en variasjon. Om du vil «trene forbrenning» der og da så er kardio det viktigste, styrken er for å stramme opp kroppen og hjelpe på økt hvileforbrenning totalt sett – og da må man ta i. Jeg har som sagt trent tungt i over 2 år og blitt «mindre» og strammere.
  Om du ikke belaster muskulaturen i underkroppen i særlig grad, så vil du vanskelig kunne endre fettprosenten her da det ikke er noe som vil «ta» fettets plass.
  En viktig ting å huske på er at de aller fleste har en forskjell på fettprosent på over- og underkropp, det er helt normalt.

  Jeg ville ha prøvd de kostholdsendringene du listet opp i en ukes tid og se hvordan du trives med det. Du kan med fordel spise ris/pasta/potet et par dager i og med at du kjører en del kardio om du føler deg tom for energi, og ha en oppkarbingsdag i helgen.

 28. Tilbaketråkk: Sunnere brød « Hverdagen og fremtida

 29. avatarTorgeir

  Hei,

  I går fikk jeg endelig prøvd proteinbrød oppskriften din.
  Det må være det beste brødet jeg noen gang har spist, ikke minst sunt!
  Fikk nesten følelse av å spise kake 🙂
  Det var ikke like lett å få tak i alle ingrediensene, så enkelte ting ble bestilt på nettet.
  Men som du skriver, må nok doble alle ingrediensene for å få et helt brød i formen jeg bruker.
  Jeg trener Crossfit, der er man opptatt av å spise lavkarbo-mat.
  Uansett takk for tipset!

 30. avatarKristine Innleggsforfatter

  Hei Torgeir! Det var hyggelig å høre! Jeg likte også dette brødet godt, og det er en fordel å doble røren slik at brødet blir litt høyere ja. Det går nok helt fint å fryse det også.
  Bare hyggelig!

 31. avatarTorgeir

  Hei igjen!

  Du har en veldig fin blogg for oss trenings interesserte.
  Jeg liker veldig godt mat-tipsene dine også.

  Keep up the good work! 🙂

  Ha en fortsatt fin kveld.

 32. avatarTorgeir

  Hei igjen!

  I kveld prøvde jeg med dobbel røre, men jeg synes det ikke hever så mye som jeg hadde håpet.
  Jeg er langt fra en bake-ekspert, så sikkert noe jeg gjør galt.
  De eggehvittene, piskes stive skriver du. Hva menes egentlig med det?

 33. avatarKristine Innleggsforfatter

  For å få bakst uten gjær til å heve noe, så er det to ting som er viktig. Enten bakepulver (som du kan prøve i røren), eller stivpiskete eggehvitter (som gir luft). De skal være såpass pisket at du kan snu bollen på hodet 🙂

 34. Tilbaketråkk: Sunne lunsjtips | Trening, bodyfitness og fordommer

 35. Tilbaketråkk: Enkle mellommåltider som frister | Trening, bodyfitness og fordommer

 36. Tilbaketråkk: Sunne lunsjtips | Trening, bodyfitness og fordommer

 37. avatartherese

  Hei!

  Må man bruke hi-maize? eller kan jeg tilsette noe annet? har alle ingr her, men ikke det..:p

 38. avatarNM

  Hei, har så lyst å bake dette brødet. Men sliter litt med å finne skyr/kesam?? Bor i australia, og her har de ihvertfall ikke skyr :p har du noe erfaring med dette, hva det kan hete på engelsk eller noe lignende jeg kan bruke? Bakte den sjokoladekaka di å da endte jeg opp med å bruke, ikke cottage cheese, men noe annet som jeg ikke husker navnet på nå…..prøvde å finne noe med samme næringsinnhold cirka….. Vet ikke om det er derfor kaka ikke ble så god som den så ut på ditt bilde:p

 39. avatarKristine

  @NM: Hei! Det vet jeg ikke dessverre, men om du finner rømme (sour cream) kan du kanskje bruke det. Eventuelt melk, og heller bruke litt mer tørrvare.

 40. Tilbaketråkk: Brødskiver | Trening, bodyfitness og fordommer

 41. Tilbaketråkk: Brødskiver | Trening, bodyfitness og fordommer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *