Proteinbrød

Åh så godt, nå skinner sola inn gjennom vinduet her. Det er så typisk, godværet kommer nå som det er jobb igjen i morgen :mrgreen:

I dag har det vært styrkefri og treningen har bestått av en times tur i skogen – ingen elg denne gangen.

Analfatapet er et nytt ord her hjemme, vi har nå (to ganger, ikke bare én) klart å kjøpe for lite tapet. Vi var smarte nok til å bestemme oss for en ny, litt finere tapet ved innkjøp nr 2 – og det ble også for lite fordi vi ikke tenkte på at det var mønstret tapet hvor mye måtte kuttes vekk for å få det til å stemme. Jadda, neida.. så.. To vegger er ferdig, én gjenstår. Nevnte jeg at vi i tillegg kjøpte tapeten i Sverige:roll:

Det er kanskje mange som tror at jeg følger en spesiell diett eller måte å spise på i og med at jeg ofte legger ut lavkarbo-mat, men jeg er hverken på atkins, fedon eller lchf. Ingenting galt i det, men jeg går heller etter innfallsvinkelen (hva frister der og da) med et fokus på å spise mest proteiner og minst karbohydrater. Jeg foretrekker lite karbohydrater pga økt metthetsfølelse med proteiner og mindre magevondt – jeg er en av de som fungerer veldig bra et par dager uten, både psykisk og på trening. Jeg øker ikke fettinntaket tilsvarende da jeg ofte har dager innimellom hvor jeg spiser tvert om – altså lite proteiner og mye karbs og/eller mye fett. Denne kroppen virker fornøyd og svarer på både kostholdet og treningen jeg fører, hodet er dessuten fornøyd og balansert (så godt det lar seg gjøre :lol:) så dette er riktig måte for meg. Altså ingen spesiell måte.

Nå er påskeegget ++ spist opp for min del, det har blitt så mye at jeg faktisk ser frem til hverdagsmat igjen – og for de som kjenner til min glupske godishunger, så sier det litt :mrgreen:
I dag bakte jeg et proteinbrød

Oppskrift:
3 egg
2 eggehvitter (piskes stive, vendes inn i røren helt til slutt)
2 ss skyr naturell/mager kesam
80g mandelmel
20g bakepro
20g hi-maize
10g sesamfrø (+ litt til å strø over brødet)
10g psylliumfrø
10g kruskakli
1 ts jbk-mel
En klype salt (og litt kardemomme og sukrinmelis for mer smak – og fordi jeg synes det er godt)
Inn i ovnen på nest nederste rille i ca 40 min på 160-180 grader (sjekk med jevne mellomrom).

Jeg lagde litt for lite røre i forhold til formen, så brødet ble litt for lavt. Det hevet seg faktisk greit takket være de piskete egghvittene, men til neste gang vil jeg nok doble røren og heller fryse ned slik at brødet blir høyere.
Det kunne også ha vært enda en stor skje med skyr/kesam til slik at det ble litt saftigere, men det smakte godt – spesielt med godt pålegg  :smile:

 

Jeg fikk rundt 14 små brødskiver, og per brødskive er innholdet;
Kcal:
55 Prot: 6,4g Karb: 1,9g Fett: 2,3g

Nå blir det straks middag – lakseburger står på menyen i dag :cool:

54 kommentarer til “Proteinbrød

  1. Marianne

    Det blir mange spørsmål fra meg nå (er litt grønn på dette) :p Men er psylliumfrø det samme som fiberhusk? 🙂

Det er stengt for kommentarer.