Skorpen er best

Er det ikke rart hvordan man forandrer smaksløker etterhvert som man blir eldre?
Når man er liten spiser man gjerne brødskivene helt inntil skorpene – som man lar ligge igjen, men når man blir eldre vil man helst at brødet skal ha en hard, fersk skorpe.

Og hva med kaffe? Ingen barn liker jo det, allikevel drikker «alle» voksne det. Jeg likte overhodet ikke kaffe før, jeg synes det smakte beskt og ekkelt. Så får man ofte høre at man vil like det når man blir voksen, og noen blir tydeligvis det litt senere enn andre (noen blir det jo aldri). Jeg begynte å drikke kaffe for to år siden – i Marrakech av alle steder. Da smakte det plutselig godt (ok, marokkansk kaffe er bedre enn den her hjemme og jeg var dessuten på min første deff), jeg trodde ikke at jeg skulle fortsette å drikke kaffe da jeg kom hjem, men det gjorde jeg gitt. Jeg drikker ikke kaffe hver dag, og når jeg først drikker det så foretrekker jeg de små, sterke ;-)

I dag bakte jeg brød! Da jeg glad og fornøyd kunngjorde at D kunne komme og smake så var det første han sa «det är ju skorpor, det var länge sedan jag ätit». (Det er tydeligvis en egen brødsort i Sverige).
Jeg har ikke fått kjøpt meg brødform, så måtte improvisere litt og brødet ble seendes ut som en litt krokete baguette. Brødskivene ble derfor veldig små – derav skorper. Men gode skorper!


Oppskrift: (jeg liker en litt søtaktig smak, så har derfor litt sukrin og kardemomme i)
2 hele egg
1 eggehvitte
3 ss skyr
50g mandelmel
30g kruskakli
30g hi-maize
25g bakepro
10g sesamfrø
10g psylliumfrø
10g linfrø
1 ts bakepulver
2 ss sukrin (kan sløyfes)
1 ts kardemomme (kan sløyfes)
en klype salt

Bland alt med el-visp bortsett fra eggehvitten. Pisk eggehvitten helt stiv, og vend forsiktig inn i resten av røra. Helles i en passende form og inn i ovnen på 160 grader i 30 min, skrur deretter ned ovnen til 120 grader og lar den stå i 15 min til. (Dette vil nok variere ettersom hva slags form man bruker til brødet).

Brødet er full av protein og fiber, jeg fikk 12 «skorper» og næringsinnholdet pr:
Kcal: 58
Protein: 6,8g
Karb (stort sett fiber): 2,4g
Fett: 2,3g

Det viktigste er godt pålegg  :smile:

26 kommentarer til “Skorpen er best

 1. Ina

  hei 🙂 det brodet saa knallgodt ut 😉
  lurte bare paa en ting, skal du delta paa sandefjord open 11 april? 🙂

 2. Thale

  … Og jeg var den rare ungen som bare ville spise skorpen, og ikke det inni 😆

  I høst vokste også kaffe til å bli godt. På et eller annet tidspunkt ble vin også det 😯

 3. Beate

  Jeg har enda ikke fått sansen for kaffe :S Lurer på om jeg noen gang får det? Øl og vin får jeg heller ikke til. hehe.

  De brødskivene så alt for gode ut. Jeg har vært litt lat med brød i det siste, så har heller laget lapper..

 4. Kristina89

  aldri likt kaffe 😛 kommer aldri til å like d heller tror eg : men du, vet du næringsinnholdet i det lavkarb brødet de selger på funksjonellmat.no ? finne liksom innholdet men ikke kcal og sånn.. 🙂

 5. Helene

  Uten at jeg har lest alle oppskriftene dine tenkte jeg bare å nevne en hemmelig ingrediens jeg bruker en del: i hjemmelagde knekkebrød, lasagne, kjøttdeig og alt mulig… det er kanel. Det er kjempesunt og bare et lite krm setter en ubestemmelig spennende smak på maten 😉

  Har fått med meg at du er glad i krydder og dette er et vanlig krydder som mange nok bruker litt for lite. Ideelt sett bør man forsøke å få i seg ca. 1 ss kanel om dagen da det har en gunstig effekt på fett og kolestorol, men dette vet du helt sikkert fra før! 🙂

  MMmm, og det som også er godt er urtebrød/knekkebrød med masse basilikum, oregano, provancekrydder etc.. mmMM med skinke eller ost.. eller begge deler!!

  Blir sulten av å lese bloggen din!

 6. Stine

  Dette så godt ut, må prøves i morgen! Du er så kreativ med denne bakingen din, altså 🙂

  Jeg er også en sånn som aldri har likt kaffe, men så begynte det plutselig å smake ok i høst.. Jeg fant etterhvert ut at det er en nødvendighet på tidlige forelesninger med tall 😆 (studerer økonomi)

 7. Kristoffer

  Hei Kristine!

  Hvordan ost er den sunneste som du vet om?

  Og er dette bra å spise så lenge det ikke er så mye av det?
  Tenkte litt oppå karbonadedeigen.

 8. Malin

  Skorpene er klart best. Helst litt brent!

  Jeg liker ikke svart kaffe (og tror nok aldri jeg kommer til å gjøre det heller) men jeg er veldig glad i iskaffe og cappuccino. Coop har instant cappuccino som er veldig god, og ikke så verst innholdsmessig heller. 30 kcal pr kopp 🙂

 9. Jane

  Jeg er krydderfreak.. Tester ut alt slags krydder..

  Flott blogg du har, en dag skal jeg sette meg ned å skrive ned mange av oppskriftene dine… De ser kjempegode ut.

  Skal prøve å lage det børdet her også, men kutter nok ut det søte siden jeg ikke liker søte brød..

  Hvordan holder det seg etter hvert som dagene går? Blir det fort tørt?

 10. camilla

  det ser kjempegodt ut- skal forsøke å prøve oppskriften din over helgen:)
  jeg må bare sei at du gir meg utrolig mye inspirasjon- digger deg!! Jeg har alltid vert en idrettsjente, men er ikke like flink med kostholdet- så jeg er inne her og stjeler litt tips;p

  lurte på om jeg kunne stille deg et spørsmål:
  – Hva er hovedmotivasjonen og grunnen til at du startet, og fortstt holder på, med å løfte vekter og å til å bli litt ekstra oppmerksom på kosthold?

 11. Belle

  Jeg tror kanskje skorpor er det vi her i Norge kaller kavring 😉
  Iallefall er det det min svenske far kaller det.
  Gratulerer så mye med overstått fotoshoot. Gleder meg masse til å se bildene.
  Kos deg med trening bare for treningens del, fordi det er gøy.

 12. Anonym

  hei!
  liker bloggen din kjempegodt!! Du er virkelig en motivasjon. Men en ting jeg lurer på… Så på før og etter bilder av deg her, og selv om du var kjempeflott før også,så så jeg stor forskjell på underkroppen din, leggene blant annet. Hva gjorde du for å få slankere legger? Jeg sliter med tykke legger, lite flatterende på meg, skulle gjerne hatt litt tips på å få de slankere:)

 13. Mette

  Blir så sulten av å lese om alt du lager:) Etter konkurranse står hjemmelaget brød med brunost høyt, så tror nok jeg må prøve denne oppskriften da. Så himmelsk godt ut:) Gleder meg masse til å se deg i Body igjen, så gøy å få være med på:) Ha en fin dag Kristine:) Klem

 14. Tonje

  Hei. ser du bruker bakeprotein, men lurte på om du vet om vanlig proteinpulver mister effekten eller blir ødelagt på noen måte når det utsettes for varme? Jeg bruker proteinpulver med nøytral smak i bakeverk, vafler, pannekaker o.l. Spurt flere om dette men ikke fått svar så håper du kan 🙂 stå på , du er kjempe flink og bloggen din er motiverende=)

 15. Marie

  Jeg er en 17 år gammel jente som alltid har slitt med å bli sunn. Jeg har lest en del på bloggen din, og du er en virkelig inspirasjon. Jeg har alltid tenkt at man må kutte ut alt som har med sukker og søtsaker, men det handler bare om hva man gjør som en helhet? det er greit å være usunn en gang i blant så lenge man for det meste er sunn. Jeg vil bare si takk =)

 16. Hanne

  Jeg trodde skorpor var det samme som kavring 😀
  Det ser i hvertfall godt ut, samme hva man kaller det 8)

  Mmm..jeg synes kaffe er veldig godt..men det må selvfølgelig være god kaffe! Du som har nespressomaskin må være glad i de små, sterke ja. Ser jeg må en tur innom butikken og fylle på med kapsler snart!

 17. kriweb

  @Ina: Hei! Nei, det skal jeg ikke 🙂

  @Fitness is my life: Mhm, varmt brød med brunost er nydelig!

  @Thale: Søtrar er du! Da ble du voksen i høst da :mrgreen:

  @Beate: Lapper er også godt ja, men brød er nesten enklere å lage synes jeg.
  Jeg er ikke så glad i øl jeg heller, og vin smaker kun godt alene – ikke til mat 🙂

  @Kristina89: Kanskje du liker det når du blir voksen? 😆
  Nei, det vet jeg ikke dessverre.. lage brød selv da?

  @Helene: Hei! Jeg får faktisk i meg kanel hver dag, det er et must i kesamblandingene mine blant annet. Du har rett i at det passer til alt, det er ofte jeg har det i bakingen sammen med kardemomme.

  @Stine: Jeg har faktisk studert økonomi i 3 år (bachelor) uten å drikke en dråpe kaffe 😯 😆
  Jeg synes det er godt nå, men drikker det ikke hver dag – heller grønn te.

  @Kristoffer: Jada, alt med måte. Ha litt ost på du 😉 Jeg pleier å kjøpe den magre varianten av gulost, ca 17% fett.

  @Malin: Ja, de instant cappuccino’ne er faktisk veldig gode. Jeg glemmer liksom iskaffe jeg, ikke vet jeg om jeg synes det er noe særlig godt heller 🙄

  @Jane: Jeg synes det er godt når brødet har litt smak, men du kan fint lage det uten noe «krydder».
  Vi spiste opp brødet den dagen, så det vet jeg ikke 🙄 Men med litt mer kesam så blir det enda saftigere og kan fint holde seg et par dager vil jeg tro.

  @camilla: Hei! Bare å «stjele», det er derfor jeg legger det ut her 🙂
  Jeg har skrevet litt om det før, men kan skrive om det til deg i et eget innlegg!

  @Me: Det har jeg og, måtte spise opp maten min 😉

  @Cecilie: Tusen takk! 😀

  @Belle: Ja, det har du rett i! Tusen takk for det 🙂

  @Anonym: Det bildet er litt misvisende, lite flatterende vinkel på før-bildet 🙂 Jeg har aldri trent legger, så det kommer nok hovedsaklig av at jeg har trent mye kardiotrening de siste årene; rask gange på tredemølle og/eller ellipsemaskin. Dessuten er fettprosenten et par hakk lavere.

  @Mette: Huff ja, også frister jeg med slike bilder i en tid som dette :mrgreen: Jeg vet veldig godt hvordan du har det nå, men nå er det det beste som gjenstår. Det harde arbeidet er gjort, og «klargjøring» for konk. er rett rundt hjørnet! Lykke til i innspurten, stor klem

  @Tonje: Hei! Du kan fint bruke vanlig proteinpulver i baking. Det er kun en liten del (en aminosyre, lysin) som blir noe svekket, men whey/myse inneholder svært mye av dette så det er ikke noe problem. Hovedgrunnen til at jeg bruker bakepro er fordi jeg synes vanlig proteinpulver gjør bakevarene litt tørre.

  @Marie: Det har du rett i, det er helheten som betyr noe. Ikke kall søtsaker for «forbudt mat», men heller kosemat som man kan spise en gang innimellom 🙂

  @Hanne: Ja, det er visst kavring – men de ble ikke like tørre/harde som det altså! 😀
  Nespresso, mmm.. det er stort sett det eneste jeg drikker når jeg først skal ha kaffe 🙂

  @Deadbarbie: Så bra!
  Nå kom jeg til å tenke på en sang fra pulp fiction (om du har sett den); «girl, you’ll be a woman soon» :mrgreen:

 18. Heidi

  Må bare si at jeg blir så inspirert av å lese bloggen din:)
  Tror jeg har prøvd ut alle oppskriftene dine, og denne er neste som står for tur! 😀

 19. Kristin

  Steik kor mange gode oppskrifte du har her inne ;D

  tenkte e kunne dele ei selv, om noen e intresert 😉 rett og slett en «sukkerkake» eller som mange bruker som kakebunn 😉 enkel og grei, uten sukker og «vanlig smør» =)

  enkelt og greit bytter man ut sukkeret med sukrin, bytter ut 50 gram av hvetemelet med Hi-Maize (og bruker eventuelt mandelmel til den resterende delen istedenfor hvetemel), bytter ut den store dungen me smør, med 50 ml cocosa (den grønne, som er til baking) smør formen me den også =) gir en søt go fyldig smak, me et hint av bounty sjokolagen nestn 😉

  kjempe godt som kakebunn, eventuelt bynte den me toppings og slik 😉 nam nam ;D

 20. Harefrøken

  Hei flinke bakemesteren 😉

  Jeg har nå bakt muffinsrundstykkebrød etter oppskrift av deg, og fikk 4 fine små runde muffinsbrød. De smakte veldig godt! Jeg hadde ikke kruskakli, så det ble havregryn i blandingen i stedenfor… 😆

  Ha en fortreffelig påske, og jeg er veldig takknemlig for nydelige oppskrifter og blogg.

  Klem harfrøken 😉

Det er stengt for kommentarer.