Grønn lasagne

I går lagde jeg en veldig god lasagne. Jeg har tidligere laget både spinatlasagne og ‘squashagne’, og da jeg ikke klarte å bestemme meg for hvilken jeg skulle lage denne gangen så ble det begge to i én. Hvorfor begrense seg liksom? :mrgreen:
Jo mer grønnsaker, desto bedre.

Jeg har sluttet å kjøpe ferdigposer og pakker med krydder og diverse, mikser og trikser heller selv – det tar absolutt ikke lang tid. Man slipper unna store mengder med både salt og sukker – som er helt meningsløst å ha i slik mat spør du meg.
Jeg elsker krydder, så karbonadedeigen får alle slags gode smaker. Favoritten er chili, spisskummin og hvitløk.
Jeg tilsetter også hakkede tomater – vær obs på at det er stor forskjell på innholdet og hvor ‘rent’ det er. Ikke at det har så veldig mye å si, men det varierer ofte fra 17 – 70 kcal pr 100g. Jeg synes det er greit å spare inn på matvarer hvor man uansett ikke smaker forskjell. Jeg finner alltid den med minst kalorier, mest tomat.

Jeg bruker ostehøvel på squashen, og unngår å ta med midten der hvor frøene og væsken er – den gir fra seg nok væske som det er. Jeg brukte fryst spinat sist, men denne gangen det ble fersk – nesten bedre synes jeg. Deretter strør jeg nydelig lett-ost på toppen (veldig glad i ost). Man kan også bruke cottage cheese, men det passer bedre når man lager med pasta og ikke grønnsaker, fordi den også avgir mye væske kan lasagnen ofte blir for våt – synes jeg.

Så er det inn i ovnen på 200 grader og vente i 20 utålmodige minutter før man kan nyte deilig, grønn lasagne.

Jeg synes det er godt med en liten favorittsalat ved siden av; mais, cherrytomater, paprika, agurk og purre.

Nå blir det straks trening, i dag er det BEN. Tiden flyr, har jo ‘mistet’ en time allerede :razz:
Ha en fortsatt fin søndag!

P.S Det var noen som lurte på hvor jeg hadde kjøpt singletten i forrige innlegg, den har jeg vært så flink og laget selv  :lol: – på spreadshirt

8 kommentarer til “Grønn lasagne

 1. Annika

  Åhh nu blev jag hungrig iaf 😉 Såg supergott ut! Mmm ska prova det receptet snart.
  Kör hårt på benträningen, alltid sjukt tungt men skoj att köra ben. Blir benträning för mig imorgon, har nyss kört lite morgoncardio och nu blir det välförtjänt vila resten av dagen.
  Ha en fin dag!

 2. Malin

  Deilig 😀
  Jeg synes lasangen smaker så mye mer når en lager den helt fra skrætsj. Men sånn er det jo med all mat 😉 Jeg har ikke prøvd med spinat enda, så det må noterest.

  Håper beintreninga var good 😎

 3. Mikael Hancic

  Jag menade helt enkelt att du är så fantastisk flott (på ren norska) 🙂 men visst har du rätt, en bra match gör bilden bra! Tror tidningen kommer i slutet av maj eller juni. Kör på och gå din egen väg Kristine så kommer du gå väldigt långt inom bodyfitness, det är jag helt övertygad om! Ha en bra dag.

 4. Hanne

  Spisskummin er definitivt et av mine favorittkrydder. Knallgodt.
  Tomater med 70kcal/100g? Det må vel være de som er tilsatt olje (eller hvitløk), evt tomatpuré?

 5. kriweb

  @Annika: Håper du har hatt en deilig fridag i dag 🙂 Treningen gikk bra, måtte ta det litt forsiktig pga ryggen bare 😐

  @Malin: Jeg har endelig lært meg å sette pris på det selv. Jeg trodde det var mye mer jobb enn det faktisk er, så smaker det jo så mye bedre. Treningen var ok, ryggen kommer seg 🙂

  @Mikael Hancic: Tusen takk 😳 – som man säger på godt norsk. Glädjer mig oavsett tills det kommer.
  Ha en bra dag du med!

  @Hanne: Jeg oppdaget det nå nylig jeg, har ikke visst hvor godt det er 😳 Bedre sent enn aldri!
  Ja, det er disse tomatpuréene som er verst

  @fufsa: Takk for tipset 🙂

 6. Hanne

  Tomatpuré er jo innkokt tomat, så naturlig nok vil jo energiinnholdet være noe høyere (tettere..). Men, de «vanlige» hermetiserte smaker jo mer enn nok til de fleste retter 😀

 7. kriweb

  Ja, men jeg vet det er lett å ta det første og beste av de røde, hermetiserte boksene (det gjorde i hvert fall jeg før). Jeg synes også de vanlige er best, man smaksetter jo med all slags krydder uansett 😀

Det er stengt for kommentarer.