Jeg er ikke normal

Normal = vanlig, gjennomsnittlig, forventet.

Alle skal visst være like, ingen skal skille seg ut. Gjør man noe utenfor den såkalte normalen så får man ofte høre mye negativt.
Hvorfor er det så viktig at alle skal være normale? Og hva vil det egentlig si å være normal?

Jeg ser opp til de som tør å være annerledes, og jeg beundrer de som ikke følger flokken. Jeg vet det er en klisjé, og det er stygt å banne, men fy faen så kjip verden vi hadde fått om alle skulle følge en og samme mal her i livet. Om vi alle måtte gjøre alt likt og se ut på en bestemt måte slik at ingen følte seg mindreverdig, eller at man måtte unngå å gjøre det som ga en glede her i livet i frykt for å bli oppfattet som annerledes eller ekstrem av «de normale».
Det handler jo til syvende og sist om hvordan andre føler i forhold til de som gjør noe utradisjonelt, enten i form av usikkerhet, selvfølelse eller rett og slett ignoranse – for den som ikke er såkalt normal lever jo som oftest et liv de ønsker.

Jeg tar meg ikke lenger nær av folk som skriver negativt om meg, for jeg har innsett at det ikke handler om meg, men om dem. Man kan spørre seg hvorfor jeg tilegner et eget innlegg til dette samtidig som jeg påstår at jeg ikke bryr meg om andres meninger, men jeg liker å svare på tiltale og få ut hva jeg føler om saken.

Tenk om vi alle skulle kommentere hva vi synes er pent eller stygt, finne frem bilder og peke på muskler, fett, bein eller hva det nå enn måtte være vi fant noe feil med. Hva er det egentlig godt for? Jeg har også  mine meninger om andres kropper og utseende, men hvorfor jeg skal tro at mine meninger veier så tungt at de må deles med resten av verden? Jeg må si at folk som skriver slikt setter seg og sine meninger altfor høyt.. Er tanken bak slike utspill at man skal forandre seg og tilpasse seg etter hva de synes ser best ut? Da tror jeg man bare må innse at man taler for døve ører, i hvert fall for min del.

Når alt dette er sagt så kan jeg godt skjønne folks reaksjoner, selv om jeg ikke synes det er riktig. De ser bilder (som jeg selv legger ut) og så og si alle er enten harryfleksing, konkurransebilder eller treningsbilder med pump i musklene. Det er ikke ofte jeg legger ut «normale» bilder av meg selv, nettopp fordi dette er en blogg som handler om trening/fitness – ikke om meg til vanlig. Jeg vet selv at jeg ser mindre muskuløs ut til vanlig enn på scenen, at det ofte er en del kilo forskjell, og at jeg har en annen fysikk når jeg ikke står i riktig lys eller holder bodyfitnessposeringer – men det behovet jeg hadde tidligere for å bevise at jeg også kan være «liten og yndig jente» og gli inn i mengden, det er faktisk ikke så stort lenger.

Jeg har siden jeg var liten jente gjort det jeg følte ble forventet av meg, jeg turte for all del ikke å skille meg ut på noe som helst måte. Jeg har aldri vært spesielt glad i oppmerksomhet, og det å stille i bodyfitness var et veldig stort steg ut av min ‘comfort zone’. Det er ikke uten grunn at jeg meldte meg på kun med fornavn, og videre ikke turte å si det til noen. Dette var noe helt nytt, annerledes og ikke som forventet – og jeg fryktet hva folk ville tro og mene.
Jeg har ikke angret en dag på at jeg turte, og jeg er stolt av å ikke være som det gjennomsnittet jeg har prøvd å tilpasse meg etter hele livet. Jeg ble født med en innvendig svakhet, men ønsker å se over gjennomsnittet sterk ut – og det gjør jeg.

Hilsen en som ikke er normal, men som allikevel er fullt ut den hun ønsker å være.


Foto: Anette-Marie Antonsen

34 kommentarer til “Jeg er ikke normal

 1. mie

  Bra innlegg 😉 Skulle gjerne hatt den singleten din med «im a girl and I lift weights»–er den spesiallaga eller er den å få kjøpt?

  Stå på, artigt følge med deg

 2. Hanne

  Veldig bra skrevet, Kristine.
  Det er et viktig poeng at vi alle har våre meninger om slikt, men at de ikke nødvendigvis trengs å kringkastes. Jeg er ikke spesielt begeistret for at dette negative fokuset er overalt i samfunnet om dagen; media – og da særlig tv – er alt for flinke til å fokusere på det negative. Vi skal se hvem som driter seg ut, hvem som er styggest kledd, hvem som IKKE får bli med videre og hvem som baksnakker hvem. Hva skjedde med å berømme de som er flinke, sterke, unike?! Heldigvis er det ikke altomfattende, så jeg har fortsatt håp 😉

 3. Iris Beate

  Herlig innlegg!! Jeg er så utrolig enig med deg!! Man SKAL være annerledes!! 🙂
  -Jeg er fast leser av bloggen din..oppdaget den for noen uker siden..og har vært innom her hver eneste dag siden da…veldig gøy å følge med 🙂 -Jeg er så imponert over det du har fått til!! Respekt sier jeg bare!! 😀 😉

  -Jeg begynte med litt mere serriøs trening nå for ca 2-3 månter siden..trener en del med vekter, og går kardio på morran før frokost…elsker å se/kjenne at kroppen forandrer seg…er så utrolig gøy! 🙂 -Har du forresten noen tips til hvordan jeg kan bli kvitt fett på rumpe, lår og mage? (div øvelser som funker bra) Er vel kanskje knebøy som er mest effektivt når det gjelder rumpe og lår? -Vil gjerne få strammet opp mest mulig før sommeren 🙂

 4. Hanne

  Tro meg… veldig FÅ som er normale spør du meg, er bare noe de tror selv. men uansett du ser jo helt helt fantastisk ut. Sa det til typen at jeg vil se sann ut (jeg viste at et magebilde av deg) reaksjonen hans var ikke den beste . MEN… så viste jeg han de bildene med og uten konkuranseform og han sa: “Det var ikke så værst” hehe- … Etter jeg har begynt å bruke programmet ditt, ser jeg nesten litt resultater allerede… Er stort sett glad hele dagen og blir ekstra stolt når jeg klarer litt mer enn noen av gutta på treningsstudio— hehe… Bye the way, hadde det vært sinnsykt kult å hatt en økt med deg bare til å sende mail synd jeg ikke bor i oslo bare MEn uanett, tenkt til å kjøpe bladet BODY, hvor får man kjøpt det hen tro?

 5. Malin

  Det var ett kjekt innlegg på en lørdagskveld 🙂

  Jeg er så enig! Men hvordan kan du si at du ikke er normal? For å sette det på spissen, så lever jo alle egentlig normale liv. Det er bare det at noe som kan være normalt for deg, er unormalt for meg. Og omvendt. Men du er alikvel normal. På din måte 😎
  Jeg liker ikke at folk skal settes i bås. Der står kyrne 😆

  Ha en super lørdag! Jeg skal være «normal» og helle i meg alkolhyler :mrgreen:

 6. Thale

  Tenk så kjedelig å hele tiden bry seg sånn om hva andre mener da gitt! Jeg var sånn da jeg var yngre, men lærte meg etterhvert å bry meg mindre om det. Smil, vær glad, sett pris på livet osv osv, det som betyr noe! (og is) :mrgreen:

 7. N.L

  Hei Kristine!

  Jeg oppdaget bloggen din for noen uker siden og må bare innrømme at jeg rett og slett er avhengig av å lese den. Så masse spennede å finne innefor mat og fitness. Jeg syns det er utrolig flott med jenter som tør å løfte vekter og det er rett og slett synd med alle fordommer som ligger rundt dette. Samfunnet gir oss et inntrykk av at det er «greit» å være supermodell tynn, men det er ikke greit å være sunn og skikkelig trent. Jeg synes du går frem som et forbilde for oss unge jenter og jeg håper trenden virkelig snur seg

  Stå på!

 8. Jannicke

  Som flere av de som har kommentert: Jeg leser bloggen din, og lar meg imponere, motivere og inspirere NETTOPP fordi du er deg! Normalt, hva er det, da? Hva er det å være normal og A4? Sm utgangspunkt er vi jo alle helt forskjellig. Men så kan man selvsagt være mer det man tror andre forventer, istedet for det man selv ønsker å være, men gjør det man mer normal eller bedre på noe måte? Næh. Respekten min ligger hos de som stoler på seg selv og kjører sin greie. Dessverre er det ikke alle (mannfolk…?) som takler en skikkelig muskuløs dame. Sjalusi, heter det. Sjalusi, fordi de selv ikke klarer å hente frem en brøkdel av den disiplinen det krever. Stå på, og være stolt av deg selv og det du presterer. 🙂

 9. Fitnesspumpkin

  Fantastisk innlegg 😛
  Jeg kjenner meg så godt igjen.. Hvorfor kan vi ikke få lov til å være forskjellige?
  Beundrer deg og de flotte resultatene du har fått. Du er et forbilde for BF..

  Jeg har såvidt begynt å fortelle omverdenen at jeg skal stille i BF, men har enda ikke tørt å si det til svigermor 😕 Skikkelig feig….

  Jeg er 30 år og har egen familie. He he, ser jo at jeg ikke er den «typiske småbarnsmoren», men jeg kritiserer ikke andre som lever på en annen måte enn meg.

  Flott at du tar opp temaet.

  Ønsker deg en god påske.

 10. John

  Bra skrevet Kriweb.
  Jeg leser nesten ingen blogger for det er mye svada men etter at jeg så din har jeg fulgt den fast. Veldige fine oppskrifter og et veldig sunt og ærlig syn på livet. Dessuten har du bra utdannelse og jobb så du er på søle måter et veldig bra forbilde for mange.
  Stå på!

 11. ML

  Har lest bloggen din ei stund, dette er første gang jeg kommenterer. Utrolig bra innlegg! Jeg har alltid vært for mye opphengt i hva andre vil mene eller tro hvis jeg gjør sånn eller sånn. Det med kosthold synes jeg er ekstremt vanskelig fordi mat er sosialt og noe som er sterkt rotfestet i hva som er «normalt». Hvis jeg velger å spise annerledes, merker jeg at jeg kvier meg for hva kjæresten vil si, foreldre, svigerfamilie, osv.osv. SLITSOMT! Derfor føler jeg at jeg aldri har turt å kjøre mitt løp fullt ut og drite i hva andre sier og mener… Men nå kjenner jeg at motet ble styrket av dine ord. Takk for at du deler kloke tanker med oss!

 12. Tina

  Det jeg ikke forstår er hvem i all verden som kan ha noe å utsette på DEG!!! Jeg kan med hånden på hjertet ikke forestille meg hva negativt noen kan ha å si eller mene om deg!! Du virker jo tvers igjennom som en helt FANTASTISK person, innenfra og helt ut til den ytterste tåspiss!! Og så atpåtil å se ut som alle menns (og kvinners!!) STORE DRØM!!!! ÅH, merker jeg blir skitprovosert ved tanken av at noen skulle finne på å snakke nedsettende om deg og ditt. For det er jo nettopp det det er: DEG, og DITT! Ingen andres business å legge seg opp i!!! Høres jo helt rasrt ut, men man blir jo nesten glad i deg bare ved å lese bloggen din, og «høre» på alle de grundige og reflekterte innspillene du har til en ellers litt overfladisk verden! STÅ PÅ KRISTINE, DET ER FLEST AV OSS SOM BARE DIGGER DEG OG ELSKER Å LESE BLOGGEN DIN!!!!!!!!!!!!! STOOOOR KLEM!!! 😀 😀 😀

 13. KaHo

  Bra skrevet som vanlig 😉 Ble litt nysgjerrig jeg, siden dette var «svar på tiltale» som du skriver. Hva og evt. hvor har det blitt sagt eller skrevet noe som du føler du må svare tilbake på? Skjønner hvis du ikke vil fortelle det altså 🙂 Ha en deilig og avslappende søndag! 😀

 14. KaHo

  Fikk ikke skrevet ferdig, her kommer kommentaren i sin helhet:

  Bra skrevet som vanlig 😉 Ble litt nysgjerrig jeg, siden dette var «svar på tiltale» som du skriver. Hva og evt. hvor har det blitt sagt eller skrevet noe som du føler du må svare tilbake på? Skjønner hvis du ikke vil fortelle det altså 🙂
  Som du skriver så er det sånn at alle som har noe negativt å si om andre, på en eller annen måte, det er de som sitter med problemet, ikke den det blir sagt noe om. Det dreier seg helt og holdent om den personen som føler at han/hun må uttale seg om andre i negative termer.
  Enten er det misunnelse, sjalusi, irritasjon, ergelse osv. – følelser hos den personen som kommer til overflaten når han/hun ser noe hos andre som de evt. mangler, ikke får til, ønsker eller streber etter selv.
  Med andre ord, de er ikke fornøyd med seg selv og/eller evt. sin egen situasjon og de føler seg bedre selv hvis de da kan rakke litt ned på andre.
  Er man tilfreds med seg selv og livet man lever så føler man aldri for å snakke nedsettende om andre, da har man lettere for å glede seg på andres vegne og være positiv og støttende i stedet.
  Ha en deilig og avslappende søndag! 😀

 15. Karoline

  Kjempe flott innlegg, Kristine 🙂 Helt enig i det du skriver om her. Og hvor har du kjøpt den singleten der:P? den var kul 🙂

 16. Deadbarbie

  Åh, jeg liker så godt måten du skriver på.. Det gir meg ett lite «push», og ikke minst tro på at man kan klare alt. 😉

  Jeg har lenge ikke turt å gjøre det jeg vil fordi jeg er redd for å bli sett annerledes på, møte fordommer, osv. Eller fordi det kanskje er utenfor min «comfort zone», som du sier. Men nå for første gang føler jeg at jeg skal virkelig gi en faen, og leve livet mitt sånn som jeg er. Er jo kun da man kan bli lykkelig!

 17. Anya

  Hehe, hva med å gå ut på byen og forklare at «nei, jeg drikker ikke fordi jeg er på en måte på diett»… For så å få høre : «Jammen vi menn liker jenter med former, DU trenger ikke å slanke deg!!» Hva i all verdens dager får dem til å innbille seg at man gjør det for diverse menn???? :mrgreen: Gidder ikke å unnskylde meg for min sære lavkarbpizza på jobb heller, mens de andre smatter på den jeg lagde til dem,full av fløte og hvetemelsbunn 😈 Skulle ønske det var mer akseptert at man ønsker å ta vare på seg selv og se godt ut… Stå på Kristine, du er et forbilde i min verden ihvertfall!! 😀

 18. Lill Adriana

  Normal? Nei.. over gjennomsnittlig vakker. Ja! 😀 For et flott bilde av deg, spent på de nye bildene dine. God påske om vi ikke ses.

 19. :)

  Du er mitt største forbilde! Blir ekstremt inspirert av å lese bloggen din 🙂 Hilsen meg.

 20. Minda

  Du skriver så utrolige bra innlegg, Kristine! Blir enormt motivert av å lese det du skriver, og du får meg til å tørre å fortsette 😛

  Har vært fast leser av bloggen i over ett år – første kommentaren.. 😳 Men hvert innlegg blir lest med stor iver!!
  Du er over normalt vakker, virker over normalt intelligent og har over normalt med stå-på-vilje! Et stort forbilde 😉

  Er den toppen mulig å få kjøpt et sted? I want :mrgreen:

 21. kriweb

  Takk dere!! 😳

  Ja, hva som er normalt er helt individuelt. Dette innlegget skulle egentlig handle mest om utseendet, at jeg ikke ser ut som en vanlig/normal jente. Men hvem gjør egentlig det? Hvem VIL det? 😀

  Jeg ble gjort oppmerksom på noe som ble skrevet på kvinneguiden.no, men valgte å ikke gi de gleden av spesifikk oppmerksomhet i innlegget. Det hender jeg kommer over slike ting selv også, men lar være å søke etter det. Jeg kan ikke forvente at alle skal like eller forstå meg, men respekt og høflighet synes jeg folk bør klare å vise – selv om de er feige anonyme.

  Den singletten har jeg laget selv! :mrgreen:

  Og til dere som skriver at dere kanskje vil prøve noe nytt, noe dere har ville lenge: gjør det! Så lenge det ikke skader andre, kan det bare gjøre deg godt.

 22. Kristina89

  utrolig flott innlegg Kristine, måtte dele denne på facebook 😉 hehe.. Men du, hvor er den toppen der kjøpt ? ufattelig kul 😀

 23. Marianne

  Hei Kristine!
  Hvor lenge har du trent?Jeg skla begynne å trene seriøst nå fra neste mnd,har du noen tips/råd om hvordan jeg skal starte og få raskest resultater?Hvordan kosttilskudd/proteiner anbefaller du?Du har drømme kroppen min 😀

  Klem

 24. Hufsa

  Konge innlegg:D
  «im a girl and I lift weights» Aaaawsooomee! Vil ha, vil ha, vil ha!XD Hvor fikk du tak i den?:P

 25. Iris

  Jeg deler så absolutt ditt syn; jeg ser også opp til de som tør å være annerledes, og jeg beundrer mennesker som går sin egen vei. Jeg tror nettopp det å skille seg ut og gå sin egen vei, handler om å være den ærlige og ekte versjonen av seg selv.

  Jeg har selv valgt å være veldig åpen og ærlig om meg selv på bloggen min, nettopp fordi jeg mener det er mennesker som tør å by på seg selv akkurat som de er, på godt og vondt, som er vakre, kloke og interessante!

  Jeg følger med på mange blogger, men din blogg er min favoritt! Fortsett å være deg selv, og lev livet slik du ønsker det! …og TAKK for at du deler av deg selv, med oss lesere på veien! 😀

  PS: skulle gjerne hatt den toppen, og bært den med stolthet jeg også!! :mrgreen:

 26. kriweb

  Lill: Jeg skal bare være hjemme i påsken! Om vi ikke sees da, så kan vi kanskje møtes etter det – oslo grand prix helgen?

  Kristina89: Den lagde jeg selv for et par år siden, du kan gjøre det her: http://clk.tradedoubler.com/click?p=50484&a=1618193&g=16861982
  Jeg vurderte faktisk å lage egen «kolleksjon» der 😆

  Marianne: Jeg har danset jazzballett i over 20 år, så jeg har fått det meste av grunnlaget her. Deretter gikk jeg på saltimer i 1,5 år, og nå har jeg styrketrent i 2,5 år. Jeg har med andre ord trent nesten hele livet 🙂
  Det viktigste er å ha kvalitet på treningsøkene, virkelig pushe seg selv og trene hardt. Gjør det kontinuerlig, ikke ha altfor lange pauser/dager mellom hver gang. Og spis sunt og proteinrikt. Jeg bruker proteinpulver i maten innimellom, fra nordicnutrition.no. Ellers bruker jeg ikke noe særlig kosttilskudd.

  Hufsa: Du kan lage din egen her :mrgreen: http://clk.tradedoubler.com/click?p=50484&a=1618193&g=16861982

  Iris: Hei! Jeg har lest bloggen din, og du skriver så ekte. Det er litt «skummelt» å gi mye av seg selv/personlig på nett synes jeg, jeg er ikke så flink til det selv, så jeg beundrer deg som byr på deg selv – på både godt og vondt. Mye god mat og, sånt liker vi. Så takk til DEG 😀

 27. Soulprincess

  Hei
  Personlig har jeg aldri helt skjønt eller brydd meg særlig om …hva som er «lady like» og ikke…
  Eller annerledes…

  Jeg har alltid likt unike mennesker…og det skjønner jeg at du er …
  SÅ STÅ PÅ:)
  Gjør din greie…mye mer sexy enn et menneske som kun følger strømmen…

  Ha en fin dag . SP

 28. kriweb

  Metallian: Takker! 😀

  Soulprincess: Helt enig! Jeg har alltid vært redd for å skille meg ut, men nå får det briste eller bære! Så langt bærer det :mrgreen:
  Takk for det!

 29. Veronica

  Fantastisk skrevet. Helt enig. Hvorfor må alle være A4? Er for trøtt nå til å skrive noe mer, men jeg vil bare si at jeg er helt enig.

  Hva man mener betyr svært lite om det ikke er noe konstruktivt. Folk er fæle til å komme med teite kommentarer uten at man lærer noe av det, til uansett hva man gjør. Greit, si noe negativt, men si ihvertfall hvordan det kan forbedres?

  A4 er kjedelig. Og man må ta seg litt plass i verden.

Det er stengt for kommentarer.