Drømme-is

Ja nå blir det litt sunn og god mat igjen :grin:

Jeg og D var så flinke i dag at vi klarte det kunststykket å handle mat hver for oss, så nå har vi dobbelt opp av det meste. 1,6 kg karbonadedeig er kjekt å ha, da blir det i hvert fall lasagne eller pizza i morgen.

I dag ble det litt enklere, det ble ishavsburger.
Stekte rødløk og eple og hadde over, godt.

Burgeren var av dette merket – som for øvrig har oppført feilaktig 653 kcal pr 100g :mrgreen:

Men god var den!

I kveld orket jeg ikke å lage noe egen dessert, så det ble banansjokoladeproteinbarer og dream-is. Det var så utrolig lenge siden jeg hadde spist is, det var helt nydelig. Alt smaker så mye bedre når man lar det gå litt tid mellom hver gang.

Det er flere som liker is..

Noen spørsmål jeg har fått.. (mistet litt oversikt, men tror jeg fant frem de fleste).

Er kylling- og kalkunpanetter sunt?
Det inneholder så klart noe mer fett og karbohydrater enn rent hvitt kjøtt, og dobbelt så mange kalorier som kyllingfilet –  men jeg synes allikevel at det er et helt greit alternativ. Du skriver at du spiser det sammen med mye grønt og det er viktig. Alternativt kan du eksperimentere med å panere dine egne fileter litt sunnere ved å dyppe de i litt egg og mandelmel før du steker de.

Er grunnen til at slankeguruer anbefaler frokost det at folk har en tendens til å overspise/spise feil mat med en gang de kjenner sult?
Ja! Det er mange som ikke har noe god kontroll på matinntaket når de er sultne, og takler lavt blodsukker svært dårlig. Dette gjelder ikke for alle. Om man ikke har problemer med dette er det ikke noe grunn for å spise frokost – med mindre man er sulten så klart.

Hvor mye sukrin/sukrinmelis bruker du i kakene dine?
Jeg måler aldri, tar alltid en «slump» og smaker til etterhvert som jeg pisker. Det er et sted mellom 5-6 ss av hver tenker jeg. Hva man synes er søtt nok er veldig individuelt, så anbefaler at egg piskes med sukrin og smakes til.

Kan man lage kakene uten sukrinmelis?
Jeg synes nesten de blir bedre med sukrinmelis slik at det ikke blir for mye «knasing» av sukker/sukrin når de er ferdistekt. Sukrin maler man lett til sukrinmelis ved hjelp av blender og/eller stavmikser.

Når kommer du i Body, og hvor får man kjøpt det?
Jeg tror det er i mai-nummeret, men lover å komme med oppdatert info når jeg vet helt sikkert. Body får man kjøpt på narvesen i hvert fall.

18 kommentarer til “Drømme-is

 1. KaHo

  Regner med det skal være 1,6 kg karbonadedeig? 😀 Pleier selv å kjøpe med 4-5 kg når jeg først er over, men så er jo vi litt flere i husholdningen. 🙂 Middagen så god ut forresten! 😉 Ha en strålende helg med mye kos! 😀

 2. kriweb

  @KaHo: Ja, fikk sneket inn kg. Nå handlet vi jo i vanlig butikk her hjemme, ikke akkurat billig 😀 Men vi to spiser 800g til middag vi da.. kremt 🙄
  Ha en riktig god helg du og!

 3. Anne

  Lenge siden jeg har kommentert nå, men har vært trofast leser hele tiden, og synes det er så gøy og inspirerende å følge deg 🙂 Den ene lekre retten etter den andre, og formen er jo stadig knallbra! You go, girl!! 🙂

  Også må du hilse sååå mye til Todd, han er jo bare så herlig!

 4. Beate

  Jeg har virkelig fått smaken på epler sammen med kjøtt. Nå spiser jeg de rå, men kanskje det smaker bedre å varme de litt sammen med grønnsaker?

 5. Jenny

  har sagt det før og jeg sier det igjen; jeg misunner deg og hvor flink du er med mat og trening! om jeg bare hadde vært minst halvparten så kreativ og flink som du…
  har fått så mye ut av oppskriftene dine, så tusen takk :mrgreen: får jeg nok motivasjon og ork til å begynne med styrketrening en dag så er det takket være deg, du ser SMASHING ut! (men det var ikke vel ikke noe nytt, hehe..)

  har bare et spørsmål som du kanskje kan svare på; jeg lurer på hva du synes om nutrilett barene? kan vel ikke være det værste man spiser som «godteri» noen ganger i uka? (ikke som måltid, men for å komme opp i kalorier jeg mangler om kvelden/godgjøre søtsuget 😆 ) mange som sier de er fult av ting som ikke er så bra 🙄

  og det hender jeg spiser en sånn pose med ferdigpoppa popcorn fra maarud noen ganger, er det veldig uheldig? har ikke vondt av å gå opp i vekt så har ikke noe med det å gjøre, tenker mer på… kroppen? 😛 hvis du føler for å svare :mrgreen:

 6. KaHo

  @kriweb: Selvfølgelig, det var ikke i sverige nei 😆 Hadde liksom reisingen din friskt i minne jeg, så tenkte automatisk i de baner. 😆

 7. Hanne

  Se godgutten som kaster et stjålent blikk på kameraet 😆
  Søte!

  Kanskje jeg også skal gå for iiiis i helgen, har hørt at det er lov (eller var det obligatorisk?) når man er syk 🙄

  Godt du koser deg hjemme. Etter bikinibildene fikk jeg en stygg trang til å se etter hvite bikinier på nett så hvem vet hva min ferie vil bringe 😯

 8. julie^^

  heihei 😛 flink du er til å lage mat ^^ jeg lurer på hva du tenker angående fettforbrennings te og kapsler som man blant annet får kjøpt hos nordic nutrotion ? kunne tenkt meg å bli kvitt det siste sideflesket til sommeren 😉

 9. Fitness is my life

  Dream-is er virkelig godt! Selv om jeg synes is generelt er veldig godt. Favoritten er mövenpick caramelita 😉 I dag har jeg bakt brownieskaken din og den smakte helt nydelig, jeg lagde den med litt ekstra kakao og hakkede valnøtter. Nam 😉 Den ble ganske bløt i midten (jeg stekte den i 30-35 min på nederste rille, steker du midt i ovnen?), men etter litt tid i kjøleskapet ble den utrolig god. Den bløte sjokoladen stivnet litt og jeg fikk rett og slett vann i munnen.

  Ha en flott lørdag!

 10. Malin

  Dream is er farlig god. Hvertfall den med karamell *sikle*
  Jeg liker veldig godt jordbær is da. DET skal bli godt til sommeren 😎

  Det ser ut som den fallt godt i smak hos Todd også 😀

  God helg til deg og dine! Kos deg 🙂

 11. Mrs.PIN

  Jeg er så glad for at jeg har funnet bloggen din! Den er virkelig inspirerende. Mannen og jeg prøver å legge om til en sunnere hverdag med trening og bra mat og jeg elsker oppskriftene dine!! I morgen skal jeg teste lavkarbolappene 🙂

 12. Emily

  Litt off-topic, men jeg bare lurer på hvor ofte/lenge du tar sol og om du bruker betakaroten? Har du isåfall oppdaget noen negative virkninger av den?

  Ha en fin helg! 🙂

 13. kriweb

  @Anne: Takk!! Jeg skal hilse tilbake 😀

  @Beate: Jeg synes det er best å varme de litt i og med at jeg er glad i faste, syrlige epler, da blir de litt søtere – men det er nok en smakssak. Frukt og kjøtt passer godt sammen synes jeg, svin og banan = nam 🙂

  @Jenny: Det kan du fint gjøre innimellom. Jeg ville personlig valgt en proteinbar fremfor nutrilettbar, av den enkle grunn at det er mer proteiner i førstnevnte. Popcorn er helt greit som kosemat 🙂

  @Hanne: Han er ikke så glad i dette kameraet hele tiden..
  Syk+is=sant – sånn er det bare 😀 Håper du blir frisk snart, kjedelig å være puslete i påsken.

  @julie^^: Jeg tar therm x-energy innimellom for litt ekstra energi, men det hjelper ikke på å få bort «sideflesket» dessverre. Da må man trene jevnt og trutt, og spise mindre enn man forbruker.

  @Fitness is my life: Jeg er egentlig mest glad i sjokoladeis og pistasjis, men dream-is/karamell er den absolutt beste.
  Jeg steker den på miderste rille ja, og synes den smaker best når den har stått og avkjølt deg i noen timer – helst i kjøleskapet. Ha en fin helg!

  @Malin: Den er helt nydelig!
  Da er vi en god match, for det liker ikke jeg så godt så da hadde vi hatt hver vår is i fred 😆
  Riktig god helg til deg og «familien»!

  @Stine: Kos deg masse i kveld 😀

  @Mrs.PIN: Så bra! Det hjelper å være to som støtter hverandre. De lappene er veldig gode, myke og saftige med kesam/skyr i.

  @Emily: Jeg tok veldig mye sol før, men nå blir det kun en gang annenhver uke eller noe. Jeg bruker heller selvbruning, må prøve å unngå å bli et skrukketroll :mrgreen:
  Betakaroten tar jeg innimellom om sommeren, for mye så blir man faktisk litt oransje-aktig.
  God helg!

  @id: Yoghurt-is (bl.a dream-is) er et godt alternativ i forhold til fløteis. Det finnes også lett-is i enkelte butikker. Eller man kan lage det selv med bær, kesam, egg, sukrin.

 14. marlen

  Takk for at du tok deg tid til å svare på spørsmålet mitt 🙂

  Fra og med i dag skal eg PRØVE og lage mine egne paletter 😉

  Marlen.

Det er stengt for kommentarer.