Mocca-mousse

Humøret var ikke det beste i dag morges da jeg kjente at jeg måtte rulle meg ut av senga for å ikke få vondt, man håper jo at en god natts søvn skal gjøre mirakler.. men jeg er heldigvis ikke verre, så jeg fortsetter ispose på/av i 15/60 min og en horisontal stilling i sofaen. Jeg håper ikke dette ødelegger for mye av planene fremover, på onsdag skal jeg gjennomføre det som har vært målet disse siste ukene – uansett! Jeg er sta, så dette ordner seg.

I går lagde jeg en veldig god mousse med espresso;

(Den ble laget i en kakeform da de andre runde ble brukt til pannacotta)

Oppskrift:
3 eggehvitter
Sukrinmelis
1/2 kopp espresso
3 gelatinplater
1 dl mager kesam
20g mandelmel
20g hi-maize
3 ts kakaopulver
En klype salt

Smelt gelatinplatene i kaffen. Visp eggehvittene stive (skal kunne snu bollen på hodet). Visp kesam sammen med det tørre, hell deretter i kaffen (m/gelatin) i en tynn stråle. Vend de stivpiskede eggehvittene inn helt til slutt, sett kaldt en times tid i kjøleskap og nyt!
Jeg fikk 6 store porsjoner/kakestykker, og innholdet pr er;
Kcal: 50
Protein: 6g
Karbs: 2,4g
Fett: 1,3 g

Mandelmelet «eser» litt ut og gjør moussen veldig kremaktig og god.

Nå skal jeg fortsette med litt selvmedlidenhet og ta resten av dagen med ro – det er fordelen med å ha en bedagelig katt, man ligger ikke i sofaen alene ;-)
Takk for fine kommentarer forresten, det varmer godt når man er litt nede.

Fortsatt god helg ♥

28 kommentarer til “Mocca-mousse

 1. Hanne

  …og der var lørdagsgodis»problemet» løst :mrgreen:
  Fortsatt god bedring, ispose, sofa, smertestillende + god mat og underholdning høres ut som veien å gå 😉

  Meget spent på onsdagsplanene dine!

 2. JellyBelly

  Første gang jeg skriver kommentar til deg 😉
  Følte jeg måtte gi deg en god bedring. Fikk også en slik knekk i sommer som var og det var det værste! Håper virkelig du kommer deg fort som lynet!
  Er stor fan av alle oppskriftene du deler med oss lesere! Skal definitivt prøve ut denne mocca-moussen! Men hvor mye sukrin melis har du i? Føler det skal så liten margin til før hele greia smaker for mye sukrinmelis. Litt sånn cool-fresh mint opplegg..hehe…
  Takk for at du lar oss få ta del i treningen din, matlaginga og ikke minst dyra dine! 😀
  Du er en stor inspirasjonskilde!

  Ha en fin lørdagskveld! 🙂

 3. cecilie

  God bedring til deg! Sliter med det samme selv. Har holdt meg unna noen øvelser i det siste, men følte meg så fristet til å prøve lette strake markløft på torsdag (etter å ha sett videoen din 😳 ). Plutselig sto jeg der med en 15 kilos stang og kunne ikke rikke meg. Og den kjekke mannen jeg måtte spørre om å ta stanga for meg, så på meg som jeg var helt idiot… 👿 Ta litt smertestillende, gå en tur om du klarer, og du kommer til å klare onsdagen fint! Og ja, vi -dine lesere- er spente;)

 4. Anette

  Hei igjen! 🙂

  Så kjedelig at ryggen skulle bli skadet nå da. Slike ting skjer jo alltid når du minst venter der.. Men godt du fikk hjelp da og løst litt opp i det 🙂 Håper det blir bedre snart.
  Du får ta en rolig helg og slappe av, og ta litt rolig aktiviteter feks en gåtur kan hjelpe litt for å få myket opp muskulaturen 🙂 Og formen ser jo forresten upåklagelig ut, mye hardt arbeid som ligger bak der! Virkelig imponert, igjen! 😉

  Ha en fin helg videre!

  Klem
  Anette

 5. katjuska

  I really made almost same few days ago 🙂
  And i need to try that vanilla pannacotta… sounds soooo goood.

  maybe i get the abs too 😀 Looking really good.

 6. Malin

  Mmmmmmousse :mrgreen:
  Håper det går litt bedre med ryggen, magen din er det hvertfall ikke noe å si på. Fina 🙂

  Jeg skriver under på det med bedagelig katt(er). Jeg har vært lesehest i dag, og har delt stol med en katt og puff med en annen. Herlig!!

 7. Christina

  Hei!
  God bedring til deg Kristine! Jeg ligger hjemme med kraftig forkjølelse, ikke så morsomt det heller.. Men mocca-mousse er akkurat satt i kjøleskapet, så håper på at det vil gjøre humøret litt bedre 😉 Forresten 8,4g fett er vel feil??

 8. kriweb

  @Hanne: Det har vært en rolig og behagelig kveld, jeg har trua 😆

  @mjuuugly: Ja, den var veldig god! Takk for det 🙂

  @christina s johnsen: Takk! 😀

  @JellyBelly: Jeg slumper bare litt oppi og smaker underveis.. synes det er enklest å blande inn melis mens jeg stivpisker eggehvittene. Kanskje 5-6 ss?
  I like måte!

  @lilla: Å, takk! 🙂

  @cecilie: Huff da, det var ikke bra. Jeg har aldri hatt problemer med strakmark tidligere, men fikk en liten skade i ryggen etter et fall i fjor høst 😐 Så nå MÅ jeg ta hensyn til det fremover. Takk takk 😀

  @Anette: Ja veldig typisk.. hadde vondt i ryggen like før NM i fjor, men klarte det jo da – så skal klare det nå og.
  Jeg har jobbet hardt disse ukene, men fikk for kort tid til å oppnå den formen jeg ønsker.. Tusen takk 🙂

  @katjuska: Did you? It’s amazing how creative one can be in the kitchen when the sweet-tooth kicks in :mrgreen:
  Thanks!

  @Malin: Takk! Ja det har vært en koselig kveld her og. Ulempen nå er at matmor begynner å bli trøtt, mens Todd har ladet batteriene i flere timer og vil helst leke og løpe fort overalt.

  @Christina: Huff, du får ha god bedring! Håper moussen hjelper litt da. Du har rett, litt rask i svingen der – har rettet opp nå 🙂

 9. Jane

  Fy fader for en flott mage du har… Resten av kroppen er heller ikke å forakte…

  Skulle ønske du hadde kategorisert innleggene dine så jeg kunne få opp alle oppskriftene på en gang.. 🙂 Sinnsykt mye godt:)

  Kan du mye om ernæring? Ser du har satt opp kostholdsplanen dis selv. Skulle ha hatt en selv. Begynte å trene skikkelig i januar i år så jeg har akkurat begynt. Bygge muskler og bli større…

 10. Charlotte

  ooo, den espressomoussen hørtes ikke verst ut! 🙂 Nå har endelig bake-proen kommet i posten til meg, og jeg har handlet inn hi-maize og mandelmel. 😀 Sukrin og sukrinmelis står i hylla fra før, så nå blir det masse utprøving av kakeoppskriftene dine! Har syndet i går og i dag med godteri. 🙁

  Håper det går bedre med ryggen din! Tusen takk for oppskrifter og all inspirasjonen du gir meg til å trene og gå ned i vekt! Det hjelper så mye mer enn jeg kan beskrive!

 11. Anonym

  God bedring med ryggen! Skjønner godt at ryggen slår seg litt vrang etter ryggøkta di. Vær forsiktig med markløften. Tunge løft med den bekkenstillingen er ikke bra for noen! Take care:-)

 12. meg:)

  Hei, Kristine!
  Jeg er fast leser av bloggen din og har et lite spørsmål.
  Fitnessjenter ser ofte veldig «store» ut på bilde. En venninne av meg har vært og sett på bodyfitness-konkurranser, og synes jentene så ganske små ut i forhold til hvordan de ser ut på bilde.
  Får du høre at du er «kraftig», eller «liten», eller hva sier folk? Ikke at det er så viktig hva andre synes da, men bare lurer!
  Selv får jeg høre at jeg er «kraftig», fordi jeg har mye muskler og mye fett også…ikke vanskelig for meg å legge på meg muskler, men jeg må virkelig streve på deff…

 13. Åse

  hei! du har en super blogg 😉 du skrev et innlegg for en stund siden hvor du testet ut sukrinsjokolade! vet du når den vil bli mulig å kjøpe? 🙄

 14. Kristine

  Uff, det er flere som er uheldige!
  Håper du føler deg langt bedre i dag.
  Gleder meg til å høre hva som skjer på onsdag, jeg er spent :mrgreen:

 15. Nymph

  Hei 🙂
  Har ikke lest bloggen din før nå, men må si jeg ble ufattelig inspirert etter å ha lest bloggen din! Sliter med noen kg ekstra jeg gjerne ville bli kvitt, og var moro å se hvor mye god og sunn mat du tipser om!

  Bruker du lang tid på å lage mat hver da? Jeg liker egentlig ikke å lage mat, så jeg trenger oppskrifter som er kjappe og enkle, er nemlig ikke så flink heller!

  Takk for god inspirasjon, kommer til å følge bloggen din fremover!

 16. Stine

  God bedring til deg 🙂 Har begynt å trene nå,er ikke spessielt sterk for har nettopp begynt å trene 🙂 Men jeg må si du ser veldig flott ut 🙂 Men hvordan å hvor lenge har du trenet for å få en så fin mage :)? Trenger litt råd for jeg er nybegynner i alt med trening. Hadde satt stor pris på litt råd ifra deg 🙂

 17. Deadbarbie

  Så flott designet på bloggen din var! Nydelig. Og så flott DU var! Likte bloggen din, var så masse herlige oppskrifter osv her. 😉

 18. kriweb

  Tusen takk dere! 😀

  Anonym: Jeg trente ikke rygg den dagen, det var strakmark og benøkt 😉 Og ryggen har jeg (dessverre) hatt litt problemer med en liten stund nå, skjer som oftest når fettprosent blir (litt for) lav.

  Katjuska: I don’t think we have turkish yoghurt here in Norway.. but yes – some kind of yoghurt/sour-cream is great in baking!

 19. Anonym

  Hei!

  Unnskyld at jeg spør 🙄
  … men, når du har så lav fettprosent, ser det ut til at du fortsatt holder puppene intakt (noe jeg synes er pent i forhold til kvinnelige proporsjoner).
  Lurer derfor på om de er ekte? Hvis ikke er du i så fall heldig… (synes jeg)
  Her går puppene først!

 20. Harefrøken

  Hei hei 😀

  Du ser strålende du, og så flink du er med kosten og treningen.

  I går lagde jeg moussen du la ut oppskriften på, men jeg brukte vanlig kaffe i stedenfor da jeg ikke hadde noe annet. Den ble meget god! Utrolig godt med den kaffemaken.

  Lykke til videre, ser frem til neste oppskrift.

  Klem harefrøken 😀 😀

 21. Tilbaketråkk: Dagen i dag | Trening, bodyfitness og fordommer

Det er stengt for kommentarer.