En liten knekk

Jeg har fått så (inni helv…) vondt i ryggen, nærmere bestemt korsryggen. Jeg har en veldig svai nederst i ryggen, og har hatt litt problemer etter et lite uhell i fjor høst. Jeg har dessverre ikke tatt godt nok hensyn til dette, og jeg av alle burde vite at man ikke skal trene (for) tungt når man er på deff.
Det har gått og «murret» litt i noen dager, men i dag ble det så ille at jeg måtte på akutt-time til kiropraktor.  Såpass vondt er det at jeg har vondt i tenna :mrgreen: Det finnes nemlig noen av oss som bokstavelig talt «biter tenna sammen» for å takle smerte.

Jeg fikk kommet meg hjem og lagt på is, og fikk hevelsen noe ned slik at jeg klarte å komme meg opp fra sofaen igjen (kjedelig å bli sengeliggende). Deretter sto jeg og kokkelerte på kjøkkenet i et par timer, det er nesten som terapi for meg. Det ble både baking og matlagning, tenkte jeg skulle dele et par middager og den ene desserten med dere :smile:

Gårsdagens middag; Torsk, valnøtter og stekte tomater med parmesan

Dagens middag; Woket kylling med gulrot og purre, ovnsbakte cherrytomater og champignon med litt skyr.

Dagens dessert; Vanilje-pannacotta

Oppskrift:
2 eggehvitter
1 boks skyr naturell
5-6 sukrinmelis
1 dl havremelk
0,5 dl vann
3 gelatinplater
vaniljeessens
1/2 ts jbk-mel

Eggehvittene piskes helt stive med sukrinmelis. Varmer opp og blander melk, vann, sukrinmelis og jbk-mel, smelter deretter gelatinplatene oppi – la det koke opp slik at gelatinen smelter ordentlig. Pisker deretter skyr og heller blandingen over samtidig som vispen går. Vender deretter forsiktig inn eggehvittene, helles i former og settes kaldt i kjøleskap.
Jeg helte oppi 4 store former, og pr porsjon inneholder da kun 70 kcal.

Nå skal jeg bygge meg opp en ryggvennlig sittestilling her i sofaen mens jeg nyter en dessert til.
Ha en fortsatt fin fredagskveld!

17 kommentarer til “En liten knekk

 1. Hanne

  Neimen stakkars 🙁
  Jeg hadde fem skoletimer om smerte i går, og håper virkelig du tar noe for vondten. Du skal ikke måtte gå og bite tennene sammen vet du, ta godt vare på deg selv!

  God bedring!!!

 2. synnøve

  Huffa.. 🙁 Håper ryggvondtene er fort forbigående, er så kjedelig med sånt.. bare være forsiktig!

  Ønsker deg en fiin helg, og takk for at du er så kreativ på kjøkkenet 😉 Skal jammen prøve meg på denne pannacotta’n altså.. det er jo såå godt! 😀

  God bedring med ryggen!

 3. kriweb

  @Hanne: 😥 Jeg vil helst unngå smertestillende, men spørs om det ikke må bli en liten pill-popping så jeg får sove i natt. Takk!

  @synnøve: Takk, godt å få litt trøst av dere (selv om det er en dose selvforskyldt/dumhet).
  Den ble veldig god, men litt moussaktig – så om du helst vil ha pannacotta-konsistens så anbefaler jeg litt mer gelatin/evt kun én eggehvitte.

 4. hjertekropp

  Det hørtes jo ikke bra ut, håper det gir seg over hvis du virkelig tar tak i det nå! Jeg har troen 🙂

  Du har jo varierte og gode middager selv på deff, du er en inspirasjon 😉 Her er det også¨behagelig stilling i sofaen i kveld..hehe, selv om man er frisk og rask! God bedring!

  (btw ny adr hjertekropp.bloggbyen.com) 😉

 5. Malin

  Uff, nei så dumt 🙁
  Jeg er heller ikke noe fan av piller for å få vekk smertene, men Voltarol hjalp meg da korsryggen gjor seg vrang for en tid tilbake. Gjør jo ikke så mye med selve «skaden» men den hjelper hvertfall litt om natta..
  Ta godt vare på deg selv, og slapp av i helgen 🙂

 6. Ingrid

  Mmm, hørtes godt ut med sunn pannacotta! Tror du det funker med vanlig melk i stedet for havremelk? Dette må jeg prøve!
  God bedring med ryggen!

 7. Jenny

  uff, sånt suger 😐 håper det bare er kortvarig, og at du tar det med ro.. ihvertfall ikke bra å gjøre vondt verre.

  og hva er det jeg ser på fisken din forresten? ligner på sennep? eller er det bare meg som ser syner… 😆

  god bedring 🙂

 8. Anonym

  hei!

  au au god bedring!!!

  kan jeg spørre hva «piskes stive» egentlig betyr? jeg får alltid bare et slags skum…. 🙁 🙄 😳

 9. Rie Aleksandra

  Så utrolig kjipt Kristine! Vondt i ryggen kan være skikkelig ille, så håper det går raskt over. Noen ganger er det nok fornuftig å ta betennelsesdempende og/eller smertestillende, så man ikke spenner seg mer unødig og sånn sett forlenger sykeperioden. Tror du den siste repetisjonen på strakmarkøkten gjorde utslaget? Håper som sagt du slipper å slite med dette lenge. *klem*

 10. Hanne

  Jeg kan supplere med at jeg også var «slik» før, dvs jeg ville ikke ta noe smertestillende og følte meg mye bedre om jeg kunne unngå det. I dag vet jeg at det bare er tull. Så lenge man ikke snakker om overdrevent inntak over tid er det ingen nevneverdige negative konsekvenser, og etter å ha lært om hvordan smerte forsterker smerte skjønner jeg også hvor viktig det er å behandle med en gang smerten kommer, helst før den inntreffer, for å unngå at det blir enda vondere..

  Håper du fikk sove godt i natt 😀

 11. kriweb

  @hjertekropp: Ingen grunn til å spise kjedelig mat på deff! 🙂 Takk for det! Oki, skal legge til link jeg.

  @Malin: Ja 🙁 Jeg tok (var det ibux mon tro) en smertestillende før jeg la meg, det hjalp det.
  Her blir det total avslapning, får håpe det er mye bra på tv 😀

  @Ingrid: Ja, det funker sikkert bra. Havremelken er imidlertid litt tykk, så om du bruker skummet melk så kanskje du bør kutte ut vannet.

  @Jenny: Ja, det er sennep. Johnnys søtsterke, kjøpt i Sverige – passer til alt! 😀

  @Anonym: Eggehvittene blir helt stive og hvite, og du skal kunne snu bollen uten at det renner ut. Jeg bruker el-visp.

  @Rie Aleksandra: Ja, det var det jeg fant ut i går kveld – bedre å ta smertestillende slik at jeg fikk sove. Ellers har ispose hjulpet veldig på hevelsen (det er tydeligvis den som gjør det så vondt). Jeg har gått og kjent litt på korsryggen i et par uker nå, men det var nok siste spiker i kista på strakmarken ja..
  Nå har jeg lært 😉

  @Hanne: Jeg har aldri brydd meg om dette med medisiner faktisk, jeg tok alltid paracet med en gang jeg fikk litt vondt i hodet, magen osv. Men så fikk jeg helt avsmak for alt som hadde med piller å gjøre da jeg ble forespeilet et liv med hjertemedisiner. Jeg har imidlertid fått det litt på avstand igjen, så de få smertestillende jeg må ta en sjelden gang gjør ingenting – fikk sovet godt i natt i hvert fall 😀

  @Thale: Svake svairyggen.. tusen takk 🙂

  @Martine: Takk for det, håper at litt hvile gjør det fort bra igjen 🙂

 12. lisbet

  Uff… rygg vondt er noe av det værste som er! Dette vet jeg alt om, hadde en uke, for litt siden,da jeg verken kom meg opp av senga eller klarte og ta på meg sokken,eller ned trappa og ut!! 😥 Hadde bare lyst til og grine.. abstinesner av og ikke kunne gjøre noe som helst!
  men fikk lånt en tempur overmadsrass og TRO meg, det var en åpenbaring. (prøv det)
  jeg har blitt mye flinkere, til og tøye hamstring og gluteus.. og det gir resultater! 🙂

  men masse god bedring!!!!

  Fanstastisk bra blogg!!!

  (jeg har gått mange år til kiropraktor!, men det var først når jeg kom til en fysio, da han fant ut at det var låsning helt andre steder enn hva jeg eller kiropraktoren trodde) prøv…..

 13. kriweb

  @Karoline: Takk!

  @lisbet: Huff, ja da vet du nok akkurat hvordan dette er. Jeg har en tempur-pute, og er veldig fornøyd med den – kan tenke meg at en hel madrass er digg.
  Det viktigste jeg gjør er å ikke løfte for tungt når jeg er på underskudd og kroppen er sliten.
  Takk for det!

Det er stengt for kommentarer.