Lavkarbo-lapper

Det ble etter-treningsmaten min i dag, fikk så immari lyst på små, tjukke lapper!
Oppskrift:
1 egg
2 eggehvitter
Sukrin
ca 0,8 dl skyr naturell/kesam
30-40g mandelmel (kommer an på hvor tykke du vil ha de)
1 ss olje
1 ts jbk-mel
1 ts Kanel
1 ts Kardemomme
En klype salt

Blander alle ingrediensene godt sammen, eggene trenger ikke å vispes noe særlig på forhånd da man vil beholde seigheten – da fungerer de som et bindemiddel og lappene faller ikke så lett fra hverandre.
(Røren kan også lages som pannekaker eller vafler).

Fikk ca 5 lapper, innhold pr stk er;
Kcal: 73
Protein: 6g
Karb: 0,7g
Fett: 4g

Jeg spiste de med sukrinsyltetøy (både bringebær og jordbær), banan, sukrin og kanel på. Nam!

Det er jeg som pleier å lage middag nå for tiden, synes det er greit å ha kontroll på ting når jeg er på diett. Ellers liker jeg veldig godt å spise mat som andre har laget, det smaker liksom alltid bedre (alt unntatt kylling, hehe).
I dag lagde D middag til meg, og det smakte helt nydelig!

Stekt torskefilet med druer, sjalottløk og hakkede mandler. Servert med mager bacon og asparges.

Denne kombinasjonen av litt syrlig, søtt og salt var helt suveren, anbefales!
Think outside the box, og nye smaker åpenbarer seg  :grin:

22 kommentarer til “Lavkarbo-lapper

 1. Iris

  Spennende middag! 😀
  Veldig kjekt med litt hjelp til å tenke utenfor boksen!

  Spennende med de nye sukrinproduktene (melis og syltetøy)! Bruker sukrin selv, og er fornøyd med det, så håper også utviklingen går i retning av hyppigere bruk av det i flere produkter! Må man forresten bestille melisen på nettet, eller vil den komme ut i helsekostbutikker også, slik som vanlig sukrin – vet du noe om det? Hva med syltetøyet?

 2. Hanne

  Han kommer med mange spennende (og spesielle!) kreasjoner, han svensken 😉 Ser godt ut!
  Bacon+asparges er jo en sikker vinner nesten samme hva man har det til :mrgreen:

  Jeg har bakt med mandelmel i dag! Wohoo!

 3. KaHo

  Der hadde du en annen oppskrift på lapper enn den jeg pleier å bruke ja, det er så bra at det er flere som eksperimenterer en del. Er så greit å få tips og idèer til andre måter å lage ting på også, ser det er flere bloggere som hver har sine egne varianter av ting. Moro og inspirerende! 😀

 4. Charlotte

  Nam nam! Både torsken og lappene hørtes kjempegode ut. Dette skal prøves! 😀 Er så deilig at du eksperimenterer, så kan vi andre bare herme. 🙂 Digger oppskriftene dine!

 5. JimmyLife

  Digger å stikke innom her å se all den herlige maten du har laget.
  Du er et stort forbilde for alle oss vanlige mennesker der ute som liker å trene.Bloggen din motiverer utrolig mye.

 6. Ole

  HEI!

  Du ser fantastisk ut:) Og tusen takk for alle gode oppskriftene du legger frister m!!:):) Men hvor får jeg kjøpt mandelmel og jbk mel?? helsekost??

 7. kriweb

  @Iris: Ja jeg koste meg (og fikk sneket inn baconet) 😀 Sukrinmelis får du kjøpt i helsekostbutikker også, men syltetøyet tror jeg kun selges på nettsiden (enn så lenge i hvert fall).

  @Hanne: Ja, det er sant, bacon og torsk er i hvert fall en vinner!
  Oh, spennende – den sunne bakeånd har kommet over Hanne også 😀

  @KaHo: Ja dette har spredd seg raskt, veldig gøy å se flere lage/bake sunt og også komme med egne varianter 😀

  @Beate: Speshul! Torsk er jo relativt smakløs, så det var veldig godt. Jeg liker både søtt og salt i maten (har jeg funnet ut de senere årene).

  @Charlotte: Håper det faller i smak da! 😀

  @Therese: Da fikk han en stjerne (til) i boka 🙂

  @JimmyLife: Slike kommentarer er utrolig motiverende tilbake, så tusen takk! 😀

  @Ole: Tusen takk! Mandelmel får du kjøpt både på diverse helsekost/smartclub og http://www.funksjonellmat.no og jbk-mel fåes kjøpt på helsekost eller på apotek (da heter det nestargel).

 8. anette

  Hei!

  Jeg lurte bare på noe, bruker du mye proteinshake o.l.Og har du noe tips til oppblåst mage pga proteinshake..?

  Takk for svar :-))

 9. Stine

  Hei!
  Har du prøvd ut brødet fra Foseid eller?
  Jeg prøvde en diett fra http://www.spisdegslank.no med de brødene derfra, og jeg fikk gravidmage uten like og masse luft i magen :/ Spent på å høre hva du synes 🙂
  Kan bestille syltetøyene på den nettsiden også.

  Laget vafler med havremel,mandelmel og bakepro igår.. det ble nam 😀

 10. Tess

  Hej Kristin! Jag undrar över mandelmel, är det bara mandlar du rivit till mel eller finns det att köpa färdigt någonstans? Ha en fin eftermiddag, mvh Tess!

 11. Ingvild

  hihi, den middagen høres akkurat ut som de middagene jeg pleier å lage! Bare blander akkurat det jeg har lyst på og har ingen regler. Bortsett fra at jeg vet at kaviar og saft aldri kan blandes 😉

 12. kriweb

  @anette: Nei, jeg drikker så og si aldri proteinshakes – foretrekker å blande litt proteinpulver i maten i tilfelle. Om du blir veldig oppblåst av det, så foreslår jeg at du rett og slett kutter det ut – eller prøver i mindre mengder i mat 🙂

  @Stine: Det var rart at du fikk det av det brødet 😕 Jeg spiste det tidligere i dag, og har ikke merket noe til det. Så bra at vaflene falt i smak!

  @Tess: Nei, det jeg har er kaldpresset og ferdiglaget – da inneholder det mye mindre fett enn om man krossar mandlene selv. Man kan kjøpe det i helsekost, eller på http://www.funksjonellmat.no
  🙂

  @Ingvild: Godt å høre at det er flere som ikke er så nøye på det 🙂 Haha, det hadde jeg nesten glemt.. man kan bare ikke drikke saft etter kaviar nei.

 13. Mona

  Hei! Jeg har forelsket meg i bloggen din og stortrives med å lese hvordan du trener, spiser og se hvordan du ser ut! Jeg har fattet stor interesse for fitness og vurderer å en dag delta i konkurranser! Har du personlig trener, eller begynte du med alt dette uten hjelp? Lurer forresten på hvor mye sukrin du bruker i lavkarbo-lappene, eller hva du bruker det til? Jeg skal prøve sunn bakst for første gang imorgen, og gleder meg kjempemye!

 14. kriweb

  Hei Mona! Så koselig!
  Jeg har aldri hatt personlig trener, men fikk hjelp av David i starten til å vise meg hvordan ulike øvelser skulle utføres. Etter dette har jeg lagt opp alt av trening og kosthold selv, jeg liker det best sånn 🙂
  Jeg pleier bare å smake meg til en passe søt mengde.. 4-5 ss kanskje?

 15. Mari-Ann

  :?:Hei,
  har fulgt oppskriften på lavkarbo-lapper, men mine vil ikke henge sammen, det går ikke an å snu dem i panna. Lurer på hva jeg gjør feil??? De ser så gode og fine ut på bildet. Genial blogg du har.

 16. kriweb

  Kanskje du visper eggene for mye? De skal vispes lett, og veldig kort (egentlig kan du bare blande alt sammen) ellers vil binde-effekten forsvinne. Jeg har fjernet ‘litt vann’ fra oppskriften da det kun var snakk om noen dråper – kanskje du har hatt i for mye. Husk olje, det er viktig 🙂

Det er stengt for kommentarer.