Puffy rosinboller med kaneldryss

Jeg må begynne med litt mer kreative navn på disse bakevarene :mrgreen:

13,75 % BodyFat

Det ble dagens måling,  det vil si ned ca 2 % på litt over 4 uker. Jeg bruker fettkaliper og måler 7 steder, legger inn målingene i denne kalkulatoren.

I dag ble det mager kjøttpølse til middag, fant to spennende typer i Sverige;

Jeg valgte viktväktarnas pølse med kun 100 kcal pr 100g i dag, middagen ble derfor hele (ja, 400g)  – kun til meg :cool: (David fikk den andre typen).
De smakte godt, men var kanskje en anelse for salte.

Det beste var selvfølgelig desserten; deilige rosinboller/te-kake.

Oppskrift:
2 eggehvitter
1 egg
Sukrinmelis
2 ss mager kesam
30g kruskakli
40g mandelmel
40g bakepro
4 ts kanel
2 ts kardemomme
1 ts jbk-mel
1 ts bakepulver
En neve rosiner
En neve havrepuffs

Pisk eggehvittene hvite/stive med sukrinmelis, sett til side. Pisket egg med sukrinmelis og mager kesam, tilsett deretter alt det tørre. Vend forsiktig inn de stivpiskede eggehvittene i røra og fyll opp store muffinsformer (jeg fikk ca 6 stk). Strø kanel og sukker på toppen og inn i ovnen på 180 grader i ca 25  min.
Disse er fulle av protein og sunt fett, og kun ca 108 kcal pr bolle/kakestykke.

De kan enten spises som de er, eller med litt margarin/pålegg på.

14 tanker om “Puffy rosinboller med kaneldryss

  1. avatarKaHo

    De så skikkelig gode ut! Må testes en dag 😛 Lurer på en ting, hvor er midaxilla på den bodycomposition kalkulatoren? Har kikket på den før også men ikke kommet så langt at jeg har fått testet den ut, må gjøres snart 😛 Ha en fortsatt fin søndagskveld! 😛

  2. avatarHanne

    Yum! Venter på å få bakepro i posten, og er spent på å få prøve baksten din. Selv er jeg glad i hvetebakst, men blir så godt som alltid dårlig i etterkant 🙄 så nå gleder jeg meg til å smake på bakst som også gir godfølelse i ettertid :mrgreen:

    Synes forresten de fleste pølser blir for salte, spesielt de som skal være «lette». Kjedelig! Bra resultat på disse ukene, kjenner jeg blir motivert selv til og med! 😀

  3. avatarkatjuska

    You look absolutely fantastic. And i love your foods. It has been inspire for my own dinners and i make lot of new things on my own…

  4. avatarAnonym

    hei 🙂 jeg lurte på om du hadde noen gode tips til en som sliter med å bygge skuldre? på forhånd takk 🙂

  5. avatarkriweb Innleggsforfatter

    @Hanne: Samme her.. jeg elsker bakevarer, brød og rundstykker.. sukk, men magen gjør ikke det.
    Ja dumt det der, for pølsesmaken i seg var veldig god.

    @katjuska: Thank you! Really? That’s so good to hear, hope I can inspire with some more good food 🙂

    @Annbjørg: Takk 😀 Prøv dem, slipp bakeånden løs! :mrgreen:

    @Anonym: Ja, jeg kan skrive ned favorittøvelsene mine i neste innlegg!

    @Jørgen: Hei Jørgen! Du kan gjerne sende meg en mail på blogg@kriweb.no

  6. avatarKristine

    Ja, bakst blir saftig og god med kesam, skyr eller cottage chees i. Det finnes å mange gode (og bedre) alternativer til baksten, hvorfor lage noe usunt? :mrgreen:
    Moro at du har kommet med et innlegg om syltetøyet med sukrin, jeg bestilte dette på lørdag. Gleder meg til å prøve 😀

    Nå fikk jeg faktisk lyst på pølse av innlegget ditt 😯 Jeg som egentlig ikke liker pølse!

    Ha en flott mandagskveld 🙂

  7. avatarverni

    Hei.
    Kan du skrive et inlegg om sukker vs. sukkererstatning?
    Får til stadighet negative kommentarer om e-stoffer og sukkererstatninger, at det er farlig. At sukker er mye bedre etc.

  8. avatarkriweb Innleggsforfatter

    @Kristine: Nei enig i det, jeg kan godt spise ferdiglaget som er usunt innimellom – men jeg ser ikke noe poeng i å lage det selv 🙂
    Går det an å ikke like middagspølse? 😆
    Ha en fortsatt fin kveld du og!

    @verni: Om noen heller vil bruke sukker i mat og drikke istedet for søtning så får det være opp til dem, jeg ville aldri ha valgt det. Sukrin er ikke et kunstig søtningsstoff, så det er helt trygt å spise. Det gir ikke svingninger i blodsukkeret, fedme, hull i tenner o.l slik sukker gjør – de fleste ville hatt godt av mindre sukker, men mange er dessverre av den oppfatning at alt nytt eller sunt er ‘skummelt’.

  9. avatarkatjuska

    absolutely… these made me think how can i make better food, without too many calories. i have made «test» in my kitchen and some of them are great and some of them are sooooo good 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *