Alkoholfri moro

Eller «man trenger ikke å ha det gøy for å drikke» som en svenske sa en gang.

Uansett hva man velger på fest, så handler det mye om innstilling og forventninger på forhånd. Jeg kan fint drikke på fest, men jeg foretrekker da små mengder. Ikke pga + kalorier og – forbrenning, men fordi kroppen min takler alkohol veldig dårlig.. Det er jo egentlig en fordel slik jeg ser det. Jeg har ofte måttet besøke dodraugen på eller etter en fest, og det er ikke fullt så hyggelig :smile:

Denne gangen måtte jeg imidlertid holde meg edru, jeg synes det er greit å vite at jeg har gjort mitt beste for å komme i best mulig form på den korte tiden jeg har igjen til jeg skal «i ilden».
Jeg satt og knasket peanøtter og drakk sprit(e) zero.
Og jeg danset – det er moro. Spesielt med en herlig morsom dansepartner – som for øvrig har de beste 90-talls moves’a jeg har sett.

I dag morges ble det husarbeid i to timer, et sikkert tegn på at jeg ikke er den fødte husmor – jeg hater å vaske. Jeg kan nå like å lage mat og bake, men husarbeid kommer aldri til å bli noe jeg gjør med glede.
Senere gikk vi tur i over to timer, det var så fantastisk deilig vær ute. Kaldt, men solskinn som varmet i ansiktet.

Todd soler seg og tar livet med ro.

I dag har det blitt påfyll av karbo etter noen dager uten, et par brødskiver og en pakke med speltlomper. Det blir nok fullkornsspaghetti og mager kjøttpølse til middag, og liksomstratos/sjokolademarengs til dessert ;-)

18 kommentarer til “Alkoholfri moro

 1. Rie Aleksandra

  Morsomme bilder du har lagt ut! 🙂 I dag har vi hatt jentetreningstreff med påfølgende lunsj. Utrolig koselig og sosialt, og jammen fikk vi trent litt også. :mrgreen: God helg!

 2. Nina

  Så ut som dere hadde det gøy:) Bra moves:)
  Du er ihvertfall en flink bake husmor:)

 3. Stine

  Hehe, herlige moves! Jeg er en av dem som helst drar på fest uten å drikke. Har ikke noe imot å drikke, men jeg haaaater dagen derpå – og har det like gøy uten 😀 Men jeg har funnet ut at det er utrolig mange som ikke respekterer dette valget.. Ikke alltid like morsomt. Og litt merkelig, mtp at det er voksne mennesker det er snakk om. Oh well, deres problem 😆

  Fortsatt god helg! Min lørdagskveld nytes i sofaen med deilig is.. 😉

 4. Anonym

  @Stine: Fikk så lyst til å svare deg som sier at mange ikke respekterer valget ditt om å ikke drikke alkohol. Selv foretrekker jeg å drikke de gangene jeg går ut eller er på fest. Ganske enkelt av den grunn at jeg slapper mer av og klarer å slå meg løs på denne måten – klarer det ikke uten.. Kanskje det kommer med alderen, ikke godt å si (jeg er 31).. 🙂
  Men tror nok ikke at folk ikke respekterer at du ikke drikker, det som jeg kjenner meg igjen i er at «vi» ikke liker så godt når noen er edru rundt oss nettopp fordi at vi slipper oss sånn løs, noen blir meget full, andre i fin form – men felles for alle er at man snakker om det meste, åpner seg på en helt annen måte enn som edru. OG dagen derpå er det som regel slik at mange ikke husker alt, mye har forsvunnet fra minnet, og uansett henger man seg ikke opp i ting som ble sagt eller gjort, nettopp fordi man drakk alkohol. MEN så har man de som var edru hele kvelden og har fått med seg ALT… det er det vi ikke liker så godt 😉
  Skulle selv ønske at jeg kunne la være å drikke innimellom, dagen derpå er ikke særlig mye å trakte etter, annet enn at jeg slapper aldri så godt av som dagen derpå på sofaen med god samvittighet 🙂
  Dessuten, en zurtec før man legger seg hjelper på dagen derpå – heldigvis 🙂

 5. Stine

  Anonym: Mnja, ikke helt enig der. For mange er det nok slik – og det kan jeg jo forsåvidt til en viss grad forstå. Men jeg mener at det er ikke mitt problem om noen sier/gjør ting de ikke kan stå for dagen etter, jeg må også ha lov til å komme på fest uten å bli slengt kommentarer etter fordi jeg ikke drikker. Det er snakk om voksne mennesker som jeg kjenner godt, og som ikke tar seg selv så høytidlig. Hver sin gang å gjøre noe dumt, det gjør vi alle innimellom (edru som beruset). Derfor tror jeg nok ikke det er der det ligger. Jeg er ingen partypooper, og bryr meg lite om hva andre gjør, så lenge vi har det gøy. Det gjør at det er litt irriterende å alltid få kommentarer som «hvorfor drikker du ikke, er du gravid eller?? Du var aldri sånn før..»

  Må få legge til at jeg absolutt ikke er noen avholdskvinne, jeg liker å ta en skikkelig fest innimellom, og var en skikkelig festjente for noen år siden. Nå passer det meg best å ikke drikke så ofte, og det synes jeg bør være greit. 🙂

  (Beklager Kristine, var ikke meningen å spamme til kommentarene dine..)

 6. Anonym

  Nei for all del, sier ikke at mitt svar er «svaret», men det er ihvertfall en måte å se det på, og det slo meg da jeg leste kommentaren din. Vet ihvertfall at jeg selv ofte tenker slik. Men jeg sier aldri noe til dem som evt. ikke drikker da. Man må så klart få velge selv hva man gjør, så lenge man ikke kommer edru på fest og klager på at folk drikker – de aller fleste drikker jo i våre dager.

 7. Malin

  Min pappa pleier alltid å tvinge i meg en konjakk når jeg er syk…Det hjelper ikke, men det blir mye kjekkere å være syk, i følge han selv :mrgreen:

  Jeg drikker så sjelden at jeg går på en kraftig smell når jeg først går ut. Klarer ikke stoppe i tide vettø..hehe
  Så lenge en kan ha det gøy uten (og det såg det virkerlig ut som dere hadde) så er vel det det beste. For både body & mind 😉

  Fantastiske bilder av Todd!! » Sola brenner pelsen min maaaammaaaaa»

 8. kriweb

  @Tone: Nå er jeg Mett med stor M :mrgreen: Det så ut som et koselig ‘bloggtreff’ – Ha en fortsatt god helg!

  @Rie Aleksandra:
  Ja jeg så dette her, så koselig! Blogging kan føre med seg mye positivt gitt, spesielt blant jenter og det er så bra 🙂

  @Nina: Vi fikk utvekslet noen gode moves – takker 😆

  @Stine: Bare å diskutere her, det er et viktig tema! Jeg kan til dels være enig med dere begge, men jeg synes fortsatt at en fest skal være både for de som ønsker å bli kanakas dritings og for de som ønsker å være klinkende edru (og alle imellom der) 😀 Jeg ble veldig lei meg da en av venninnene mine sa rett ut at det var best at jeg ikke ble med ut på byen (på deff i fjor) for de ble brydd av å ha en som ikke drakk der. Dessuten var det jo så kjedelig når man ikke drakk. (Kan ikke jeg avgjøre det selv?) På den andre siden så synes jeg det kan være litt ukomfortabelt å være full og snakke med en jeg vet er edru – men det er fortsatt mitt problem, ikke hans eller hennes.
  Det blir som alle de menneskene som okker og huffer seg når man takker nei til et kakestykke fordi det gir DEM dårlig samvittighet. Vi velger alle selv hva vi vil spise, drikke og gjøre og så lenge det ikke skader noen andre så er det vel greit.

  @Veronika: Med rett innstilling og de rette menneskene – så absolutt! 🙂

  @Malin: Omtenksom pappa du har 😀
  Kremt.. jeg er også sånn. De gangene jeg drikker så skal jeg «bare drikke et par glass», men jeg er altfor flink til å drikke!
  Det var godt å stå opp frisk og rask i dag, ikke alle som gjorde det gitt..
  Ja, det er et lolcatz-bilde 😆

 9. Helene

  Tips til enklere husarbeid: sett på favorittmusikken og dans og digg mens du rydder og vasker. Det er som terapi for sjelen ;)Og du får faktisk gjort flere fornuftige ting på en gang:

  1)du får hørt og digget igjennom favorittplaten din / de nyeste hitsene på radio
  2) du får lett mosjon (husvask er faktisk god trening! og hvis du attpåtil gjør noen smekre mooves.. 😉 )
  3) huset blir rent OG ryddig!!! 🙂

  Flink du, som greier å holde deg unna alkohol! Det står det respekt av. Jeg har det også med å gå på en smell i ny og ne. Ikke alltid like festlig haha 😆

 10. Hanne

  Hahaha de bildene var bare glimrende :mrgreen:
  Todd’en ser ut til å kose seg han og.

  Det der med husarbeid har jeg et ambivalent forhold til. Jeg elsker følelsen av et nyvasket hjem, og i blant kan det også være ganske gøy (!!) å vaske faktisk, men..og der er et stort men.. hverdagen dreper det hele. Man må jo vaske hele tiden, og med en travel samboer blir man fort alene om det..og DET er kjedelig. Blæ. Godt jobba i hvertfall!

  Jeg er veldig for å kunne ta seg en fest i edru tilstand. Man må såvisst ikke være full, ei heller brisen, for å ha det moro. Nå er jeg riktignok veldig glad i vin, så det blir som regel et glass og to av det, men full får du ikke se meg 😯

  God søndag 😀

 11. mie

  liksomstratos/sjokolademarengs til dessert 😉 Har du lagt ut denne oppskrifta? Hørtes digg ut!!

 12. Trenger råd

  Hei. Jeg vet dette høres ut som et meget dumt spørsmål, men lurte på om det var mulig å sende en privat melding til deg via denne bloggen? Har et stort ønske om å spørre deg om noe, men ikke lyst å gjøre det i «all offentlighet» her på bloggen..

 13. Trenger råd

  Beklager, så at jeg hadde skrevet feil e-mailadresse på registreringen av forrige kommentar. Har nå registrert rett adresse =)

 14. Camilla

  He, he *ler* Herlig dansestil 😛 Jeg drikker ikke alkohol i det hele tatt. Tåler det rett og slett ikke. Kroppen min oppfører seg som om den har fått en skikkelig forgiftning med kramper og tømming i begge ender. Ikke moro 😥 Har fått beskjed av legen om å holde meg langt unna… Noe som egentlig ikke er så veldig vanskelig når jeg uansett helst vil at noen ringer 113 etter ett glass vin… Dansing er uansett artig :mrgreen:

 15. kriweb

  @Pinglo: Jeg vet, den lærte jeg bort og så klarte han det bedre enn meg :mrgreen:

  @Helene: Du har helt rett, musikk hjelper. I jula svingte jeg vaskekosten og danset til ‘last christmas’ (og gråt til ‘o helga natt’ haha). Skal huske litt musikk neste gang!

  @Hanne: Det er vel slik jeg har det og, det er så deilig med nyvasket hus – rent og pent. Men det er det å sette igang, jeg blir alltid litt irritabel og det virker så uoverkommelig å rekke alt (altfor stort hus, luksusproblem).
  😀

  @Trenger råd:
  Hei! Du kan sende meg en mail på; blogg@kriweb.no

  @Camilla: Huff da.. jeg burde vel strengt tatt ikke drikke selv, jeg blir også fort dårlig. Nå drikker jeg imidlertid svært sjeldent, kun en 2-3 ganger i året. (Ulempen er da at det går såpass lang tid mellom hvor gang at jeg glemmer hvor ille det kan bli) 🙄
  Dansing er alltid gøy :mrgreen:

Det er stengt for kommentarer.