Søt og sterk

[10:17] David: du är søtsterk :)
[10:18] Kristine: :D (L)

Det ble kardio etter jobb i dag, 45 svette minutter på mølla sammen med mamma. Jeg er så glad for at hun er så flink til å trene, og av egoistiske grunner er det lettere for meg å stå der og svette sammen med noen – tiden går mye fortere da.
I dag har det blitt litt eksperimentering på kjøkkenet igjen, måtte jo innvie de nye formene mine!

Men middag først, i dag ble det ‘gratinert karbonadedeig’. Jeg er veldig glad i taco og ost, så hvorfor ikke slå de sammen og spise kun det.

Stekte karbonadedeig med masse krydder; spisskummin, chili, piffi, pepper, paprika, ingefær, hvitløk og salt – deretter hadde jeg i hakkede tomater. Vispet skyr naturell og blandet inn ett godt pisket egg, hadde det over karbonadedeigen + lett-ost på toppen. Inn i ovnen i 20-25 min på 200 grader.
Hot og godt var det!

Og så var det desserten :smile:

Nr 1  – Små eplekaker

Fortsatt samme oppskrift som ‘bollene’ mine, men noe av mandelmelet er byttet ut med havregryn. Eple, kanel og sukrin på toppen.

Nr 2 – Marengskake (Pavlova) – vanlig og sjokolade


3 eggehvitter (piskes hvite/stive med en klype salt)
Sukrinmelis
1 ts eddik
2 ts maizena

Forvarm ovnen til 180 grader, sett ned til 150 grader når marengsen settes inn. La stå i 30 min, sett deretter ned temperaturen til 100 grader og la stå i 20-30 min til (hold et øye med den). La den avkjøles helt før den nytes! Den blir veldig søt, så det er godt å ha den som en kakebunn og lage en ‘krem’ av kesam/skyr med f.eks vaniljeessens+sukrin og bær/frukter på toppen.

Samme oppskrift gjelder den under her, men her blandet jeg inne et par teskjeer kakaopulver. Nam! Det nærmeste man kommer crispy sjokolade som er så og si kalorifritt.

23 kommentarer til “Søt og sterk

 1. Annbjørg

  Søtsterk faktisk! :mrgreen:

  Farlig å stikke innom bloggen din på kveldstid når man egentlig ikke har noe å ta seg til. Kunne jo hende man ble fristet til å lage mat! 😉

 2. kriweb

  @Annbjørg:
  Han leste det forrige innlegget og synes vel ‘søtsterk’ ikke bare gjaldt sennepen :mrgreen:
  Det får være en trøst at det er magre fristelser 😀

 3. Malin

  Koslig mann du har 😀

  Hvordan ble pavlova kaka? Svigerinnen min prøvde seg nemlig på pikekyss med sukrin, og de ble ikke bra. Sukrinen krystaliserte seg, og det ble helt kaldt i munnen…
  Er det bedre å bruke sukrinmelisen da kanskje? 🙄

 4. kriweb

  @Anette: Takk! 😀

  @Sandra: Det velger du selv, alt ettersom hvor mye du/dere vil ha. Ikke noe problem å ha dette stående til dagen derpå i kjøleskapet heller.
  Jeg stekte opp 700g denne gangen – alt ble spist opp (hovedsaklig av meg, haha) 😎

  @Malin: Det blir veldig søtt, så den vanlige marengsen er nok best med noe krem/syrlig på toppen. Den med sjokolade ble best synes jeg.
  Jeg har også laget med kun eggehvitte og sukrin, men denne versjonen ble bedre. Sukrinmelis er et bedre alternativ synes jeg (og kanskje ikke ha i like mye som man ville hatt med vanlig sukker/melis), + eddik og maizena gjør den noe seigere.

 5. Anonym

  Hvor mye sukrinmelis, maizena og eddik brukte du sånn ca? 🙂 Tusen takk for gode tips!

 6. Anniken

  Du er bare helt urolig flink til å eksperimentere og komme opp med nye spennende retter. Jeg har oppdaget en ny verden på kjøkkenet etter at jeg oppdaget bloggen din. Jeg trener seriøst, men klarer ikke få ned en eneste protein-shake, så proteinet må inn i maten. Du har hjulpet meg stort! Tusen, tusen takk!

  Kristine, du MÅ bare lage kokebok for fitness- og BB-utøvere! Og for alle andre som trenger å bytte ut sukker og høykarbo med sukrin og protein. Funksjonell Mat må da være interessert i være med å bidra til noe slikt? Jeg ville kjøpt den boka i ti eks tvert!! 🙂

 7. Rie Aleksandra

  Haha, så bare overskriften og tenkte at nå kom det et sennep-innlegg! 😀 Kanskje man skulle lage marengskake i helgen, den så veldig god ut.

 8. Tess

  Åh mer goda recept att prova! Älskar oxå tacos;)Nam! Jag trener på Avancia, jobbar där också, gleder meg så till vi åpner de nye centret! Vart er du och trener? Ha en fin kveld!/Tess!

 9. Anonym

  kan jeg få spørre om du tok silikon over eller under muskelen? trenger noen råd. Driver selv med mye styrketrening, men har lav fettprosent. På forhånd takk 🙂

 10. Ingvild

  Bruker du noen «kjøkkenmaskiner» når du driver med denne bakinga di?:p Syns sukrin virker litt vanskelig å piske hvitt for hånd, men du bruker kanskje stavmikser eller noe? Eller er det armene/teknikken min det er noe galt med 😉

  Prøvde ut de gode bollene dine i går, men etter 4 desperate forsøk på helsekostbutikker mellom halv 7 og 7 i går uten resultat, endte jeg opp med å bruke kokosmel i dem istede. Funka også veldig bra!;) Og så heiv jeg oppi linfrø da, siden jeg er litt addict. Hun ene butikkdamen må ha trodd jeg var gal som reagerte så rart fordi hun var fri for mandelmel, hehe..

 11. Hanne

  Jeg kjøpte ordentlige skumboller i Sverige 😳 Kremthost..
  Fant desverre ikke mandelmel noe sted, så jeg får vel spørre en av helsekostbutikkene her om å ta inn for meg 😀

  Den middagen minner meg om da jeg fikk servert «taco i form» hos ei venninne en gang. Det var helt utrolig godt! Dette blir jo i grunnen samme sak bare uten skjell, og med rømmen byttet ut, så det er jo rett og slett genialt.. Det, med en grønn salat til…mmmm…

 12. Lill Adriana

  Husket å skrive hvem jeg er denne gangen. Atter en gang frister du med godsaker, men i dag ble jeg fristet av den «enkle» (om jeg får kalle den det) retten taco-ost. Tror kanskje det kan bli det i dag, kanskje litt kake også. ;D Har du forresten smakt Dots?

 13. Sporty

  Hei! 🙂 Mandelmel kan lages ved å bare knuse hele mandler.Ha mandlene i en pose- bruk kjevlen og deng løs!! 😉

 14. Hanne

  Selvlaget mandelmel blir ikke det samme, da det vil inneholde mye mere fett og oppføre seg ganske annerledes… (Men det er selvfølgelig sunt det og :D)

 15. Agus

  Hei,

  Tusen takk for alle de deilige oppskriftene du legger ut! Enig i at du bør lage ei kokebok 🙂

  Hvor kjøper du Johnnys sennep? Har vært på Meny, Spar og Nær Ica, men ingen av disse hadde sennepen.

 16. kriweb

  @KaHo:
  Jeg likte både formen og kaken jeg og 😀

  @Anonym: Det står i oppskriften, ca 1 ts eddik og 2 ts maizena. Sukrinmelisen smakte jeg bare til, 120-150g kanskje.

  @Beate: De ble faktisk veldig gode! I hvert fall som kakebunn til noe litt syrlig krem/frukt på toppen.

  @Anniken: Jeg er også slik, foretrekker å bruke det i mat og ikke drikke det. Jeg vil spise det jeg liker best, og får jeg det sunt og proteinrikt i tillegg er jeg meget fornøyd 🙂
  Jeg skal vurdere kokebok/mathefte, prøver å få samlet alt først.

  @Rie Aleksandra: Det var både jeg og sennepen som var det 😀

  @Tess: Jaa, tacos er gott!! Avancia i Ski? Jeg trener på Elixia på Kolbotn.

  @Anonym: Jeg er helt sikker på at du får en utdypende konsultasjon om hva som passer deg best, jeg tror det er det viktigste man gjør i en slik prosess. Lykke til! 🙂

  @Ingvild: Jeg er helt avhengig av el-vispen min, kjøpt på Clas Ohlsson! 🙂
  Haha, synes jeg ser det – store, tårevåte øyne for mangel på mandelmel. De burde bli flinkere til å få inn slike ting, håper de begynner å selge det i vanlige butikker etterhvert.

  @Hanne: Mm, det hørtes godt ut. Jeg spiste de megastore kokosbollene på seven eleven etter en bytur for leenge siden, det var nemlig ta 4 for 3 eller noe 😳

  @Lill Adriana: Taco og kake kan anbefales altså! 😀
  Nei, er de gode? Jeg pleier liksom aldri å kjøpe kjeks jeg..

  @Anne B. Lund – Release Youre Potential: Nei, det går fint så lenge jeg har nok fett i røra – enten eggeplomme eller olje. Ellers hjelper mandelmelet veldig, det blir ofte tørt med kun proteinpulver o.l.
  God helg!

  @Sporty:
  Ja, eller med en liten stavmikser 😀 «Problemet» er at det blir mer kalorier da enn i ferdigkjøpt (som er kaldpresset). Når det er sagt så bevarer man mye sunt fett som er bra om man ikke får i seg det i andre matvarer.

  @Agus:
  Jeg kjøper Johnnys i Sverige, vet ikke om de har det her dessverre..

Det er stengt for kommentarer.