Svar på spørsmål + et lite tilbakeblikk

Tenkte jeg kunne samle opp noen av spørsmålene jeg har fått her, i tilfelle noen lurer på det samme;

Hvor høy er du?
Jeg er 168 cm

Hvor får man kjøpt MXDC-kolleksjonen?
Man kan bestille via bestillingsskjema på www.mxdc.no ,  snart kommer også klærne til å bli solgt på et eget factory outlet på Vestby

Hvor ofte trener du armer, og hvilke øvelser?
Jeg trener ikke armene direkte lenger da jeg har hatt god fremgang her, jeg føler at jeg får nok bicepstrening på ryggøvelsene jeg tar. Triceps tar jeg noen økter på innimellom, bl.a dips og cable pushdown.

Hvordan overse andre på gymmet?
Ipod! Musikk man liker som får deg fokusert på hvorfor man er der, nemlig å trene. Jeg hadde også store problemer med dette i starten, men man må bare tenke som så at andre også er der for å trene. Om noen titter veldig så bare smil til dem :grin:

Bruker du proteinpulver, evt noe for økt fettforbrenning?
Jeg drikker aldri shakes, jeg foretrekker å spise det jeg skal ha i meg. Om jeg bruker proteinpulver så er det som oftest i vafler, baking og lignende. (Fra www.nordicnutrition.no)
Jeg tar therm x-energy innimellom (stort sett så glemmer jeg det :roll:), jeg drikker flere kopper grønn te om dagen, og ellers bruker jeg mye kanel, chili o.l i maten. Det viktigste man gjør med tanke på fettforbrenning er å trene på seg økt muskelmasse, det er både sunt og vedvarende.

Har du noen tips til kosttilskudd for meg som er nybegynner?
Jeg er hovedsakelig for at man skal spise sunn (og nok) mat, ikke overanalysere inntaket eller lete etter de perfekte kosttilskuddene som skal ha forskjellige funksjoner for det ene og det andre. I mine øyne er det viktigste å få i seg proteinrik mat, proteinpulver er kun for de dagene man evt har dårlig tid eller lite matlyst, eller som en ingrediens i vafler, pannekaker og lignende. Jeg tar for tiden noe som heter ‘vital greens’, da får jeg i meg alle vitaminer, mineraler og sunt fett jeg trenger – det kan kanskje være noe?
Det aller viktigste man gjør er å styrketrene kontinuerlig, med både tyngde og variasjon.

Du sier du spiser frukt og/eller nøtter til lunsj. Hvor mange frukt spiser du da?
Og de to dagene du har oppkarbing hvor mye speltlomper/havregryn/spaghetti – karbohydrater spiser du den dagen?
Jeg spiser aldri likt hver dag, så det varierer veldig. Noen ganger 2 epler, andre ganger 2 store håndfull med nøtter – alt ettersom dagsform, hva jeg skal trene og hvor sulten jeg føler meg.
Jeg har derfor heller ikke oversikt over hvor mye jeg spiser på de såkalte oppkarbingsdagene, her går det som sagt på hvor sulten jeg er, hva som frister osv. Jeg passer imidlertid på det totale kcalinntaket, så om det f.eks blir 8 speltlomper eller 100g havregryn går for det samme. Som du skjønner så spiser jeg ikke fordi ”slik er best”, men fordi jeg vil og går etter hva jeg føler er bra den dagen :smile:

Lurer på om du har en god pannekakeoppskrift?
Jeg har en god vaffeloppskrift – kanskje den kan brukes?

2 egg+ 1 eggehvitte
3 ts psylliumfrø (eller jbk-mel)
1 ss mager kesam
litt vann
1 ts bakepulver
50g bakepro (eller proteinpulver)
50g knust havregryn (eller mandelmel)
6 ts sukrin
en klype salt
en klype kardemomme
1ss olje

(Dette er ca-målinger, så du får nesten prøve deg frem).

Vil du anbefale å trene to/tre lengre kardioøkter i uka (på rundt 45-50 min.), eller fire/fem kortere økter (20 min ca)?
Jeg vil anbefale deg at du gjør det som passer deg best. Om du trives med lengre økter så gjør du det, hvis ikke så tar du kortere. Eller kanskje begge deler? Om du velger noe du liker, så er det mest sannsynlig at du vil fortsette med det i det lange løp. Jeg foretrekker å variere litt, i går ble det 50 min og i dag ble det bare 15 min – alt ettersom dagsform, lyst og hva jeg skal trene den dagen.

Jeg må fortsatt få poengtert hvor viktig det er å ha en balanse i både kosthold og trening, jeg vet at det er lettere sagt enn gjort, men til syvende og sist så skal man gjøre ting man vil og som er positivt for seg selv. For meg så innebærer det å ikke kjempe mot seg selv hele tiden, det er ikke alltid kropp og hode vil det samme – men hvorfor skal man behøve å velge en av delene hele tiden?
Det kan kanskje virke som om jeg drar på skuldrene over enkelte spørsmål, men det er fordi jeg ikke vil at folk skal lete etter den ‘perfekte’ måten å trene, spise eller leve på. Den finnes ikke!
Om man slutter med det evige hodekjøret på hvordan gjøre ting best mulig, forsøker å skreddersy en diett som er hentet fra forskjellige steder, eller spør flere hva de synes er best, det er da ting vil falle på plass.
Jeg har fortsatt troen på at det enkle er det beste, og for meg er det kontinuerlig trening og sunt kosthold – inkl. lørdagsgodt ;-)

Her er forresten en sammenligning fra 2007 (før jeg startet ordentlig styrketrening), og til nå for 3-4 uker siden.

Det går sakte men sikkert fremover..


Det har definitivt skjedd mest på underkroppen for min del, men det skal sies at det første bildet viser nok en litt «dårligere» form enn jeg faktisk hadde.

Og til dere som bryr dere om hva vekten viser; jeg veier omtrent det samme på begge bilder.

11 kommentarer til “Svar på spørsmål + et lite tilbakeblikk

 1. Hanne

  Liker «det enkle er ofte det beste»-holdningen din. Jeg får til tider inntrykk av at folk ikke er fornøyde med svarene jeg gir dem når de spør om kost og trening, rett og slett fordi jeg ikke kan si 100% konkret hva som funker/hva de skal gjøre. «Er xxx-kreatin bedre enn xyz-kreatin?» osv..Er ditt sunnere enn datt? …. Tenk fornuftig, og alt med måte 😆

  De før-bildene minner meg på den fantastiske «junk in the trunk» kommentaren fra lenge, lenge siden 😆 Forandringene i vekt og kroppsmål er jammen ikke store, men likevel utgør de så mye!! Utrolig hva mer muskler og mindre fett gjør, selv med en så pen kropp som utgangspunkt 🙂

 2. Tine

  Hei. Har noen spørsmål ang trening. Håper du kan svare 🙂 !

  Har akkurat begynt å trene, men har et sterkt ønske om å få strammet opp kroppen min til sommeren. Rumpa mi blandt annet er stor, men heelt slapp og flat. Tror du det er noe mulighet for at den kan bli litt mer spretten til sommeren? Og hva ville du såfall anbefalt å trene? Har en veldig slank figur, i det minste laget vil jeg si…og ønsker å bli mye større, bygge muskler.. Tror du at jeg på den korte tiden fram til sommeren vil kunne trene meg opp til en noe større kropp? Magen er litt slapp etter fødsel for en stund tilbake, men ellers helt flat. Tar det lang tid å «stramme» inn den litt og få kanskje litt tydligere muskler?

  Hehe, nå blei det litt mange spørsmål. Men hadde blitt veeldig gla hvis du hadde tatt deg tid til å svare :). Gjerne på mail.

  Veldig god blogg du har 😉

  Hilsen jente 19

 3. Malin

  Du hadde ett utrolig bra utganspunkt da 😎
  Viser hva hard trening og bra mat kan gjøre med kroppen. Og ikke minst humøret.
  Mange tenker kun på hvordan de kan forandre kroppen på utsiden, men ikke hvor viktig det er med det på innsiden også. Skjønnheten kommer innenfra, er det ikke noe som heter det? 😆

 4. kriweb

  @Anonym:
  Fordi jeg hentet de fra nettet, på den tiden ønsket jeg å være anonym.

  @Hanne: Jeg opplever også det hele tiden, folk tror ikke på meg når jeg svarer at styrketrening og sunt kosthold gjør underverker. De tror jeg holder igjen informasjon og vet om en hemmelig formel eller noe :mrgreen:
  Haha, stemmer det – det husker jeg og. Det ble litt av et oppstyr, synes jeg var søt med litt junk jeg da 🙂

  @Tine: Dette er et vanskelig spørsmål, for det avhenger av så mye; utgangspunktet ditt, målet ditt, tiden din, treningen din, kostholdet ditt.. Jeg vil si at det er veldig kort tid du har satt deg, men når det er sagt så har man mest fremgang i starten. Jeg debuterte selv i bodyfitness etter kun 7 mnd styrketrening, så det er absolutt mulig.
  Du vil merke fremgang med styrketrening i disse månedene, helst med frivekter, og ikke vær redd for å løfte tungt (dersom du kan teknikken). Knebøy, utfall med hantler og benpress synes jeg er gode øvelser for rumpe. Når det er sagt tror jeg du først og fremst må konsentrere deg om riktig kosthold, mye proteiner og sunt fett.

  @Malin: Nja.. men takk. Rygg og skuldre synes jeg var ok, men resten hadde godt av litt styrke gitt.
  Jo, absolutt – vi må ikke glemme det, den kommer innenfra 😎

 5. kriweb

  Takk Therese! Det har definitivt skjedd en del med hofte-rumpe-ben, og lats – noe jeg er veldig glad for 😀

 6. Renate

  Grunnen til at jeg spør så mye hos deg og at jeg ofte leser tipsene dine er fordi du er en av få som ikke er opphengt i at ting skal gjøres på en bestemt måte. Bare det med mat synes jeg er kjempevanskelig, skal jeg spise mange ganger om dagen selv om det ikke passer for meg, eller skal jeg velge min egen måte å gjøre det på? Det samme med trening; skal jeg trene kardio før styrke, styrke før kardio, eller skal jeg trene de på separerte dager? Like mange svar som det er spørsmål, men har etter litt tid funnet ut at ingen vet hva som passer meg best, og jeg føler du tenker litt i samme baner – blant annet ang. frokost f.eks. Nytter ikke å presse kroppen til noe hodet ikke henger med på, og som til slutt ikke er positiv for egen mental helse! Det er viktigere å være lykkelig og ha det bra med seg selv 🙂

 7. kriweb

  Kloke ord! Det høres som om du tenker i de samme baner som jeg gjør, hvorfor skal man tvinge seg selv til å følge et opplegg som ikke passer en? Jeg trener kardio enten før eller etter styrke, nettopp fordi ingen dager er like – ei heller dagsformen. Det viktigste er jo at man gjør det 😀

 8. Iris

  Hei! 😀
  Først må jeg bare si at jeg er skikkelig imponert over den flotte kroppen din! Ligger MYE hard jobb bak dette ser jeg!! Får jeg til bare halvparten av det du har klart blir jeg fornøyd hehe 😀
  -Så har jeg et lite spørsmål: Det har seg nemlig slik at jeg har ganske så «kraftige» lår…er mye fett der tur jeg hehe…hvilke øvelser er mest effektive for å bli kvitt dette? 🙂
  Vil gjene få bort en del av dette før bikinisesongen begynner 🙂

 9. kriweb

  Hei Iris!
  Det er vanskelig å vite nøyaktig hva som har gjort mine lår fastere, det er nok en kombinasjon av alt. Jeg trener ben to ganger i uken (knebøy, strakmark, benspark, lårcurl, benpress), i tillegg trener jeg 45 min kardio/kondisjon et par dager – enten på tredemølle eller ellipsemaskin. Klarer du i tillegg å ha et jevnt over sunt kosthold med en dag eller to hvor du spiser litt mindre så skal du se at det blir fortgang i sakene 😀

Det er stengt for kommentarer.