Liksomburgere

Vi fikk handlet inn masse god mat i helgen, mest av alt diverse kjøtt. Jeg er sammen med en som er veldig glad i oksekjøtt, men selv foretrekker jeg fisk og svin. Jeg er imidlertid veldig glad i karbonadedeig da, men svenskene har dessverre ikke noe magert tilbud.
Jeg er også glad i alternative/vegetar produkter, som Quorn (type sopp). De har bl.a liksomkjøttdeig, liksomfileeter og liksompølser.

Her har dere liksomburgerne:

Med lett-ost og Johnnys sennep – så godt, det passer til alt! (Kjøpte både grov&sterk og søtsterk).

Bentrening + mage i dag
15 min oppvarming på tredemølle
Strakmark 60 kg x5 – 70 kg x3 – 80 kg x4 (skulle egentlig bare være 1, men med grip gikk alt så meget bedre – neste gang blir det tyngre)
Sittende lårcurl 65 kg 4×6 reps
Sit-ups i skråbenk med vektskive
Benspark 50 kg 3×8 reps
Crunches i maskin
Utfall m/hantler 12 kg 3×8 reps
Benpress

I dag ble det laks til middag (du klarte å friste meg Rie Aleksandra), dessuten kom jeg på at jeg har lagt det meste av kjøttet i fryseren.. :roll:

Med Johnnys igjen, denne gangen søtsterk – perfekt til laks!

13 kommentarer til “Liksomburgere

 1. Sandra

  Heihei!

  Ville bare si at jeg syntes du har en kjempe-bra blogg! Du er utrolig flink til å variere i matveien, og gjøre «usunne» retter om til sunnere alternativer, I like it!

 2. Julie

  Ville bare si ifra at jeg har linket til to bilder fra bloggen din i min blogg i det siste innlegget mitt. Om det ikke er ok skal jeg såklart ta dem bort 🙂

  Henter masse inspirasjon til maten min i bloggen din for tiden, takk for at du legger ut mange goder ideer og bilder!

 3. Rie Aleksandra

  Hehe, da tok du laksen i dag, for her ble det grove fiskeboller i karrisaus med tonnevis av purreløk, poteter og til slutt dandert med masse chiliketchup. 😆 Laksen lå nemlig i fryseren (haha), og mikrotinet fisk er ikke noe særlig. Den sennepen høres interessant ut, får man kjøpt den i Norge? Kan ikke si at Iduns er noe særlig…

  Kjørte også ben i dag med frontbøy og gående utfall med stang, og sistnevnte er virkelig øvelsen from hell når man er sliten. Digg! :mrgreen:

 4. Robban

  Nötfärs har väl tillomed mer protein o likvärdig andel fett i sig som karbonadedeigen? Dock inte svinkött om det var det du var ute efter. Annan positiv egenskap är att man fakiskt kan göra köttfärsSÅS av det utan att behöva hacka sönder karbonadedeigen först : )

 5. kriweb

  @Ida: Mhm! Det har jeg funnet ut også

  @Sandra: 😀 Takk for det!

  @Julie: Så klart det er greit – det synes jeg var veldig hyggelig, takk! 🙂

  @Rie Aleksandra: Haha.. men det ble fisk om ikke annet! Jeg har ikke funnet de her i Norge dessverre, men kanskje noen har? Jeg har aldri vært noe særlig glad i Iduns grove (beske) sennep – men disse er utrolig gode.
  Utfall tar knekken på meg 😆

  @Robban: Nötfärs har dobbelt så mycket fett som karbonadedeig tyvärr (10% vs 5%). Jag tycker om att hacka sönder köttet, och gärna få lite store bitar 😎

 6. Christina

  Var innom en stoooor ica i Stockholm sist helg, og der hadde de nøtfars med maks 5% fett.. Snakket med en svenske, og han sa det var ganske normalt at butikkene hadde det, for jeg trodde også at de kun hadde 10%. Prisen var vel 109 svenske kroner kg, så det er ganske dyrt da. Ville bare si ifra 😉

 7. kriweb

  @Robban:
  Jo, men på norsk sier man bare «kjøttdeig og spaghetti» – ingen sås 🙂

  @Christina: Ok, for der vi handlet (i nord) var det bare med 10% 😕 (Ikke noe galt i det i og for seg, men jeg synes det blir litt unødvendige kalorier)

  @Jeanett: Oh, takk for tips! Da blir det vinterbrosenteret i helgen.

  @Anonym: Kulinariske :mrgreen: Glad jeg kan bidra med mattips!

Det er stengt for kommentarer.