Dagens kake = failed

Det snør, det snør.. sukk. Bare det stopper til helgen, for da skal vi kjøre i flere timer opp til Nord-Sverige.

Trening etter jobb i dag besto av en styrkeøkt, samt litt kardio.

Overkropp (fokus på skuldre og rygg)
Sidehev: (10 kg x5 – 10 kg x5 – 12 kg x5)
Chins m/hjelp: (4×5 reps)
Kabelroing: (50kg 3×8 reps)
Sidehev i kabel
Omvendt pec-deck
Kabel pullover
Sit-ups i skråbenk m/vektskive: (4×8 reps)
Sit-ups på matte: (4×12 reps)
30 min rask gange m/stigning på tredemølle

Og slik ble restitusjonen da jeg kom hjem

Det er mange som lurer på om jeg får i meg nok mat i og med at jeg ikke spiser frokost eller lunsj hver dag, det kan jeg med hånda på hjertet si at jeg gjør.
Jeg er ikke sulten om morgenen når jeg står opp før fuglene, jeg liker ikke å spise så ofte, jeg vil (les:gidder) ikke lage matpakker, jeg vil ikke følge noe matplan og være avhengig av klokka, og viktigst av alt; jeg liker å spise store måltider og bli god og mett.
Da en middagsporsjon for mange ofte består av 120-150 g kjøtt, så spiser jeg mer enn det dobbelte :grin:

Anyhow – i dag skulle jeg lage svensk ostkaka, men det gikk ikke så bra..

Selve kakene ble gode, men cottage cheese-bitene ble steinharde  :???: All væsken gikk visst ut av de..  Synes jeg har sett flere oppskrifter som f.eks cottage cheese-lapper, men det står bare at man skal vende det inn i røren. Må man mose de helt, noen som vet? Kanskje jeg hadde de for lenge i ovnen..
Det blir mosing neste gang i hvert fall!

Skuffet over ostekakene (til Jacks store glede som fikk de) satte jeg igang med brownieskaken, den vet jeg er god.

Det er nesten lik oppskrift som tidligere, men uten bakepro denne gangen og med sukrinmelis i stedet for sukrin + litt ekstra kakao slik at den ble mørkere, nam!
I dag sneik jeg inn noen havrepuffs og, neste gang blir det hakkete valnøtter. Oh joy, alle mulighetene man har!  :mrgreen:

18 kommentarer til “Dagens kake = failed

 1. KaHo

  Hei igjen 🙂
  Så koselig det så ut i sofaen der da 😉
  I dag har jeg fått prøvd ut jbk-melet i noen helt fantastisk gode gulrot-muffins! Synes kanskje det var hakket bedre enn Fiberhusk? Se evt. bloggen min for oppskrift, virkelig verdt å prøve om jeg skal si det selv 😉 Ha en fortsatt fortreffelig kveld! 🙂

 2. Silje

  Jeg tror det kan lønne seg å bruke melk i kaka, og være forsiktig med steketiden. Sist jeg lagde svensk ostekake ble ikke cottage cheesen hard men bare litt seigere. Jeg vil tro at det hjelper med mer væske, så du kan jo prøve det 🙂 Eller som du sier; mos cottage cheesen litt så blir det kanskje bedre! Uansett hva du gjør annerledes neste gang, lykke til! 😀

 3. Ulrika

  Jag känner igen det där med maten. Jag är sån som ofta glömmer att äta. Men det måste ju ändå vara huvudsaken att man äter när man är hungrig. Så länge man har normalvikt och mår ok. Känns väldigt konstlat att man skulle äta när man inte är hungrig bara för att undvika att bli det.

 4. Stine

  Ja, hvis du spiser dobbelt så mye som 120-150 KG kjøtt, så skjønner jeg godt det blir nok ila dagen 😆

  Bakepro er på vei til meg i posten, når pakken kommer skal jeg lage sjokoladekake! Jippiii 😀

 5. Pinglo

  CC blir til stein. Det har jeg opplevd også. Er fordi vannet trekker ut, omtrent som om man koker det for lenge. Tror det passer best til ting som ikke skal i ovn, i hvertfall om man skal være 100% sikker på resultatet

 6. Malin

  Når jeg lager de «polarbrødene» så moser jeg CC`en. Når jeg lager pizzabunn (bruker ca 2 dl) moser jeg den ikke, og den holder seg like myk.
  Pizzabunner skal jo være litt harde da, så du merker nok klumpene bedre i ein ostekake… Mos CC`en du 😎

  Herlig bilde. Ser det var flere som trengte litt restitusjon 😆

 7. Linda

  Hei 😆
  Utrolig inspirerende blogg du har!
  Digger at du legger ut oppskrifter og bilder, og jeg gleder meg til å prøve alle oppskriftene selv 😆

  Håper du fortsetter det gode arbeidet du gjør!

  Ha en fin dag!

 8. Hanne

  Herlig bilde 😀 😀 og mmm kake..jeg tenkte å prøve meg på suffléen til Liss (men med sukrin), det hørtes skikkelig digg ut! ..og så er de visst perfekte til iiis…sukk.. 😉
  Ser at gymgrossisten har finfin pris på bakepro, men vet du noe om der er mer å spare på å handle i Sverige? Skal en tur til uka nemlig 😉

  Den sideheven din er bare rå, jente!

 9. anette

  Hei!

  Jeg lurte på om du hadde merket noe positiv effekt av den fatburneren du skulle forsøke for noen innlegg siden?

 10. Elisabeth

  Å, får så lyst på kaker når jeg ser alle oppskriftene og bildene du legger ut! (vel og merke «gammeldagse» kaker, de med masse smør og sukker…)Men, ingen kaker på meg, har tonnervis av ekstra som skal av igjen etter svangerskap nr.2, blæh.

  Hvor i nord-Sverige skal dere? Jeg har bodd både i Umeå og Luleå/Boden noen år. Hvos dere skal så langtopp som til Kiruna må dere stikke innom ishotellet i Jukkasjärvi, det er kjempefint:-)

  Håper på noen nye treningsbilder fra deg snart, trenger litt inspirasjon til å gi fullt ös på styrketreninga(dvs får ikke ta skikkelig i før om noen uker pga kort tid siden fødsel), har akkurat begynt å trene etter opphold i 9 måneder, så det går litt i sirup enda!

  Du er super inspiasjon som alltid, Kristine! Lykke til med mini-deffen og god tur opp til Norrland:-)

 11. kriweb

  @KaHo: Jeg ble så døsig under det varme teppet, veldig godt – og koselig ja 🙂
  De så gode ut, har tenkt på å lage noe med gulrot (muffins eller kake) en stund nå.

  @Silje: Kanskje litt høyere temperatur og kortere baketid er tingen, men mosing må nok til ja. Eller eventuelt kjøpe noen spennende philadelphia lett-produkter i Sverige til helgen.

  @Ulrika: Enig, jeg vil spise når jeg er sulten – og da aller helst mye mat i lugn og ro i sofaen 🙂

  @Stine: Haha, DA snakker vi stor porsjon! Rettet det opp nå. Bakepro kan man bruke i så mye, tror du vil like det 🙂

  @Marte: Tusen takk 😀

  @Charlotte: Den er veldig god! Synes den er best når den er blitt litt kald, da «setter» den seg litt og får en god brownies-konsistens.

  @Pinglo: Du kan tro jeg ble skuffa.. jeg er litt usikker på om man unngår det selv med most cc, kan tenke meg at det uansett blir litt seigt. Jeg får prøve en liten porsjon 🙂

  @Birgitte: Blir det ikke seigt heller altså? Jeg ville bruke cc nettopp pga klumpene slik at ostekaka fikk litt mer tyggekonsistens, men tror det er best å holde seg til den sufflélignende typen. Jeg prøver igjen! 😀

  @Malin: Ja jeg moste også cc i «polarbrødene» og det funket jo greit – en anelse seige kanskje.
  Jeg er så sliten og kald for tiden, så litt varme under «mink»pleddet gjorde sitt til at øyelokka fikk hvile 🙂

  @Linda: Det var koselig å lese, tusen takk!

  @Hanne: Åh, nå er jeg spent – Hanne skal bake! 😆 Tror de ostekakene jeg lagde her om dagen kan kvalifiseres som sufflé også (i hvert fall mtp konsistens), det er vel ikke store forskjellen vil jeg tro.
  De har ganske lav pris på gymgrossisten (husker ikke frakten der men), jeg vil tro at det havner på omtrent det samme. Ulempen er å dra til postkontoret og hente pakken 🙂
  Takk!

  @anette: Jeg glemmer alltid å ta slike ting, nå jobber jeg hardt for å huske min daglige dose med vital greens 😀 Men jeg har prøvd den to ganger og ble litt «skvetten» i hjertepumpa, så jeg tror jeg holder meg til therm x-energy som er mindre koffein.

  @Elisabeth: Jeg gleder meg til bursdagen min (april) for da skal jeg spise ekte kaker 😆 Disse sunne dessertene er derimot geniale nå når jeg skal komme i bedre form (og for andre som ønsker en sunn hverdags»luksus»), det blir en annen måte å spise egg, mandler og skyr på. Også synes jeg det er veldig gøy å lage da.
  Gratulerer med barn nr 2 forresten!
  Jeg har trent alene et par dager nå, men skal prøve å få D til å knipse litt neste gang vi får anledning.
  Vi skal ikke fullt så langt nord som det, vi skal til Østersund (langt nok med bil) 🙂

 12. Hanne

  Jeg regnet i grunnen med at det var omtrent samme pris ja, så da sparer jeg heller portoen og ventetiden og tar det på harryhandelen 😆

  Men eh, ler du av meg her? Skulle bare visst hvor gode kaker jeg baker du 😉 Kristine-baking er jeg derimot ny på, så dette blir spennende. Kanskje man finner rimeligere mandelmel også over grensa? Hmmm 😀

 13. Malene

  Malte mandler selv i dag, til «mandelmel». Malte det to ganger i en slik mandelkvern, tror du mye av fettet blir fjernet om jeg gjør det selv også? Istedet for å kjøpe mener jeg. Bare tenker hvis jeg skal beregne kcalinnhold osv i kaken.

  Ellers, er stor fan av både deg og bloggen din 😀

 14. kriweb

  @Hanne: Ja, ta det på harryturen du – om det skulle vise seg å være dyrere der (tror ikke det men), så kan du jo bestille på nettet når du kommer hjem igjen.
  Nei, jeg er ganske sikker på at du er dyktig der. Jeg er ingen god husmor når det kommer til ekte baking. Jeg har faktisk aldri bakt en ekte kake fra bunnen av i hele mitt liv :mrgreen:

  @Malene: Nei, fettet er nok fortsatt inntakt da dessverre (det er til gjengjeld veldig sunt fett da), men kalori-innholdet vil nok bli litt høyere.
  Tusen takk!

 15. Rie Aleksandra

  Hils D masse gratulerer med velfortjent stafettgull i dag! 🙂

  Veldig imponerende sidehev på deg! Jeg kjører denne med 4-3-2-1-0 kg med 10 reps á hver kg x 3 sett (bøyde armer), og jeg skal love deg at man får pump de luxe av en slik økt. Trener strategisk med singlet på skulderdagene. :mrgreen:

Det er stengt for kommentarer.