ingredienser

..til å bruke når man baker, i hvert fall som jeg bruker mest av for tiden.

(Klikk på linken for å lese mer om produktet)

Mandelmel – mel laget av kaldpressede mandler slik at 80% av fettet er fjernet for å gjøre det mer egnet som mel, og for å bedre holdbarhetstiden.
Mandelmel

Bakepro – nøytralt proteinpulver som tåler varme opp til 200 grader.

Proteinpulver – Troponin med sjokolade er min favoritt for tiden, du finner flere alternativer og smaker på x-life.no

Finmalte mandler

finmalte mandler

Fiberfin – et naturlig og glutenfritt hvitt mel med 60% fiber.
FiberFin

Fiberhusk/xanthan gum – brukes som bindemiddel/fortykningsmiddel, og for å få en seigere deig. Fåes kjøpt på helsekostbutikker og iherb.com


Sukrin/sukrinmelis – et naturlig søtningsstoff uten kalorier.
SukrinSukrinMelis

Kokosmel – melet som blir igjen når kokosoljen er tatt ut av kokoskjøttet, glutenfritt og fiberrikt. Fint å bruke som tørrvare sammen med mandelmel og/eller bakepro og proteinpulver. Fåes kjøpt på helsekostbutikker eller på iherb.com

Yaconsirup – naturlig søtningsmiddel utvunnet av yaconroten. Fåes kjøpt på iherb.com

Stevia – naturlig søtning fra plante.

36 tanker om “ingredienser

  1. avatarKaHo

    Hei!
    Har brukt Fiberhusk endel selv, synes det funker ganske bra, men har ikke testet ut jbk-mel ennå, så vet ikke om det er noen forskjell. Har kjøpt inn jbk-mel, men ikke kommet så langt at jeg har prøvd det, må gjøres snart. ;o)
    Ha en fortsatt fin kveld!

  2. avatarHanne

    Er faaaan :mrgreen:

    Jeg har også veldig lyst å prøve mandelmel 😀 Synd det ikke blir like bra om man maler selv… Har kutta brødet nå, og er spent på om det vil gi utslag på «formen» 😀

  3. avatarIngvild

    Ja, jeg bruker kokosmel! 🙂 i et brød, kalt «detox-brød», som jeg lager på kokosmel, knuste mandler, linfrø, kokosolje og så mye som 6 egg til hvert brød. Kan sikkert sende deg oppskrift hvis det er av interesse. Ellers klarer vel du å finne på mye spennende med et sånt mel 😉 Mye fiber i det!
    Melet har jeg kjøpt på Helios, men du kan sjekke det ut her:

    http://www.super-nature.no/supershop.nsf/index.html?OpenFrameSet&Frame=main&Src=http://www.super-nature.no/supershop.nsf/docs/5126

  4. avatarMalin

    Fan av Sukrin på Facebook?! Kult 😎
    Jeg og samboeren satt og ramsa opp alt mulig som vi kunne tenkt oss med sukrin. Bare tenk cola med sukrin. Det måtte jo slått ann :mrgreen:

    Jeg har prøvd å få tak i mandelmel, men finner ikke på noen helsekost. Kanskje jeg bare må bite i meg frakten og bestille på nettet 🙄

  5. avatarkriweb Innleggsforfatter

    @KaHo:
    Ja det må du gjøre! Alltid greit å teste ut begge deler, kanskje det ene er bedre enn det andre.

    @Hanne: Da er vi to, kan vi kalles oss groupie da? :mrgreen:
    Ja, det er litt synd.. for alt dette koster mye mer enn vanlige ingredienser. Når det er sagt så er mandelmel blitt en absolutt favoritt, så det fortsetter jeg med. De litt mer normale baker jo ikke annenhver dag – som meg – så det blir ikke såå dyrt i lengden 😀
    Jeg tror du vil merke en forbedring, magen og kroppen vil føles mye bedre.

    @Rie Aleksandra:
    Fiberhusk kunne kanskje ha fått en egen omtale, men jeg har ikke fått testet det ut enda.
    Jaa.. fikk rettet det 😉

    @Ingvild: Bokhvete hadde et ekstremt høyt karb-innhold? Ellers så hørtes kokosmel interessant ut, har ikke testet hverken det eller cocosa ennå – men mange sier mye positivt om det.
    Mye spennende man kan bruke istedet for hvetemel altså 🙂 (ulempen er såklart i gjærbakst).

    @Anonym: Det er kun positivt! 😀
    Et par ting jeg kan nevne er at sukrin ikke har samme egenskaper som sukker i baking, hjelper ikke gjær til å heve og skal helst ikke utgjøre mer enn 20-25% av total deig/røre.
    I tillegg er det dyrere enn vanlig sukker og kunstige søtningstoffer, men jeg synes det er verdt å bruke penger på noe naturlig.

    @Jeanett: Ikke sånn jeg ser det nei 😀

    @Anonym: Jeg har en fin el-visp – kjøpt på clas ohlsson 😉

    @Malin: Jepp, join us 😎
    De har hatt samtaler med forskjellige produsenter for å få bort kunstige søtningsstoffer og få inn sukrin i matvarer istedet for, men det er dessverre dyrere å lage så det spørs om folk er villige til å betale. Jeg er det! Men det hjelper nok ikke..
    Vi har også tenkt på det; syltetøy, sjokolade, brus ! 🙂
    Så dumt da.. frakten er dyr, så det beste er jo å finne det på en helsekost.

  6. avatarcecilie

    Da er jeg blitt fan av sukrin på facebook;) Smilte litt av navnet ditt på fb-profilen. Skjønte lett at det var deg! Jeg har brukt sukrin siden i høst, og her hjemme er kokosboller laget med sukrin en stor favoritt – også hos ungene. Dekker de med 70% sjokolade smeltet sammen med Cocosa. Ellers bruker jeg Cocosa i te og i hjemmelaget bounty (kokosmelk, cocosa og sukrin, og kokos, selvfølgelig).

  7. avatarHarefrøken

    Hei og hopp 🙂

    Jeg fikk endelig mail om at pakken min med sukrin + + er på vei…gleder meg til baking nå 😛 😛

    Dessuten har jeg også blitt medlem av sukrin på facebook 😉 Dette blir så bra altså. Godt at du fronter sukrin og alle de andre sunne produktene.

    Gleder meg forresten etterhvert å høre om oppdraget du har fått 😀

    Ha en fortryllende dag.

    Klem harefrøken 🙂 🙂

  8. avatarA

    Hei

    veldig bra oppramsning. jeg bruker en del av de når jeg baker brød uten gjør og mel.

    Et spm: hva ligger du på i fett% i normalform? altså når du ikke har konk. eller oppdrag.

    🙂

  9. avatarAnonym

    så å bruke 200g sukrin på hva som helst er det samme som å spise det uten sukrin? rett og slett kun for søtelse?

  10. avatarLisa

    Funnet både sukrin og sukrinmelis til 50,- på Ski storsenter, Heksekosten. Koster rundt 70 på helsekosten på oslo S… =S

  11. avatarkriweb Innleggsforfatter

    @cecilie: Hehe, ja jeg måtte finne et passende navn.
    Har du det ja, jeg har selv brukt sukrin en stund – i snart 2,5 år nå. Oh, hjemmelaget bounty hørtes godt ut!

    @Harefrøken: Deler mer enn gjerne gode matvarer, håper du blir fornøyd med sukrin ++ da 😀
    Jaa.. ikke så altfor lenge igjen. Jeg bare håper formen blir bra nok jeg 🙄

    @A: Alltid greit med en oversikt, så tenkte jeg at man kunne supplere med gode tips så jeg får full oversikt 🙂
    Det er stor forskjell på hvor og hvordan man måler det, jeg bruker et fettkaliper 7 steder på kroppen. Jeg måler så og si aldri, men tipper den er ca 15-16%.

    @Anonym: Sukrin er naturlig søtning brukt for å gjøre matvarer/kaker søtere ja – uten kalorier og hull i tennene 🙂

    @Lisa: Så bra! Jeg har også kjøpt på ski s, men da kostet sukrin 65 kr og sukrinmelis 50 kr.

    @Anette: :mrgreen:

    @Chili: Hei! Tror den er ca 20 cm. Ellers bruker jeg muffinsformer til boller og mindre kaker 😀

    @Ingvild: Karbohydrater er ikke fy-fy for alle da, men jeg vil gjerne holde meg unna det i den grad jeg kan – i hvert fall på mat jeg lager selv 🙂

  12. avatarAnonym

    tusen takk for at du tok deg tid til å svare på spørsmålene mine!! men det blir vist ikke brød på meg i dag da.. men jeg skal iallefall bestille meg masse indigrenser på nett i dag .. og det er jo god start det også!! 🙂 🙂

    forresten har du prøvd denne her.. stevia

    http://www.altshop.no/nettbutikk/stevia-p-109.html

    det virker så bra.. men syns det er rart det ikke er mer brukt i norge..

  13. avatarGuro|

    Hei=)

    vet du noe om forholdet mellom vanlig sukker og sukrin? Altså hvis man har en oppskrift som inneholder vanlig sukker og vil bytte det ut med sukrin, er mengden lik?

  14. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Anonym: Stevia har jeg aldri prøvd! 🙂

    @Guro|: Sukrin har 75% av søtsmaken til vanlig sukker, så som oftest så bruker man noe mer sukrin. Jeg bruker alltid en god del, men jeg har hørt flere si at de synes sukrin blir for søtt/’isete’ så du får nesten prøver deg frem.
    Du kan lese mer her: http://www.funksjonellmat.no/sukrin-baking.php

  15. avatarastrid

    Er det noen som aner hvor mye man erstatter 100g hvetemel med om en bruker mandelmel istede? Ant gram mandelnel liksom? Eier ikke bakevekt, så ble litt vanskelig å regne ut innholdet i dette brødet mitt. brukte bare målestrekene på litermålet:))

    Anywho, det ble dritgodt uansett!!! *mumse*

  16. avatarSiljel

    Hei! Jeg har mottatt oppskriftsheftet ditt, og har ellers prøvd ut oppskrifter herifra før. Men det er en ting jeg sliter litt med – som melkeallergiker kan jeg ikke bruke Skyr.

    Har noen noe tips om hva jeg kan bruke? Laktosefritt er ikke godt nok, jeg må holde meg helt unna melk. Det er så mange gode oppskrifter med skyr og cottage cheese etc. men jeg finner ikke noe med samme type konsistens. Snufs 🙁

  17. avatarAnonym

    Hei Kristine! Tusen takk for en flott oversikt :-). Jeg lurte på om du kunne tenke deg å oppdatere denne litt? Jeg ser du bruker en del andre produkter i dag. Du er så flink å utdype hva du bruker og hvor man kjøper det i innleggene, men det hadde væhkengrt så greit å ha det her, lett tilgjengelig fra faq’en. Takk for en flott (og hyppig oppdatert) blogg! Mvh Siri

  18. avatarTina

    Vet du om noe tilsvarende bakepro i USA? jeg har forsøkt med vanlig proteinpulver (GNC amplified) men resultatet blir ofte «pappete».

  19. avatarKristine

    @Tina: Det vet jeg dessverre ikke, men det blir ofte pappete/tørt fordi baksten mangler fett. En kombinasjon av proteinpulver sammen med annen tørrvare som f.eks mandelmel eller kokosmel pleier å hjelpe 🙂

  20. avatarTrine

    Hei!

    Jeg ser at i flere av dine oppskrifter er det brukt mandelmel. Jeg er dessverre allergisk mot mandler. Har du noen tips på hva jeg kan erstatte mandelmelet med? Kan jeg erstatte alt med kokosmel f.eks?

    Takk for en super blogg, gleder meg til boken din! 😀

  21. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Trine: Om du ønsker å bruke kokosmel så ville jeg ha brukt en kombinasjon av det sammen med proteinpulver/ bakepro og/eller havremel, sesam-mel e.l. – det blir fort litt grøtete av kun kokosmel 🙂
    Tusen takk! ♥

  22. avatarElisabeth

    Istede for Troponin Proteinpulver, kunne det fungert med FAST-1 Pure Whey Protein? 😀 Bruker proteinpulver svært skjeldent og syns det å kjøpe 3 kg, og nesten ikke bruke det er litt bortkastet 😯

  23. avatarHanne

    Hei Kristine!

    Såg igjennom listen din og kommer alltid over Yacon opptil flere ganger i dine oppskrifter. Hvor får du tak i denne no siden den har vert utsolgt på Iherb i evigheten? 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *