Cheesy friday

Dro som vanlig på trening etter jobb, fikk en god økt på overkroppen. Jeg startet imidlertid med strake mark, fikk nemlig ikke trent det tidligere i uken.

Kardio; 10 min jogging + 10 min rask gange (begge med stigning)
Strakmark: 50kg x5 – 60kg x5 – 70kg x5
Kabelroing: 50kg x5 – 55 kg x5 – 50 kg 3×8
Sit-ups i skråbenk med vektskive: 4×10
Chins m/assistanse: 3×8
Omvendt pec-deck: 35 kg 3×8

Middag i dag ble noe jeg liker veldig godt, salat med masse valgfritt tilbehør.
Jeg lager en stor salat med all slags grønnsaker, deretter ordner jeg i stand proteinrike kilder (reker, egg, lett-ost, tunfisk, kylling osv), krydder/pinjekjerner og sennep/pesto/kesam.

Deretter ble det litt kakebaking igjen. Tro det eller ei, jeg er faktisk ikke overbegeistret for kaker (jeg foretrekker iskrem og godis/sjokolade), men det finnes én kake som jeg liker meget godt: Ostekake
Problemet med ostekake er bunnen, her er det en salig blanding av kjeks og smør – ikke så veldig heldig for kroppen. Resten er for så vidt greit, man kan finne lettere varianter av meieriprodukter. Jeg har tenkt en del på dette her, og jeg har allerede rukket å teste ut tre versjoner nå. Tenkte jeg i hvert fall kunne dele to av de med dere!

I mange andre land så er varm, ovnsbakt ostekake den mest vanlige versjonen, den krever ikke noe bunn så jeg testet ut dette – det ble godt! (Jeg lagde en liten porsjon i og med at jeg ikke visste hvordan resultatet ville bli).

1/2 boks skyr
2 eggehvitter
1 eggeplomme
sukrinmelis
1/2 ts jbk-mel

Pisket først eggehvittene stive med sukrinmelis, blandet deretter inn skyr, eggeplomme og jbk-mel. Inn nederst i ovnen på 150 grader i 35-40 min (muligens lenger, mine kunne godt ha vært inne enda litt lenger – men ikke så lenge at de blir helt tørre igjennom). Nytes med litt syltetøy til;

Det ble 4 små, og innhold per ostekake er ca:
Kcal: 52
Protein: 8 g
Karb: 1,3 g
Fett: 1,5 g

Deretter ble det en kald ostekake, en versjon vi kjenner bedre til her. Man kan fint lage denne uten kakebunn, da blir det en slags fromasje – men jeg ville gjerne prøve ut en alternativ versjon med bunn (og lokk). Den ble veldig god! Neste gang skal jeg bruke litt mer skyr så det blir mer ostekrem.


Kakebunn:
80g mandler (hakket med miksmaster)
20g mandemel
Sukrinmelis
1 eggehvitte
1 ss olje
En klype salt

Bland og elt alt godt sammen, press det ut i en kakeform og inn i ovnen på 150 grader i ca 15 min.

Ostekrem:
1,5 skyr
sukrinmelis
2 eggehvitter
3 gelatin
6-7 dråper vaniljeessens

Pisk eggehvitter stive med sukrinmelis og vaniljeessens, vend inn skyr og gelatin (smeltes i litt kokende vann) før det helles over mandelbunnen. Inn i kjøleskapet et par timer til det stivner.


Masse sunt fett i denne kaken! Det ble 8 stykker, og innhold per kakestykke er ca:
Kcal:  118
Protein: 10 g
Karb: 2,5 g
Fett: 6,8 g

Ha en fortsatt fin fredag dere! :smile:

25 kommentarer til “Cheesy friday

 1. kriweb

  Nå oppdaterte jeg i innlegget Cecilie, begge ble veldig gode! (Ellers hadde jeg ikke lagt de ut her) 🙂

 2. Heeelg:)

  Hei Kristine.
  Har fulgt litt med på bloggen din i det siste, og den er veldig inspirerende og moro å lese. Jeg synes det er så kult at du påpeker hvorfor du gjør det du gjør, og hvor viktig det er at man har kontroll og den riktige motivasjonen. Også er det kjempe bra at du lever livet i tillegg..:) Du er motivasjon og forbilde. Så veit du det!

  Når startet du å trene særiøs styrke, ikke for å komme i scene-form – men for å sette igang skikkelig? Hvis du skjønner…?
  Og hvor hyppig bør man trene 2-split på starten?

  Ha en fin helg!

 3. Beate

  Begge ostekakene så herlige ut! 😀 Jeg elsker også ostekake.
  Et alternativ til bunnen på den siste der kan feks være malte mandler og cocosa.

 4. KaHo

  Laget selv en lignende ostekake for en stund tilbake, men brukte 0% yoghurt i stedet for skyr. Bunnen var også noe lignende, men skrev ikke opp oppskriften så jeg husker ikke helt. Den var veldig god, men det som skjedde etter et par dager i kjøleskapet, var at bunnen etterhvert ble veldig våt nesten gikk i oppløsning pga væsken fra «oste»-laget over. Kanskje ikke meningen at den skal holde seg så lenge uansett 😉 Godt er det ihvertfall.
  Ha en strålende helg! 🙂

 5. John

  Hei Kriweb
  Hvordan legger du opp uken? Har du «spisedager» eller prøver du å ha noenlunde balanserte dager hele uken? Hvis du har spisedager – hva pleier du å legge inn da?

 6. Silje

  Begge kakene så kjempegode ut! 😀 Tror kanskje jeg må prøve den nederste varianten 😉 Jeg har faktisk (etter å ha prøvd og feilet litt) en veldig god oppskrift på svensk ostekake av cottage cheese. Du trenger: 500 g cottage cheese, 0,5 dl mel (helst hvetemel/siktet speltmel), 3 ss sukrin/splenda, 4 eggehvitter, 3 dl helmelk (bør ikke bruke skummetmelk da kaken kan bli veldig bløt!) og ca 10-12 mandeldråper. Alt blandes og helles i en smurt ildfast form og kaken stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 45-60 min. Ostekaken smaker kjempegodt med litt usukret bringebærsyltetøy! 😉 Anbefales virkelig! Jeg har forresten også prøvd å lage samme kaken med mager kesam i stedet for cc, men syntes cc-varianten smakte best 🙂 Den ble dog veldig god med kesam også, men dessverre litt bløt.

  God helg 😀

 7. Fillifjonka

  Jeg digger oppskriftene dine! Du er så flink 😀
  Jeg bare lurer på, hva slags skyr brukte du?
  1/2 boks naturell, eller 1/2 av de små?

 8. Kristine

  Du og de oppskriftene dine :mrgreen:
  Jeg lurer på litt av det samme som John. Ser at du skriver at du varierer karbohydratene, vil det si at du kjører noen dager lav karb, for så å spise mer karbohydrater, ha et par dager lav karb og mer karbs igjen?
  Det finnes utallije måter å spise på, og det er alltid spennende å høre hvordan andre gjør det 😀

 9. Hanne

  Morsomt å se deg føre øktene fullt ut 😀
  Liker å se hva frøkna løfter på.

  Marengs/mandelbunn er genialt godt, og hvorfor ikke til ostekake 😀 Den er jo så god i suksesskaka.. *sikle*

  Jeg har fortsatt til gode å prøve en ostekake av typen som skal stekes, men har stooore planer om å finne den ultimate oppskriften på egenhånd. Desverre blir nok ikke det så sunt 😆

  Lekker og lett fredagsmiddag! Er selv veldig glad i alt som innebærer å plukke med seg alle ingrediensene man ønsker.. (og så kan de som vil få tacoskjell/lefser/pitabrød til…) 😀

 10. Anonym

  hei, når du lager store kaker, hvordan oppbevarer du dem? og hvor lenge varer den i kjøleskapet?

 11. kriweb

  @Heeelg:): Hei, og tusen takk for det! 🙂 Jeg startet seriøst med styrketrening for 2,5 år siden.
  Jeg trener 2-splitt 2 ganger, altså 4 styrkeøkter i uka.
  God helg!

  @Beate:
  Ja, kan godt bytte ut oljen med cocosa – har aldri prøvd den. Jeg tenkte at det var greit å ha i eggehvitter som et bindemiddel, men kanskje ikke det er nødvendig.

  @KaHo:
  Nei jeg tror ikke en kake med nøttebunn burde stå så altfor lenge – da blir den nok ganske myk/slapp til slutt som du sier.
  Ha en riktig god helg! 😀

  @John:
  Vanligvis så har jeg såkalte spisedager ja, som regel på lørdager. Da pleier jeg å velge mellom det jeg liker best; rundstykker/brød med brunost, is eller smågodt. Ikke så sunt med andre ord 😉 Men det er sånn jeg vil ha det.
  På hverdagene holder jeg meg til proteiner og grønnsaker, og så har jeg et par dager hvor jeg legger inn mer karbo i form av frukt, spaghetti eller havregryn dersom energien begynner å bli lav.

  @Silje: Jeg sto faktisk og tenkte mens jeg lagde det at cottage cheese kanskje hadde passet bedre, men hadde bare skyr og kesam. Tenkte jeg skulle prøve en lignende versjon, men med mandelmel istedet for hvetemel og uten melk.
  God helg!

  @Fillifjonka: Artig navn. Takk for det!
  Jeg brukte den store, skyr naturell – ellers hadde det blitt en bitteliten ostekake :mrgreen:

  @Kristine:
  Tenkte jeg skulle starte et matprogram snart 😆 Neida.
  Da har jeg svart over her på hva jeg pleier å spise.

  @Hanne: Det er bra, jeg tenkte det var kjedelig å lese, men inntil jeg får satt opp et ordentlig excel-ark må jeg skrive ned her 🙂
  Jeg vil gjerne høre den usunne versjonen når du lager den jeg.
  Jeg og, er en skikkelig bufféjente 😆

  @Anonym: De blir ikke så veldig store (eller kaloririke), så det blir stort sett spist opp med en gang her – av både meg, mann og dyr 😆 Står som regel ikke lenger enn et par dager, da på en tallerken med plastlokk over i kjøleskapet.

 12. Beate

  Om man bruker cocosa kan man nok droppe eggehvitene, men uten den vil jeg tro det er lurt.
  Cocosaen gjør jo sånn at det stivner ganske raskt 🙂 (I kjøleskap).

  Jeg tror jeg skal prøve meg på den første kaken der. Den så utrolig godt ut :mrgreen:

 13. Veroinca

  Hei,

  leser ofte bloggen din, og ble SÅ glad for innlegget ditt under her!! :mrgreen:
  Herlig at du påpeker dette med scene-form, og at når man er så deffet så er ikke det et kroppsmessing bra sted å være over lengre tid – samme hvor bra det ser ut! Det er mange jenter som streber etter nettopp det…

  Du er et godt forbilde, og det er morsomt å følge bloggen din 🙂

 14. Lisbeth

  Du er så flink :mrgreen:
  Kan du si hvordan dagene dine ser ut kostmessig.
  Hvordan spiser du vanligvis i hverdagen og i helgen?
  Du skriver lite om hvordan du spiser bortsett fra at det er IF.
  Du er best 🙄

 15. Maiken

  for nå fikk ikke jeg lyst på ostekake liksom… enda jeg ikke er sånn suuuperoverbegeistra for det.. men NÅ, jooo, akkurat nå fikk jeg såååå sykt lyst på. takk ;P haha

 16. kriweb

  @Beate:
  Hm, kanskje jeg skal teste ut denne cocosa.. skeptisk som jeg er men 🙂
  Jeg tenkte jeg skulle teste ut ovnsbakt ostekake med cottage cheese neste gang, tror det blir godt med litt mer konsisens. Denne over her blir jo faktisk mer som en sufflé, men fortsatt god.

  @Veroinca: Ja jeg har skjønt at det er lett å ta feil av hvordan fitnessutøvere lever til vanlig, så det er viktig å påpeke innimellom (i hvert fall slik jeg lever). Det er mange som veldig gjerne vil deffe uten å vite hvordan, hvorfor eller hva det skal føre til. Deffe gjør man før konkurranse i en begrenset periode, å trene/spise seg i bedre form/holde seg i form kan man gjøre året rundt 🙂

  @Lisbeth: Å, takk! Da har jeg skrevet litt mer om mitt kosthold i neste innlegg 🙂

  @Maiken: Sunt og godt, så la deg bare bli fristet :mrgreen:

 17. Beate

  Jeg lurte bare på hva slags godteri og is du spiser lørdagene? Er det noe proteinrelatert eller bare det samme vanlige du får i butikken? 😎

 18. Guro

  Takk for en flott blogg Kristine. Leste om deg i treningsforum og du er en flott inspirasjon. Og du ser så utrooolig bra ut! I dag blir det kyllingwrap her 😉 flott med tips til ingredienser! Takk!

 19. Victoria S.

  Har såå lyst til å bake ostekaka nå i disse påsketider, men
  hva lager du topplokket av? Gelatin og fun light?..(og dersom – hvilken mengder?..)..
  Den ser bare knallherlig lekker og god ut denne kaka! Frister meg over en lav sko! Mmmm…

 20. kriweb

  Guro: Litt sent, men tusen takk for det!

  Victoria: Ja, kun gelatin og valgfi fun-light smak – kanskje du kan velge en gul en til påske? 😀 Det står blandingsforhold bak på gelatinpakken.

Det er stengt for kommentarer.