Stille i huset

I dag ble ‘kjæresten’ til Jack hentet etter å ha vært hos oss i over 5 dager. Lillesøster dro og hentet henne mens jeg enda var på jobb, og da jeg kom hjem var det en trist hund som sto og ventet forhåpningsfull på at hun skulle kom tilbake igjen.
Kan hunder ha kjærlighetssorg? Altså, jeg vet at de evner å være lei seg for ting osv.. men jeg har liksom trodd at de glemmer ganske fort så lenge de får noe mat eller annet hyggelig som skjer. Play, play!?

Jeg fikk gleden av å vaske hele huset etter dem da, det så ikke ut. Tror jeg holdt på i 1,5 time og jeg ble fortsatt ikke ferdig..
Han lå i senga si hele tiden, orket knapt å reise seg da jeg støvsugde rundt han (han er egentlig småredd for støvsugeren). Nå ligger han ved siden av meg i sofaen, jeg har prøvd å muntre han opp med mat. Vi har spist boller :mrgreen: Tror det hjalp litt.

Det ble nemlig boller i dag og, tror jeg har funnet meg en absolutt favoritt blant alt jeg har laget. Enn så lenge i hvert fall!
Etter tips fra Malin om å bruke store muffinsformer kom jeg på at jeg har en slik form med hull i, så jeg brukte den og de ble perfekte! Samme oppskrift som de forrige, men denne gangen ble det da 4 boller.

Jeg valgte å spise de med ost og syltetøy, såå utrolig godt!

Bare for å komme med et mattips som ikke er søtt, husk å få i dere fet fisk! Minst én gang i uka, omega 3 er viktig.
Under her er en vanlig laksefilet som jeg har stekt lenge på svak varme (ekstra saftig), men D kjøpte krydret, varmrøkt laks her om dagen – veldig godt! Den trenger ingen tilberedning og kan spises kald i salat o.l, så ingen unnskyldninger om at det tar tid å lage :smile:

Heter det forresten tilberedelse eller tilberedning av mat?

14 kommentarer til “Stille i huset

 1. Hanne

  De ble lekre de ja 😀 Supert at det fungerte så bra.
  Går og vurderer å prøve å kutte ut mest mulig hvetemel en stund selv.. De siste årene har jeg merket en del diffuse endringer mtp fordøyelse og kropp generelt, og det eneste jeg virkelig har endret på i kosten er at brød og andre hvetemelsprodukter inntas oftere enn før.. Verdt et forsøk montro?

  Stakars Jack.. Hvor omfattende følelsesliv hunder har vet jeg ikke, men de blir fort vant til selskap, det er i hvertfall sikkert! Den vaskejobben er vel kanskje en av de få ulempene med å ha pelsdotter hjemme 😆

  I dag ble det jammen eggehvittefluff her 😯

 2. Malin

  I`m so smrt :mrgreen: Det ble jo veldig bra.
  Jeg må skaffe meg ei sånn form med hull i. Muffinsene mine har en tendens til å flyte litt ut av papirformene 🙄

  Stakkars Jack..Jeg tror dyr kan ha kjærelighetssorg. I hvertfall savne noen. Men jeg tror det går litt fortere over enn hos oss mennesker. Heldigvis.

 3. Annbjørg

  Nå har jeg prøvd å bake boller, og de ble veldig gode!! Jentungen i huset bestilte bolle i matpakken imorgen. Denne typen bolle sender jeg gjerne med henne på skolen. 😀
  Gleder meg til det neste bakeprosjektet ditt. 😉

  Jeg tror hunder har et rikt følelsesliv. 🙂 Den store forskjellen mellom oss og dyr er evnen til å leve i nuet. Jeg tror de også kan bli triste, men de bærer ikke på det i evigheter slik som vi ofte gjør.

 4. John

  Jeg skal prøve å lage bollene i morgen. Jeg lagde sjokoladekaken i dag og ble litt kvalm. 😆 Men det skyldtes at jeg slukte hele kaken i ett…. Jeg så vel ut som en Labrador ved matskåla 😆
  Den var utrolig god ❗

 5. KaHo

  Siden ingen andre har svart på spørsmålet ditt så gir jeg deg mitt svar, tror det heter tilberedning, men det er også mulig man kan bruke begge. Mye som er lov nå i forhold til da jeg gikk på skolen. 😀 Lage boller i muffinsformer er et triks jeg pleier å bruke også, deigen blir liksom ikke så enkel å trille ut når man lager den av sunnere ingredienser. 😉

 6. kriweb

  @miranda:
  Jbk-mel=johannesbrødkjernemel. Det er fortykningsmiddel som bl.a brukes for å gjøre deigen seigere slik at det ikke faller fra hverandre/smuler. Man får kjøpt begge deler på helsekostbutikker som Life og Sunkost.

  @Hanne: Ja da synes jeg du skal prøve noen dager. Jeg har i hvert fall blitt kvitt en kvalme jeg slet veldig mye med for et par år siden da brød og rundstykker ble spist som middag 🙄 Det hender jeg spiser det i helgene, men da sliter jeg et par dager etterpå.. au-au i magen!
  Pelsdotter + stort hus = ikke bra
  Wow, du og fluff, det fårn si!

  @Malin:
  Nå som jeg hadde litt fett i røra funket de utmerket! Ja det virker som han prøver å sove det bort.. han har nesten ikke gjort annet i kveld – mase om proteinbakst og sove 🙂

  @Annbjørg:
  Ja synes du ikke? Jeg har med tiden hatt i litt mer kardemomme, synes det gir så god smak. Helt perfekt til barn, bare sunt og godt.
  Jeg har begynt å innse hvor mye følelser de egentlig har ja, men i morgen lever han forhåpentligvis i nuet igjen. Skulle ha vært sånn for oss noen ganger og 🙄

  @John: Ja jeg har heldigvis flere her hjemme som liker det jeg lager, ellers hadde jeg nok spist altfor mye om dagen 😀 Jeg tror du vil like bollene altså!

 7. kriweb

  @KaHo:
  Takker for svar, da skrev jeg det riktig. Puh! 😆
  Det funker dårlig å lage boller av en seig røre fant jeg ut ja, muffinsformer er et must fremover 🙂

 8. KaHo

  Er det ok for deg om jeg legger deg under lenker på bloggen min? Vet ikke om det er vanlig å spørre om sånt, er litt ny på det her. Tenkte det var bedre å spørre enn å risikere å gjøre noe galt :o)

 9. Kikki

  Ja, hunder kan ha kjærlighetssorg. Når noen de er glade i blir borte så sørger de … ofte ganske lenge. Vår herlige hund, som dessverre løper i hundenes jakthimmel nå, hadde kjærlighetssorg ved flere anledninger, og det var helt vondt å se hvor trist hun var.

  Åååååh … nå ble jeg trist her, jeg også. Savner Docksy vår masse!

 10. Martine

  Morro med masse oppskrifter om dagen,får virkelig bakeånden over meg nå.. 😉 Vet du om det fungerer like bra å bruke vanlig sukrin istedetfor sukrinmelis i bolle-oppskriften din?Og om man kan sløyfe hi-maize og jbk melet?(eventuelt om du har noen lure tips jeg kan bytte med..)

  Jeg tror nok også hunder kan ha en slags kjærlighetssorg.Stakkars Jack! Får håpe han snart blir på bedre humør 🙂

  Klem

 11. Harefrøken

  Hei 😛

  Jeg mener at man kan si begge delene, tilbredelse og tilbreding av f.eks kalkun osv…. 😛 Gleder meg til neste bakeverk!!! 🙂 Ha en fortsatt fin treningsuke 😆

 12. Beate

  De så gode ut! Skal teste de ut 🙂

  Stakkars Jack 🙁 Det minner meg om når vi måtte skille Todd og Petra (ørkenrotter) siden de fikk så mange unger. De var ganske triste ei stund, før de tydeligvis hadde glemt hverandre.. Det synes jo jeg er enda tristere 😳

 13. kriweb

  @KaHo:
  Ja, såklart! 😀

  @Kikki:
  Det skjønner jeg, jeg orker ikke å tenke tanken på at de blir borte engang. I dag er det litt bedre, men han er fortsatt ikke sitt gamle jeg 😕

  @Martine:
  Tja, det burde funke med sukrin og. Kanskje du kan male det til melis selv? Hi-maize er fint å bruke for å få opp fiberinnholdet samt at det er en lavkalori-tørrvare, men du kan fint erstatte det med mer av noe annet. Jbk-mel hjelper på å få en seigere deig slik at det ikke smuler når ferdigstekt, men har hørt at fiberhusk skal gjøre noe av det samme 🙂
  Klem

  @Harefrøken:
  Det kan man sikkert.. tilberedning høres i hvert fall mest riktig ut i mine ører 🙂
  Takk i like måte!

  @Beate:
  Ja det må du gjøre, tror du vil like de! 😉

Det er stengt for kommentarer.