Variasjon og sjokoladekake


Da har jeg endret på treningsopplegget mitt og startet ny uke med ‘sterkere’ treningsøkter.
Jeg kommer til å holde meg til 5 reps og øke vektene mellom hvert sett. Jeg kommer også til å øke vektene neste uke, da med 3 reps. Og så uken etter det 5-3-1 reps.
Uke 1: 5-5-5
Uke 2: 3-3-3
Uke 3: 5-3-1

You see? :smile:
Deretter en såkalt deload uke før jeg kjører på igjen.

I dag ble det overkropp;
15 min tredemølle m/stigning
Chins m/ass 5 – 5 – 5
Skulderpress 15kg – 17.5kg – 17,5kg
Sit-ups i skråbenk m/vektskive
Pec-deck
Kabelroing 45 kg – 50 kg – 55 kg
Sidehev 5 kg – 7,5 kg – 10 kg

Forandring fryder! Skal bli artig å teste ut litt tyngre vekter igjen.

Det blir en del baking i disse dager, men det har med tiden blitt en hobby jeg liker godt. Jeg synes det er veldig gøy å teste ut nye ting, ikke nødvendigvis spise opp alt sammen selv (har noen god hjelpere her hjemme), så det er hovedgrunnen til at det ofte blir disse sunne dessertene. Jeg tenker som så at jeg stort sett bruker vanlig ingredienser som egg, havregryn, kesam og nøtter, så det blir en alternativ måte å spise dette på. Det er ikke en anbefaling fra min side om å bli småfanatisk og bytte ut absolutt alt usunt i livet, bare så det er sagt :grin:

Jeg lagde en veldig god kake i forrige uke, det ble en blanding av brownies og sjokoladekake.

2 hele egg
2 eggehvitter (piskes stive/hvite)
1 boks skyr naturell
3 ss mandelmel
1 ss hi-maize (kan sløyfes til fordel for mer av annen tørrvare)
100 gr sukrin
1/2 espresso
1 ts (toppet) bakepulver
25g bakepro
20g sjokoprotein
3 ts kakaopulver
1/2 ts salt
1 ts jbk-mel (tykningsmiddel, kan sløyfes til fordel for mer av annen tørrvare)
vaniljeessens (kan sløyfes)

Jada, en lang liste igjen. (Har lenket til noen av ingrediensene så dere kan lese mer om hva det er).
Når det er sagt så ble den meget god, skal absolutt lage den igjen. I dag faktisk, hehe.
Tok den ut av ovnen mens den fortsatt var ørlite ‘våt’ i midten, så når den kjølnet var den fortsatt saftig og god. Strødde litt sukrinmelis over toppen, men man kan sikkert lage en slags glasur også – eller ha nøtter/frukt på.

Veldig fornøyd over at næringsinnholdet ble så bra! Det ble en stor kake, og for dere som vil vite det inneholder hele kaken;
705 kcal
Protein: 105,7 gram
Karb: 14,7 gram
Fett: 20,9 gram
Pr kakestykke vil det si kun 88 kcal og over 13 gram protein :cool:

37 kommentarer til “Variasjon og sjokoladekake

 1. John

  Den så veldog god ut. Den skal jeg lage. 😆 Eneste jeg mangler er er jbk-mel. Hva er det? Kjøper man det på helsekost?

 2. tia

  Ja, lurer og på hvor mange grader du stekte den på, og hvor lenge den sto i ovnen?

  Nice blogg. 🙂

 3. Anonym

  Hei 🙂 du har alltid så mange morsome oppskrifter som ser så gode ut. Eneste problemet er at jeg ikke har tilgang til verken proteinpulver, hi-maize og de produktene som ikke fåes på vanlig matbutikk. Derfor lurer jeg på om du har oppskrift på noen kaker (sunne) der vi ikke trenger alt dette 🙂

 4. Mari

  Jeg elsker å følge med på bloggen din. Fantastisk med alle oppskriftene og ikke minst spennende å følge treninga di. Jeg har intoleranse for melk så kan ikke bruke kesam,skyr,cc ol…har du noen gode forslag til erstatninger?har prøvde meg litt fram med soya yoghert naturell ol men blir liksom ikke helt bra!hva er det best å bytte ut bakepro med evnt?Igjen takk for en flott blogg 🙂

 5. Linn

  NAM! Denne må jeg prøve! 😛
  Næringsinnholdet er jo helt glimrende (Særlig siden denne frøkna ikke er så glad i karbohydratene!! 😆 ).Tror du den blir like bra uten bakepro?

 6. Annika

  Kan man bytte ut Hi – maize og mandelmel med noe? Og kan man bruke kaffe istedet for espresso? tror du det kan bli noe av? 🙂 isåfall hvor får man kjøpt mandelmel og hi – maize?

  Takk for at du tar deg tid til å svare oss så godt 🙂

 7. kriweb

  @Anette:
  Det var den og! Tror jeg hadde den på 200 grader og senket etterhvert ned til 180 (best å følge med på den) i ca 20 min.

  @John:
  Det er johannesbrødkjernemel, et tykningsmiddel som man får kjøpt på helsekost. Du kan sikkert bruke mer av det tørre i stedet, ingen nødvendighet.

  @tia:
  Takk! Ca 20 min i 180-200 grader

  @Anonym:
  Da blir det nok vanskelig å lage dette, for jeg bruker bevisst produkter som er lave på karbohydrater.. 🙂 Men det viktigste du kan gjøre er å bytte ut sukkeret (med evt sukrin), kesam/skyr i stedet for smør, og kanskje bruke havregryn og andre grovere meltyper.

  @Anonym:
  Tusen takk!

  @Hanne:
  Veldig Nom-nom faktisk!
  Jeg ser frem til uke 3 med skrekkblandet fryd, det har nemlig våknet en svensk djevel ved min side som har oppdaget at jeg ikke har presset meg selv så hardt på trening i det siste..

  @Mari:
  Soya vet jeg ikke så mye om.. Det viktigste er å ha i noe fett så kaken ikke blir tørr – hva med matolje eller melkefri margarin? Kanskje noe most/revet frukt hadde gjort susen.
  Bakepro og proteinpulver blir vanskelig å bytte ut dersom man ønsker tørrvare med protein..

  @Linn:
  Den er genial, lagde den igjen i går – som muffins 🙂
  Det er ikke nødvendig med bakepro, men føler ofte at det blir tørt med bare proteinpulver – kanskje fordi det ikke tåler varme like godt, jeg vet ikke. Så lenge man har litt fett oppi av noe slag tror jeg det skal gå greit.

  @Annika:
  Du kan sikkert bruke sterk kaffe ja, det går fint. Det er vanskelig å svare på, for om man ønsker en kake med proteiner og dette næringsinnholdet så er svaret nei.. Man kan fortsatt lage seg «sunn» kake – men da med mer karbo. Havregryn eller havremel er fint. Man får kjøpt mandelmel og hi-maize på helsekost og smartclub. Eller male mandler til mel selv?

 8. Mari

  Takk for svar :)Ja,kunne kanskje prøvd en kombinasjon med soya yoghert og noe olje i stedet?!Får teste ut litt 😉 Bakepro fungerer dårlig ja…men gudsjelov eksisterer M-faktor, så kan kjøre på med litt mere av det kanskje og noe mere mandelmel. Å jeg tenkte på soyaflak også…da kan man få den litt «crispi» kanskje!Jaja,bare å komme seg hjem å bake i dag 🙂

 9. Elin

  Vet eg skreiv det før, men du burde seriøst tenke på å gi ut kokebok. Tror faktisk det kan slå an. Bare se på alle «spis deg sunn-bøkene» på markedet med masse sunn med ikke god mat som blir bestselgere.
  heheheh
  lagte den kaka, dritgod!!!!

 10. Joje

  Hei! Utrolig mange fine oppskrifter og mattips du legger ut! Jeg blir veldig insipirert (båte til trening og matlaging) når jeg leser bloggen din. 😉 Men jeg lurer på en liten ting; du nevner bakepro i flere av innleggene dine. Hva er det, og hvor får man kjøpt det hen?

 11. tia

  Ja, jøss… du burde så visst gi ut en slags kokebok. Jeg hadde aldri klart å diske opp med alt dette på egenhånd. Flink du. 🙂

 12. kriweb

  @Hanne:
  Det likte han 😀

  @Mari:
  Ja, her er det bare å prøve seg frem – det er jo litt av moroa 🙂 Crispy hørtes godt ut!

  @Nathalie:
  Det må du gjøre, den er veldig god 🙂

  @Stig:
  Tanken slo faktisk meg og da jeg skrev det 😛

  @Elin:
  Bra at det falt i smak! Du mener det ja 😆 Ja, jeg skal prøve å få det samlet på et vis – om ikke annet for min egen del.

  @Joje:
  Takk! Bakepro får man kjøpt på nettet (søk på bakepro+kjøp) og i Sverige

  @Camilla:
  Ja, denne kaken gir deg GOD samvittighet i motsetning til ekte vare 😆 Kos deg videre, nyt ferien!

  @cecilie:
  Hm, kanskje det er noe interesse for det – jeg skal få samlet oppskriftene 🙂

  @Stine:
  Takk! Søk på ‘bakepro+kjøp’ så kommer det et par nettsider opp som selger det. Jeg har kjøpt på gymgrossisten, eller i Sverige.

  @Sindre:
  Så bra, jeg fortsetter så lenge kreativitet og interessen er med meg :mrgreen:

  @tia:
  Nød lærer naken kvinne å spinne, er det ikke det man sier 😆 Takk, vurderer et lite mathefte.

  @monica:
  Jeg vet! Nå er det nesten sånn at jeg heller bruker det enn proteinpulver 😀

 13. John

  Jeg laget røren og fylte opp i muffins former. Satte i ovnen og ventet i spenning. Når alarmen gikk og jeg skulle ta de ut hadde røren vokst ut av formene og fløt utover hele stekebrettet 😥 😳
  Da lærte jeg at man skal kun fylle formene halvfulle. Men de var veldig gode. 😀

 14. Siv

  Hei!

  Ser at du bruker mye belgisk sjokolade-proteinpulver. Vet du hvordan dette er på smak og konsistens i forhold til MyRevolution sin Mocca-Sjokolade-protein? 🙂

 15. Tilbaketråkk: Dagens kake = failed | Trening, bodyfitness og fordommer

 16. Maja

  Hei! Synes du har en flott blogg med mange gode oppskrifter på sunne alternativer:) Er jo et ganske gammelt innlegg, men håper du kanskje svarer meg fordet. Det jeg lurer på er hvordan man bruker jbk-mel, og om det gir noen bismak på maten? Er fryktelig glad i vafler, og tenkte jeg kunne erstatte litt av melet med jbk-mel for at de skal bli litt mer kalorifattige:p

 17. Anders:D

  Heeeeeei. Må bare få slenge inn en liten kommentar her 😀 Jeg har slitt noe veldig med søtsug etter at jeg skiftet livsstil og valgte en sunnere vei å gå. Det går stort sett veldig bra men noen dager er det virkelig ille:P da sitter jeg å ser på matretter og desserter på nettet og blir bare enda mer sulten. Så thank you lord for denne siden din, så kan jeg lage noe søtt og godt uten at det blir for usunt:F Du får en gullstjerne i boka mi!:D

 18. Susanne

  Denne kaken er Supergod:)Lager den med kanel og kardemomme. Å ha 40gr hakket 70% sjokolade oppi er vert de ekstra kaloriene;) Den er foresten best dagen etter synes jeg, sammen med litt sukkerfritt bringebærsyltetøy….;) Barna her ELSKER den:) Takk for en utrolig inspirerende blogg! 😛

 19. Kristine

  @Maja: Jeg har ikke opplevd noe bismak av jbk-mel, så jeg ville ha prøvd om jeg var deg. Ellers er fiberhusk også en fin måte å ‘binde røra’ på 🙂

  @Anders:D: Tusen takk!! (Litt sent, jeg vet)

  @Susanne: Det hørtes deilig ut! Takk for det 😀

 20. Camilla

  Heei jeg hadde tenkt å lage denne kake men jeg ser ingen oppskrift på hvordan jeg lager den, det er jo bare ingrediensene 😕

Det er stengt for kommentarer.