Hjemmelaget pizza


Morratryne i morgenkåpe..

I dag var det seigt å stå opp, meget trøtt.. men etter å ha sett ut av vinduet at det var deilig solskinn så var det bare å hoppe i dusjen, bytte ut morgenkåpe med klær, drikke et par espresso og gå ut på tur med ‘kjæresteparet’. Begge er like energiske og skal gå overalt, så jeg er glad mamma ble med.
Ikke glemme morsdag i morgen ♥

Vi tok oss en tur til fitnessmessen i dag, flere som var der i dag? Eller noen som skal dit i morgen?
Litt dumt at vi ikke kom oss avgårde tidligere, men det er ikke enkelt med alle disse dyra som skal luftes, mates og pleies. Vi var der rundt halv 5, men da hadde nok de fleste momset det de kunne av proteinbarer, tittet i alle stands og vendt nesa hjemover. Skulle ha vært der tidligere.. Jeg fikk om ikke annet hengt litt i nordic nutrition sin stand og spist proteincookies.

I dag ble det hjemmelaget pizza til middag, kjempegodt!
Det ble med bakepulver istedet for gjær i og med at jeg ikke vil bruke hvetemel, og som kjent må man bruke det om gjær skal heve.


Pizzabunn:
1 eggehvitte (som et bindemiddel)
80g mandelmel
60g bakepro
50g hi-maize
50g kruskakli
100g havregryn (males til mel, spar litt til å kna ut deigen på bakepapiret)
1 ts jbk-mel (tykningsmiddel)
1,5 dl vann
2 ts bakepulver
1 ss olje
1/2 ts salt

Jeg vet at denne listen er lang, men her kan dere i hvert fall se alle valgmulighetene man har :smile: Det går fint an å egenkomponere sin egen bunn, ta mer/mindre av noe. Det er viktig å ha egg for at deigen skal holde sammen, og olje for at det ikke skal sitte fast på bakepapiret.
Dere vil kanskje vite næringsinnhold i pizzabunnen – jeg har regnet ut for dere (ca-målinger);
Hele bunnen: Kcal: 1040   Protein: 104 (wow)   Karb: 85,2   Fett: 30,4
Pr pizzastykke: Kcal: 86   Protein: 8,7   Karb: 7,1    Fett: 2,5

Vi hadde karbonadedeig med masse godt krydder,

hakkede tomater, rødløk, purre, paprika og lett-ost, inn i ovnen på 200 grader i 25-30 min.

26 kommentarer til “Hjemmelaget pizza

 1. To flittige lesere

  Hei!

  Aller først, gratulerer med 1.plassene dine, litt sent ute, men likevel 🙂

  Vi var på fitnessmessen i dag, og prøvde kroppsanalyse hos folk fra Tanita. Eller, maskinen var ihvertfall derifra. Kjenner du til denne, og hvor mye kan man stole på slike resultater? (f.eks InBody) Må en bruke klype for å måle kroppsfett best mulig?

  Vi endte forøvrig opp med fett% på hhv. 8 og 13. 🙂

  Lykke til videre på deff! 😉

 2. Marianne

  Super blogg du har, mange gode tips!

  Jeg bygger ikke muskler, men ønsker likevel en mer definert kropp. Problemet mitt er magen, som ikke vil gi helt slipp. Har du noen tips for dette? Kutte karbo? Trene mer av noe, mindre av noe?

 3. John

  Godt å se at du er trøtt om morgenen også 🙂
  Formen ser ihvertfall bra ut – bra masse på leggene 😀

 4. Hilde

  Var en tur på messa i dag, og skal en tur i morgen og 😉 Fikk shoppet det jeg ville, så i morgen blir det ikke fullt så mye pengebruk for min del. Jeg tok forresten også en kroppsanalyse, og ble Very Muscular 😆 *skryte*

  Herlig når sønnen i huset har besøk av kjæresten, det blir alltid litt liv da! Så fine de er!!! 🙂

 5. Rie Aleksandra

  Vi var på messen vi også, og dro kl fem, så da misset vi deg akkurat. 🙁 Var innom NN flere ganger, for snille Geir hadde holdt av en eske med Cookies ‘n’ Cream proteinbarer til meg (+ fikset med gratisbilletter etter tips fra deg, tusen takk!). Jeg tok også en kroppsanalysetest på Tanita, men er veldig usikker på om resultatet kan brukes til noe fornuftig etter at jeg har søkt litt på nettet. Leste at Børge Fagerli testet den før og etter en diett, og resultatet viste bl.a at han hadde gått ned 1 kg, men lagt på seg 1 kg fett, hehe. Men det finnes jo ulike modeller og kvaliteter, så jeg vil gjerne høre om du eller svensken har noen erfaringer med disse!

  Og nå fikk jeg lyst på pizza til lunsj.. 😉

 6. Elin

  Kom tilfeldig over denne bloggen og begynte å lese!
  Elsker egentlig mest usuunn mat, men etter jeg begynte å lese her så virke nesten sunn mat bedre!

  du burde seriøst gi ut kokebok!! ikkje gi de gratis. de e jo seriøst geniale oppskriftene 😉
  du kan bli rik på det

 7. Hanne

  Her er man ikke selvhøytidelig nei 😀
  Til tross for at det så råkaldt ut, så så det også ordentlig koselig ut ute i snøen! Flotte legger på deg 8)

  Pizzaen så også rågod ut. Vi hadde «junkfood» varianten i går, kremt, men heldigvis fra et sted som lager alt av deig og fyll selv.. Får mere vondt av frossenbunnene og ferdigsausene enn disse som er laget med kjærlighet og normale mengder gjær 😆 Må nok prøve meg på alternativ pizzadeig også etterhvert!

  Jeg/vi dro (desverre) ikke innom messen, men håper på å få surra meg inn til noen konkurranser i løpet av året i hvertfall 😀

 8. kriweb

  @To flittige lesere:
  Takk! 😀
  Jeg har aldri prøvd Tanita, men har veid meg på Inbody 3 ganger (da viste den lavere fettprosent enn fettklype). Den er nok ikke helt korrekt, og jeg ville ha satset på målebånd og fettklype for å få et mer nøyaktig resultat.

  @Danny:
  Jeg hadde aldri gått på tur sånn, det er utenfor huset :mrgreen:

  @Marianne:
  For å få en definert kropp må du nesten styrketrene 😉 Magen er vanskelig å få markert uten å gå ned i fettprosent all-over, så her er kostholdet avgjørende. Du trenger ikke å kutte ut noe spesifikt, men man må ha et lite kaloriunderskudd og da synes jeg det er lettere å kutte noe av karben og heller spise grønnsaker og protein.

  @John:
  Leggene har jeg aldri trent heller, så takk 😀

  @Hilde:
  Også ‘Very’ og da, grattis! :mrgreen:
  Jeg vurderte en tur i dag og faktisk, men jeg får nesten prioritere 1 års forlovelsesdag og morsdag 🙂
  Kos deg i dag!

  @Rie Aleksandra:
  Så dumt.. var der som sagt halv 🙁 Geir er snill ja, og han har så mye snadder i butikken sin!
  Jeg er også veldig usikker på hva man kan hente ut av en slik måling.. men artig er det lell 😆
  Har bare målt meg på en InBody 3 ganger og den har faktisk vist mye av det samme hver gang – men den har vært snillere mtp fettprosent enn fettklype + den påsto at jeg hadde litt mindre muskler i underkropp etter at jeg startet å trene ben 😕

 9. kriweb

  @Elin:
  Jeg har faktisk vurdert å sette sammen noen av oppskriftene til et hefte, mest for å få samlet alt på et sted. Tror ikke jeg hadde blitt så rik av det akkurat 😀 men kanskje noen ville hatt interesse for det.

  @Ida Marie:
  Takk, det er gøy å lage mat!

  @Hanne:
  Nei, ikke akkurat 😆
  Man skal ha ‘ekte’ innimellom! Det er bare jeg som er ekstra kreativ i noen uker for å komme i form 🙂 Men når det er sagt så var det veldig godt!
  Det er mulig jeg skal titte på konkurranse til våren selv.

 10. Kristina89

  argh, du kom der en halv time etter vi var gått =( typisk.. 😛 jaja.. håper du koste deg der da.. det gjorde hvertfall vi :mrgreen: var virkelig verd å reise helt fra kr.sand til lillestrøm for de timene på messen altså 🙂 håper du får en koselig valentinesday i dag 🙂 kos dere..

 11. Malin

  Hehe, det er godt du viser deg fra flere sider. At du ikke er en muskel-barbie døgnet rundt :mrgreen:

  Jeg kan tenke meg at det var mye god smak i den pizzabunnen.
  Og det med og samle oppskrifter i et hefte; Yes please 😀

 12. Anette

  Var på messen klokken 12.00 og leitet praktisk talt etter deg, men nå skjønner jeg jo hvorfor jeg ikke fant deg 😛 Dro i 14-15 tiden ^^
  Den pizzaen så fabolous ut! er de fleste ingredienser kjøpt i helsekost butikk? 😉

 13. Jente22

  Kristine, jeg vil bare si at jeg synes du er et fantastisk vakkert menneske, både på innsiden & utsiden. Samtidig er du en enorm inspirasjon for veldig mange mennesker – og ikke minst for meg. ‘Tynn og muskuløs – i samme kropp’- innlegget fikk meg til å få tårer i øynene, det var som om du satte ord på følelsene mine. Jeg føler det slik akkurat nå, og størrelsen er som du sier ikke en indikator på hvor hardt man har jobbet. Takk for at du er den du er, jeg er så utrolig glad & inspirert etter at jeg leste intervjuet ditt i bladet ‘treningsforum.no’ og etter å ha lest i bloggen din. Fortsett det fantastiske arbeidet du gjør, jeg kommer alltid til å heie på deg – og lese bloggen din fra nå av 🙂 Ha en fantastisk flott uke, gleder meg til å lese innleggene dine fremover! Stor klem fra jente22

 14. Helene

  Hva er eventuelt hvordan lager jeg sukrinmelis? og hvor får jeg kjøpt mndel mel, eller lager du også dette selv? jeg har bakt bløtkaken din og den ble kjempe god!! men vil prøve marsipan også!

  <3

 15. Kristine

  Nå fikk jeg lyst på pizza, denne så kjempe god ut 🙄

  Ja, det var meg! Jeg er egentlig en veldig sjenert person, og synes det var veldig flaut å skulle si hei. Men jeg burde ha mannet meg litt opp 😳

  Kvinner skal ha litt ekstra fett på underkroppen, ja, jeg vil heller prøve å forme bena mer med trening.

  Sjokoladefamilien er min favoritt også, nå skal jeg prøve å holde meg til lørdag. Spiser så mye god mat hver dag, at det ikke burde være noe problem :mrgreen:

 16. Andrea

  Ah, jeg ble så skuffet over Fitnessmessen! Hadde håpet på mye mer av alt (bortsett fra treningsapparater). Mulig jeg var der for sent, vi kom kl tre på søndag.. Men da var det skrale greier syns jeg..

 17. helene

  Hei ville bare si at jeg synes du ser kjempe flott ut, og du er en kjempe inspirasjon 🙂 trener du på elexia? Trener du bare styrke,kondisjon osv? eller er du feks med på timer i sal også? 🙂 hvor ofte trener du og hvor lenge hver gang? huff, mange spørsmål på en gang:) hilsen Helene 22

 18. Anya

  I dag har jeg testet å lage marengs med Splenda og kokosmasse 😆 Etter å ha lest her så lenge, så måtte jeg til pers! Det ble faktisk godere enn forventet, og nå skal jeg ut og finne sukrin for å få testet det også! Ellers har jeg en slektning som lager pizzadeigen av quinoamel, og d er også ganske godt 😎 Takk for alle oppskriftstips, de skal testes 😆

 19. kriweb

  @Kristina89:
  Så dumt det var da, neste gang skal jeg være der hele dagen!

  @Malin:
  Ikke så mye barbie å spore her nei.. 😆

  @Anette:
  Ah.. neste gang møtes vi sikkert! Ja, mandelmel, sukrin og hi-maize får man kjøpt på helsekost, og smartclub.

  @Marita:
  Oki, takk for linken!

  @Jente22:
  Dette innlegget rørte meg langt inni hjerterota.. tusen, tusen takk! At det kan finnes så mange fantastiske jenter der ute som skriver slikt. Og viktig at du tok opp det igjen; størrelse er IKKE en indikator på hvor hardt man trener og står på.

  @Helene:
  Jeg kjøper ferdig sukrinmelis og mandelmel på helsekosten, men man kan sikkert lage det selv i en blender?

  @Renate:
  Jeg kjenner ikke til noe annet fibermel enn hi-maize og det liker jeg veldig godt, det kan imidlertid ikke erstatte all melet i en oppskrift. Speltmel inneholder noen flere næringsstoffer enn hvetemel, men bortsett fra det er det ganske likt.

  @Kristine:
  Nå vet jeg i hvert fall hvordan du ser ut, så om vi sees en annen gang (konk eller noe) så skal jeg tørre å si hei 😀
  Håper sukkeravvenningen går bra, tenk så befriende det egentlig er – og ikke minst hvor godt det smaker de gangene man koser seg en valgfri dag.

  @Andrea:
  Det var litt ‘dødt’ da jeg kom og, men nå kom jo jeg veldig sent.. den beste tiden var nok tidlig på lørdag. Vi får bare håpe at interessen fortsetter å øke, og at det blir større neste år!

  @helene:
  Takk! Ja, jeg trener på Elixia. Jeg gikk mye på saltimer før, men jeg trener på egenhånd nå – både fordi jeg får trent litt tyngre, og fordi saltimene ikke passer mtp når jeg trener lenger.
  Jeg trener styrke 4 ganger i uka, og kondisjon alt fra 2-4 ganger i uka. Styrke varer kanskje 30-40 min og kondisjon 20-45 min.

  @Anya:
  Ja, det er ikke så verst – men mye av eggehvittekreasjonene mine er typiske «deffe-desserter» som smaker best før en eventuell konkurranse 😀

 20. Berta

  Ser du skriver litt om kroppsanalyse!
  Dette er den beste synes jeg , de er seriøse og publiserer studiene sine underveis!
  fettklype er vanskelig om man ikke har folk som kan måle nøyaktig synes jeg!
  Sjekk ut
  Vil anbefale denne testen her når det gjelder kroppsanalyse
  http://www.bodyanalyse.no/
  Litt dyrere, men klart bedre

 21. Tilbaketråkk: schneller Versand

 22. Tilbaketråkk: Sunne frokostmuffins | LINELLE.NO

Det er stengt for kommentarer.