Fettforbrenner


Foto: Jon A. Klasbu

Jeg har, som sikkert mange av dere, en generell skepsis til produkter som lover å «brenne fett» uten at man skal kunne behøve å løfte en finger – i hvert fall slik reklamen ofte gir inntrykk av. Det står som oftest at det skal brukes i forbindelse med trening og sunn diett, men det er med en veldig liten tekst..

Uten at jeg vet det helt sikkert (for hvordan skal man finne ut av slikt), så føler jeg derimot at jeg har prøvd en såkalt fettforbrenner med gode resultater (av den lovlige, trygge sorten selvfølgelig). Om det ikke akkurat har forbrent noe fett, så bidrar det i hvert fall til økt energi og varme som igjen fører til at man orker mer, beveger seg mer, og dermed forbenner mer.

Jeg har til nå holdt meg til therm-x energy, som er en blanding av blant annet: koffein, EGCG/grønn te, cayennepepper, fosat. Det er en «snill» versjon og man kan supplere med grønn te og kaffe. Jeg tar det ikke hver dag, men en gang innimellom.

Nå har det derimot kommet en ‘verstingversjon’ med mye mer av de nevnte urtene/krydderet;
Ripped Freak

Heftig navn :cool: :lol:

Skal teste det ut selv, så jeg vet ikke hvordan de virker enda. Men jeg vet at det er tilsatt mye mer koffein i disse, så det er best å være varsom så det ikke blir for mye av det gode. Ta heller litt for lite enn litt for mye, jeg pleier som regel aldri å gå etter anbefalt dose – synes alltid det høres så mye ut :smile:
Og som sagt, det gir mer energi til flere tunge tak – ingen mirakelkur.

Noen som kjenner igjen denne ryggen?

Nordic Nutrition har gratisbilletter, er det mange av dere som skal dit?
Jeg har helgen fullt opp med hundevakt og diverse, men skal prøve å få tatt turen innom på lørdag.

I dag er det ovnsbakt torsk på menyen, og dessert – om jeg orker å være kreativ skal jeg så klart dele det med dere.

34 kommentarer til “Fettforbrenner

 1. Anonym

  ååh gi beskjed om den ripped freak er noe bra.. vi selger den på jobb ser du 🙂 lyst å prøve den 🙂 og forresten, synes du skal innom fitnessmessen på lørdag 🙂

  -Kristina89

 2. Silje

  Interessant med fettforbrennere! Jeg har aldri prøvd noe slikt selv (dersom man ikke regner med sterk kaffe da :mrgreen: ), men siden det inneholder en del koffein, så bør det vel ha en viss effekt på energinivået, om ikke annet. Selvfølgelig kjenner vi igjen ryggen 😉 Så det med en gang, jeg! Utrolig tøft markløftbilde forresten 😈 Hvor mye løfter du her?

 3. kriweb

  Kristina89: Det skal jeg gjøre! Får la det gå et par uker.. tipper at det ikke skjer noe annet spennende enn at jeg kjenner meg varm i kroppen og muligens økt energinivå 🙂

  Anonym: 😀 😳

  Silje: Ja, det er stort sett det. En oppkvikker som kan få deg til å yte mer 🙂
  Jeg husker ikke helt hvor mye det var 🙄

  NN: Ja, viktig å merke seg slike ting – men nå er heldigvis ikke therm x-energy det samme som «Thermo Speed Extreme» fra Olimp som du har funnet frem her.

 4. kristin

  Heisan Kristine!

  Har veldig lyst på den fitness messa, men ha aldri vore på noko slikt før. Litt skummelt å komme dit åleine.hehe….men eg trur eg må ta turen på lørdag. Er så nysgjerrig:):)

 5. Anette

  Kjøpte therm-x energy til moren min for litt siden, siden hun har så lite overskudd. Hun har gått på den i to dager, og i dag var hun oppe tidlig og gikk tur med hunden + at hun var ute og gikk på ski etter det! Dette er IKKE likt henne! 😀 Så den er nok ikke så dum ;D
  Jeg skal på messen på lørdag, gleder meg! 😀

 6. Rie Aleksandra

  Hei Kristine. Hvilken målgruppe har denne type preparater? Både for moren som trenger å komme seg ut på morgenen 😉 og til bruk ifm deff? Jeg er vanligvis svært skeptisk til slike produkter, men det blir litt annerledes når du går god for de, spesielt med han guruen din i bakgrunnen. 🙂

 7. Cecilie

  Hei!
  Den fettforbrenneren virker spennende! Vet du hvilke stoffer som er i det? Står noe av det på dopinglisten? Er aktiv innenfor idrett, og vi blir doptestet rett som det er på stevner. Hadde ikke vært så gøy å bli disket pga «doping» :p

 8. Thea

  Hei Kristine:)

  Jeg lurer på om du kunne være en engel å hjelpe meg litt?
  Jeg har fulgt bloggen din en stund nå, og blitt veldig intressert:) Nå har jeg bestemt meg for å dra i millitære og jeg både trenger og vil få litt muskler, og komme i form!

  Jeg er veldig tynn og legger ikke på meg uansett hva jeg gjør, og jeg vil absoulut ikke bli tynnere.
  Så jeg lurer på hva, når, hvor mye osv bør jeg spise? Og hva og hvordan bør jeg trene?
  Trenger litt tips for å komme igang. Har ikke peiling på slike ting selv, og vil ikke legge sjela mi i dette for så å spise og trene feil og ikke få resultater..
  Evig takknemlig hvis du svarer meg på dette!

  Må bare legge til at jeg blir utrolig inspirert og motivert av deg Kristine, du er virkelig flink 🙂

 9. Erin

  Sv: Hei igjen;)

  Det er supert!! Jeg suger til meg det jeg kan, og det finnes ikke bedre inspirasjon enn å følge med på de som lykkes!!

  Klem fra Erin.

 10. Cecilie

  @Rie Aleksandra: Spurte jeg deg Rie? Driver du med idrett?
  Det er så utrolig mange som blir «tatt» i de dopingtestene bare av å ha brukt protein tilskudd ol. Den listen er meget lang og det står stoffer der som man ikke man kunne tro hadde noen virkning på prestasjonsevne i det hele tatt.

  Hvis denne fettforbrenneren er prestasjonsfremmende inneholder den kanskje de stoffene som står på dopinglisten. Defor spurte jeg Kristine som selv har drevet med idrett og er kjent med disse kosttilskuddene.
  Kanskje du skal la Kristine og de som vet noe om dette får svare før du kommer med dine ganske unødvendige komentarer? 😉

 11. Hild

  Hei hei!

  Jeg bruker den ‘Ripped Freak’ (syns alltid det er morsomme navn på disse preparatene) og er veldig fornøyd med den.

  I akkurat dette tilfellet tor jeg du vil slite med å ta mindre enn anbefalt dose, for den anbefalte er 1 tab. om dagen 🙂

  (vel å merke så er den dagsdosen noe selger må klistre på for å få selge den i norge da de ineholder 270mg koffein og den norske «grensen» er 300mg. Den opprinnelige dagsdosen på esken er 2 tab. om dagen).

  Cecilie: Dette er et preparat som er lovlig å selge i norge uten resept. Jeg er ganske sikker på at ingenting som står på dopinglisten er det. Uten at jeg skal være helt 100% påståelig her.
  Rie Aleksandra: Nå syns jeg du er litt krass her. Folk må jo få lov å spørre om det de vil? «Det finnes ingen dumme spørsmål, bare dumme svar». Det syns jeg du var et stjerneeksempel på nå. Det er vel ikke meningen at vi skal få folk til å føle seg dumme når de bare søker informasjon?

  Stå på Kristine!

 12. Kristine

  Anonym: Alt jeg gjør som krever at hjertet banker fortere enn vanlig kan være ‘dumt’ eller ubehagelig, så jeg opplever det stadig vekk og da mest i treningssammenheng. Dessverre.. Men når det er sagt så har jeg respekt for koffein og det er derfor jeg ikke tar det daglig – kun enkelte dager hvor jeg føler meg ekstra seig (som oftest på diett).

  Anette: Se der ja, noen urter i systemet så går det unna 😀 Da sees vi kanskje, bare å si hei om du ser meg!

  Rie Aleksandra: Slik jeg ser det så er denne ‘ripped freak’ noe som kan være til hjelp når man allerede er i kcalunderskudd+trener mye, therm x-energy er mindre doser så den passer de fleste. Jeg ville kanskje ha anbefalt thermo green tea til de som ikke er like aktive og vil ha litt piggere dager innimellom, mamma fikk en slik boks av meg som hun tar.

  Cecilie: Jeg ville aldri ha brukt noe slikt om det hadde vært det, så det kan du være ganske trygg på 🙂
  Dette er innholdet:
  Grønn Te ekstrakt
  Granateple
  Geranium
  CH-19 Sweet Ester Stack: Rød Pepper
  Kaffebønne ekstrakt
  Grønn Kaffebønne ekstrakt

  Ellers finnes det flere ting som kan kvikke deg opp, grønn te kapsler og/eller grønn te er fint å starte med.

  Thea: Tøft, militæret blir nok bra! Jeg har ikke så mye erfaring med akkurat det, men et lite kalorioverskudd om dagen må du ha. Om du trener mye kondisjon som løping/jogging så kan du til fordel roe ned dette og heller ha mer rolig kardio (hjertetrening) som ikke forbrenner like mye.
  Jeg vet heller ikke hvordan du spiser, men det er lurt å fylle tallerkenen med energirike og samtidig sunne matvarer.
  Noen tips kan være;
  Egg MED plomme
  Havregryn/havregrøt med melk
  Meieriprodukter; ost, melk, myk margarin, cottage cheese, majones
  Laks
  Fullkornsbrød- ris, pasta eller potet
  Nøtter og frø
  Avokado
  Frukt (bananer)

  Du bør også vurdere å legge inn flere måltider om dagen om du ikke liker store måltider. Og styrketrening er viktig for jenter, da bygger man opp og former kroppen. For å orke dette må man spise godt med mat, jeg opplever også at jeg blir mer sulten de dagene jeg trener.
  Lykke til 🙂

  Hild: Hey you ripped freak :mrgreen:
  Ja det blir kanskje vanskelig å dele den i to.. neida, men jeg vil nok uansett ikke følge anbefalt dose i og med at jeg ikke vil ta det daglig.

  Ingen spørsmål er dumme her nei, så la oss holde hender og være venner 🙂

 13. Malin

  Tøft bilde. Du ser nesten litt farlig ut 😎
  Jeg er også ganske skeptisk til fettforbrennere, men at det går ann å bruke de som en energiboost.
  Jeg drikker mye te, og har lagt min elsk på Pukka Te`en. Det er økologisk te, og har en som smaker skikkelig god lakris..mmm :mrgreen:

 14. Linn

  Hei kristine:)
  Hvordan er det hvis du drikker en del kaffi til vanlig, for så å ta dette i tillegg? Blir det for mye av det gode? For en aktiv person, uten sykdommer, hvilke koffeininntak er ok per dag? (forventer ikke et nøyaktig svar her, men kanskje en øvre grense…)

 15. Rie Aleksandra

  Det er ikke meningen å lage dårlig stemning, jeg ble bare en smule sjokkert over et slikt spørsmål, siden de fleste kjenner godt til Kristines anti-dopingholdninger. Hvis produktet hadde inneholdt stoffer på dopinglisten hadde det ikke vært her på bloggen, tenker jeg. Men nei, ingen spørsmål er dumme, jeg var bare usikker på om spørsmålet var reellt ment. 🙂

 16. kriweb

  Malin: Var tungt vettu 🙄
  Enig, det er slik jeg bruker de – spesielt i helgene. Jeg drikker massevis av grønn te på hverdagene, vanlig twinings, earl grey. Kanskje jeg skulle ha prøvd noe annet snart..

  Linn: Da kan det bli for mye av det gode, ja. En ‘ripped freak’ inneholder 270 mg koffein – tilsvarenede 2-3 kopper kaffe (pr kopp er 100-150 mg). De anbefaler et inntak under 500 mg om dagen.

  Rie Aleksandra: Jeg skjønte det, og jeg er glad for at flesteparten av dere kjenner til mitt standpunkt. For evt nye lesere så tar jeg gjerne en oppfriskning – en god ting kan ikke gjentas for ofte 😀

 17. Martine

  Tøffa,stilig bilde 😎
  Tenkte jeg skulle legge igjen et lite avtrykk m den nye bloggadressen..

  Spennende med testing av nytt kosttilskudd,du får la oss vite hvordan du syns det fungerer etterhvert da! Snuser selv på ulike om dagen,da jeg ikke er noen kaffedrikker,he he..

  Kanskje vi ses imorgen da,jeg tenkte meg også en tur 🙂
  Klem klem

 18. hjertekropp

  Du har kjempebra kropP! 😉
  jeg lurte på hvilket proteinpulver fra NordicNutrition du bruker? Det er så mange typer der…jeg er mest vant med PF sine sider. Jeg trener styrke og kondis, men ikke like seriøst som deg…om man kan si det slik da ❓ Men jeg tar en proteinshake med 1 scoop + neve rosiner etter trening. Hvilket tror du hadde passet meg? Merke?

  Takker for svar.

  😛

 19. kriweb

  @Martine:
  Takk 😎
  Ja, jeg skal gi dere en liten statusrapport etterhvert. Er ikke noe stor kaffedrikker selv.
  Skal oppdatere linken til deg, fin og ny blogg 🙂
  Da sees vi forhåpentligvis ja, klem

 20. Niseemann

  Du skrev i et innlegg for ikke lenge siden: «Jeg er heller ikke steinhard, jeg kommer i den sceneformen som er mulig for meg uten å ta så mye som en liten koffeinpille. »

  Og nå reklamerer du for kosttilskudd som inneholder koffein..

  Koffein ligger på WADA’s liste over overvåkede stoffer, men er pr. i dag ikke forbudt: http://www.wada-ama.org/rtecontent/document/2010_Prohibited_List_FINAL_EN_Web.pdf

  Om du er betalt for å skrive om disse produktene bør du opplyse om det, det er klart at mange jenter leser din blogg, og vil således kjøpe produkter du fronter. Det er mye enklere å kjøpe en «vidunderpille» enn å legge ned hard trening og solid innsats over tid.

  Forøvrig, stå på videre, du er kjempeflink!

 21. kriweb

  Hyggelig at du setter spørsmålstegn ved troverdigheten min, men alt som kan feiltolkes skal selvfølgelig besvares.
  Jeg skal bruke tid til å forklare det til deg;
  Jeg får i meg koffein, enten jeg er på deff eller ei. Jeg drikker mye grønn te, til tider en espresso og en sjelden gang thermo-x energy – som tidligere skrevet. I de siste avgjørende dagene før en konkurranse så er det fysisk og psykisk tungt – mer enn man noen gang kan forestille seg. Da er det en del som velger å ty til hjelpemidler for å bli kvitt siste fett og få «trykk» i musklene, kjemiske sådan. Jeg velger som sagt ikke det, jeg har da såpass med ubehageligheter at jeg avstår fra selv koffein og tunge treningsøkter. Dagen før en konkurranse kutter man vannet, det er fortsatt mange som svelger ulike vanndrivende tabletter uten vann – for å ‘tørke ut’ helt. Det gjør ikke jeg – derav setningen; «Jeg er heller ikke steinhard, jeg kommer i den sceneformen som er mulig for meg uten å ta så mye som en liten koffeinpille».
  Håper det var forklaring godt nok for deg.

  Koffein er ikke forbudt, ei heller et dopingmiddel.

  Jeg får ikke betalt, bloggen er ikke en jobb jeg har.

  Tror du skal lese innlegget en gang til – da kan du bl.a lese;
  «Det står som oftest at det skal brukes i forbindelse med trening og sunn diett, men det er med en veldig liten tekst..»

  «Jeg vet at det er tilsatt mye mer koffein i disse, så det er best å være varsom så det ikke blir for mye av det gode»

  «Og som sagt, det gir mer energi til flere tunge tak – ingen mirakelkur»

  Fortsatt god helg!

 22. Niseemann

  Du er sponset av Nordic Nutrition (http://www.nordicnutrition.no/index.cfm?id=219230). Det er jo dermed ikke tilfeldig at du lenker direkte til produkter som dette firmaet selger. De er ikke dumme. De sponser deg ikke for å gi deg en vennetjeneste, de forventer å få en merverdi tilbake, noe blant annet du gjør når du legger ut lenke til produkter i deres nettbutikk fra din blogg.

  Slankeprodukter og fettforbrenningsprodukter selger nettopp fordi folk ønsker å oppnå en drøm. Du har også en stor logo for din sponsor i ditt blogginnlegg uten at så vidt jeg kan se det står noe sted på din blogg at disse er din sponsor, men det er jo ganske åpenbart.

  Om du ikke direkte får betalt i form av penger, så får du jo selvsagt noe igjen for å være sponset.

  Det er flott at du er sponset, og det er flott alt det du har fått til, men for å opprettholde troverdighet, er det viktig å samtidig gjøre oppmerksom på at når du lenker til produkter besøkende kan kjøpe, at dette er produkter fra din sponsor.

  Forbrukerombudet er allerde på banen angående dette området:
  http://www.aftenposten.no/pengenedine/article3489868.ece

  Det må være hevet over en hver tvil, din troverdighet bør ingen ha mistillit til, men iht. et markedsføringsperspektiv så bør du kanskje tenke over dette.

  Lykke til videre! 🙂

 23. kriweb

  Pinglo: Takk 😎

  Nisse:
  Jeg kan ikke helt se at koffein har noe med folks drømmer å gjøre, spesielt ikke dette innlegget (forutsatt at man leser det). Om du vil ta en titt på produkter som selges og som ikke er bevist å fungere så kan du jo heller bruke tid på å lese om det, bl.a her: http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=93626.0
  Når man leker moralpoliti må man heller «ta» produkter som ikke hjelper for noe særlig annet enn placebo mener jeg.

  Jeg har aldri lagt skjul på at NN er sponsoren min mtp kosttilskudd – det står til og med på høyresiden her selv om du ikke har sett det.

  Det er strengt tatt de store bloggene øverst på blogglisten som daglig anbefaler all slags produkter de enten får eller blir betalt for, når du insinuerer at jeg er en av de så begynner jeg å lure.. Jeg har takket nei til diverse konkurranser og produktanbefalinger nettopp fordi jeg ikke ønsker en slik blogg.
  Hvorfor du virker bitter, eller hva du ønsker å oppnå med disse innleggene er uvisst. Og egentlig ganske uinteressant 🙂

  Lykke til ja!

 24. Niseemann

  Hei!

  Det er vel mest interessant å gå på sak og ikke person i en debatt. At du har sagt nei til diverse konkurranser, og produktanbefalinger som kanskje ikke føltes riktig å være med på er jo noe du kan være stolt av. Det er nok flere som ukritisk ville sagt ja til hva som helst, så lenge det innebar personlige fordeler. Det er godt at du ikke er en av dem.

  Det er likevel forunderlig at du i denne saken velger å tolke din meddebattants innlegg på en negativ måte, og prøver å ta mannen fremfor ballen.

  Ønsker deg en fortsatt fin kveld/natt!

  Og som denne mannen allerede sa på første innlegget, men som du tydeligvis i denne debatten ikke fikk med deg : «Forøvrig, stå på videre, du er kjempeflink! «

 25. kriweb

  Det er jeg enig i, men jeg føler at disse innleggene ikke var kritikk ment spesifikt på produktet, men til meg og det jeg skriver i bloggen. Det var flere ting du tok opp som et forsøk på å senke troverdigheten min; setning om koffeinpille, spille på folks drømmer, påstå å holde NN skjult som sponsor, produktanbefaling over en lav sko osv.
  Jeg tenker godt igjennom det jeg skriver, og jeg tar det ille opp om folk tror jeg ikke skriver sant – enten mistolker eller ikke leser det jeg skriver godt nok. Jeg skriver at jeg ikke har testet produktet enda, så det er en opplysning og ikke en anbefaling. Jentene her vet at NN er sponsor, det står som sagt på siden og det er mange innlegg lenger bak som viser hva slags produkter jeg får.
  Hadde dette vært en debatt om noe mer spesifikt så hadde jeg lett vært med på det, det er alltid ok å høre andres synspunkter.
  Jeg skal stå på videre, det samme til deg.
  Natta

 26. Met - Rx

  Ripped Freak inneholder Geranium som også står på ➡ WADA´s lister. Så anbefaler ikke å bruke det dersom du er en «seriøs» sportsutøver.

  Jeg anbefaler heller Met – Rx Xtreme Thermo Crush + Litt extra gåing etter trening:)

 27. Tilbaketråkk: Alkoholmisliker | Trening, bodyfitness og fordommer

Det er stengt for kommentarer.