Luksus i hverdagen

Så var det helg da dere! :grin:

Det ble en treningsøkt etter jobb i dag som vanlig;

Oppvarming/kardio
20 min rask gange/jogging på tredemølle

Overkropp (valgte å kun kjøre rygg i dag)
Chins m/assistanse
En-arms hantelroing
Nedtrekk bredt grep
Kabelroing
Omvendt pec-deck

Jeg skal begynne å kjøre litt tyngre med færre reps nå som jeg skal gå litt ned på matinntaket, synes det er best å spare glykogen og energi til tunge tak – på den måten vil jeg nok bevare muskelmassen best mulig.

I går fikk jeg en veldig god middag, tror jeg mm’et flere ganger i løpet av måltidet. Noen ganger er det så godt med noen nye smaker, spesielt når noen lager det til deg.

Parmesanpanert kylling

Ovnsbakt kylling dynket i mandelmel, fersk parmesan og eggeplomme. Servert med tomatsalat, potetbåter og basilikumkesam.

I dag blir det nok en enkel middag, det frister litt med omelett.
Desserten er allerede i boks, i dag hadde jeg bakeånden over meg igjen.

Sjokolademuffins

(disse inneholder stort sett bare proteiner, skal pyntes med sukrinmelis o.l etterpå)

Denne gangen har jeg både skrevet opp oppskrift + næringsinnhold for dere!
3 eggehvitter
1 egg
1 dl mager kesam
30 g mandelmel
25 g bakepro
30 g sjokoprotein
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
1 ts kanel

Pisker først 3 eggehvitter helt hvite med sukrin, setter den til side. Pisker det ene egget sammen med sukrin og mager kesam. Bland deretter inn det tørre, og rør forsiktig inn de stivpiskete eggehvittene helt til slutt.
Inn i ovnen i ca 20-25 min på 160 grader.

Jeg fikk totalt 12 muffinser ut av dette, det vil si kun 45 kcal pr muffins
Og næringsinnhold pr muffins;
7,3 g protein, 0,7 g karb og 0,9 g fett.

Ha en fortsatt fin fredag ♥

20 kommentarer til “Luksus i hverdagen

 1. Renate

  Har du tips til sunn paideig? Fyllet kan man jo lage sunt, men sliter litt med bunnen siden jeg ikke finner noen oppskrifter uten smør =/

 2. Cathrine

  Jeg tror du skulle vert tv-vert i et kokkeprogram som laget sunne bakervarer/middager.. JA GOD IDE!!! :mrgreen:
  De muffinsene ser så utrooolig gode ut! Men jeg er så blakk som bare en student kan være før lønnn/stipend og er herved på «studentdietten» frem til neste uke. Så jeg får sitte her og sikle over bakverkene dine og drikke på den grønne teen min. 🙄 😉

  Btw sendte jeg deg mail jeg i dag, jeg fikk nemlig ikke svart på FB! Den streiket.. 👿

  Ha en strålende helg, jeg gleder meg til å høre hva denne nyheten(e) er for noe!!!! 😀
  Stor og nyskjerrig klem på duuu

 3. John

  Hei Kriweb
  Jeg skal lage slike muffins i morgen 😛
  Jeg har et par spørsmål til deg som jeg lurte på?
  1) kan man ta seg et glass rødvin om kveldene eller en øl? Eller vil det være dumt med tanke på treningen?
  2) hva med lett brus som cola zero? Kan man drikke endel av det eller er det ikke bra? Hva gjør dere som driver aktivt i BF?
  3) du skriver at du ikke spiser før lunsj. Har du trent deg opp til det eller er du ikke sulten før da?

 4. kriweb

  Anonym: Jeg pleier aldri å regne det ut, men greit å vite i og med at jeg planlegger å lage de fremover 🙂

  Renate: Du finner en tacopai litt lenger ned på siden faktisk! Cottage cheese er greit å bruke istedetfor smør.

  Cathrine: «..så har me juksa lite» :mrgreen: Synes jeg ser meg selv..
  Det hørtes veldig stusselig ut stakkars.. magert om ikke annet, hehe. Mail ja, svarer deg i morgen snupp!

  John: Hei!
  1. Et glass rødvin eller en øl kan du fint kose deg med – det behøver kanskje ikke å være hver dag. Det man imidlertid skal være obs på ang. alkohol er å ikke spise store mengder mat samtidig – kroppen prioriterer å forbrenne alkoholen, ikke maten, så du kan tenke deg selv at det er en dårlig deal 😉
  2. Jeg kan bare svare for meg selv, jeg ser ikke noe problem med å drikke sukkerfri brus eller saft. Jeg har aldri drukket noe særlig brus, men er glad i saft. I helgene hender det at jeg kjøper brus, pepsi max er jeg glad i 🙂
  3. Jeg har aldri vært spesielt sulten så tidlig om morgenen, mest av alt fordi jeg står opp veldig tidlig (kl 5). Det hender noen få ganger at jeg er sulten, men jeg har vent meg til å faste og sultfølelse er noe jeg takler fint – det gir seg fort etter mye drikke. (Jeg sliter mer med sultfølelse på ettermiddagen/kvelden, derfor velger jeg å gjøre det på denne måten).

 5. Vibeke

  både middagen og muffinsene så kjempegode ut!:) liker oppskriftene dine, masse fristende:D men sånn spray med lite kalorier som kan brukes når man steker vafler for eksempel, hvor får man kjøpt det? 🙂

 6. Ida M

  Takk for at du deler oppskriftene dine flotte Kristine 😀 Det er virkelig en bonus for noen av oss som ikke akkurat er den fødte husmor 😳
  Fortsatt god helg til deg!

 7. Martine

  Blir så nyskjerrig på dette bakeproteinet når jeg er innom her,mon tro om jeg kanskje skal invistere i en dunk og la meg inspirere av oppskriftene dine.. 😉

  Ha en riktig god helg,og gleder meg til å høre mer om spennende planer,he he.
  Klem

 8. cecilie

  Kjære Kristine, jeg har lenge tenkt at jeg skulle legge igjen et lite spor etter meg. Jeg har fulgt bloggen din siden september, og koser meg med den. I tillegg til trening, mat, inspirasjon… så er du klok og velformulert, og sånn fikk du en trofast leser i meg.

  I natt drømte jeg(!) at en mann la inn kommentar her om at det var på tide å ta bort snøen på siden din. Hva man er opptatt av i drømmeland, utrolig! Behold snøen 😉

  Jeg likte godt intervju og bilder i siste nr av Treningsforum Magasinet. Gratulerer med forside! Men hvem bestemmer hvordan bildene skal være? I Body var det litt røffere bilder av deg, her er bildene litt mer oppstilte og pene. Like fine, jeg bare lurer på hvordan man bestemmer hva slags type bilder det skal være!

 9. kriweb

  Petra: Der så gode som nyttige muffins kan bli tror jeg 😀

  Vibeke: De har slik spray på Ultra og Meny i hvert fall. Ellers så fungerer det fint med litt olje i røra.

  Rie Aleksandra: Den var meget god!! Jeg går ned til 5-6 reps

  Ida: Bare hyggelig! Jeg er veldig lite husmor på andre måter, men kreativiteten og interessen for å lage mat har kommet det siste året – naturlig nok når man har vært igjennom et par konk.deff 😀

  Martine: Jeg synes det er helt genialt med bakepro og andre tørrvarer som erstatter mel. Man kan sikkert bruke vanlig proteinpulver og, men min erfaring er at det blir veldig tørt – spesielt med den typen jeg har som er nullkarbo.
  Det blir veldig gøy, grugleder meg 😀 Klem

  Cecilie: Takk for det! Haha, det er alltid så gøy å høre andres drømmer – sikkert fordi jeg drømmer veldig mye (og spesielt) selv. Ok, snøen blir litt til.
  Det blir vel en kombinasjon, men jeg synes det er greit at redaktør og fotograf bestemmer. Fotografen på body var veldig bestemt på at det skulle se ut som jeg trente hardt, litt «tøft» (jeg liker det). I treningsforum ville de ha smil, og jeg som endelig har lært meg å smile på kommando var ikke vanskelig å be :mrgreen:

  anette: Jeg liker ikke å se på mat på den måten 🙂 Ha det heller som «belønning» en dag. Men når man skal ned i vekt og samtidig spise de mengder som kreves for å holde deg mett hele dagen, så lønner det seg såklart å holde seg unna hvetemel og sukker. Velger man fettrike matvarer som f.eks nøtter så bør man passe på mengden.

 10. kriweb

  Lisa: det skal jeg gjøre 😀

  Arnt: alt blir ikke ødelagt, men du har rett i at noe (noen få prosent) kan «varmes bort». Jeg bruker hovedsaklig bakepro som tåler varme, men til tider proteinpulver for smak og som en erstatning for hvetemel – jeg er ikke så nøye på hvor mye gram jeg får i meg, er man det så bør man kanskje ikke bake med det.

Det er stengt for kommentarer.