Antidoping

Jeg klarte å forville meg inn på et forum hvor de diskuterte jenter og «boling», og mitt navn ble dessverre nevnt.
De aller fleste har fått med seg hva jeg mener om saken, og selv om det ikke beviser noe så er det ikke mange som hadde opprettet en blogg kun for å skrive om fordommer og «renvaske» seg selv. Eller irritere på seg mange i miljøet ved å fremstå som en antidoping-primadonna.
Denne siden er ikke den bloggen jeg har hatt siden begynnelsen, jeg opprettet en blogg første gang i april 2008 etter mine første konkurranser. Hovedgrunnen var faktisk å skrive om fordommer i og med at jeg begynte å skjønne hvor utbredt steroidebruk var, selv i bodyfitness, og jeg ville for alt i verden ikke forbindes med det.
Jeg har ganske sterke meninger om narkotika og steroider, og selv om jeg ikke legger meg oppi hva andre gjør så er det personlig noe jeg aldri ville ha prøvd engang – i hvert fall ikke for å være med i en konkurranse for å vinne en pokal. Da blir mye av poenget med konkurranse borte føler jeg.

Det vil alltid være de som ikke tror at jeg er ren uansett hvor mye jeg skriver om saken, men det er som oftest de som ikke har oppnådd det de selv ønsker kroppslig sett. De har sikkert ikke disse såkalte ‘genetiske forutsetningene’ for å bygge muskler og tror at andre som har bedre fremgang ikke har fått det kun ved å trene. Det må jo være surt for enkelte å se at andre, og da spesielt jenter, bygger opp en atletisk/muskuløs kropp på kort tid når de selv ikke får samme resultat – det skjønner jeg, jeg hadde sikkert hatt samme forutinntatte mening selv.

Jeg tok kontakt med antidoping-Norge i fjor og spurte om de var interessert i et samarbeid/opplegg hvor de fulgte meg en stund før konkurranse og testet uten forvarsel, men det er dessverre slik at BF ikke er en idrett som er med i idrettsforbundet, det er en sport og da koster det penger.
Jeg valgte også å være åpen om hjertediagnosene jeg fikk påvist i 2005/2006, både for å vise andre (hjerte)syke at trening er viktig og ingen hindring for å ikke styrketrene, og som nok et forsøk på å bevise at jeg ikke utsetter kroppen min for dritt.

Jeg er ikke stor muskelmessig i forhold til mange andre bodyfitnessutøvere, det var derfor det ble en stor debatt etter høstens konkurranser. Jeg er heller ikke steinhard, jeg kommer i den sceneformen som er mulig for meg uten å ta så mye som en liten koffeinpille. Og nei, jeg sier ikke at alle som er større og hardere enn meg har gjort det, dette handler i tillegg mye om hvor lenge man har trent. Jeg har kun styrketrent i et par år (!), så at noen tror jeg har brukt steroider for å bygge muskler og komme ned i fettprosent får jeg bare ta som et stort kompliment (selv om jeg egentlig blir både sint og skikkelig fornærma).
Så lenge jeg og de jeg er glad i vet hva som er sant og hvordan ting er, det er det som betyr noe. Det betyr egentlig alt.

Dette er et innlegg jeg skrev for et år siden;
Ren muskulatur

Ja, da fikk jeg vaiet dette antidoping-flagget igjen.. Om ikke annet for å motivere andre treningsglade jenter der ute.

34 kommentarer til “Antidoping

 1. Rie Aleksandra

  Et veldig bra innlegg Kristine, og det er det andre du linker til også. Jeg tror det er viktig at personer som deg går ut med så klare signaler, spesielt siden fitness bare blir mer og mer populært blant unge jenter. Nå er det dessverre slik at mange blir tilbudt ulike «hjelpemidler», og aksepten for dette i miljøet er for stor. Det virker som at det er en selvfølge at alle andre også ønsker eller har behov for å bruke anabole steroider, og jeg kjenner til personer som har sluttet på enkelte treningssentre her i byen, nettopp pga disse tilbudene og holdningene (ikke bare innen fitness).

  Derfor er det kjempeviktig at noen fronter en ren linje, og for det er jeg (og mange andre) evig takknemlig. Jeg synes det er kjempetøft at du gjør dette!

 2. Line

  for å si d slik, det er flere der ute som støtter deg.enn de som ikke gjør d.
  janteloven….

  stå på for pokker.
  Takk for at du blogger,jeg tror jeg er hektet..
  innom hver dag;)

  kjempeklem L 😉

 3. Linn

  Synes det er så flott at du fronter denne saken! Mange vil på den måten se opp til deg. Det vil alltid være beskyldninger og misunnlighet der ute. De som følger bloggen din, og som ser opp til deg vet hvordan du er og hva du står for.

  Synes det er synd at fitness miljøet blir mer og mer preget av doping. Det er som du sier ingen vits i å kjempe om pokalen når man har «jukset» på den måten!

  Stå på, Kristine! Du er flink 😉

 4. Beate

  Kjempefint innlegg!

  Jeg synes det er så synd at navnet ditt skal blandes inn med doping!
  Det er også synd at folk faktisk er så sjalu at de må innbille seg det ene og det andre.
  Bodyfitness hadde vært en mye morsommere sport om doping ikke forekom på noen som helst måte.
  Men det kuleste av alt er jo at du faktisk vant alt som kunne vinnes i BF i fjor 🙂
  Selv omd et ble en del tull rundt det fra enkelte, synes jeg bare du skal tenke tilbake på det å være veldig fornøyd. Du har jo vist at man må ikke ta snarveier 😉

 5. Hanne

  Jeg støtter opp om de andre kommentarene her; det er flott at du orker å fortsette å vaie med dette flagget! Egentlig burde du fått holde slikt for deg selv og slippe alt av dumme kommentarer, men slik er nå ikke verden. Ikke klarer vi å slå oss til ro med at folk får «mene hva de vil» om oss heller. Jeg har selv blitt anklaga for doping fordi jeg hadde så rask fremgang på trening, men valgte å ta dette som et stort – om enn forvridd – kompliment. Jeg var ikke spesielt muskuløs, men siden jeg kunne legge på flere kg på alle øvelser for hver økt som nybegynner var det visst noe galt..
  (Nybegynnerfremgang + dedikasjon = gull!)

  Kjedelig at det er et slikt skille mellom sport og idrett mtp kroppsbygging og fitness. Det hadde vært supert med testing, i hvertfall at frivillig testing ikke skulle koste noe! Om man begynner å betale for det selv kan vel det også spre tåpelige rykter..

  Vi var nettopp på besøk på dopinglaben ved Aker sykehus og jeg ble mildt sagt inspirert! Dopinganalyse er et spennende og utfordrende felt, og det er utrolig hva folk utsetter kroppen sin for… 🙄

  Kjenner at jeg kunne skrevet en utrolig lang kommentar om mine meninger rundt dette emnet, men jeg tror i grunnen vi er ganske så enige. Flott at du står på ditt 😎

 6. Anonym

  Du er rå Kristine men folk tror det fordi du er i kontakt med folk som driver med det hvis du skjønner. Sier bare melaton osv du er på besøk hos bilete. Derfor for folk feil intrykk av deg.vil ikke si mere .men du er en inspirasjon uansett.

 7. I.

  Ja, den kommentaren fikk jeg av noen jeg skulle vise sida de for for å vise dem treningstips og supre matoppskrifter. «Åh, boler!!». Selv om jeg ble utrulig provosert så orka jeg ikke å reagere en gang. Jeg skjønte at det bare var bygd på misunnelse og fordommer, så jeg bare overså det. Enkelte folk! Dette kom fra en gutt vettu, han kunne vel bare ikke se seg slått av en pen og søt jente som virkelig har fått det til! 😉

 8. Marte

  jeg er så stolt av deg kristine!!:) du står på å er et sunnt og godt forbilde for alle, håper spesielt mange unge leser bloggen din.
  De er langt mellom «clean-people» i disse dager desverre=/

 9. John

  Hei Kriweb,
  Jeg har begynt å lese bloggen din og synes den er veldig bra. Jeg driver ikke aktivt med bygging/fitness men trener for å være i form og for å bli en bedre golfer 🙂
  Jeg plukker opp mange gode oppskrifter her pluss mange andre ideer om trening/matlaging.

  For en utenforstående som meg så kan jeg si at det aldri hadde falt meg inn å tenke at du drev med doping. Du ser veldig bra trent ut og har en veldit bra attitude.

  De fleste som kaster ut disse ryktene er misunnellige eller de er preget av å ha sett dokumentarer på TV Norge om ekstreme kvinnebyggere i USA som snakker som menn og sier de aldri har sett doping.

  Slik jeg ser det er bodyfitness en av de raskest voksende sportene der ute og dere som driver med dette er veldig gode rollemodeller. Jeg ser bare innen finansmiljøet der jeg jobber – de fleste trener faktisk mye. Enten for å konkurrere i skirenn/golfturneringer/tennis etc, eller for å få en bedre kropp. Før dro man ut og drakk og spiste sene middager. Nå kjøper de fleste Mens Health og Iform og andre treningsblader.
  Jeg tror slike som deg kommer til å få den sammme rollen som Tutta Pettersen har/hadde i golf. Bli den som inspirerer folk til å drive det langt innen dette. Dessuten er det jo dere som sitter på kunnskapen innen dette med spising, trening, holdninger etc. Det er jo derfor slike som meg leser bloggen din også.
  Derfor bør du heller bare keep ut the good work – se på det store bildet – og glemme de patetiske anonyme som mumler om doping.

  Skummelt med et så langt innleg til noen som ikke liker ordfeil men ville bare sende noe oppmuntrende 😆

 10. Malin

  Misunnelse og uvitenhet er vel ofte stikkordet for slike uttalelser og diskusjoner.

  Jeg synes du er ett fantastisk forbilde, ikke bare innen fitness, men for oss «vanlige treningsglade» også 😀

  Hvordan har det seg slik at fitness «bare» er en sport, og ikke en idrett egentlig? 🙄

 11. hmm

  Selv om noen ikke tror du er ren så trenger ikke det väre for att de ikke har oppnådd det de selv vil kroppslig sett. Tingen er jo den att det er ekstremt mye steroide bruk også i kvinnelig BF (sier ikke att du bruker :), men derfor er det kanskje ikke så rart att folk kan tro det. Man ser jo ingen som går ut å sier att de bruker steroider, selv byggerne på 100+ i sceneform er jo rene! :p Jeg tror du er en av de som er rene faktisk, i og med litt som du sa, du er ikke störst, ikke hardest…I tillegg så hadde du ett bra grunnlag med endel muskler för du begynnte å trene og har ikke lagt på deg unaturlig mye muskelmasse for en jente på de få årene du har trent. Samtidig som du ikke har fått nye spennende ansiktstrekk, mer markert hakeparti etc 😛 hehe =) Fortsett me den harde jobbinga, du ser helt fantastisk ut =)

 12. Anonym

  Alle vil uansett tro man bruker steroider om man er i form uansett har ikke noe m misunnelse å gjøre er man godt trent tenker alle han eller hun er ikk ren sånn er bare ferdig m saken

 13. Anonym

  Ett vældigt bra och viktigt inlægg som jag støtter till 1000,jag ska sjælv debutera i BF +163 våren 2011 och har ABSOLUT inga som helst planer om att gøra annat æn och træna hårt,æta bra mat och få gott med vila!!! Va ær vitsen att stå på pallen och veta att du fuskat dig fram till detta??? totalt meningsløst i mina øgon!!! D ær ju det som ær poænget med att bli bra ær att d ska vara tufft att komma dit før då smakar det ju såååååååååååååå mkt bættre!!! Du ær en inspiration før oss alla!!!! Stå på så ses vi kanske på scenen en dag!!! Kramisar Pia 😉

 14. Monica

  hei, jeg leste innlegget ditt om ren muskelatur. Veldig bra skrevet!
  Men kan du utdype hva du mener med kjemisk fettforbrenner? jeg trener, men har fett% på 35, så jeg har begynt å bruke en fettforbrenner fra proteinfabrikken. Er det sånn du tenker på?

 15. kriweb

  Rie Aleksandra: Det føles som jeg tisser i motvind enkelte ganger, men jeg vet jo (og bør konsentrere meg om) alle de som vet hva jeg står for. Takk!

  Line: Takker så mye for det, klem tilbake

  Linn: Så fin blogg du hadde, spennende med lavkarbo-kost. Jeg har i hvert fall erfart at form, kropp og humør blir betraktelig bedre de dagene jeg ligger lavt på karbo.
  Og takk! 🙂

  Beate: Jeg kunne også ønske at det var dopingfritt, men så lenge det ikke er noen regler for det så skjer det vel når griser flyr :mrgreen:
  Ja jeg prøver å kun bry meg om de som vet hvordan ting er, og fortsetter mitt eget løp – mer får jeg ikke gjort.

  Hanne: Det er nettopp det, nybegynnerfremgang er helt herlig og det er så trist at noen skal prøve å ødelegge den gleden. Nå har min muskelbygging bremset opp veldig i forhold til før, naturlig nok, så det er ikke like «hot» å snakke om lenger – men det dukker fortsatt opp innimellom.
  Det vil jeg tro er et veldig spennende felt ja! Jeg har for min del unngått å lese noe særlig om det, selv om jeg liker godt å lese om det meste som skjer i kroppen – avsky vinner over interessen i dette tilfellet :mrgreen:

  I: Jeg kjenner til det ja 😆 Folk vil alltid ha sine meninger, men så lenge jeg slipper å lese eller høre de så skal jeg si meg fornøyd..hehe

  Sølvi: 😀

  Marte: Åh, tusen takk!!

  John: Det var et hyggelig innlegg, takk! Jeg blogger om trening og kosthold for alle, og jeg vil jo tro det er mest relevant/interessant for såkalte mosjonister.
  Jeg jobber også innen finansmiljøet, så det var artig.
  BF er en sport som har fått økt interesse ja, og jeg tror også det er blitt mer «folkelig» om man kan si det. Det er ikke lenger uvanlig å se jenter styrketrene og ha muskler, og veldig mange har nok lært seg den store forskjellen det er på kroppen i det daglige og en innsmurt scene-kropp.
  P.S jeg har kun ordfeil «issues» på det jeg skriver selv 😉

  Malin: Takk søte deg 🙂
  Interessen for å gjøre fitness til en idrett har nok ikke vært tilstede både fordi man ofte ser fitness/bygging under ett, og fordi det ikke har vært noen stor sport – miljøet er ikke stort, utøvere er ikke så mange. Det har jo snudd veldig de siste årene, men jeg tror allikevel ikke at det blir en dopingfri idrett.. dessverre. Men når det er sagt så tror jeg det vil bli mange flere jenter som velger å avstå fra doping.

  hmm: Det er såklart ingen som går ut offentlig og skryter at de har brukt steroider, men jeg tror heller ikke det er mange som velger å skape sin egen «antidoping-blogg» som jeg gjorde i starten 🙂
  (Det er ikke dermed sagt at jeg tror alle de jentene som velger å la være å snakke om det har brukt noe)
  Folk får gjøre som de vil, jeg er mest opttatt av meg selv jeg :mrgreen: og at folk skal få vite hva jeg står for.

  Thale: ! :mrgreen:

  Cathrine: Aw, takk vennen! Skriver melding til deg snart 🙂

  Pia: Veldig enig, så bra at du har tatt et standpunkt! Det skal bli veldig gøy å følge deg videre, kanskje vi sees på scenen en gang? 😀

  Mari: Oj, takk 😳 😀

 16. kriweb

  Monica: Nei, absolutt ikke. Slike produkter inneholder naturlige produkter som grønn te-ekstrakt, chili, koffein og lignende. Jeg tenker på kjemisk fremstilt, altså narkotika.

 17. Maiken

  folk må bare tro hva de vil, de kan ikke bevise noe alikevell. og før det blir noe dopingtester, så må jo folk bare drive med hva de vil. Om folk som doper seg og vinner er stolte av det, kan jeg ikke forstå. Men er nok mange som er det..

  Stå på du, og keep on winning 😉

 18. Danny

  Viktig at BF-grenen ikke blir ødelagt slik som BB grenen er blitt, så viktig at du står for det du sier og aldri gir etter, du er jo tross alt forbilde for mange jenter som jeg forstår ;)…det er altfor mye dop i BB, men det for sent å gjøre noe med det.
  blir det dopingtester i BB kommer ingen å ser på :O! Er synn at det er blitt slik at man må dope seg HEFTIG i BB -grenen for å i det hele tatt ha noen som helst sjans.. vet ikke hvor godt innblikk du har i BB verdnen for gutter, men det er ihvertfall IKKE et pent syn!!! =(

 19. Anette

  Hei Kristine!

  Nå er det lenge siden jeg har skrevet på bloggen din, me jeg har fulgt med hele tiden. Det har blitt en av de mest leste sidene når jeg er på nettet. Det er alltid så mye inspirasjon å hente her, enten det er smakfulle og sunne oppskrifter, eller det rett og slett er motivasjon på andre områder her i livet 🙂 Det er alltid interessant lesing!

  Når det gjelder dine innlegg mot doping, så vet jeg at du har en hel gjeng med sunne og friske jenter og gutter med deg, som støtter deg fullt ut i dette. Det er bra at du kan være det gode forbilde som du er, og at du virkelig viser hvem du er og hva du står for! 🙂

  Jeg gleder meg over at du lykkes så godt i alt det du gjør, det er virkelig inspirerende! Jeg sier igjen det sitatet jeg skrev til deg tidligere (jeg syns det passer så godt):
  «Life is not about finding yourself, but creating yourself.» (George Bernard Shaw)

  Ha en riktig god helg og stå på videre! 🙂

  Klem
  Anette 🙂

 20. Christine

  Ville bare sende en oppmuntring 😉

  Er så utrolig kjedelig å bli anklaget for usannheter.
  Takk for all tid og energi du legger igjen her på bloggen. Din kunnskap og dine erfaringer er kjempeinspirerende og nyttige, selv om jeg er i en litt annen «liga» enn deg ;). Har prøvd ut flere av matrettene dine etter at jeg oppdata bloggen, senest i dag, da jeg lagde taco-pai etter din oppskrift. Nydelig.

  Stå på

 21. kriweb

  Maiken: Folk får gjøre som de vil ja 🙂 Takk!

  Danny: Jeg har ikke så mye innblikk i bygging, men jeg er enig i at bodyfitness bør være en sport for rene, sunne jenter 🙂

  Anette: Hei! Tusen takk 😀 Jeg vet jeg skriver det ofte, men jeg blir så glad for slike innlegg – det motiverer meg veldig. At det kan finnes så mange støttende jenter der ute!
  Jeg liker også det ordtaket godt, det er så sant.
  Klem

  Christine: Takk for oppmuntringen 😀
  Så bra! Det blir nok flere kreative oppskrifter nå som fettprosenten skal litt ned, så håper de fortsatt faller i smak.

 22. Baliba

  Veldig bra Kristine, og jeg er like enig med deg nå som jeg var forrige gang 🙂
  Ble inspirert til å klemme ut noen ord her nå selv
  (Tok meg friheten ved å reklamere litt for bloggen din på bloggen min, så får du skrike om det er upassende)

 23. kriweb

  Hei Baliba! Det er veldig godt å få noen støttende kommentarer fra dere gutta og, takk 🙂
  Det er greit, jeg tok meg friheten til å lenke til bloggen din så 😉

 24. hanna ledder

  meget bra innlegg! jeg får mye kritikk av andre jenter og hører rykter om at jeg går på anaboler eller har anoreksia og alt det der.. men ikke i det hele tatt er det jo slik.. men sant som du nevner, det er som oftest dem som ikke har oppnådd beste resultater selv som kritiserer.. det er veldi synd, for vi som faktisk jobber så hardt for noe vi brenner for, får lite ijenn fra andre enn dem i samme miljø.. og det blir da veldi kjedeli for min del, siden jeg bor på en liten øy, der folk bare himler med øynene av slikt..

  jeg kommer nok aldri til å stille selv, pga. usikkert om alle stiller rent.. og som du sa tidligere i bloggen din, så burde det vert dopingfrie konurranser her i Norge som i Usa.
  men du gjir jenter som meg håp.. når du som jeg begynte med ballett.. og har kommet aå langt som du har, og det rent! dem skulle bare vist, dem som kritiserer..

  stå på Kristine!! du er virkeli en stoor inspirasjon!:-)

 25. kriweb

  Hanna: Det er lettere sagt enn gjort, men så lenge man selv vet hva man gjør og ikke gjør så får man heller vende det døve øret til fordommer og folk som kritiserer.. jeg trives slik jeg er, så jeg fortsetter min trening så får andre gjøre som de vil 🙂
  Takk forresten!

  Linn: Aw, takk snupp 😳 Klem tilbake

Det er stengt for kommentarer.