Sunne muffins

I går lagde jeg en veldig god wok, jeg har for tiden en stor lyst på sterk mat – masse chili! :twisted:
Hva som frister i matveien kan variere veldig, men jeg har gjerne noen dager hvor jeg vil ha mye av det samme. Sterk mat og proteinbakst-dessert er tydeligvis stikkordet om dagen.

Kyllingwok med green curry
Kylling, mini-asparges, purre, paprika, chili, hvitløk og green curry krydder



Også var det denne desserten!

Proteinmuffins

Lagde 3 versjoner; vaniljemuffins, bananmuffins (de brune bakerst) og kokosmuffins.
Grunnoppskriften
1 helt egg
4 eggehvitter
5-6 ss sukrin
ca 30g vaniljeproteinpulver
ca 40g bakepro
ca 30g hi-maize
1 1/2 ts bakepulver
En klype salt
1 ts kanel (kan sløyfes)
1 ss olje
Litt vann

1 egg, 3 eggehvitter og sukrin piskes til eggedosis, 1 eggehvitte piskes stiv/hvit alene og settes til side. Bland alt det tørre med eggedosisen og vend deretter eggehvitten forsiktig inn i røren. Fordel i muffinsformer (jeg fikk 11), legge gjerne i kokos, nøtter, frukt o.l om du ønsker det. Inn i ovnen på 160 grader i 25-30 min.

Og selvfølgelig litt sukrinmelis på toppen

Det ble 4 kjappe på rappen, nam! :grin:

17 tanker om “Sunne muffins

  1. avatarSilje

    Blir helt viril av å se på de muffinsene! Ser at du har brukt sukrinmelis-ting, er det godt eller? Vurderer sterkt å prøve det =)

  2. avatarJenny

    herrrrlig! 🙂 🙂 jeg trenger oppskrifter! det går sikkert bra å bruke sjokoladeproteinpulver istedet for vanilje, og bakepro?(har ikke bakebro).. må jo bli sjokolademuffins 😆 og tror du det er krise om jeg dropper hi-maize? har ikke det heller…

    ååå, skulle ønske jeg var like flink som deg!
    ser du begynner å like kylling her også? hehe 😉

  3. avatarKristine

    Marte: De var veldig gode! Hi-Maize er et mel med hele 60% fiber, kan kjøpes i helsekostbutikk som Life og Sunkost, SmartClub eller på nett – http://www.sukrin.no

    Silje: 😆 Tja, det var helt greit. Konsistensen ble litt «kornete», men smaken var god – neste gang skal jeg bare drysse litt melis over.

    Jenny: Det er jeg litt skeptisk til, har selv bakt med kun proteinpulver og det blir veldig tørt. Proteinpulver tåler ikke varme så godt, det gjør derimot bakepro. Om du vil unngå rent hvetemel så kan mandelmel, soyaprotein, havregryn/havremel eller spelt være andre alternativer.
    Ja kylling smaker godt, MEN jeg bruker så lang tid på å rense og ender opp med å kaste 1/3 – det blir dyrt i lengden, og lite igjen til middag :mrgreen:

    modellbody: Så bra, deler gjerne mattips jeg vet du

    Cathrine: Der sa du noe, må sjekke icanhas/lolcatz 😀 Ja de var ikke så verst altså, D likte de og (bare for å bevise at det ikke bare er meg med sparsommelige smaksløker)

  4. avatarMalin

    Åh, snop i hverdagen :mrgreen:
    Hvor lenge har du en slik boks med bakepro?
    Vurderer å kjøpe en, mens syns de var i det dyreste laget…

  5. avatarKristine Innleggsforfatter

    Malin: Morgenfugl du og! 🙂
    Jeg kjøpte en boks (1 kg) for ganske nøyaktig 3 måneder siden og har litt under 1/3 igjen – og jeg har jo brukt litt nå og da. 1-2 scoop hver gang jeg baker noe.
    Enig i at det er dyrt, men synes det allikevel er en god investering – varer ganske lenge for man baker/bruker det jo ikke hver dag (med mindre man blir bakegal) :mrgreen:

  6. avatarHanne

    …og noen her er vel definisjonen på bakegale 😉
    Går også og grubler litt på bakepro, virker veldig fint å kunne berike «usunne» retter om ikke annet, og gjøre de litt mer nyttige og mettende 😀

    Den woken så veldig god ut, og veldig passende til det «herlige» være vi har fått.. Laga en stor gryte chili her om dagen(med både karbonadedeig og kylling), og det var så utrolig deilig i kulda 😀

  7. avatarkriweb

    Hanne: Jeg har noen bakegale dager innimellom :mrgreen:
    Absolutt, synes det er godt å kutte ut hvetemelet og samtidig finne en erstatning som kun består av protein.

    Kristine: Takker 😀 Det kjøpte jeg på helsekostbutikken Life på CC vest. De skal også ha det på Sunkost-butikkene, men jeg er usikker på hvem som har tatt det inn da det er ganske nytt. Ellers finner du det på http://www.sukrin.no

  8. avatarME

    Har du brukt glutenmel i bakst før (ikke glutenfritt, men glutenmel) Pleier du da å bruke litt eller tar du det istedenfor feks hvetemel?

  9. avatarkriweb Innleggsforfatter

    ME: Nei, det har jeg aldri testet. Jeg unngår å bruke hvetemel, i hvert fall siktet (sammalt er bedre).

    Emily: Men du.. det aner jeg ikke! :mrgreen: Ok, nå skal jeg ta en rask hoderegning.. 30-40 kcal kanskje?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *