Proteinbakst

De gangene jeg vil skeie ut med noe usunt så kan jeg godt spise ekte bakevarer, men på vanlige hverdager så holder jeg meg unna hvetemel.
Jeg har etterhvert lest såpass mye om hvetemel til å vite at det ikke er noe jeg ønsker å få i meg hver dag, det finnes ikke noe positivt eller nødvendig med det – akkurat som sukker. To matvarer jeg i aller høyeste grad unngår, med unntak av diverse lørdagskos, bursdager osv. Det høres sikkert rart ut at man skal «kose» seg med noe man vet ikke er bra for kroppen, men det forandrer jo ikke det faktum at det smaker godt! Og at jeg er en godtemums  :roll:

Jeg har bakt en del de siste dagene, men ikke delt det med dere da det har vært litt prøving og feiling. Jeg har etterhvert kommet frem til to gode oppskrifter, men er åpen for både forslag og meninger om forbedringer.

Rundstykker

(Jeg har dessverre ikke nøyaktige mål på det tørre)
2 egg + 1 eggehvitte
3 ss mager kesam
2 ts bakepulver
en klype salt
Havregryn
Bakepro
Kruskakli
Psylliumfrø
Sesamfrø
Linfrø
Blandes sammen til det blir en seig røre og inn i ovnen på 160 grader i 30-35 min.

Kan også lage som et brød, da kan røren lages litt større og tilsettes litt mer av det tørre (med mindre man har en brødform). Steketiden i ovnen vil bli 5-10 min lenger.

Vafler

2 egg+ 1 eggehvitte
3 ts psylliumfrø (kan sløyfes)
1 ss mager kesam (kan sløyfes)
litt vann
1 ts bakepulver
50g bakepro
50g knust havregryn
6 ts sukrin
en klype salt
en klype kardemomme
1ss olje

Havregrynen knuser jeg til mel med en stavmikser, da blir ikke røren så «tung». Psylliumfrø har jeg hørt skal virke som et bindemiddel, altså slik at vaflene blir seigere og ikke faller fra hverandre. Med litt olje i røra behøvde jeg ikke å smøre vaffeljernet i det hele tatt.
Disse ble veldig gode synes jeg!

Etter en god benøkt tidligere i dag er det total avslapning resten av kvelden, se og lær fra eksperten under :grin:

20 kommentarer til “Proteinbakst

 1. Kristin

  Heisan Kristine!

  Eg likar også å utforske litt med nye matoppskrifter som er sunne, og utan sukker og kvitt kveitemjøl. Føler meg tung og dorsk når eg et dette, men karbohydrter må man jo ha også for å kunne fungere, så eg lagar heimebaka knekkebrød som funkar som berre rakkaren. Det er utan verken kveitemjøl, sukker eller gjær. Smakar godt og gjer meg masse krefter på trening og ellers. Men eg skal ta å teste ut desse grove rundstykka dine:) Artig!
  Igår lagde eg thai kylling ala oppskrifta til 4 stjernes middag sist veke ( favoritt programmet mitt). Han der Ger Kvarme lagde ein god kyllingrett, som eg berre måtte prøve med litt «modifikasjonar» ( foreksempel light kokosmelk osv). Blei megabra og det slo an hos min bedre halvdel også:)Anbefalast!

  Fortsett med oppskriftene dine. Det inspirerar!!

 2. Ingvild

  Hei! Følger bloggen din på Bloglovin og prøver å snappe opp alle tips som passer for meg og min trening og mitt kosthold. Holder meg også unna sukker og erstatter med sukrin når det trengs, og i tillegg gjær og gluten så godt det går. Men i tillegg er jeg var for laktose og melkeprodukter. Det jeg lurer på er om du vet om eller har erfaringer med bakepro eller proteinpulver uten laktose?
  De kålerabi-fritesen’e var geniale!! 2.dagen på rad de følger middagen min 😉 Idag sammen med laks og mango i ovnen faktisk, og Ruccola ved siden av.
  =)

 3. kriweb

  Helene: Jeg spiser ikke frokost, men havregryn/grøt, mager kesam, cottage cheese og egg er gode alternativer.

  Kristin: Hei! Hvetemel og sukker er dessuten gift for hjerte- og kar, i tillegg til negativ effekt på astma/luftveier, soppinfeksjoner/candida osv osv. Jeg trives best på lavkarbo – med et par dager i uka med oppkarbing.
  Jeg ser også på 4-stjerners middag, mange gode oppskrifter der – og som du sier kan man bytte ut ingredienser som man ønsker 🙂

 4. Ingrid

  Spennende med så mye proteintilskudd i bakst og annen mat! Jeg har ikke prøvd det, men blir veldig inspirert av deg!:) Ser at du bruker bakepro. Er det det du vil anbefale? Har sett litt på proteinfabrikken.no, og ser at de også har soya protein isolate. Er det noen forskjeller bakemessig? Eller er den eneste forskjellen at de består av ulike typer proteiner?

 5. Jenny

  ah, kunne ønske jeg var like flink med kreativiteten som du! du er absoulutt et forbilde, på alle mulige måter! 🙂

  du har ikke noen enkle oppskrifter med proteinpulver med sjokoladesmak da? nok til 1 porsjon med ikke alt for mange kcal.. har SÅ lyst på brownies, vafler og sånt men prøver å ikke spise alt for mye av det 😆
  har endelig invistert i proteinpulver, men har NULL peiling på hva jeg kan lage.. 🙄

 6. Kristine

  Du har imponerende mange bra oppskrifter :mrgreen:
  Innspirerende 🙂
  Hvor mange vaffelplater får du ut av denne? Den skal prøves, takk 😆

 7. Therese

  Hehe, stavmikser er en fiffig ting, men hørt om havreMEL Kristine :mrgreen: ?
  Har forøvrig et helt hefte med oppskrifter fra Twinlab ment for Vegefuel- proteinpulveret. Alt fra lasagneretter til muffins… Bruker det dessverre ikke lenger selv, men testet ut en del tidligere. Resultater ble både-og, men mest fordi jeg ikke hadde tålmodighet til å teste ut skikkelig (må jo justere litt mht produkter som oppskriften er basert på, som bare finnes i statene etc). Skulle nesten hatt dét heftet du..

 8. Malin

  Hvorfor bruker du ikke speltmel?

  Jeg brukt soyamel i pizzabunn ett par ganger nå, og det kan også anbefales. Litt i det dyreste laget eneste 🙄

  I lovez your cat :mrgreen:

 9. ckl

  Mulig du har sagt det før, men hvor kjøper du bakepro? Og er spelt like ille som hvete?
  En ting til, hvorfor knuse havregryn i stedet for å kjøpe havremel? Er det noen forskjell?

 10. kriweb

  Ingvild: Nei jeg kjenner ikke så godt til de laktosefri produktene dessverre, hva med soyaprotein?
  Så bra, det hørtes godt ut 🙂

  Ingrid: Jeg har brukt en del proteinpulver i matlaging tidligere, men det blir fort tørt om man skal varme/bake i ovnen. (Bruker kun nordicnutrition.no sitt). Jeg foretrekker bakepro i vafler o.l, det tåler nemlig varme.

  Jenny: Man blir fort kreativ når man oppdager alle mulighetene der ute, i mellomtiden er det bare å ta tips herfra 🙂
  De vaflene/pannekakene jeg lager er jo sunne, så det er ikke dumt å spise. Ellers er det lettvint å lage eggedosis med sjokoladeproteinpulver, egg og sukrin – vispes godt og settes kaldt. Eller blande det i mager kesam, da blir det en slags «sjokokrem».

  Kristine: Ja du får teste ut og gi meg tilbakemelding 🙂 Tror jeg fikk ca 6 vaffelplater, det spørs litt hvor tykke/tynne man vil ha de.

  Cathrine: Man skulle ha vært en katt noen ganger (ofte) :mrgreen:

  Therese: Jaa 😆 Men det var søndag så da tager man det man haver og lager selv.
  Ja det hørtes interessant ut, synes det er gøy å teste ut nye ting. Og da spesielt alt av type pizzabunn, paibunn og diverse med bakepro/proteinpulver for å unngå hvetemel og samtidig spise det som frister.

  Malin: Jeg vet ikke helt, jeg føler at speltmel er litt oppskrytt. Det er nok bra for de som ikke tåler hvete, men det er fortsatt gluten i det. Det har mer jern og bedre næringsinnhold enn hvetemel, men det er fortsatt ganske likt mtp karbohydrater (og mer kaloririkt). Også er det dyrere.. det funket jo bra å lage havremel selv, så tror jeg skal fortsette med det 😀 (med mindre jeg skal bake for et helt fotball-lag).
  Jeg kjøpte mandelmel her om dagen som jeg tenkte å teste ut, også svindyrt! Dumt..

  ckl: Det bestilte jeg på gymgrossisten (nordicnutrition har det dessverre ikke). Spelt er bedre enn hvete, men det er små forskjeller slik jeg ser det.
  Nei, det ble slik av to grunner – det var søndag og jeg tok det jeg hadde hjemme, og havremel er dyrere enn havregryn 🙂

 11. Christina:)

  De rundstykkene skal jeg prøve til helgen 🙂 Så godt ut! Hihi. Samboeren min ble hektet på vafflene dine sist du la ut oppskrift, og laget de hver eneste kveld en periode 😛 😉 GODE!
  Todd er forresten himla kul 😉

 12. kriweb

  Christina: Godt å høre at det falt i smak 😆
  Rundstykkene ble veldig gode, best med en gang de kommer ut av ovnen og med masse godt pålegg på.
  Todd er best <3

  Daniel: Hei! Husmoren i meg begynner å komme seg nå 😀

 13. Mette

  Hei

  Hva er så bra med psyillium frø og hvor kjøper du det? Helsekost?
  Søkt på bakepro,finner det ikke.

  Hilsen ivrig leser:)

 14. Kristine

  Psylliumfrø er full av fiber som er sunt for magen 🙂 Det kan også fungere som et bindemiddel når man baker uten hvetemel.
  Bakepro får man kjøpt på bl.a gymgrossisten

 15. Helene

  Hei!

  Har brukt vaffeloppskriften din som inspirasjon til å lage grove og proteinrike vafler. Takker også for tips om å bruke sukrin og diverse andre produkter, og for inspirasjon til å lage en egen blogg! 🙂

  Hilsen Helene!

 16. Tilbaketråkk: Svar på spørsmål + et lite tilbakeblikk | Trening, bodyfitness og fordommer

 17. Anonym

  Hei!

  Har du oversikt over kcal pr rundstk og vaffelplate?
  Bloggen din er forresten utrolig inspirerende!
  Stå på! 😀

Det er stengt for kommentarer.