Hva slags kropp er best?

Hva synes du om fyldige mennesker? Slanke mennesker?

Jeg synes det er et rart spørsmål..

1. Hvilken rolle spiller det hva folk mener?
2. Hva skal man med svaret?

Allikevel føler mange seg berettiget til å spørre om folks meninger om muskler – spesielt jenter med muskler.
Det er gjerne på hver sin side av skalaen for å underbygge stereotypene ytterligere – et bilde av en slank jente og et bilde av en kroppsbygger. «Hvem er penest av disse»?

Jeg tror absolutt ikke at det ligger noe ondskapsfullt bak, men de skjønner nok ikke at de er med på å skape flere fordommer mot veltrente jenter.

Jeg har lest mye rart og fått noen direkte kommentarer om såkalte kroppslige preferanser og at jeg ikke matcher disse, og da jeg startet for snart 2,5 år siden skal jeg innrømme at jeg ble småredd for å bli «for stor». Ikke for min egen del, men for å ikke passe inn i kategorien «normal» og dermed få mye negativ oppmerksomhet.
Jeg kan heldigvis si at jeg sluttet raskt å bry meg om det og fortsatte treningen mot min idealkropp, for hvordan skal man klare å tilfredsstille andres ønsker – og ikke minst; hvorfor skal man. Dessuten er de negative kommentarer nå nærmest ikke-eksisterende for min del, om det er fordi det er blitt mer vanlig og akseptert, eller fordi folk heller holder det for seg selv er ikke godt å si. Kanskje en kombinasjon? Det er uansett veldig positivt og det bidrar til at flere tør å satse på seg selv og trening, spesielt jenter.

La oss slutte å spørre hvorfor vi er ulike, vi er og blir alle unike uansett!

19 kommentarer til “Hva slags kropp er best?

 1. Jeanett

  ..Og godt er det! Det hadde kanskje ikke vært så spennende og motiverende å drive med fitness og konkurranse om alle andre også hadde gjort det samme? 🙂

 2. Anonym

  Jeg er enig med deg!Alle er unike. Alle er vakre på hver sin måte=) Hver sin smak. Jeg kunne nok aldri sett meg selv i en muskelkropp fordi det er ikke meg og jeg ville ikke følt meg vel men jeg synes du er tøff som tør å være deg selv. Det står det stor respekt av! Du var veldig pen på den headeren din. Flotte muskler!

 3. Sunny

  Flott innlegg, og godt aa hoere at du ikke bryr deg om hva usikre mennesker har aa si om muskuloese kropper paa kvinner! Helt riktig at vi hverken kan eller boer tilfredsstille andre sine onsker, det blir for dumt! Har selv faatt en del kommentarer men det viktigste er at vi har det bra og jobber mot vaare egne maal. Staa paa videre!!

 4. Hanne

  Veldig glad for at du tar opp dette budskapet med jevnlige mellomrom. Det er så viktig å huske på!

  Jeg skjønner at folk føler de har rett til å kommentere de som skiller seg ut (slik er jo samfunnet vårt, desverre, og det hender jo jeg slenger kommentarer om diverse folk på tv’en selv), men det jeg ikke skjønner er hvordan folk kan ta med seg dette inn i samtaler med sine medmennesker. En ting er å si noe om en idrettsstjerne på tv (Typisk «De er så mandige disse idrettsjentene»), en annen ting er å si det til venninna di..

  Jeg synes – som sagt før – at du representerer en egen kategori av idrettsjenter (om man nå først skal sette folk i bås). Ja, en del som trener mye vil bli seende både harde og noe maskuline ut i mangel på pupper og hofter (uten å gå inn på de «ulovlig skapte» maskuline trekkene…), men det er jo et resultat av tilpasning til deres idrett og all treningsmengden. Du klarer å kombinere det å se veltrent og sterk ut, med et feminint moment som i mine øyne gjør deg til et flott ideal. Vi er jo fryktelig opptatt av at man ikke skal være for ekstrem, og i skjønn forening med denne oppfatningen mener jeg at det er akkurat slik en en sunn og aktiv jente skal se ut 😀 Sterk og feminin, uten at det ene nødvendigvis overskygger det andre.

  (Passer det med et «you go gir»l, nå? 😆 )

 5. Hilde

  Man ville også fått store problemer med å matche andres kroppsidealer, da det finnes så mange preferanser. Vi har jo bare en kropp. Men jeg vet det er mange som prøver. Dessverre.

  Det er det samme med så mange andre valg her i livet. Hva slags utdanning, hva slags jobb, hva skal vi gjøre for kropp og sjel 🙂 Gjør det som er riktig for deg ❗

 6. Thale

  Når det er kropp og utseende er det to ting jeg synes er viktig:
  1. kroppen skal fungere og trives.
  2. vedkommende som eier kroppen skal like kroppen sin.

  Når de to tingene er «oppfylt» kan utenforstående bare gå hjem og legge seg 🙄 😎

 7. Malin

  Man skal ikke være tynn, ikke tjukk, ikke muskuløs, men alikevel ha kvinnelige former 😯

  Veldig enig med Thale i hennes punkter. Folk kommer alltid til å ha forskjellige kroppsidealer, men da bør de heller jobbe med sin egen kropp enn å pirke på andre sin.
  Man har lov å si at «slik vil ikke jeg ha min kropp» men å si at det er feil eller stygt blir litt barnslig..
  Vi er da tross alt i totusenogti :mrgreen:

 8. Kristine

  Flott innlegg 🙂
  Jeg likte spesilet dine avsluttende ord «La oss slutte å spørre hvorfor vi er ulike, vi er og blir alle unike uansett!»

  Vi er alle forskjellige og unike mennekser. Jeg mener det viktigste er at personen selv trives i egen kropp og at kroppen fungerer som den skal. I tillegg vil jeg si at mennensker med utstråling, uansett kroppsform, er det aller vakreste 😳

 9. Lykkestor

  Bar innlegg. I den perfekte verden burde jo den beste kroppen være ens egen. Desverre er det jo slik at «normen» er slik og slik. Helst slank (tynn). Jeg er ikke fornøyd med min kropp, men vet egentlig at OM jeg skal klare å få den kroppen jeg ønsker-må jeg bli venner med kroppen først. Det henger jo sammen.
  Jeg spurte tidligere om eggehvitefluff. Kan du si noe om mengder? Hvor mye surin til 4 hviter? Hva er en OK porsjon? Kan den stå i kjøleskap over natten?

 10. jea

  HEi:) digger bloggen din! hvor kjøper jeg gelantin? eller..hvordan ser det ut? du snakker om plater.. hmm, tenkte jeg skulle prøve meg på kaka di!! ser utrolig god ut:):)

 11. Jeanett

  Hei!

  Fylgjer med på bloggen din og må seie at det er den eg likar best å lese av dei eg fylgjer med på.
  Har fått så utruleg mykje inspirasjon frå deg når det gjeld mat og å kome i gang med ein sunnare livsstil! Du finn på så mykje eg aldri hadde kome på sjølv som ser fantastisk godt ut 😛

  Så takk til deg for at du er eit sunt forbilde for jenter her i landet, for gudane skal vite at det trengs 🙂 Ein treng noko anna å sjå opp til enn syltynne modellar som gir så mange eit forvrengt bilete av korleis kosthald og trening skal vere.

  No har eg akkurat lest nyaste treningsforum magasinet som kom i posten. Ein kjempeflott artikkel om deg og flotte bilder! 🙂

  Mvh. Jeanett 😎

 12. kriweb

  Jeanett: Nei du sier noe.. hadde det i det hele tatt vært noe konkurranse om alle hadde vært like? 😀

  Anonym: Jeg hadde nok mistrivdes i en annen kropp selv.. så det er godt vi har vår egen å konsentrere oss om 🙂
  Takk!

  exhale: 😳 Takk!

  Sunny: Ja, ja og ja! Godt at det er flere som tenker slik.

  Hanne: Ja jeg kommer nok med en og annen kommentar når jeg ser på tv selv :mrgreen: men jeg ville aldri ha dratt igang en diskusjon offentlig om hvordan man skal se ut. «Man» – akkurat som om vi alle skal være samme person. Eller hva jeg synes er fint, mindre fint osv. Spiller jo ingen trille 😀
  Ja, eller YOU go girl – tusen, tusen takk

  Hilde: Jeg ser for meg en slags kameleon-tilværelse hver gang man møtte mennesker.. for å passe inn, det er jo så viktig 😆

  Karoline: Nei det er sikkert og visst. Lurer på hvordan vi skulle ha bestemt oss for hvordan vi skulle se ut alle sammen? 😆

  Thale: Veldig enig 😉

  Malin: Ikke sant! 😆
  Ja, men jeg føler at det allikevel er mer godtatt å si «jeg vil ikke ha så store muskler som henne» enn «jeg vil ikke ha så mye fett som henne».
  «Tjueti»! Bare vent, det blir sikkert ny trend snart 😀

  Kristine: En frisk kropp er det viktigste. Hvor klisje det enn høres ut så er jeg så enig, utstråling og genuine mennesker 🙂

  Lykkestor: Det er dessverre ikke slik nei, og alle vil nok alltid ha noe man er mindre/mer fornøyd med ved sin egen kropp. Man er ofte sin egen verste kritiker, så det er viktig å være sin egen skrytepave og så det blir utlignet 😀
  Eggehvitter blir ganske store/luftige, så du kan jo prøve ut med 2-3 først. Jeg er litt usikker på sukrinmengden, pleier bare å slenge oppi noen skjeer selv, så du får nesten smake til det blir søtt nok for deg. Om jeg har proteinpulver oppi blir det mindre sukrin (for da blir det søtt nok). Tror den burde spises med en gang, ellers faller fluffen sammen igjen etterhvert.

  Danny: Enig 🙂

  Jea: Gelatinplater (og pulver) får man kjøpt i vanlig matvarebutikk, pleier å ligge ved sukker, melis og diverse kakebakegreier 😀

  Silje: Takk 😀

 13. kriweb

  Jeanett: Jeg blir veldig motivert til å forsette bloggen når jeg får slike tilbakemeldinger, så tusen takk!
  Kunnskap, råd og tips om trening og kosthold er absolutt noe jeg brenner for og ønsker å få ut på en fornuftig og sunn måte.
  Jeg ble fornøyd med intervjuet selv, så takk for det 🙂

 14. Robban

  Glimrande inlägg! Folk borde vid detta laget förstå att en optimal kropp är just den som ägaren av kroppen mår bäst i!

  /Robban

Det er stengt for kommentarer.