Miks og mos

I dag hadde jeg en skikkelig god økt på overkropp, det er så godt når man har motivasjon og energi – da blir man både glad og sterk. Jeg har som de fleste andre en litt varierende dagsform og det er ikke alltid trening frister, så da er det viktig å sette pris på de dagene hvor alt klaffer. Kvalitet over kvantitet!

Det ble litt oppvarming på tredemølle, deretter;
chins m/hjelp
sidehev
roing
sit-ups på ball
«rotatorcuff»
cablecross
nedtrekk smalt grep
foroverbøyd sidehev

Jeg pleier ikke å spise før trening (faster på dagen), men i dag ble det litt frukt på jobb da jeg var ekstra sulten. Det er ingenting i veien for å gå bort fra sine fastsatte rutiner, jeg synes det er viktigere å finne en daglig balanse. Jeg vet at det er mange – inkludert meg til tider – som ikke synes det er noe særlig å trene på tom mage. Når det er sagt så er det det jeg gjør størstedelen av tiden, det er en vanesak og fører ikke med seg problemer hverken på styrke eller form.
Og igjen; jeg anbefaler kun å faste til de som ikke er sultne om morgenen og vil spare inntaket til senere på dagen, ikke til de som er veldig sultne og/eller som sliter med å få i seg nok mat ila dagen. Whatever floats your boat :mrgreen:

Middagen i dag: Lakseburger med brokkoli- og blomkålmosMosen: Koker blomkål og brokkoli blanding, tilsetter bare litt skummet melk, en liten skje vita margarin (kan sløyfes, men gir god smak) og salt+pepper, moser med stavmikser. Voila!

18 kommentarer til “Miks og mos

 1. Marte

  😀 fint bilde av deg søta:))
  der gav du meg en ide med mosen din.
  men lakseburgere? det tror ikke jeg jeg har sett i butikker før, hvor finner du slikt?:)

 2. Rie Aleksandra

  Det så godt ut. Liker man brokkoli må man prøve Gordon Ramsays brokkolisuppe; kok de raskt møre i vann med salt (ha på lokket hele tiden), kjør i blender med litt av kokevannet, og smak til med salt og pepper. Dropp geitosten så har du en superbillig, sunn, nydelig og latterlig enkel suppe. 😉

 3. Yvonne

  ååhh søt bilde av deg du er jo så nydelig =) åhh det med moss av bråkåli var sinsykt smart trur jeg skal slå til med dette selv, er ikke så glad å spise den så kjedelig =) håper alt er bra med deg. synes du er flink jeg. stølt av deg. stor klem 😛

 4. kriweb

  Marte: Alltid gøy å prøve noe nytt med grønnsaker, det er jo så mange muligheter. Jeg kjøper lakseburgere på Coop X-tra, men tror du skal finne det på litt større butikker med godt utvalg.
  Noen andre som vet?

  Rie Aleksandra: Jeg liker alt grønt 😀 Lurer på om det blir like så godt med blomkål.. takk for tips!

  Yvonne: Aw, takk! Så hyggelig skrevet 🙂 Om du sliter med å få i deg nok grønnsaker eller synes det er kjedelig så kan jeg anbefale dette. Jeg fikk i meg nesten en halv kilo (!) 😆

 5. Rie Aleksandra

  Ja det blir like godt med blomkål, eller gulrøtter! Skal forsøke med selleristang også tenkte jeg. 🙂 Jeg elsker grønnsakssupper, kjøttsupper og lapskaus. Ordentlig kraftfor for muskelkvinner! 😉 I går laget jeg lapskaus med gulrot, potet, kålrot, løk, hvitløk, purreløk og mager kjøttpølse. Blandet ut med litt potetmospulver (med melk og gressløk) til slutt for å få den tykk. Krydder var tørkede urter, kyllingfond (i mangel på grønnsaksbuljong), ferskkvernet pepper og Maldonsalt. Nydelig!

 6. Anonym

  Det er veldig godt med blomkålmos! siden den er nøytral er det en flott erstatning for potetmosen:)

 7. Anonym

  Eller blomkålpurré heter den vel:) Pleier å koke den i skummet melk istedenfor vann, så får man litt mer smak på den

 8. Kristine

  Du sier du faster om dagen? Betyr det at du spiser kun frokost og middag? =) Kjempefin blogg full av motivasjon! =D

 9. kriweb

  Malin: Nei da blir du stående en stund og mose :mrgreen:

  Rie Aleksandra: Du verden, det hørtes helt nydelig ut. Jeg er også veldig glad i lapskaus, lenge siden jeg har spist det nå. Jeg mener å huske at det nesten smakte bedre dagen derpå når alle smaker hadde «satt seg» og den fikk litt tykkere konsistens.

  Anonym: Jeg fant ikke en pose med bare blomkål, så det ble en blanding – veldig godt det og 🙂 Hadde i litt melk mens jeg moste, men kanskje like greit å koke opp med det.

  Kristine: Med faste så mener jeg over en lengre periode, altså i ca 18 timer med et spisevindu på 6 timer – ergo jeg spiser etter trening, middag og kveldsmat.
  Takk!

 10. Yon

  Kanskje litt sent å komme med nå siden du er i god gang med sjerfet ditt med nytt mønster…

  men om du i tillegg bare tar av første maske hver omgang ( altså bare plaserer den over på den andre pinnen uten å strikke den ) …

  vil du få en veldig mye finere kant…

  sånn i tilfelle du ikke er på den enda 😉

 11. Marte

  jeg skal prøve å lage lakseburger hjemmelaget i dag:) googlet å fannt oppskrift:) wish me luck!

 12. Kristine

  Yon: Neida, jeg har ikke kommet så langt enda – og dette blir et prøveprosjekt så takk for tipset!

  Marte: Regner med at de ble gode? 🙂 Synes de ferdige lakseburgerne både er gode på smak og innhold – men orker man hjemmelaget er det såklart best.

 13. Annbjørg

  Fint bilde av deg der du står og kokkelerer. 😉
  Jeg sliter med å få i meg grønnsaker, derfor moser jeg alltid dem. Ikke bare blomkål og brokkkoli, men alt annet også. 😀 Med diverse krydder smaker det veldig godt.

 14. Elisabet

  haha 😛 eg er vist ikkje den einaste i verda som moser kokt blomkål og later som det er potetstappe :mrgreen: :mrgreen:

  ha ein fortsatt fortreffeleg dag! klem frå Elisabet

 15. Kristine

  Annbjørg: Jeg synes faktisk grønnsaker er skikkelig godt, så og si alle med unntak av aubergine og stangselleri 😆 Men det godt med en forandring av konsistens og smak til tider ja

  Elisabet: Har du en egen side, da må jeg se å lenke til deg.
  Du og ja, man blir jo ganske kreativ etterhvert 😀 Klem

 16. Tore

  Namm, lakseburger <3 ^^
  Jeg må prøve meg på en slik mix som tilbehør til middagen idag, er lei av bare grønnsaker =)

  Har du forresten skrevet om fordommer mot fitness/kroppsbygging tidligere? Kunne du ha linket meg til et evt. innlegg om det hvis du har?

  -Huge fan! ;D

Det er stengt for kommentarer.