Mildere

Natt til i går var det under -30 grader og det tar knekken på det meste. Sprengkulde er en passende beskrivelse, for den sprenger seg inn i huset og det er is på innsiden av vinduene. Bilene vil ikke starte, jeg sover med ullsokker og dyrene finner varme steder i huset. Peisen er veldig populær, i hvert fall for frysepinnen Jack.

I dag var det litt mildere, eendelig! Får håpe det holder seg sånn fremover. Gikk en morgentur i skogen uten å bli hvit og stiv i ansiktet, og nå har jeg også vært så fornuftig og kjøpt meg nye vinterstøvler som tåler ned til -32 så jeg holder meg god og varm.

I dag kjørte jeg litt kardio, mage+BEN; slitsomt, deilig, vondt og godt. Startet med 20 min på ellipsemaskin, deretter knebøy.
Det var usedvanlig dårlig luft på gymmet i dag, og han som trente mage ved siden av meg hadde ikke helt kontroll på kroppslige utluftninger :???:
Det ble derfor noen kjappe og sinna 3×12 sit-ups i skråbenk med vektskive. Deretter rett til sit-ups på ball, også 3×12. Til slutt kjørte jeg stående bakspark (vet faktisk ikke hva øvelsen heter) og benspark.

Etter trening ble det som vanlig mager kesam, blandet med belgisk sjokolade proteinpulver, sukrin, kruskakli og litt linfrø.
Tidligere i uken ble det en god eggerøre etter trening (selv om det ikke ligner på det).
Egg/eggehvitter, spinat, kalkunpålegg, paprika, purre, lett-ost i stekepanne og (egge)rør det rundt.

I går var vi ute og spiste på Pizza da Mimmo, liten restaurant på Frogner med utrolig god italiensk pizza – anbefales!!
På fredag spiste vi laks! Stekte også litt løk til, en dæsh kesam, stor spinatsalat og masse brokkoli.


Jeg har forresten tatt opp skjerfet jeg startet på og begynt på nytt (takk for hjelp mamma). Fikk tips om et annet mønster som var mye finere enn det vanlige amatørmønsteret mitt med bare rette masker, så nå strikker jeg annenhver rett/vrang maske. Det går treigt enn så lenge, men det kommer seg :smile:
Ha en fortsatt fin søndag!

18 kommentarer til “Mildere

 1. Rie Aleksandra

  Takk for pizzatips. Vi er skikkelige fan av italiensk pizza, så den restauranten skal absolutt prøves. :mrgreen: Lykke til videre med strikkingen. Skjerf er godt å ha når det er så kaldt! 😉

 2. lilla

  Hei!
  Så deilige matbilder, bloggen din er utrolig inspirerende, leser den hver dag 😀 I mine øyne har du drømmekroppen 😉
  Har et spørsmål, spiser du aldri grovt brød, pasta, ris?
  Jeg har som mål å øke muskelmasse og gå ned i fettprosent, prøver nå å få kostholdet helt optimalt. Trener styrketrening 3-4 ganger i uka. Har du noen råd til meg? 🙂
  På forhånd tusen takk for svar!

 3. Anonym

  Veldig godt å ha peis nå. Sikkert litt kaldere hos deg enn her i byen.
  Er det ikke gøy å strikke? Du blir fort dreven..etter hvert stikker du med flere pinner og. Det er ikke så vanskelig som det ser ut til;)

 4. Malin

  30 minus??? Jaiks 😯

  Godt at dyra (og dere også forsåvidt) har det godt og varmt. Leser så mye om både katter og hunder som blir kasta ut i denne kulden… 😥

  Takk igjen for supre mattips! Den «eggerøra» skal prøves 😀

 5. Kristine

  Minus 30 grader! 😯 Huh, det er alt for kalt! Nå synes jeg det er på tide at sommeren kommer 😆

  Du har alltid så mye god mat. Synes det er flott at du viser at sunn mat er god mat. Takk for inspirasjon :mrgreen:

 6. Hanne

  Erk. Her har vi hatt -25, og det er jammen nok. Leiligheten holder seg heldigvis varm, og med nye dundyner er også nettene behagelige 😀 Det er uansett svært godt at gradene kryper oppover, for det er ikke noe gøy når det er et tiltak å komme seg ut. Likevel håper jeg at det går sakte, dvs sakte nok til at snøen får sjans til å tine og renne vekk, heller enn at vi får slaps og sludd og flom og blæææ.. 🙄 😆

  De skoene hørtes ikke dumme ut! Jeg ble påvirket av en venninne og endte opp med å kjøpe uggs (på halv pris). Stygge, rare å gå på, men helt fantastisk varme (og ikke klamme!) Gudd støff. 😎

 7. Iris

  Mmmm… Deilige oppskrifter! 😀
  Er i likhet med deg, også fan av sunn mat som er rask å lage! Laksemiddagen skal jeg lage meg en dag! Prøvde forøvrig laks surret i parmaskinke i dag – også veldig godt!

  Lykke til videre med strikkingen din! Er glad i å strikke selv! 😉

 8. Lisa

  heisann:)

  Har prøvd mangen av dine oppskrifter og jammen er det godt!
  Det begynner å bli kjekt å spise sunt;)

  Hvordan går du frem trinn for trinn når du lager taco?har prøvd å søke på siden din men det står ikke hvordan.

  Jeg har gjort litt om også innimellom på taco oppskriften din når jeg heller vil ha kylling istedet for karb.deig:

  steke kyllingfilet med taco og chilikrydder,steke champignon,mais korn,legger et godt lag spinat i bånn på tallerknen,så legger jeg kyllingfileten,champignonen og maisen oppå det,har frisk tomat og agurk v siden av og så en goooo dasj med cottage cheese over det hele..sååå godt! :)))

  Håper du får en fin dag,så koselig å lese bloggen din her om morningen med en god kopp kaffe:)

  Lisa:)

 9. Anonym

  hei, elsker mattipsene dine, har du tenkt på å gi ud kokebok:P
  så lurte jeg på om bake pro smaker noe?

 10. Kristine

  Rie Aleksandra: Meget god pizza, så den må dere teste ut! Ja om jeg bare rekker å få skjerfet ferdig før vinteren 😆

  Lilla: Jeg spiser stort sett mer protein og mindre karb på hverdagene da jeg føler at det metter mer (større porsjoner), men det går veldig opp og ned. Det hender jeg spiser brød/god frokost lørdag morgen og evt pasta i lasagne eller som spaghetti. Ris er jeg ikke noe særlig glad i. Det er uansett, som sagt mange ganger før, det totale inntaket som avgjør om du går opp/ned i vekt. Mitt råd er å kutte ut alt usunt og unødvendig på hverdagene, da vil inntaket automatisk gå veldig ned. Og mest protein, noe fett og litt karb 🙂

  Nina: Huff ja, vi bor i et skikkelig kuldehøl – som regel ned til 10 gradere kaldere enn i byen. Jo det er gøy, må bare få teknikken helt inn så det går litt fortere 😀

  Malin: Det er kaldt ja 😯 Men nå er det jo rene syden-temperaturer her, -6 !
  Leser også om de stakkars dyra som fryser ihjel..

  Kristine: Ja nå har vi hatt snø og kulde for flere vintre – gi oss varme! 😀
  Bare hyggelig, takk selv!

  Silje: Ja det er så ekkelt 😐 Ble noen kjappe reps der!

  Hanne: Slafs, slaps.. det er det verste som finnes, men kanskje vanskelig å inngå med all den snøen som kom tidligere. Får håpe det drøyer så du får brukt din nye uggs, grattis 😀

  Iris: Tittet innom bloggen din, og det så veldig godt ut! Har alltid tenkt på skinke/bacon til torsk da den er ganske smakløs, men kanskje det passer til laks og.
  Ja strikke er faktisk gøy – beroligende og.

  Lisa: Ingenting avansert, jeg spiser taco uten tacoshell/tacolefse 🙂
  Karb.deig med tacokrydder
  Masse salat (spinat, purre, tomat, paprika, mais o.l)
  Tacosaus og mager kesam
  + litt lett-ost eller parmesan over
  Høres ut som om du lager det på en god måte selv, kylling passer også. Jeg har enkelte ganger brukt tunfisk, funker også bra.

  Isabella: Tror det er toro sin!

  Anonym: Ja tanken har faktisk slått meg 🙂
  Bake pro smaker så og si ingenting.

 11. kriweb

  Jeg synes den er veldig god, og den er dessuten helt uten karbs – (noe som ihvertfall passer meg bra da jeg foretrekker å få i meg det i form av mat).
  Jeg har ikke smakt noe særlig annet enn fra nordic nutrition for å være helt ærlig, så noe særlig sammenligningsgrunnlag har jeg ikke – men de er gode på smak og jeg bare fått positiv tilbakemeldinger fra de som har prøvd proteinpulver herfra. Og jeg vil tro at det er en grunn for at de er utsolgt for både belgian chocolate og chocolate&coconut 🙂

 12. Maylinn

  Hei Kristine!

  Jeg vet ikke om du får denne kommentaren om jeg legger den inn så langt nede. Jeg ville bare ikke at alle skulle lese den.
  Jeg er fast leser av bloggen din, og jeg mener du er en av de flotteste bodyfitness utøverne.
  Jeg er journaliststudent på tv/radio-linje i Kristiansand.
  Det kommer snart opp et hovedprosjekt, og jeg må finne et case. SÅ da tenkte jeg på deg. Trening og mat er også en av mine store lidenskaper, derfor har jeg veldig lyst til å lage et prosjekt om dette. Men må gjøre litt research først og se om faktisk noen vil stille opp.
  Du kan jo ta kontakt med meg på mailen min,. Det er helt greit for meg om dette ikke er interessant for deg:)Fint om du sier fra bare så jeg vet du fikk dette.

  Mvh Maylinn

Det er stengt for kommentarer.