Det blir et skjerf

Ok, jeg var veldig gira på å strikke drømmegenseren min. En gammelrosa, vid genser som var strikket med store pinner for å få store «hull».
Så skjedde dette:
1. jeg fant to gensere på HM, begge i rosa strikk. Den ene var en cardigan i gammelrosa farge, den andre var litt mer rosa og strikket akkurat slik jeg har sett for meg (kjøpte i xl for få den stor nok) – men uten knapper dessverre, så jeg må bruke et belte e.l.
2. jeg innså at en genser muligens hadde blitt litt for vanskelig å gjennomføre på en god måte etter litt hobbystrikking for over 15 år (!) siden.

Men interessen for å strikke var allerede tent, så jeg gikk til innkjøp av garn og pinner allikevel. Det ble mange titt på diverse instruksjoner, det finnes jo så mange måter å legge opp masker på!? Er det rart en blir forvirret.. men jeg fikk det til, så nå har jeg startet på et stort skjerf.

Ellers var det både godt og vondt å dra på jobb igjen i dag. Skulle gjerne hatt fri et par dager til, men samtidig var det godt å komme seg opp tidlig, bruke de små grå, og trening etterpå.
Jeg har innsett at vanlig, sunn mat (i min verden) smaker så utrolig mye bedre etter a) en langvarig deff med altfor lite av det eller b) juletid og etegilde med altfor mye fett og søtt..
Det var derfor etterlengtet taco i dag:

Og så litt bilder av barnet mitt, Todd. Han finner stadig nye steder å ligge.
(her så han litt skummel ut)

Sånn apropos ingenting, Volvat Dyreklinikk har gratis tannsjekk i jan & feb. Tenkte jeg skulle ta med Todd dit, jeg så med stor forskrekkelse i går at han har veldige gul-flekkete tenner.

13 kommentarer til “Det blir et skjerf

 1. Rie Aleksandra

  Hei Kristine og riktig godt nyttår til deg og dine!
  Helt enig i at det er godt å komme tilbake til rutiner og vanlig, sunn mat. Vi skal kjøpe noen kg med kylling og karbonadedeig nå, så blir det wok og taco for alle penga! 😉

  Også ble jeg så nysgjerrig på genseren du har kjøpt, har du link/bilde?

 2. Beate

  Hehe. Søtt bilde det nederste.
  Liten katt, stoor hund. Det er koselig når hunder og katter går så godt over ens 🙂
  Mine foreldre har 3 hunder og 2 katter som er så godt som bestevenner.

  Jeg synes forresten du er flink som strikker skjerf. Det største jeg har fått til å strikke er grytekluter (men da måtte min samboer strikke over halve).

 3. Birgitte

  Strikking er en fin hobby, men vet hvordan det er å ta på seg for stor oppgave:p

  Best å strikke lue, våtter og sjerf, så man vertfall blir ferdig:)

  Tacosalat er noe av det beste jeg har til matpakke! nam

 4. synnøve

  Flink du! Jeg har alltid måttet be noen legge opp maskene for meg 😆 Du må vise oss når skjerfet er ferdig da!

  Er så enig i at den sunne maten er godt å komme tilbake til, etter nonstop etegilde over litt for lang tid.. 😉

  Takk for tipset ang. gratis tannsjekk, kanskje jeg skal ta med Amandus en tur! 🙂

 5. Malin

  Men ett skjerf er jo bra!!! Det trengs i denne kulda. Så har du ett som matcher genseren :mrgreen:

  Veldig enig ang det å komme tilbake på jobb. Hardt, men ganske godt å endelig få tilbake normale rutiner. Det er utrolig godt med ferie, men alt skeier liksom litt ut da..

  Fantastiske bilder av barna!! PS3`en fallt i smak hos Todd også altså? «Miiin siiin!!» 😎

 6. Camilla

  Skjerf er bra, vet du. Store og varme passer jo veldig bra nå. Brr!! Lurt å begynne med noe som raskt lar seg gjennomføre når man ikke er vant til å strikke. Jeg hadde en periode der jeg strikket skjerf og luer og sånt. Og når jeg var ferdig med dem satte jeg også på en egen vaskelapp med «Made by Camilla» på så det ikke skulle være noe tvil 😉 Lykke til!

 7. Randi

  hihi…genser er kanskje ikke det letteste å starte på, men kan man strikke så greier man igrunn det meste 😉

  Jeg trenger å gå inn litt oftere på denne bloggen nå kjenner jeg. Trenger motivasjon til å starte å trene igjen. Det er alltid like tungt å komme i gang, men samtidig herlig når man bare har kommet over den kneika..

  godt nytt år til deg 🙂

 8. Christina:)

  Så flink du er! Jeg lærte meg å legge opp masker på youtube 😯 Begynte å strikke litt i høst, og nå har det blitt både skjerf, pannebånd, babybukse og ullsokker! Moro 🙂

  Tips til fint skjerf (som jeg liker veldig godt iallefall 😆 ): Strikk annenhver rett og vrang maske. Når du har strikket ut pinnen og skal snu, så starter du på igjen med samme type maske som du avsluttet med.Om du legger opp et oddetall med masker kan du starte med rett maske hver gang, det er enklest! Da blir skjerfet superfint, og likt på hver side, slik at det ikke får en «fremside» og en «bakside» 🙂 Om du vil prøve slik kan du godt maile, så kan jeg sende bilde så ser du hvordan d blir!

  Lykke til! Superfin farge du strikker i 🙂

 9. kriweb

  Rie Aleksandra: Godt nytt år til deg og dine! Da er genserene blogget, tror man fortsatt får kjøpt de på salg på enkelte HM’er – men store størrelser.
  Wok, det må jeg lage en dag snart!

  Beate: Det synes jeg og 🙂 Selv om de ikke akkurat er bestevenner så går de godt sammen, Todd synes det er mer stas enn Jack tror jeg (naturlig nok siden Todd er «sjef») og prøver ofte å vaske han inni ørene o.l.
  Jeg må bare få til et langt skjerf, hater å avslutte noe halvveis 😆

  Birgitte: Jeg skjønner som regel når jeg tar på meg for mye før jeg gjør det, heldigvis Selvinnsikt er bra 🙂
  Tacosalat er nydelig!

  Synnøve: Det skal jeg gjøre! Jeg strikker i et amatør-tempo, men ferdig blir det..en dag 🙂
  Var på denne tannsjekken i fjor og det var veldig bra, gode tilbud på evt behandling og fôr også.

  Malin: Det var det jeg tenkte og, bare jeg rekker å bli ferdig mens kulda er som verst..
  Absolutt alt nytt som kan ligges på faller i smak, men det vet du sikkert alt om 😆

  Camilla: Hehe, så bra. Kanskje det blir litt mer avanserte saker om skjerfet går bra og jeg får opp tempoet litt. Det er en koselig hjemmesyssel å ha om ikke annet, til og med litt beroligende.

  Randi: Jeg skal prøve å motivere så godt jeg kan, og jeg svarer på eventuelle spørsmål som dukker opp. Bloggen motiverer meg mye, så det er en toveis kommunikasjon her 😀

  Christina: Nå falt jeg litt av her.. jeg starter jo på den masken jeg strikker sist, der hvor tråden til garnet henger liksom. Sender deg en mail jeg så kan du sende bilder til meg 🙂

 10. Hege

  Godt nyttår Kristine 🙂 Håper alt er bra og at det nye bloggåret deles med oss!
  Jeg lurte på en ting – hva slags rase er hunden din? Han er bare VAKKER!!! 😉

 11. kriweb

  Godt nytt år! Jeg fortsetter med bloggen – ihvertfall en liten stund til 🙂
  Han er en blanding av dobermann og boxer. Uvanlig og fin 🙂

 12. Rie Aleksandra

  Så ikke den siste kommentaren til Kristine før nå (måtte inn og hente det strikke vrang-tipset over her ;)), og må bare si at jeg virkelig håper du fortsetter å blogge, uansett om du fortsetter å konkurrere eller ikke! Og skriv gjerne mer om hvordan du legger opp treningen, og hvis du kan legge ut noen videoer blir vi KJEMPEGLAD. :mrgreen:

Det er stengt for kommentarer.