Trenger strikketips

Hei dere!

Takker for kommentarer på forrige innlegg, bra at det engasjerer dere! Jeg gjorde den feiltakelsen at jeg gikk inn på tidligere spørsmål/svar fra denne «eksperten», og jeg ble helt sjokkert. Alt fra overdrevent snakk om at så og si alle problemer man fikk (stølhet, svette, sliten osv) bunnet i overtrening, til snakk om å «finn Gud, Gud er god» vedrørende manglende motivasjon og depresjon.
Skremmende.. Jeg er glad for at jeg ikke lenger er aktiv på eller tilknyttet noe forum.

Jeg har hatt så mye å gjøre i det siste, og det har jeg forsåvidt helt frem til romjulen – det er noe hver eneste dag. Med andre ord ikke mye tid til overs, så da blir blogg og pc nedprioritert. I tillegg er jeg litt usikker på hva som skjer fremover og hva jeg vil, så jeg bruker tiden til hjelp – lettere å tenke og vurdere når man får litt avstand fra det.

I helgen var jeg på kino og så ‘Avatar’ og på konsert (Oslo Gospel Choir), anbefaler begge på det varmeste
rbbpfdk13
Jeg er egentlig ikke noen stor Sci-Fi-fan, men åh! jeg vil også leve i et eventyrland med små, sjeler som flyr rundt og en lang flette som jeg kan fly på dyr med.
Selv om jeg har en logisk, kjedelig hjerne, så merker jeg at jeg lett lar meg fascinere og drømmer om å unnslippe virkeligheten til tider.

Jeg jobber disse dagene, men tar juleferie fra lille julaften! De fleste av dere har kanskje startet på juleferien allerede?
I dag blir det en økt på Elixia etter jobb som vanlig, deretter på posten og hente noen pakker. Den ene vet jeg er «julegave» fra Nordic Nutrition, jeg er veldig heldig som har de som sponsor. Kan vise dere hva som er i pakken senere.

Jeg trenger forresten litt hjelp, er det noen strikkeglade mennesker som leser bloggen min?
Jeg har SÅ lyst på en slik genser:
untitled
En stor og vid lyserosa strikkegenser med store hull. Jeg finner det ingen steder, så blir nok nødt til å strikke en selv! (Jeg strikket en del da jeg var yngre, men det begrenset seg til skjerf og sokker :roll:)
Må kjøpe et mønster, strikkepinner, mohairgarn ++
Hvor store strikkepinner trenger jeg? Må jeg ha heklegreier og?

Klarer jeg dette?

14 kommentarer til “Trenger strikketips

 1. Malin

  Jeg er ikke noe strikkemester og kan dessverrre ikke hjelpe deg der 😕

  Jeg var også på kino igår, å filmen fallt virkelig i smak!!
  Tar meg gjerne en tur til Pandora jeg også :mrgreen:

  Du er ikke den eneste som ikke har ferie enda, vi får trøste oss med at det er en liten uke 😀

 2. Nina

  Man får veldig god hjelp når man går i en garnbutikk. Jeg pleier alltid å spørre og de viser og forklarer. Man kan få litt hjelp på garnstudio.no. De har små klipp med foklaring, men kanskje ikke helt det du er på jakt etter.

 3. Strikkelaura

  P nr. 12 eller 15 og mohair garn. Strikk den i stor størrelse, uten innsving. Sy armene i. Sjekk gamle oppskrifter på garnstudio, har noe lignende der! Kan anbefale deg Tjorven i Majorstuekrysse som en servicevennlig butikk. Styr unna Strikkedilla på Oslo city. Lykke til!

 4. kriweb

  Robban: Trevligt, tack det samma! 😀

  Malin: Tenk så kult det hadde vært med en egen avatar 😀
  Men virkeligheten er snø, kaldt og jobb – men en liten uke igjen ja!

  Hilde: Utrolig bra! Hadde 3D brillemerke på nesa resten av kvelden 😎 😆

  Nina: Jo jeg må nok se på noen instruksjonsvideoer, jeg regner med at det ikke holder med mine strikkekunnskaper – ikke til en genser i hvert fall.
  Aller helst vil jeg betale noen for å strikke for meg, så kan jeg eventuelt strikke matchende skjerf selv :mrgreen:

  Strikkelaura: Å takk! Tenkte jeg skulle dra innom vinterbrosenteret, tror de har en strikkebutikk der. Men er dette noe en vanlig skjerf-strikker skal klare, eller burde jeg «øve» med noe annet først?

 5. Lill Johnsen

  Hei Kristine

  Denne kan ligne noe
  http://dropsdesign.no/
  Den heter:
  Luftig DROPS genser i «Vienna» med heklekanter i «Tynn Chenille»

  Må antagelivis hekle for å få den til å bli sånn. Når man strikker med så store hull tror jeg den lett mister formen.

  Benytter anledningen til å ønske deg, David, Todd og Jack en god jul fra oss. 😀
  Håper dere koser dere, og at vi klarer å finne på noe gøy i 2010.

  Klem Lill Adriana

 6. Cathrine

  str 12 eller 15 hørtes fornuftig ut 🙂 Klart du klarer det, og fordelen når det er stå store pinner å strikke på er at det er jo gjort på no time :mrgreen: Strikke er gøy! Hara så lyst å lære meg å hekle også jeg.. Men først får jeg vell komme meg i hus 😉 God jul på deg snuppa!!! *klemmepååå*

 7. Kristina89

  ååh den genseren var kjempe fin 🙂 kan du legge ut oppskrift eller noe hvis du finner den 🙂 ? for sånn kunne eg tenkt meg også 🙂 svigermor strikker alt eg vil ha, veldig greit 😉
  Masse god jul til deg Kristine 🙂 håper du oppdaterer litt i julen hvertfall,er så koselig å lese bloggen din 😀

 8. ckl

  Du får til den genseren selv. 😀 Pinner i str 15 funker nok fint. Det går i tillegg superfort å strikke med så store pinner. Men tar du med det bildet til en strikkebutikk får du all den hjelp du trenger.

 9. synnøve

  åh, den genser’n så god ut! Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg med noen strikkeoppskrift da min strikkekarriere består av to luer for maaange år siden 😆 – har funnet ut at håndarbeid ikke er min sterkeste side 🙄

  Jeg har ikke sett Avatar enda, men skal definitivt se den ila. romjula! Så du den i 3D, forresten? 🙂

  Goood juuuuul! 😀

 10. kriweb

  Lill: Er du god på strikking? Tusen takk, har vært inne på drops-siden og tittet litt. Satser på at jeg får litt hjelp i butikken i morgen 🙂
  Riktig god jul til deg og dine, og ja vi må treffes mer neste år! Klem

  missis: Sier du det? Jeg skal saumfare H&M i morgen 🙂
  God jul!!

  Cathrine: Er du også dreven i strikking? Da vet jeg jo hvem jeg skal spørre om dette går til helv… 😀
  Kom deg i hus ja, kan man få noe særlig med besøk når man bor i kollektiv – blir trangt kanskje?
  Stor klem

  Kristina89: Så koselig at du synes det, skal prøve å oppdatere litt i jula ja. Og skal holde deg oppdatert på strikkeprosjektet 🙂

  ckl: Det er det jeg har lest ja, at det går fort. Og om det blir litt «slurvete» så er det ikke så farlig, skal være litt shabby-look 😀

  Synnøve: Da kom du lenger enn meg, tror jeg måtte stoppe ved skjerf :mrgreen:
  Åh da kan du glede deg, den er så visuelt vakker. Så den med skikkelige 90-talls look 3D briller ja.
  Goood jul!

 11. Hanne

  Å den filmen var bare fantastisk.. Du er ikke alene om å drømme deg bort i blant, jeg ble rett og slett misunnelig selv.. Den som kunne bevege seg slik! For øvrig var der også et ganske viktig budskap i den filmen der..

  Spinat-lasagnen ovenfor så forresten utrolig digg ut, den skal prøves 😀

Det er stengt for kommentarer.