Laks og julekake

I dag har jeg vært litt skjelven og rar i kroppen, merket at jeg ble rask «sur» i musklene og ør i hodet på trening etter jobb – lurer på om det kanskje kan være litt lite magnesium i kosten min. Jeg spiser riktignok mye grønnsaker, men det finnes kanskje bedre matvarer der ute som inneholder mer av det. Eller så er det rett og slett mangel på en god natts søvn, det er veldig godt at det er helg kjenner jeg!
Ingen store planer bortsett fra at jeg skal pynte juletreet, handle litt på storsenter, trene, bake.. og slappe av hjemme.
Jeg liker meg så godt hjemme. Fryktelig usosialt da.. :roll: Får bli flinkere til å invitere folk hjem, blir nok julegrøt og nisselue her snart.
IMG_4751
IMG_4753

I dag ble det lakseburger til middag, så godt!
IMG_4780
Og her om dagen bakte jeg sunnere havremakroner!
IMG_4768
IMG_4763
IMG_4771
De ble veldig gode, men de bør spises like etter at de er laget – helst når de fortsatt er lunkne. Problemet når man baker med sukrin er at det krystalliseres etter at det er oppvarmet og deretter kjøles. Tror kanskje det er bedre med splenda, har aldri prøvd – gi meg gjerne en tilbakemelding om du tester det ut!

Jeg har ikke en nøyaktig resept da jeg som regel tar det litt på øyemål, men dette er ingrediensene jeg brukte:
Smeltet smør sammen med sukrin og litt honning, blandet dette med bakepro og havregryn, deretter et egg. Eltet godt sammen og inn i ovnen på 160 grader til de er gylne (12-15 min).

16 kommentarer til “Laks og julekake

 1. Emily

  Ntåå 😀 Der var juleoppskriftene i gang ^^

  Om nom nom !! Må prøves.. Men hvordan mikser du sammen ingrediensene, og når? 🙂 Test ut den oppskriften jeg har på siden min, den var nam nam! 😀

 2. Cathrine

  Syntes du er flink å invitere hjem jeg!!Bare enkelte som er litt trege av seg *host*
  Dessuten, med så flott hjem som du har hadde jeg jaggu meg heller kost meg hjemme selv jeg, full forståelse!!NYT HELGEN vennen 🙂
  *klempåå*

 3. Lisa

  Heisann Kristine!

  Jeg lurte på om du har forslag til en god og sunn saus/marinade som jeg kan bruke til kyllingfilet?begynner å bli lei av bare kylling og naturris,må ha noe ekstra.

  Ellers,ville bare dele med deg min favoritt omelett(du har sikkert laget den før;) )

  2 egg
  2ss mager kesam
  pepper
  litt Raps/oliven/solsikkeolje

  slenges i panna,deretter river jeg mager skinke og et flak lettost over omeletten før den stivner,og så kutter jeg skiver av tomater og legger på til slutt.krydrer litt med pepper igjen.

  Tomatene gjør at det smaker heeelt fantastisk!

  Jeg pleier å legge lokk over de siste minuttene,da blir omeletten luftig og fin.

  En ting til,når du lager karri og banan-hvor mye har du i sånn ca?må prøve den retten,ser godt ut-hadde aldri tenkt på å ha i banan-eller karri for den saks skyld.hehe.spennende!

  Du får ha en flott jul(må si du har det koselig hjemme),og lykke til videre:)

  Lisa

 4. Emily

  Lisa:
  Kristine har sikkert noen knall-sauser! Men ta en titt på siden min ( http://etn91.wordpress.com/2009/12/11/om-nom-nom/ ), Det jeg har gjort er å først steke kyllingen par minutter på høy varme i stekepanna, så etter stekingen og kyllingen har fått en fin farge, krydre med «Santa Maria Extra Fine – Roasted Garlic & Pepper – og – BBQ & Grill Mesquite – før du legger de i folie og steker i stekeovnen på rundt 200 grader i 15-20 min. Da får du en kjempegod kraft som du kan tilsette litt Creme Fraiche i, den er nam!!! 🙂 Jeg har også lagt de skinkebitene inni folien, blir nok litt ekstra kraft og god smak av det.. Virkelig verdt å prøve!! 🙂

 5. Malin

  Hehe, jeg trives også best hjemme, å må helst planlegge litt i forveien skal jeg treffe noen.. 😆

  Jeg har aldri prøvd å bake med splenda, men har en venninde som kun bruker det siden hun har en gutt som ikke kan ha sukker. Eneste hun har sagt er hvis hun bruker mye så kan det smake litt «metalisk»

  Jeg har endelig fått myst litt i Body!! Er ikke så flink til å lese svensk (er lettere å forstå svensk når det blir snakkt) men veeeeldig fine bilder 😀
  Likte veldig godt det «med håret» :mrgreen:

  God helg Kristine 😀

 6. Hanne

  Å så koselig 😀 Den stua deres er bare nydelig.. 🙂

  Interessant at du nevnte akkurat dette med sukrin, for det var nemlig akkurat det med smelte/karamelliseringsegenskaper jeg lurte på da jeg tidligere spurte deg om sukrin og baking.. Sukker er nok overlegent der (men ikke akkurat like sunt nei…)
  Det blir vel like kornete i cookies da tenker jeg, men fungerer det fint i kaker? (Altså mtp konsistens)

  Jeg har litt lyst på et lite juletre her i leiligheten (om vi får plass..kremt…), og kjente jeg ble veldig veldig nysgjerrig på hvor du fikk tak i juletre MED snø på 😀 Do tell… 😀

 7. Iris

  Med ditt flotte hjem og med den fantastiske maten du serverer, hadde ikke jeg vært vond å be hjem til deg! 😉

  Håper du har fått sovet ut, og nyter helgen!

 8. kriweb

  Emily: Det har ikke blitt så mye baking som jeg hadde håpet, men noe dukker opp innimellom 😀 Mikser det slik som det står; smør+honning+sukrin smeltet oppi havregryn+bakpro, deretter elte inn et egg

  Cathrine: Naw, takk! Håper du kommer snart, eller at jeg tar turen til deg (kanskje vanskelig uten et sted å bo men) :mrgreen:

  Metallian: De er knallgode! (Kjøpt på Coop X-tra). Jeg har lenge tenk på å lage noen torskeburgere, kommer sikkert snart

  Lisa: Takk, alltid bra med tips! Og et kjempefint tips du fikk av Emily her ang. marinade. (Jeg pleier hverken å spise kylling eller marinade).
  Jeg har laget en del omeletter ja 😆 Pleier å ta stekepanna i ovnen de siste minuttene slik at den får en sprø topp også.
  Jeg krydrer og smaker om hverandre, ikke noe mål på karrien. 2 bananer er fint om retten er til 2 pers.

  Renate: Det er kjøpt på Bohus!

  Malin: Jeg og, planlegging på høyt nivå! *flaut* Jeg synes splenda kjennes veldig kjemikalsk på et vis, men kanskje godt i baking.
  Det bildet er fantastisk, litt åndsfraværende med bustete hår.
  Ha en fin lucia, spis noe lussekatter 😀

  Hanne: Takk!
  Sukrin er nok ikke helt ideelt med tanke på baking, i hvert fall ikke om man erstatter absolutt alt med det. Jeg kan tenke meg at det vil fungere bra om man f.eks tar 50/50 sukrin og sukker i de oppskrifene hvor det er veldig mye sukker. Eller fråtser mens de enda er varmt :mrgreen:
  Jeg kjøpte et fint, grønt plast-tre og snøspray på Panduro 😉

  Iris: Takk! Tanken om bloggfest har ikke helt forlatt meg serru 😆
  Ha en fortsatt fin Lucia!

  hh: Jeg kjøpte min på gymgrossisten.no

  Silje: Lakseburgere er kjempegodt! Anbefaler at folk kjøper det så det ikke dør ut slik laksepølsene gjorde 🙂

  ckl: Takk! Bohus 🙂

Det er stengt for kommentarer.