Flere valgmuligheter takk!

Jeg er blitt veldig glad i quorn-produktene og håper etterhvert at norske butikker vil ta inn flere produkter slik som Sverige har gjort. Gjerne flere kesam og cottage cheese varianter og!
Generelt sett så synes jeg det er for dårlig utvalg her til lands, jeg kunne ønske at det ble fokusert mer på nye og spennende alternativer innen kosthold – gjerne litt utradisjonelt som vegetar, raw food o.l. Men kjenner jeg norske forbrukere rett så vil de ikke ha slik mat.. mine kjære laksepølser forsvant jo rett under nesa på meg  :cry:
Og det lille vi har av alternative matvarer blir dessverre utrolig dyrt i lengden.. selv det økologiske og lightprodukter av ordinære varer – det koster å leve sunt! (På den andre siden er det dyrere å leve på øl og grandiosa).

I dag spiste jeg quorn-deig med tacokrydder, og her om dagen spiste jeg quorn-pølser kjøpt i Sverige;
IMG_4680
(med ketchup&sennep så smakte det ganske godt – men nå er ikke jeg like sær som mange av dere i pølseveien :mrgreen: )

Proteinpannekake
IMG_4677
(litt tørr, men ok med syltetøy på – egg, litt vann, bakepro)

Måtte bare legge ut dette, min kjære har tegnet meg :smile:
prag

Håper dere får en super helg!

23 kommentarer til “Flere valgmuligheter takk!

 1. Stine

  Jeg trodde først at det var et bilde 😯 Så flink han er til å tegne!

  Håper du får en flott helg 😀

 2. Nina

  Så flink han er til å tegne, trodde det var et bilde med en gang.
  Det er så kjekt å handle i Sverige, mye mer å velge mellom. Stemmer for flere cc og kesam varianter:) Hamstrer alltid mye av det på Sverigeturene.
  De quoarn produktene har jeg ikke prøvd enda..må prøves ut;)

 3. Iris

  Finnes det flere cc-varianter i Sverige? Jeg er forøvrig veldig nysgjerrig på den tidligere omtalte lett ostekaken – elsker ostekake – mmm… Flytter snart til Fredrikstad, så da kan det jo tenkes det blir noen turer til Sverige på meg!

  Enig med Stine og Nina; utrolig fin tegning!! 😯 😀
  D har fått frem glimtet i øynene dine – du stråler ikke bare på scenen men til og med på en tegning!

 4. Malin

  Wow!!! Jeg blir alltid like fascinert når folk mestrer å tegne så naturalistisk, ved bruk av en så enkel strek. Nydelig 😀

  Helt enig ang. utalget og prisene her til lands. Med en gang det står «mindre sukker» eller «fullkorn» på ett produkt er det plutselig dobbel pris. Å har en butikk utvalg, er det som oftest alltid utsolgt…

 5. Pinglo

  Utrolig fin tegning 🙂

  Det er sant at det til tider er litt stusselig utvalg i butikkene, men vi får jo dessverre det vi ikke betaler for som forbrukere, nemlig et litt høyere utvalg finansiert av litt høyere priser. Da er det heller rett på billigste kjede for å handle, og da vil ikke «særere» alternativer ha livets rett.

  Hadde flere vært villige til å betale for det, og faktisk kjøpe det når det blir lansert i butikken (kun 10% eller mindre av nylansering av mat overlever det første året) så ville man jo hatt en annen type butikk. Men dessverre, vi er blant de landene som bruker desidert minst av husholdningsbudsjettet på mat, og likevel er det kun fokus på pris, pris, pris 🙁

  Når det er sagt så er det jo som du nevner dyrere i ytterste konsekvens å leve veldig usunt, og jeg får litt fnatt av de som i det ene øyeblikket sutrer over hvor dyrt det er å være sunn og deretter går for å kjøpe godteri til 150-200 kroner kiloen uten å blunke (!) De «sunnere alternativene» er gjerne en god del dyrere, men sunn mat trenger jo ikke nødvendigvis være spesielt mye dyrere.

  Maser fælt i dag jeg :mrgreen:

 6. Beate

  Raw food kommer mer og mer det 😀
  Der jeg jobber er har vi masse produkter, men det blir nok litt langt for deg å dra dit 😉
  Ellers har de jo mye bra raw food på Super Naturebutikken i Oslo. Kanskje du har vært der?

  Jeg synes også det er kjipt at det er såpass få valgmuligheter ang mat her i Norge.
  Bare man drar over grensa til Sverige er det jo flust å velge mellom.

 7. Silje

  Hehe. En tysklærer sa engang at flere tyskere hun kjenner, synes utvalet i norske butikker minner om utvalget i Øst-Tyskland under DDR-regimet… Det er intet mindre enn TRIST.

  Og for en vakker tegning av en vakker kvinne! 🙂

 8. synnøve

  Oi! Utrolig flott tegning! 😯 Skikkelig talent, han David 😉

  Enig i at utvalget her til lands ikke akkurat er noe å skryte av.. Er vel derfor jeg eelsker å gå rundt å titte i matbutikker når jeg er utenlands.. 🙄

  God lørdag 😀

 9. Hanne

  Næhmen så fint 😮
  Du så kanskje kommentarene angående norske matbutikker på nyhetene i går? Dyrest i Europa, og med dårligst utvalg? 😆

  Uff, nei.. Jeg er veldig for å betale litt mer for noe om det er ordentlig god kvalitet, men det er noe rart når vi er så mye dyrere enn andre land (også om man tar høyde for ulike inntekter). Akkurat light-produkter har jeg litt dårlig erfaring med, siden det så ofte er «mindre smak, mer stivelse» som er normen her til lands (har du prøvd ja-vaniljeyoghurten for eksempel? Yuck!), men jeg husker jo så alt for godt en del av lettproduktene jeg ble servert i Tyskland, og de smakte jo som «ekte» 😮

  Da jeg bodde i Oslo var jeg flink til å handle hos kjøtt-/fiskehandleren, og jeg har lovet meg selv å bli flinkere til å gå på torget og handle grønnsaker og annet godt direkte fra bonden. Da vet man i hvertfall hva man betaler for, og som oftest smaker det så mye bedre også!

  En annen ting vi burde bli mere obs på her i Norge er sesongvarene.. Jeg er jo ille på det der selv, og kjøper tomater hver eneste uke hele året samme hvor lite de ofte smaker.. 🙁 Ja til godt utvalg, men nei til å ha alt HELE tiden! ..og ja til mere ferskvarer fremfor vakumpakkede godsaker som varer til neste jul 😛

  Er ikke rart vi drar på harryturer 😀

 10. Hanne

  Glemte å legge til at det i grunnen er rart at Norge har så «dårlig» utvalg, når vi egentlig har så mye å by på 🙄

  God helg til deg 😀

 11. Ida

  Helt enig! Hva er grunnen til at det ikke selges en magrere variant av cottage cheese i Norge for eksempel? Jeg har sendt mail til både Tine og Arla Norge tidligere ang. akkurat det.men de vil visst ikke høre på meg..sukk.

 12. Beate

  Ang magrere variant av cottage cheese, så skjønner jeg ikke helt hvorfor man skulle ønske det.
  Det er jo fettet i meieriproduktene som er sunt 🙂

 13. Cathrine

  Hei, jeg var i Sverige i går og måtte kjøpe Body, og bildene av deg er kjempefine;) Ser veldig opp til deg, du har kjempefine armer syns jeg. Jeg vil også bli tegnet for maken til skills ass!:D

 14. Helen Johnsen

  Heisann 🙂

  Falt tilfeldig innom bloggen din når jeg fulgte et spor fra meterns blogg og følte meg nesten tvunget til å skrive en liten hilsen etter å ha sneket litt nedover siden din.. 🙂

  Først og fremst vil jeg bare si at jeg har aldri sett en jente som driver med fitness på et så seriøst nivå som deg og som likevel ser nett, feminin og vakker ut. Så all min respekt til deg 🙂 Du ser utrolig flott ut og virker som om du har beina godt plantet på jorden og en masse vett i pannen 🙂 Stå på!!!!

  Får en skikkelig god følelse av glede på dine (og jenter i lignende situasjoners)vegne når jeg leser innlegget ditt her om at man ikke skal la noen fortelle en hva en kan og ikke kan gjøre 🙂 Kjente jeg godtet meg langt inn i hjerteroten når jeg kom til svaret ditt til den usikre lille gutten du hadde avvist 😉 for å si det på skikkelig fjortis vis, YOU GO GIRL!!!

  Håper du får en fantastisk desember og at alle dine ønsker kommer i oppfyllelse! 🙂

  Gratulerer med seierne og kommende konkurranser!

  Juleklem fra Helen

 15. Emily

  Så utrolig fint bildet av deg var! 😀 *Flinke David! 😀

  Håper Norge tar inn Keso osv snart ja! Virkelig på tide.., det er jo så mye snakk om et sunnere folk, men det er lite hjelp å få i matutvalget her! 😐

 16. kriweb

  Stine: Han er veldig flink 🙂 Takk for det, helgen har vært veldig bra

  Nina: Han har utgått fra et bilde 🙂 Ja, det skulle ha vært flere varianter her også..

  Iris: Ja det finnes en del; smaksatt med paprika osv. – så de kan ikke spises som noe søtt da. Si ifra om du finner den; frödinge lätt ostkaka
  Aw, takk!

  Malin: Jeg og, lar meg fascinere 🙂
  Det virker jo ikke logisk at man tar ut ingredienser og at det blir dyrere. Et dårlig eksempel, men grandiosa u/paprika kostet jo 10 kr mer enn vanlig.

  Pinglo: Nei det er ikke lett.. kanskje det heller er oss forbrukere man burde stramme opp, og ikke butikkene. Jeg er prisbevisst, men når det gjelder mat så kjøper jeg gjerne bedre alternativer og/eller sunne nyheter. Som du sier, vi bruker mer penger på det usunne – uten å blunke.

  Beate: Nei der har jeg ikke vært, kanskje jeg skal ta meg en tur dit 🙂 Ellers har man heldigvis nettet, men da er det styr med valuta, toll og diverse.

  Silje: Hehe, sterke meninger – men det er ganske trist, same old 🙂
  Tusen takk!

  Synnøve: Han er veldig flink! Jeg synes også det er gøy å titte i andre butikker, og snoke litt på nettet 😀

  Hanne: Hehe, nei det gjorde jeg faktisk ikke. Ja-youghurten har jeg ikke smakt.. men jeg velger stort sett «light» produkter når det gjelder ost, syltetøy osv. Synes smaken er god, men hva jeg betaler ekstra for er ikke godt å si 🙂
  Sesongvarer ja.. jeg er også skyldig i det, kjøper de vanlige grønnsakene hver uke uansett årstid. Blir klemetiner nå fremover da om ikke annet 😀 Håper du har hatt en fin helg!

  Ida: Er den i sverige mye magrere? Akkurat de produktene synes jeg er greie, det er vel heller det at variasjonen er for dårlig. Og nye ting som blir lansert kommer sjeldent hit til lands..

  Anonym: Den kjøpte jeg faktisk på ellos.no, kostet rundt 1400 kr

  Cathrine: Tusen takk! Gleder meg til å se det selv 🙂

  Marita: Ja, kjempeflink! Det var hyggelig, tusen takk 😀

  Therese: Takk! Jeg skvatt faktisk litt selv, visste at han var kreativ og dyktig men 🙂

  Cathrine: Mhm, disse mannfolka slår til innimellom :mrgreen:

  Helen: Så utrolig koselig 😀 😀 Tusen takk! Jeg er en forkjemper for at jenter skal bli flinkere til å stole på seg selv, og etter opprettelse av denne bloggen har jeg også funnet ut hvor støttende jenter kan være mot hverandre – selv ukjente.
  Håper du også får en riktig fin jul, klem

  Emily: Det hadde vært digg med flere varianter, jeg lever i håpet :mrgreen:

 17. Ååååh! BLIR bare SÅÅÅÅ sulten av alle de gode herlige matbildene dine snuppa! :) Du er utrolig flink å mixe i hop sunnere varianter av alt :O)

  Klem fra Jeanette :O)

 18. hanna

  holy shit han er flink å tegne…må du hilse å si! var kjempe pent:) men han tegner jo bare det han ser:)

Det er stengt for kommentarer.