Mangokake

I dag har jeg pakket inn julegaver, synes søndag er en fin og rolig dag å gjøre slike ting på – i hvert fall når det er regn og trist ute.
IMG_4658
Jeg skulle så gjerne ha pakket de inn i lekkert julepapir med selvlagede, matchende merkelapper o.l, men jeg er ikke noe flink til å pakke inn gaver dessverre.. jeg har derfor ikke tålmodighet til å gjøre det så gjennomført som jeg kunne ønske. Når det er sagt så blir jo papiret revet av uansett..
David har begynt å male rokokkostolen jeg kjøpte for noen uker siden, den blir så fin – gleder meg til å vise den.

Jeg har plukket frem to julepynt til.. bare to små.
En fin hvit nisse som sitter på peisen
IMG_4625
og en snøkule med engel inni
IMG_4639

Jo, denne mangokaken!
Ingen stor kakeopplevelse, men så magert som det kan få blitt :mrgreen: ca 80 kcal.

IMG_4643
IMG_4648
Skumkake;
4 eggehvitter piskes hvitt med sukrin
4 gelatinplater blandes ut med litt (kokende) vann og inn i eggehvittene
Inn i kjøleskapet i 1 time

Fun-light lokk;
6 gelatinplater blandes med litt kokende vann, deretter med valgfri fun-light (saften bør nemlig ikke kokes) og inn i kjøleskapet en stund før det helles over skumkaken. (Se gelatinpakken for nøyaktig blandeforhold).

Nå blir det en gåtur ute i mørket, og så taco!

20 kommentarer til “Mangokake

 1. Annbjørg

  Jeg har oppdaget at det er lettere å la være å mumse ivei på junk om kvelden hvis man spiser en liten dessert etter middag. Ikke noe svære greier, bare noe som smaker litt søtt for å runde av måltidet. Så skumkake skal absolutt prøves! 🙂

  Fortsett å poste mattips! 😉

 2. Malin

  Det er jo ingen vits i å pakke julegavene i pent papir når Todd bruker de som liggeunderlag :mrgreen: Og papiret skal jo av uansett.
  Jeg likte nissen!!! Herlig 😀

 3. Ida

  Hei!
  Synes bloggen din er helt topp! innim hver dag da jeg selv har en liten drøm om å klare å forme kroppen min slik som du klarer.
  Et spørsm, når du er på deff, blander du protein shake med melk ell vann?

 4. Kristina89

  Er vel 90 i hele kaken vil eg tro?? 🙂
  Men for å si d slik Kristine, så skal du være glad du har en tett kakeform xD hadde kjøleskapet fult av halvstivnet funlight gele i går kveld 😛 hahah

 5. Pinglo

  90 kcal for en hel kake…. Jeg kjenner jeg er litt skeptisk mtp ingrediensene… Tror jeg ville holdt meg til en søt frukt personlig akkurat der, Kristine, selv om jeg til vanlig er storbegeistret for tingene du tryller frem på kjøkkenet 🙂

 6. kriweb

  Yvonne: Takk, håper du hadde en fin helg og 🙂

  Annbjørg: Jeg synes det godt med noe etter middagen, jeg har alltid spist dessert eller kveldsmat så vil ikke kutte ut det – heller prøve å holde det sunt og lett på hverdagene.

  Malin: Det har du rett i! Jeg måtte for øvrig sette de bort – han var i ferd med å ligge de ihjel 😀

  Madeleine: Det hørtes godt ut! Eggehvittefluff er bra saker 😀

  Anonym: Ja!

  Ida: Takk! Det er veldig sjeldent at jeg drikker proteinshakes, jeg liker å bruke det i mat istedet. De få gangene jeg gjør det har jeg vann i.

  Marianne: En slump 🙄 😆 Jeg vet ikke helt, men sukrin er søtere enn sukker så det er greit å smake etterhvert som man visper det i. Kanskje en 7-8 spiseskjeer

  Anonym: Nei, pr kakestykke er det vel ca 10 kcal

  Kristina89: Haha, huff da.. DET er seigt og kjedelig å vaske bort.

  Pinglo: Hehe, jeg skjønner den – men det er hovedsaklig eggehvitter da, og ingen karbo. Jeg lager det mest for gøy, det går ikke ned på høykant for å si det sånn 😀

  Cathrine: Ja tydeligvis 😀 Aw, så glad for at det går så bra! Du har virkelig fortjent det, fortsett å nyte stundene 🙂

  Robban: Takk for det!
  Neida han trener fortsatt, 4 dager i uka og 2-splitt 🙂

 7. Linek86

  Mmmm…så kjempe godt ut! 🙂 Sliter du med beinhinnebetennelse?? Siden du skrev at beinhinnene skrek… sliter med beinhinnebetennesle selv, å aner ikke hvordan jeg kan bli kvitt dette??

 8. kriweb

  Hei Line! Vanligvis ikke, men jeg merker det godt når kroppen er veldig væskefylt – som oftest etter helgen 😉
  Det pleier å gi seg, men det hender ofte at jeg må massere forside legger. Det er gruelig vondt å klemme/stryke ut disse «klumpene», men det hjelper.

 9. CamKarMir

  Har vært en del reising her i det siste, så har ikke fått fulgt like godt med i bloggen din. Men her har det blitt jul siden sist, der jeg 🙂 Godt å være tidlig ute så man kan kose seg med julegavehandlingen og finne den rette gaven til venner og familie. Jeg forsøker å finne 24 gaver til samboer’s julekalender. Han steller i stand så utrolig flotte kalendere til meg, så i år skal jeg forsøke å matche han.

  Og kaken -den så digg ut! 🙂

 10. Kriweb

  CamKarMir: Så snill du er da 🙂 Jeg vurderte i et svakt øyeblikk å lage en slik pakkekalender, men kom frem til at det ble for mye ork.. 🙄 Det er liksom enklere å kjøpe småting og stæsh til jenter.

  Robban: Nei, han har ikke blogg e.l., men jeg prøver att få han til att skrive mer 😉

 11. CamKarMir

  Det var faktisk ikke så vanskelig å finne julekalendergaver, Kristine. Jeg tenkte også først at det måtte bli boxere, sokker og slips… 🙁 Men nå er alt i boks og det ble ingen av de tre 🙂 Noen gaver er små andre store; skal jo ikke være 24 gaver til 400-500 kr! Noen tips om du skulle få lyst; stikker du innom Clas Olson, Enklere liv og AntonSport/SportsNett, så kan du finne mange små og lure ting der.

  Jeg endte opp med bl.a: to skjorter (var tilbud hos Carlings 🙂 ), pocketbok, ørepropper med duoplugg, morsom eggform til stekte egg (clas olson), kork for åpnet vinflaske, gavekort på massasje (utført av meg 😉 ), kart over usa (vi skal til usa et år fra neste sommer), marsipangris, noe snop, et magnetisk-håndledds-bånd-sak som «holder» spikre o.l. når helten snekrer (enklere liv) og enda flere ting. Dvd, cd, dataspill og sånt går jo også an. Ups, ble lang kommentar dette! Også får jeg håpe at kjæresten din ikke leser denne kommentaren…

 12. kriweb

  Jeg skammes over at jeg er så lite kreativ enkelte ganger.. han elsker slike duppeditter, og nå har han til og med begynt å abonnere på «gjør det selv» magasinet så han trenger slike byggeting.
  Jeg får se hva jeg rekker i helgen, takker uansett for gode tips – kjæresten din er heldig! 🙂

Det er stengt for kommentarer.