Proteinrik julegodt

I dag var jeg og mamma på storsenteret kl 10 sharp, alt for å slippe unna det verste julestresset. Jeg pleier som regel å stå opp tidlig i helgene, så det gjorde ikke så mye – det var heller følelsen av å bli sett på som smådesperat etter å shoppe. For det var faktisk en del folk der ute så tidlig og!
Når det er sagt så fikk jeg virkelig storhandlet, nå er så og si alle julegavene i boks – med unntak av to. Herlig!
Liker å ha desember som en kosemåned, synes alltid det bare blir et mas å handle med folk og kø overalt. Vil heller pusle hjemme med julepynt og prosjekt nyttigere julebakst.
Når det gjelder julebakst så komme jeg til å prøve å bake litt sunnere versjoner, bytte ut sukker med sukrin osv. MEN berlinerkransene som mormor har bakt til meg, de blir som de blir! Det får være måte på.. :mrgreen:

Fikk også hentet pakke fra Nordic Nutrition i dag, med masse godt til jul. Cookies, brownies, barer og protein i fleng. Det kommer til å bli godt å ha fremover når marsipan og konfekt frister i butikkene.

IMG_4599

Jeg har smakt det meste av dette før, med unntak av den nye cookiesen med eple og karamell – utrolig god! Jeg som trodde jeg var et sjokolademenneske, de var like gode (om ikke bedre) enn chocolate chip. Anbefales på det varmeste!
IMG_4600
(De har også fått ny smak på brownies).
Dette er jo noe som fint kan serveres i selskap o.l. Alle jeg har gitt noe av dette til har likt det, mamma synes til og med at det smakte bedre enn vanlig og det er jeg faktisk enig i. Cookies skal jo være myyke som disse!

Og en siste ting; alle som bestiller i dag eller i morgen får en gratis Thermo Tea.
(Jeg tar dette tilskuddet av grønn te daglig selv).

Dette ble maten i går forresten;
Svin med eple, bacon og blomkålsmos
IMG_4596

Til dessert ble det; kokt pære i sukrin med riskrem og mandler
IMG_4598

18 kommentarer til “Proteinrik julegodt

 1. Kristine

  Dette så jo virkelig godt ut!! :mrgreen:
  2good barene med peanøtt og karamel er noe av det beste jeg har smakt! Har også smakt browniene og cookiene – rå gode!

  Blomkål mos har jeg ikke prøvd før, hvordan lager du det?

  Ha en super helg 🙂

 2. synnøve

  Imponerende at du er ferdig med nesten alle julegavene allerede! 😯
  Lucky you… 😆
  og, jeg bestilte apple/caramel cookies her om dagen, så nå skjønner jeg at jeg har noe å glede meg til!! :mrgreen:

  De matbildene over..de ser faktisk ut som det er tatt rett ut fra en 5-stjerner’s meny! Fantastisk 😀

  Ha en fortsatt fin helg!

 3. Therese

  Flink du er med julehandelen – har alltid planer om å være tidlig ute, men klarer det aldri. Mye jobb som skal unna før jul hver gang.. Når det kommer til julebakst, lar jeg det bare briste-eller-bære. Er ikke til å komme bort fra at det er mat som er utelukkende basert på mettet fett og rent sukker. Må derfor le litt når jeg finner annonse i Mat og Helse for fullkornspepperkaker…haha – hadde det bare vært MELET som er problemet med pepperkaker så…. 😆 😆 😆

 4. Tore

  Fantastisk!

  Hvorfor har ikke jeg tenkt på å handle inn prot-bars som julegodt istedet for ingenting?

  Konge, you saved my x-mas ^^

 5. Anonym

  Yes gleder meg til de juleoppskriftene;)
  Orker ikke å tenke på juleshooping enda..må være godt å være ferdig;)

 6. Malin

  Bare to julepresanger igjen?? 😯
  Jeg har da en liste over hvem jeg skal gi presanger til, en liten begynnelse 😉

  Jeg er ikke så glad i julekaker, men det bli alltid litt for mye av det gode i form av sjokolade og nøtter. Kanskje det ikke er så dumt å bytte ut noe av det med noen av de cookiesene. OM de er så gode som du sier 😀

 7. Nina

  Enig at det er masete å handle i desember, altfor mye folk som stresser. Ser frem til juleoppskriftene dine;)litt kaker hører med og fint om man kan lage de med litt sunnere ingredienser.

 8. marte

  Hei kristine:)
  har du smakt whey mxx vannilla icecream som ligger til salgs på nordicnutrition.no ? jeg har hatt whey gourmet vanilla icecream før å den var god, kansje litt for søt. men jeg er mer vanilje person en sjokolade. og vanilje protein viser seg faktisk være vanskeilg å finne:)
  ellers så er du flott som vanlig;)

 9. Martine

  Det må være deilig å ha fått unna julehandlingen.Selv mangler jeg noen,men er på god vei 😉

  Hørt mye om disse whey to good barene,er de gode?Lurt å ha noen litt sunnere varianter nå når juletiden nærmer seg!

  Håper du har hatt en fin helg,snuppa. Klem

 10. kriweb

  Kristine: Det var kjempegodt, bacon smaksetter virkelig et måltid. (Det er David som skal ha kred for maten, kremt..)
  Blomkålmos: Koke blomkålen til den er ganske myk, mose med stavmikser og tilsette kesam/melk/fløte (etter hva du ønsker av smak og konsistens), samt salt og pepper.

  Synnøve: Jeg er helt overbevist om at du kommer til å like de!
  I dag har jeg pakket inn alle gavene og, føler meg i støtet nå :mrgreen:

  Lonnie: Så bra!
  Eple og løk kokes opp i litt hvitvin og vann, så tilsettes svinekjøttet i ca 10 min – kjøttet brunes deretter i stekepanne. Sprøsteke bacon, og så steke nye epler i samme stekefett. Blomkålsmosen står beskrevet over 🙂

  Therese: Nei jeg har ikke tenkt til å unngå alt av sukker og fett i jula – måtehold holder i massevis for min del.
  Ja, for det er jo ikke sukker og smør som er verst i pepperkaker 🙄 😆

  Tore: Klart du skal ha noe i jula! Man må tenke litt alternativt bare. Bare hyggelig 🙂

  Anonym: Jeg synes nesten det er verre å ha det hengende over meg 🙂 Ikke at jeg ikke liker å kjøpe gaver til folk, tvert imot – men det er alt kaoset i butikker som gjør meg helt matt.

  Malin: Korreksjon, jeg har 3 gaver igjen 😀
  Jeg er ikke så veldig kakemenneske selv, liker best sjokolade og is – men berlinerkransene til mormor blir jeg nødt til å ha. Og julebaksten blir nok mest til de som vil komme på besøk.
  Jeg lover at cookiesen er så gode 😉

  Nina: Jeg begynner vel så smått neste uke, tror jeg skal teste ut litt forskjellig – hvor sunt skal man dra det liksom. I de fleste kakene er smør nesten obligatorisk, men man kommer veldig langt med å bytte ut all sukkeret.

  Marte: Hei! Nei, det har jeg ikke, men jeg bruker QNT Metapure vanilje og den er veldig god. Veldig søt den og da, tror de smaker nogenlunde likt.
  Takk! 😀

  Vanessa: Jepp, står beskrevet over 🙂
  Skal bli flinkere til å skrive det, var bare det at det ikke var jeg som lagde mat denne gangen 🙄

 11. kriweb

  Martine: Jeg vet jeg høres ut som en saleslady, men den med peanøtt smaker faktisk bedre enn snickers – så anbefaler de ja.
  Så lenge man har startet på gavene så har man jo kommet et godt stykke på vei 🙂
  Rolig og fin helg, formen begynner å komme seg.
  Håper du har hatt det bra og, klem

 12. Anonym

  Hei 🙂
  Først må jeg si at bloggen din kom som dalt fra himmelen.
  Jeg sliter så forferdelig, og håper du kan hjelpe meg.
  mitt problem er at jeg har aggressiv leddgikt, og har proteser i negge albuer, og håndledd, og fingre, har tilsammen hatt
  19 leddd-operasjoner.
  Jeg er 167 høy og veier 86 kg. mitt kosthold er pepsimax,
  og AXA go`morgen musliblanding 4 ganger daglig.
  Jeg sliter med så dårlig selvtillitt, men klarer ikke gå ned i vekt.Kan du være så snill å hjelpe meg.
  Er villig til å gjøre alt, det eneste som setter grense er det økonomiske, derfor må jeg leve på denne billige kosten.
  uff dette er så vondt og flaut å fortelle.’
  Håper av hele mitt hjerte at det er noe du kan hjelpe meg med. 😳 varmeste hilsner laila

  lailairenw@hotmail.com

 13. kriweb

  Hei Laila! Dette hørtes kjent ut, tror vi har utvekslet mail tidligere?
  Uansett, for å gå ned i vekt må du legge om kostholdet – og det trenger ikke å være dyrt. Som oftest koster slike kornblandinger mer enn tunfisk og egg. Også er det ikke til å legge under en stol at man ofte bruker penger på usunn mat i helgene, det tar man seg (merkelig nok) alltid råd til.
  Jeg ville ha søkt på en matkalkulator og satt meg inn i hva de forskjellige matvarene i inneholder, se her: http://www.iform.no/pub/art.php?id=417 .
  Deretter tilpasse det etter hvor mange kalorier du trenger daglig: http://www.iform.no/forum/index.php/topic,46763.0.html

  Muskelgutten: Neeei :mrgreen: Det som er ko-ko er å løpe rundt og shoppe på selveste julaften!

 14. Anonym

  Hei kriweb.
  Tusen takk for svaret.
  Det varmet virkelig at du husket meg igjenn.
  Jeg sliter sånn med vekten at det går utover selvtilliten.
  Da bytter jeg ut froostblandingen med tunfisk og egg.
  håper dette hjelper meg.
  ønsker deg alt godt, og hjertelig stor takk for at du svarte meg.
  vennlig hilsen laila lailairenw@hotmail.com

Det er stengt for kommentarer.