An apple a day

Eller flere! :mrgreen:

Denne helgen har vært preget av enkelte sukkerabstinenser, og sammen med en god slump av kjedsomhet så har det blitt litt eksperimentering på kjøkkenet.
Jeg har nemlig bestilt bakepro (proteinpulver som tåler opp til 200 grader), så jeg har til min store glede klart å få mindre tørre bakekreasjoner.

Proteinrike eplemuffins med fiber (kruskakli)
eplemuffins

Proteinrik eplekake med mandler
eplekake2
eplekakestykke

Nøyaktig oppskrift på eplemuffinsen har jeg ikke, det ble litt av hvert på øyemål.. men det er stort sett de samme ingrediensene som i kaken – som for øvrig er under 400 kcal i hele.

1 egg
2 eggehvitter
10g sammalt grovt mel
10g Hi-Maize
1ss olje
10g vaniljeproteinpulver
20g bakepro
Litt sitronsaft (kan sløyfes)
Sukrin
En klype salt
1 toppet teskje bakepulver
Kanel
1,5 eple
Vaniljeessens (kan sløyfes)

Ett helt egg og en eggehvitte piskes til eggedosis sammen med sukrin, bland inn det tørre og pisk deretter en eggehvitte stiv som du blander forsiktig inn i røra.
Legg epler i bunnen av en liten form, helle røra over, legg epler på toppen og strø litt sukrin, kanel og evt mandler over.
Inn i ovnen i 20-25 min på 160 grader, deretter 5 min på 100 grader (varierer litt).
Ha gjerne litt vaniljekesam eller vaniljesaus over. Aller helst vaniljeis.. mm.

Da jeg var uten kamera i går så ble det et par mobilbilder, ville bare vise dere hva forskjellig lys kan gjøre
bicepsfrontbicepslys

I dag er det farsdag så husk å gi han ekstra oppmerksomhet i dag!

15 tanker om “An apple a day

  1. avatarHanne

    Uggsies 😯 😀
    Lyset har mye å si, ja.. Jeg bakte selv eplemuffins her om dagen, men mine hadde både sukker, smør og hvetemel 😆 Jaja, får kose meg mens jeg kan 😛

  2. avatarkriweb Innleggsforfatter

    Nei, store myke tøfler 😀
    Alt til sin tid vet du Hanne, jeg kommer garantert ikke til å bake så magert i jula 😉
    Jeg prøver å holde meg unna sukker når jeg baker, men er veldig glad i smør.

  3. avatarNina

    Jeg var i Sverige i dag og kjøpte bakepro:) Da skal kaka testes ut neste helg, 400kcal i hele kaka var ikke ille;)

  4. avatarJordbær

    Hei Kristine! Skal prøve meg på denne eplekaka snart 🙂 Lurer på en ting; hvor lang tid tok det fra du begynte å trene, til du deltok på din første konkurranse? Syns det er veldig spennende med fitness, men bruker dere flere år på å komme i riktig form eller er det mulig å gjøre det på 1 år?

  5. avatarTrude

    Liker kokkeleringen din, henter masse inspirasjon oppskriftene/tipsene du legger ut. Hvor får man kjøpt bakepro forresten?

  6. avatarHanne

    De tøflene så i hvertfall ordentlig herlige ut 😀
    Enig i at det er greit å redusere på sukkermengden, men det kommer selvfølgelig også an på hvor mye man skal spise av bakverket 😆

  7. avatarRenate

    Hei og hopp 😉
    Jeg har et aldri så lite spørsmål til deg. Det har seg sånn at uken min er veldig skeivfordelt med tanke på hvor mye tid jeg har til overs. Starten på uken er veldig rolig, mens slutten er rimelig hektisk. Dette gjør at jeg bare har tid til å trene mandag, tirsdag og onsdag. Da trener jeg styrke gjennom hele kroppen to av dagene, samt at jeg spiller squash og drar på step. Fraråder du å ta all treningen på en uke iløpet av tre dager eller? Bør jeg finne meg tid til å trene annenhver dag f. eks? (selv om jeg faktisk ikke har tid)
    Setter pris på svar 😛 klem

  8. avatarHanni

    Vad gott det ser ut! Måste definitivt baka snart igen känner jag. Jag har ju trots allt en hel del bakepro här hemma. 😉

  9. avatarkriweb Innleggsforfatter

    Nina: Det er en av de bedre jeg har laget, men klart, det blir aldri som ekte, fløyelsmyk kake :mrgreen:

    Kristina89: De tror jeg ble kjøpt på Cubus i fjor 🙂

    Jordbær: Det finnes ikke noe fasitsvar på hvor lang tid man bruker, det kommer helt an på utgangspunkt/gener, hva og hvordan du har trent tidligere. Jeg debuterte etter kun 7 mnd styrketrening, men hadde i forkant over 20 år med dansing, samt 1,5 år med styrke-i-sal og aerobic på helsestudio.
    Jeg synes man skal være ganske sikker og klar før man begir seg utpå, skynde seg langsomt!

    Trude: Så bra! Man får kjøpt i Sverige, men jeg bestilte fra gymgrossisten

    Hanne: Mhm, de brukes daglig! Ja det er det.. nå er ikke jeg kjent for mine begrense-seg-evner 🙄

    Renate: Om det er de dagene du får trent, og samtidig får delt opp styrken i 2 så ser jeg ingen grunn til å forandre på det! Så lenge du orker 3 dager på rappen så fortsett slik som du gjør 🙂

    rexi: Hei! Bestilte fra gymgrossisten, får også kjøpt det i Sverige

    Kristine: De ble litt lave etterhvert, men absolutt gode! 🙂

    Hanni: Ja då måste du börja med julbaksten 😀

  10. avatarRie Aleksandra

    Gymgrossisten har blitt ganske dyre på Bake Pro, prisene har blitt noe skrudd opp i det siste. Vi betalte 599 SEK i Sverige for 3 kg (ca 500 NOK). Jeg lagde epleostekake med cottage cheese og sukrin, og da byttet jeg ut hvetemelet med BP (1 mot 1), og da ble kaken litt «vannete». Etter en runde i kjøleskapet ble den som vanlig da. Gjør BP maten mer vannete?

  11. avatarElise

    Ser ikke noe krusakli i oppskriftene, selv om muffin-tittelen sier det 🙂 Hvordan hadde du krusakli oppi, og hvor mye? 😎

  12. avatarKristine

    @Elise: Muffinsene inneholder litt kruskakli, men oppskriften gjelder for eplekaken – som jeg gjorde litt annerledes enn muffinsene. Litt misvisende, ser det nå 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *