Sunn pizza

… proteinrik og full av fiber!

Da var denne pizzaen laget og konsumert, og den smakte helt fortreffelig :grin:

Oppskrift (sånn ca):
Pizzabunn:
60g havregryn
40g hi-maize
40g kruskakli
120g sammalt hvetemel
20g proteinpulver
2 ss olje
1 ts sitronsaft
tre klyper med hhv salt, sukrin og kardemomme
1/2 pakke tørrgjær
2 dl lunkent vann

Pizzafyll:
400g karbonadedeig
1 boks hermetisterte tomater
Purre
Paprika
Løk
Champignon
120-150g lett gul-ost

Det ble 10 store pizzastykker á ca 180 kcal. Spiste med litt kesam, ketchup og krydder.

IMG_4034
IMG_4040

12 tanker om “Sunn pizza

  1. avatarsynnøve

    Ah.. Namnam! 😎
    Hva slags proteinpulver bruker du, nøytral eller?
    Tror dette må lages til helgen 😉

    ..også med den herlige eplekaka i innlegget under blir det jo helaften! :mrgreen:
    Ser at du bruker mye Hi-maze i det du lager, hva er det egentlig? 😀

  2. avatarMette

    Nam, åååå, nå fikk jeg lyst på pizza 🙂
    Da ble det lett valg til middag imorgen!
    Blir så inspirert bestandig av å lese bloggen din, alltid en god start på dagen å være innom siden din 🙂 Ha en finfin dag Kristine 🙂

  3. avatarkriweb Innleggsforfatter

    Synnøve: Jeg brukte faktisk vanilje, men tok bare 20g og da blir smaken litt «borte» blant alt det andre.
    Jeg tenkte på det selv, skulle ha hatt eplekake med vaniljesaus til dessert.. mm, får bli til helgen 🙂
    Hi-maize bruker jeg for å erstatte noe av melet, det består av 60% fiber. Kjøper det i helsekostbutikker; life, sunkost

    Hilde: Jeg vet! Jeg spiser aldri pizza selv – men hvorfor ikke når man kan lage denne gode versjonen selv.

    Yvonne: Ja, anbefales!

    Mette: Å, det var koselig Mette – takk! 😀 Ha en fin dag og nyyt pizzaen i morgen!

  4. avatarmissis

    Hei Kristine!!
    Denne pizzaen så kjempe god ut!!! 🙂
    Jeg lurte bare på om det er nødvendig med kardemomme i oppskriften, gjør det at smaken blir bedre og kan jeg bruke splenda istedenfor sukrin??
    Er det viktig med proteinpulver?? Det jeg bruker er med skogsbær, tror ikke det blir så godt?! 😉
    Du har en super blogg, jeg er innom å leser hver dag!! Du er en vanvittig stor motivasjonskilde!!! 😀

  5. avatarkriweb Innleggsforfatter

    Ellers prøver jeg å poste mat+oppskrifter i kategorien mattips, dere ser den under innlegget?

    Missis: Hei! Så gøy, jeg kjenner jo deg igjen 🙂
    Kardemomme setter en veldig god smak, men det er absolutt ikke nødvendig. Du kan fint bruke litt splenda istedet for, det er bare snakk om en liten klype – kan sikkert droppe det og.
    Det samme med proteinpulver, ta heller litt mer grovt mel eller havregryn.
    Takk 😀

  6. avatarAnonym

    Hei.

    Jeg har f.eks ikke produkter som hi-maize og proteinpulver. Tips til hva annet jeg kan bruke?:)

  7. avatarkriweb Innleggsforfatter

    Hei! Mandelmel er fint – fåes kjøpt på helsekostbutikker som Life, Sunkost o.l Andre grove meltyper kan også brukes, eventuelt litt mer av det andre tørre i oppskriften.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *