Slik trener jeg

Noen ganger trenger man å gjøre ting bare fordi man vil, eller ikke vil. Å ta valg fordi det er det som frister mest der og da, og ikke nødvendigvis er så korrekt eller har en meningsfull betydning.
Jeg tror det kalles å leve.

«Alle disse dager som kom og gikk, ikke visste jeg at det var livet..»

I dag startet jeg med friskt mot og ny energi på styrketrening igjen, har hatt 5 deilige fridager.
Jeg bestemte meg for å fortsette med 2-splitt, det er det jeg har trent i over 2 år nå med god fremgang så hvorfor endre på noe bra. Det er desto mer viktig å endre på antall reps og sett, og ha en variasjon på hva slags øvelser man velger.
Jeg har en splitt på overkropp/underkropp, og fokuset vil fortsatt være på ryggbredde og ben. Jeg har valgt å ta med triceps denne gangen, nå har jeg ikke trent armer på over 1 år.

Kardio kjører jeg en del av utenom konkurranse og, men det er fordi det er en stor helsegevinst og jeg er vant til å holde meg i god form på denne måten. Kanskje det blir ballett igjen etter jul og, jeg får se det an litt.
Det viktigste er at jeg ikke overdriver det, på slutten av deffen var jeg gråten nær bare jeg nærmet meg tredemølla.. – men dette har såklart noe å gjøre med det lave karboinntaket. Jeg kan fint droppe kardio en dag om det ikke passer – det gjelder forsåvidt all trening fremover, det går fint an å bytte om på dager. Det ene trenger ikke å utelukke det andre, så lenge man planlegger.

funny-pictures-cat-excercise-bike

Slik ser min splitt ut, med de vanligste øvelsene jeg kjører (her skal jeg bli flinkere til å variere):
Og jeg kjører fortsatt med myo-reps.

MANDAG:
20-30 min kardio
(De 2 første muskelgruppene kjøres tungt)
Bryst
Brystpress m/hantler
Rygg (tykkelse)
Kabelroing
Skuldre
Arnoldpress
«Rotatorcuff»
Sidehev i kabel
Rygg (bredde)
Chins
Nedtrekk
i supersett med
Cable pullover

TIRSDAG:
45 min kardio

ONSDAG:
20-30 min kardio
Triceps
Dips
Ben (Bakside)
Strakmark
Nordic Hamstrings
Lårcurl
Mage
Sit-ups i skråbenk m/vektbelastning
«Crunch-maskin»

TORSDAG:
Hvile og la musklene gro  :mrgreen:

FREDAG:
20-30 min kardio

(De første 2 muskelgruppene kjøres tungt)
Skuldre
Skulderpress
Sidehev m/hantler
Rygg (bredde)
Chins
Skuldre (bakside)
Omvendt pec-deck
Rygg (tykkelse)
En-arms hantelroing

LØRDAG:
60 min gåtur
Hvile  

SØNDAG:
Triceps:
Franskpress
Ben (forside)
Knebøy (evt frontbøy)
Benspark
Ett-bens benpress
Mage
Sit-ups i skråbenk m/vektbelastning
Planken/»båten»

Ellers var jeg innom legekontoret i dag, de begynner å sette svineinfluensavaksine på de innenfor den såkalte risikogruppen til neste uke. Jeg er da så «heldig» som er i denne prioriterte gruppen, men jeg er så usikker på hva jeg skal gjøre..
Ville dere ha tatt vaksinen om dere visste at dere var i faresonen?
Skal noen av dere ta den uansett?

31 kommentarer til “Slik trener jeg

 1. synnøve

  Gøy å se hvordan du trener 😉 Dette med å ta et valg, bare fordi man har lyst eller føler for akkurat det, selvom det ikke nødvendigvis er så korrekt, som du sier er så viktig! DEt er nesten litt skummelt om man ikke klarer det, fordi man er blitt så opphengt i å gjøre ting på akkurat DEN måten! Lenge leve livet 😆

  Ang. svineinfluensavaksinen så er jeg veldig usikker selv! Nå er jo ikke jeg i risikogruppen, men det kommer jo en dag der alle skal få tilbudet.. egentlig tror jeg det er lurt å ta den.., men på en annen side syns jeg det er litt skummelt i og med at den er helt ny, og man ikke er sikker på eventuelle bivirkninger.. Men, den er sikkert helt ufarlig 🙂

 2. Anonym

  Hvorfor er du usikker på om du vil ta den eller ikke? Om du er i «risikogruppen», er det jo en grunn for at de vil at du skal ta den. Det er viktig å huske på at det er ufullstendige deler av viruset som sprøytes inn, det kan ikke gjøre deg syk.

 3. Annbjørg

  Gøy å se treningsprogrammet ditt! 🙂

  Jeg nekter å ta vaksiner…er skeptisk til alt sånt. Tok influensavaksine i fjor, men ble syk allikevel (sånn smådårlig lenge, pluss noen dager der jeg var helt slått ut). Så nei takk til vaksinering!
  Men om jeg var i risikogruppen, så ville jeg vurdert det… 😉

 4. kriweb

  Synnøve: Det er så godt å gjøre ting uten å tenke over om det er det beste eller mest riktige å gjøre! Jeg tror det er viktig å ikke overanalysere alt hele tiden 🙂 Alt trenger ikke å være det beste.
  Jeg er også usikker i og med at den er såpass ny, føler meg litt som en forsøkskanin.

  Anonym: Nei, det er vel dette med at ingen vet om langtidseffektene (om det er noen). Jeg tok influensavaksine i fjor og ble, som mange blir, syk i flere dager etterpå. Hadde vært kjedelig om det samme skjedde denne gangen..

  Annbjørg: Trives veldig godt med det 🙂
  Jeg ble også dårlig, men det er vel en vanlig bivirkning i og med at de sprøyter inn basselusker.
  Jeg vurderer det sterkt, man er liksom utsatt uansett hva man gjør.

  Kristin: Jeg trives med 2-splitten min 🙂

  Sykepleieren: Ok! 😀 Det blir nok til det, må bare lese alt jeg kommer over først.

 5. Malin

  Kjekt å lese programmet ditt, en reminder på at jeg snart må få bytta litt på oppsettet mitt. Har hatt en skikkelig dårlig treningsperiode nå (jeg som var så flink) så kanskje jeg bare trenger litt nytt å bryne meg på 🙂

  Det er jo alltid en risiko i seg selv å ta vaksine, men vi er kanskje mer skeptiske til å ta slikt så lenge vi ikke skal utenlands.. Det er jo ikke en selfølge at vi blir smitta av noe da heller. Better safe then sorry :mrgreen:

 6. Hanne

  Gøy å få titte litt på hvordan treningen din ser ut. 2 splitt virker i grunnen veldig greit, særlig om man har stor variasjon i arbeidsoppgaver/timeplan fra uke til uke.

  Angående vaksinen ville jeg absolutt anbefale å ta den. Som farmasistudent kan det kanskje virke som om jeg «må» anbefale den, men det er ikke derfor jeg gjør det.

  Ved å ta den slipper man høyst sannsynlig å bli syk, og om man likevel blir syk er i hvertfall immunforsvaret bedre forberedt enn om man ikke hadde tatt den (mao vil sykdomsforløpet bli mildere). Et annet argument er jo nettopp det at man ved å vaksinere seg også vil bidra til å beskytte de rundt seg som ikke er vaksinerte. (Det forutsetter jo at en viss %-andel av befolkningen vaksinerer seg).

  Det er riktig at det er gjort færre/mer kortvarige tester på denne vaksinen enn på mange andre, men husk på at man hvert år utvikler en ny influensavaksine basert på samme formuleringer som foregående år, men med nye virus/viruskomponenter.. Det er jo også bare proteiner fra virusene man injiserer, ikke hele virus som er i stand til å gi skade 🙂 Og heelt til slutt, siden jeg allerede har skrevet så mye som jeg har (:lol:) så er det heller ikke grunn til bekymring rundt konserveringsmiddelet – kvikksølvforbindelsen – som det snakkes så mye om.

  Puh.

  Kjedelig å høre at du ble syk av vaksinen i fjor.. Såvidt jeg har skjønt vil de fleste merke immunresponsen, men noen blir vel desverre dårligere enn andre mens det står på 😐

 7. Stine

  Jeg er også i en av risikogruppene (pga astma), og tror nok jeg kommer til å ta den.. Better safe than sorry?

 8. Thale

  2-splitt is da shit :mrgreen:

  Jeg skulle egentlig tatt vaksinen på fredag, men så ble det ikke noe av. Jeg befinner meg vel helt i ytterkanten av risikogruppen, men… med en mor som er overlege, er det kanskje ikke så rart at man blir litt pushet 😆 men da har jeg også fått muligheten til å stille litt spørsmål om vaksinen(Hanne har jo et fint og utfyllende svar der 😉 ) Jeg er likevel ikke sikker på hva jeg skal gjøre selv. Skal man ta sjansen på å bli syk(og da risikere å være en av de få som blir skikkelig dårlig), eller sjansen på evt bivirkninger?(særlig når man går under kallenavnet frk. bivirkning 😆 )

 9. Anne

  Vi trener faktisk ganske likt, vi, men med et skadet kne de siste ukene er det et stykke igjen til fullt trykk for min del :-/ Det eneste jeg får gjort av kardio er romaskin med beina i ro. Kan for så vidt bruke armsykkel også, men den kan jeg virkelig ikke fordra 😳

  Jeg spurte bedriftslegen hos oss for en stund siden hva han anbefaler angående svineinfluensavaksinen, og han var ikke i tvil, han anbefaler alle å ta den. En viktig årsak til det er at mange unge og i utgangspunktet helt friske personer ser ut til å bli hardere rammet av denne influensaen enn normalt for «vanlige» influensaer. Han mener også at det er viktig at mange tar den for å unngå å spre smitten videre. Jeg hadde egentlig bestemt meg for ikke å ta den, men vurderer det nå…

 10. sykepleier nr 2

  Jeg hat vært veldig usikker på vaksinen.Spurt alle legene som har vært innom min avdelig og alle disse skal ta den og de skal og så vaksinere barna sine.Det gjorde at jeg nå heller dit at jeg skal ta den.Forhåpentlig tåler vi influensaen, men nå har det vært noen dødsfall blant friske unge mennesker????

 11. Fitnesspumpkin

  Hei:)

  Så bra med litt fri, desto bedre å komme igang igjen:)

  Jeg er sykepleier og har noen tanker om vaksinen.
  I utgangspunket hadde jeg ikke tenkt til å ta den, men så slo det meg at vi har et moralsk anvsvar. Hvis vi selv blir smittet kan vi spre det videre, og det er ikke sikkert at det går bra med den/de man smitter. I tillegg er vi særdeles heldige som faktisk har et tilbud om vaksine.
  Siden jeg jobber på sykehus får jeg tilbud om vaksinering før resten av befolkningen og jeg skal gjøre det til onsdag.

  Lykke til med valget ditt:)

  Hanne

 12. Cathrine

  Jeg klarer ikke bestemme meg.. som helsepersonell bør jeg ta den, men ALT butter imot. de vet ingenting om langtidsvirkingene, og hvorfor skulle jeg ta den? er ikke i risikogruppe, har ikke barn å smitte.. men jeg må nok ta den pga jobben, noe jeg misliker sterkt.. Det var nok mennesker som ble syke av vaksinen på 80-tallet til at jeg ikke klarer svelge denne, men må vell gi etter for kollektivpresset; nesten så jeg håper jeg får influensaen før jeg trenger ta vaksinen! grrr… vil ikke.. men må vell =(
  Du er i risikogruppe, og hadde jeg vert det hadde jeg nok tenkt annerledes. Jeg hadde nok tatt den da og men med like tungt hjerte =P

 13. Veroinca

  Så moro å se programmet til ei som har vunnet nordisk og nm 😀
  Blir inspirert av det!

  Synes du skal ta vaksinen jeg, sønnen vår er i risikogruppen, og han skal ta vaksinen om en uke.

 14. Rie Aleksandra

  Hei Kristine, veldig interessant å lese om hvordan du har lagt opp treningen din. Hvilken intensitet kjører du på kardio på de ulike dagene? Lurer også på hvordan du kjører chins? Jeg kjører nå med strikk, så kaaaaaanskje jeg klarer én overhåndschins med kroppsvekt en vakker dag. =)

  Ang. vaksinen så hadde jeg ikke tenkt å ta den av samme grunn som deg, men begynner å helle mer mot å ta den. Vaksiner var sikker mye skumlere på 50-tallet enn i dag, hehe.

 15. Hanne

  Kan føye til at de hadde en fin liten reportasje om den vaksinen på God Morgen Norge i dag 🙂 Konkrete svar på mye av det folk lurer på.. 🙂

 16. Marthe

  Ja, sant det er herlig å trene uten det «presset» hengende over seg?!… Som du sier, det er ikke kriise om man må gjøre om litt på dagene osv… Helt herlig, og det er gøy å trene igjen!! For som du skriver, på slutten er det rett og slett trass og viljen det står på 🙂

  Stå på videre med treningen og kos deg!!

  Klem Marthe

 17. Elisabeth

  Så deilig å være back on track da 😛
  godt å bare trene for sin egen skyld, for å bedre helsa og føle seg bra. Gleder meg til å begynne å trene igjen, har ikke fått trent noe siden jeg ble gravid igjen, pga ekstrem svangerskapskvalme.
  Ang. baconsykevaksina, så heller jeg fortsatt mot å ikke ta den. Er i risikogruppa pga graviditet(er i 7 mnd), men det frister lite å ta noe som ikke er testet ut over lang tid. Hadde det bare vært meg, hadde det vært èn ting, den sjansen kunne jegtatt med å ta vaksine, men å ha ansvaret for at babyen kan få senskader er ikke en hyggelig tanke, ei heller om jeg skulle vaksinere min 2 år gamle datter og hun også skulle blitt plaget senere.(hun er ellers frisk som en fisk)

  Nei, du får gå noen ekstra runder med deg selv, er vanskelig å anbefale noen noe som helst mtp all den motstridende informasjonen som har vært gitt.

  Lykke til med valget!

 18. sykepleier:)

  Jeg tok vaksinen på fredagen, var en av de første som fikk den siden jeg jobber på en infeksjonsavdeling for barn. Den samme kvelden som jeg tok vaksinen begynnte jeg å føle meg litt dårlig, fikk feber og hodeverk. Lørdagen var jeg sengeliggende hele dagen, med hodeverk, kroppsverk og sterk kvalme! søndagen var heller ingen god dag. Så vaksinen kan nok absolutt gi bivirkninger! Men nå er jeg i fin form igjen, og glad for å ha tatt vaksinen 🙂

 19. Kristina89

  Gøy å se åssen du trener Kristine 🙂

  Ang vaksinen, så har eg lest flere steder noen som har fått div nervesykdom o.l av den :S synes det er ekkelt.. pluss de som faktisk har dødd av den.. mn så er d jo det at man kan jo dø av svineinfluensaen også 🙁 så synes d e kjempe vanskelig valg…

 20. Vanja S.

  Hei! Takk for at du deler treningen med oss 😀 Trener du cardio før styrkeøktene slik som det står? Hvor intensivt kjører du cardioen?

 21. Anonym

  Hej!!! Kul att se hur du trænar!! Øverraskande att du inte kør bicpeps…du har ju så flott symetri!!! Jag jobbar i barnahage så vi ær en risikogruppe och får vaccine sponset av jobbet..så jag ska ta den!! men jag gør det pga min arbets situation!! Lycka till med ditt beslut!!! Kramisar Pia 🙂

 22. kriweb

  Malin: Eller som en jeg kjenner sier «better safe than sober» idet han kjøper for mye drikke til kvelden.
  Det hjelper å få litt struktur på treningsprogrammet ja 😀

  Hanne: Takk for utfyllende svar! Jeg har lest mye om vaksinen nå, og jeg skal ærlig innrømme at jeg er enda mer skeptisk. Det er hovedskalig to ting som bekymrer meg; bivirkninger om psyken/søvnproblemer og nevrologiske skader. Da de lagde denne på 70-tallet var det jo flere som døde av vaksinen enn selve influensaen. Jeg høres sikkert overdramatisk ut, og pleier egentlig ikke å være skeptisk til slikt (tok både influensa- og lungebetennelsevaksine i fjor), men magefølelsen er ikke god denne gangen.. 😐

  Stine: Jeg synes absolutt folk med lungeproblemer skal ta den, spesielt om de vet at de blir veldig syke av influensa. Jeg faller litt mellom to stoler føler jeg..

  Thale: 2-splitt er tingen! :mrgreen:
  Det er ikke lett det her.. må bestemme meg innen neste tirsdag. Jeg ble jo veldig dårlig/syk etter influensavaksinen i fjor.

  Anne: Jeg ser den med at noen må ta den for å hindre/stoppe smitte.. men åh, vil egentlig ikke ta den 😐 Føler at jeg gjør kroppen min svakere ved at den ikke får kjempet en evt influensa. De fleste opplever det jo som en vanlig influensa? Vanskelig dette her.

  Sykepleier nr 2: Noe sier meg at jeg kommer til å føle meg dårlig etter en evt vaksine slik jeg gjorde i fjor, dessuten er jeg redd for de alvorligste bivirkningene – selv om disse er typ 1 av 1 million osv.

  Hanne: Så du tar den i morgen? Fortell hvordan det gikk!
  Jeg er glad jeg ikke jobber med barn/mennesker, da hadde jeg nok følt et slikt ansvar ja.

  Cathrine: Jeg føler det litt sånn selv.. jeg vil ikke har jeg funnet ut, har en dårlig magefølelse på den. Men jeg skal snakke med legen og høre.
  Fikk aldri ringt deg opp igjen vennen, snakkes snart! Klem

  Veronica: Så bra! 😀
  Hadde jeg hatt lungeproblemer og visst at jeg kom til å slite om jeg ble syk, så hadde jeg tatt den. Men jeg takler en influensa og øvrig sykdom ganske bra, problemet er at en infeksjon er risiko for hjertet mitt.

  Rie Aleksandra: Kjører kardio på mølla som oftest, rask gange med bratt stigning.
  Jeg kjører chins med assistanse/knærne på en plate, kunne ønske jeg var tøffere men :mrgreen: det kommer!

  Marthe: Det er kjempedeilig! Jeg tok meg selv i å smile da jeg plugget inn ipod med beste musikken og kjørte på for fullt, energi er på topp etter mye god mat 😉

  Elisabeth: Det er så godt, å slippe denne «tvangstreningen» som det ofte blir mot slutten av en deff. Og ikke minst med energi, duracellkaninen er tilbake :mrgreen:
  Etter å ha lest om svinevaksinen så begynner jeg å tro at det er bedre for meg å la være..

  Sykepleier: Jeg hadde helt sikker blitt dårlig jeg og, ble jo slått ut av influensavaksinen i fjor.. godt å høre at du er bedre, og at du overlevde :mrgreen:

  Kristina89: Det var det jeg leste en del om i dag og 😐

  Vanja: Det varierer litt, om jeg har energi og lyst så tar jeg det før – blir kanskje 50-50. (På deff pleier jeg å kjøre etter styrke).
  Kardio er som oftest rask gange med bratt stigning, skal bli god og svett 🙂

  Pia: Jeg kjørte mye biceps før jeg startet med et seriøst treningprogram, det var det eneste jeg visste hvordan jeg skulle trene :mrgreen:
  Men armene utviklet seg ganske raskt så jeg roet det ned, biceps får bra trening indirekte i alle ryggøvelser jeg tar.
  Triceps tar jeg med nå fordi det er gøy, og fordi jeg ikke kjører så mye bryst (får ikke indirekte trening herfra).
  Skjønner at du skal ta vaksinen i din arbeidssituasjon!

 23. Pinglo

  Husk nå at en vaksine nettopp GJØR kroppen sterkere, fordi den opparbeider seg antistoffer mot dette viruset uten at man blir syk og bryter ned kroppen (så mye som ved en vanlig sykdom) i prosessen. Det finnes mange gode argumenter til å vurdere pros and cons, men akkurat det å «styrke kroppen med en sykdom» er ikke en av dem.

 24. Tone

  Jeg ville definitivt tatt vaksinen, helt enig med Pinglo!

  Ellers er det gøy å se splitten din, og når du har to-splitt er det som du sier viktig med variasjon, ellers går man fort lei.

  Angående chins vil jeg anbefale deg å kjøpe strikker og kjøre med dem istedet for assistentmaskin, de gir en mye riktigere løftebane da beina kan henge fritt. Fremgang får man også, i august klarte jeg ikke BW for fem flate øre, nå nærmer jeg meg 1 full BW-repetisjon 😉 Utrolig morsomt og motiverende!

 25. Aurora

  Vaksina inneholder kvikksølv, så jeg vil ikke ta den. Tar heller 1 gr. C-vitamin to ganger om dagen, for å styrke immunforsvaret 🙂

 26. Tingeling

  Hei!

  Har lest bloggen din i lang tid nå, og er innom daglig for å sjekke om du har postet noe nytt!

  Først vil jeg gratulere deg med gjennomførte mål og resultater den siste tiden. Det har vært kjempemorsomt å følge deg. Jeg er imponert.

  Hadde en veldig aktiv barne- og ungdomstid innenfor mange ulike idretter, men først og fremst fotball. Etter en korsbåndsskade i 17- års alderen sluttet jeg med fotball. Det som har vært ekstra leit i ettertid er at jeg ikke har funnet en treningsform som har jeg gitt meg den samme motivasjonen som jeg kjente på når jeg spilte fotball aktivt. I tillegg til dette har jeg hatt en del problemer med nakke og skuldre, og periodevis hatt en del smerter i forbindelse med det. Kiropraktoren min har mast på meg om at jeg må trene, og da helst styrke. Men dette har jeg alltid syntes har vært kjedelig.

  Men… de siste mnd har jeg begynt å trene igjen, og i forbindelse med den treningen jeg holder på med nå har jeg også fått motivasjon til å trene styrke! Så jeg er i gang på treningssenteret igjen, og trener faktisk med vekter og i apparater. Det beste av alt er at jeg faktisk synes det er gøy og deilig. Og noe av dette tror jeg faktisk du skal ha æren for også, for det har vært veldig motiverende å lese det du skriver.

  Så til det jeg egentlig skulle frem til: jeg har ikke fått satt opp et treningsprogram med hjelp fra en treningsveileder (synes ofte programmene de legger opp er ganske kjedelige). Jeg har derimot lest en del av det du skriver, og jeg har også lest en del på iform.no. Jeg har lagt opp til å trene 2-splitt. Jeg skal da trene på treningssenter 2-3 ganger i uken, og den andre treningen 1 gang i uken. Tilsammen 3-4 treningsdager. Det jeg da lurer på er hvilke muskelgrupper bør jeg trene samtidig, og bør jeg tenke på hvilken rekkefølge jeg gjør de i?

  Dette ble litt langt, og kanskje det er for omfattende for deg å svare på også, jeg er i utgangspunktet mest ute etter om det foreligger noen «retningslinjer» jeg bør forholde meg til?

 27. månestråle

  Vaksine eller ikke vaksine.. Jeg kommer ikke til å ta den. Kjenner mange som har hatt eller har svineinfluensa, og de lever da i beste velgående. Jeg er ikke redd for sykdommen, sjansen for å bli påkjørt er nok mye større. derimot synes jeg vaksinen er skummel. Hvorfor produserer Tyskland vaksinen, selger den til Norge men importerer til eget bruk? Hvorfor blir det stadig flere «rare» sykdommer, som autisme, utmattelses-syndrom, lymfekreft hos barn, astma og allergier? Bivirkninger som kommer senere enn 14 dager etter at vaksinen ble satt, regnes ikke som vaksine-relatert og rapporteres ikke inn. Da jeg ga beskjed på helsestasjonen om at min sønn ble syk hver gang han ble vaksinert, og det skjedde tre ganger, bare noen dager etter sprøyten, så fikk jeg beskjed om at det var umulig. De rapporterte det heller ikke inn noe sted.
  Skepsis er sunt! Følg magefølelsen, og lykke til med valget 😉

 28. kriweb

  Pinglo: Ok, da forveksler jeg det med penicillin/antibiotika – for her er det vel slik at det er best for kroppen å «kjempe mot sykdommen» selv?

  Tone: Jo, men.. har en skikkelig dårlig magefølelse. Har lest altfor mye negativt rundt den vaksinen nå, men er fortsatt i tenkeboksen.
  Takk for tips, er nok bedre med bena litt mer hengende ja.

  Aurora: Jeg sverger heller til antibac av alle slag 😀

  Tingeling: Tusen takk!
  Jeg skjønner godt hva du mener om å ikke finne samme «glød» i trening etter at man har drevet med en sport/idrett i flere år tidligere. Jeg følte det samme ang. balletten, og helsestudio var i starten litt nedtur i forhold til dette. Man må rett og slett venne seg til tanken om at det er noe nytt, noe man har fullstendig kontroll over selv og kanskje er alene om å gjøre – men etterhvert tror jeg man vil like dette.
  Uansett, over til spørsmålet ditt. Dette med styrkeprogram og hva slags splitt, øvelser, rekkefølge osv er heldigvis noe man velger helt selv – det er ingen fasit eller retningslinjer på hva som er «best». Man gjør det som kjennes best ut for en selv, og det innebærer at man tester ut litt forskjellig.
  Jeg synes 2-splitt med overkropp/underkropp er best, ben er ganske tungt å trene så synes det er greit at de får sin egen dag 🙂 Tar også med armer/triceps her da de får kjørt seg nok på overkropp-dagen. (Biceps er indirekte på ryggøvelser, og triceps indirekte på brystøvelser).
  Jeg har tidligere prøvd meg på bakside/forside dager; rygg, triceps, bakside ben o.l. en dag og bryst, biceps, forside ben o.l en annen. Du får rett og slett prøve deg frem 🙂

  månestråle: Jeg har lest om alt dette jeg og, og det er derfor jeg er skeptisk. Jeg vil ikke høres ut som en redd drama-queen, for jeg har tatt mange vaksiner opp igjennom årene, men jeg synes allikevel at dette er en litt spesiell situasjon.
  Når det er sagt så dør det bare flere og flere mennesker her til lands enn i nabolandene, så kanskje jeg ombestemmer meg om dette tar helt av. Har frem til tirsdag å tenke 😐

 29. Maylinn

  Jeg er veldig skeptisk til den. Mest fordi den ikke er testet skikkelig ut, og man vet ikke bivirkningene. Man vet aldri om man feks får et barn med tre hoder feks:P hehe

Det er stengt for kommentarer.