Mini-me

«Mini-me»
er det jeg liker å kalle magefølelsen, eller den indre stemmen vår om du vil. Det er dette som forteller deg hva som er riktig for deg, så det gjelder å kjenne godt etter – hvis ikke vil man aldri bli 100% tilfreds.

Bare én fasit?
Alle har sin egen oppfatning av hvordan livet skal leves, hva som betyr noe og ikke minst hvordan vi ønsker å fremstå og se ut. En egen subjektiv sannhet, det er derfor det er så viktig å ikke dømme andres valg. Vi kan ikke og skal ikke ha samme mål, så slutt å sammenligne deg med andre.
Trening og kosthold handler vel så mye om utseendet som om sunnhet og livsstil, selv om det overfladiske kanskje ikke er hovedmålet bak treningen. Hva som er godt trent eller flott i ens øyne kan være det stikk motsatte i noen andres, dette er grunnen til at det er så viktig at du stoler på deg selv og følger din egen vei og ingen andres.
For mye bråk utenfra kan ofte overdøve det mini-me prøver å fortelle deg.

copycat

Når man først bestemmer seg for å begynne med trening, og da spesielt styrketrening, så må man også ta et standpunkt for hva man ønsker å oppnå og hvordan man skal gå frem. Du vil få hundrevis av råd om du søker på nettet og leser rundt (som sikkert er velmente), men tør å følge det du mener er riktig når du innehar kunnskapen. Kunnskap er utrolig viktig, det hjelper lite å få utdelt ferdig verktøy om man ikke vet hvordan man skal bruke det i det lange løp.
Det er dessuten viktig å huske på at det er nå man legger grunnlaget for veien videre, gjør det derfor på den naturlige måten. Noen liker å påstå at man kan måle hvor hardt man trener ved å se på hvor stor man er, det er absolutt ikke tilfellet.
«There are no shortcuts to any place really worth going»

På egne ben«Du må gå de sjøl»funny-pictures-teamwork-kittens
Å ha en treningspartner er veldig motiverende,  og det kan for mange være avgjørende for om de kommer seg på trening eller ikke. Kjenner du deg igjen?
Jeg holdt på å falle i den fellen da jeg først startet, men lærte meg fort å like trening på egenhånd – hvis ikke hadde jeg ikke vært der jeg er nå. Trening kan fint være sosialt til tider og noe man gjør sammen med noen (jeg har kjørt kardio med mamma flere ganger de siste ukene og det har hjulpet meg mye), men det må også ligge andre elementer av viljestyrke og motivasjon bak.
Legg opp treningen hovedsaklig etter din timeplan og rutiner, her er det viktig å være litt egoistisk – egoisme er lov så lenge det gjelder livsviktige investeringer ;-) 
Det er også viktig å gi deg selv tid til hvile, for mye av noe er aldri bra uansett hvor sunt det er.

Holdning – viktigere enn du tror
Humøret har så mye å si for treningen, og stort sett det meste annet. Hva slags syn man har på livet, ser man glasset som halvtomt eller halvfullt?
Jeg skal innrømme at jeg ikke alltid er like flink til dette, det blir en barriere man setter opp for å unngå skuffelser – men det er ikke riktig måte å gjøre det på. Tenk heller positivt, og lær deg bedre hvordan man takler eventuelle skuffelser.
Man prøver alltid å gjøre sitt beste, men noen ganger må man kutte ut å prøve;
Jeg skal trene! Jeg skal bli bedre! Jeg skal gjøre mitt beste!
Jeg er ikke alltid en «bundle of joy» på trening eller synes det er like stas hver gang, men det er her viljestyrken kommer inn – og ikke minst viten om hvorfor jeg gjør det jeg gjør og hvor viktig det er for meg.

Kristine Weber_ (4)
Fotograf: Anette-Marie Antonsen

31 kommentarer til “Mini-me

 1. Harefrøken

  Fantastisk bra skrevet, jeg er så enig med deg! Rart å si det, men akkurat det du skrev i dag var det jeg trengte, uten å utdype det noe mer. Uten å kjenne deg, så virker du som et reflektert menneske, med ufattelige mange gode sider.

  Fortsett å være ditt fantastiske jeg!!!

  Mitt motto generelt: «Stol på deg selv, og egne ferdigheter».

  Ha en fortsatt fantastisk dag, og gratulerer nok en gang med et fabelaktig fitness-år.

  Klem Harefrøken,0))

 2. heidi

  Dette var et flott innlegg Kristine. Likte godt at du poengterte dette med å ikke trene sammen med andre. Det er en super måte å begynne treningskarrieren på, men det jeg har erfart er at de fleste som trener mye liker å trene på egenhånd, dra til gymmet når det passer for dem; så kan det heller være et pluss dersom man skulle møte på noen kjente 🙂

  Likte også dette bildet godt, på de andre synes jeg, om jeg skal vær helt ærlig med deg, at du så alt for tynn ut. (Naturlig nok, da det var i uken mellom NM og Nordisk ;))

  Ha en fin kveld.

 3. Nina

  Du skriver så mange bra, reflekterte innlegg;) Får en til å gå litt i seg selv å tenke litt, samt kjenner meg igjen i mye av det du skriver. Tror jeg mange gjør.
  ikke alltid lett å lytte til den indre stemmen, men det er viktig ja;)

 4. Iris

  Innlegg til ettertanke – gode ord! 🙂

  Må si meg litt enig med Heidi – på de andre bildeene så du litt mager og blek ut… Misforstå meg rett; de var absolutt flotte bilder, men av de bildene du har vist til nå, synes jeg dette var det beste! Her ser du sunn ut og har en flott utstråling! 😀

 5. Anonym

  Hej!! Knall bra inlægg..!! Før mig så blir jag bara mer inspirerad av att andra har åsikter om det jag håller på mig så jag anvænder negativitet till min førdel och blir starkare av det..!!!Det ær trots allt mitt liv och va andra menar om det intresserar mig mitt dær bak, så længe jag har det bra!!! Jag har genom mina 41 år på jorden lært att till sist så ær det mig sjælv jag måste tænka på,låter kanske vældigt egoistiskt men jag har vart allt før snæll och blivit utnyttjad pga av detta och vem tjænar på det???…inte jag vartfall…..!!! Men detta kommer från dårligt sjælvførtroende och man ær så rædd før vad alla andra ska mena..så då blir man en «ja tack amen person»men med åren så lær man sig att det inte ær så viktigt!! Finns ett utryck som heter O.P.O «Other peoples opinion» och detta ær det MÅNGA som sliter med..!! Jag har jobbat som golfinstruktør och coach i 8 år och jobbade med en tjej på landslaget som va med på 3 EM och 1 VM,vi prata vældigt mkt om detta!! Men man kan inte ta negativa komentarer personligt før æven om man inte lyckas så ær man ju inte en sæmre person pga det!!! Lættare sagt æn gjort!! Ojj ja detta blev ett låååångt inlægg,hehe!! Men låt inte andra styra dina beslut och målsættningar…!!! Stå på tjejen..!!
  Kramisar Pia 😉

 6. Anne

  Veldig flott innlegg! Det er lett å gi etter når andre presser på med meninger om hva man skal mene, være, hvordan man skal se ut etc, men da svikter man jo tross alt den viktigste personen, seg selv. For hvordan skal man klare å gi av seg selv hvis man kjemper med og mot seg selv hele tiden? Helt enig med deg, man må våge å stole på seg selv og velge sin egen vei. Også er jeg helt klart enig i at det er best å trene alene 😆

  Kjempeflott bilde, btw 🙂

 7. Anonym

  Hej igen!! Hur får man skrivit in att man inte ær anonym??? Provar att skriva namn email och hjemmeside men får inte till??? Jag har vartfall en blogg:pia68.blogspot.com
  Tjingiling 😛 Pia

 8. Kristin

  Kan du ikke skrive ett innlegg om hvordan du trener til daglig (utenom konkurransetid)? Hva slags øvelser, antall rep, sett osv..

 9. kriweb

  Harefrøken: Så bra! Det er god nok grunn for meg til å fortsette å skrive, at en lar seg inspirere/motivere.
  Jeg elsker gode mottoer, synes det er viktige leveregler/påminnelser som vi trenger i livet.
  Klem 😀

  Heidi: Jeg erfarte i begynnelsen at jeg droppet trening altfor mange ganger fordi hun jeg skulle trene med ikke orket eller kunne så ofte som meg.. så det beste er å ta saken i egne hender, og heller ha treningspartner som bonus de gangene det passer 🙂
  Ærlighet setter jeg pris på, jeg er enig i at jeg så litt mager ut – men en kombinasjon av minusgrader og fett% på 9 gjør sitt med den saken :mrgreen: Det er altså stor forskjell på innsmurt scenekropp og den bleke til hverdags.

  Nina: Bra, det er det jeg håper på. Vi (meg selv inkludert) trenger slike påminnelser iblant 🙂

  Iris: Da vet jeg ikke om jeg skal legge ut de andre, for jeg har altfor lav fettprosent utenom scene og brunkrem 😉 Men for min egen del så er det gøy å ha bilder fra den tiden og. Jeg er spent på bildene fra Body, for her tror jeg at jeg får vist litt mer muskler – selv med samme form.

  Pia: Takk for innlegget ditt, er det noe jeg har lært (og fortsatt jobber med) så er det å ikke bry meg om andres meninger – spesielt de jeg ikke har noe forhold til.
  Det er som du skriver lettere sagt enn gjort, men absolutt mulig.
  (Tror blogglinken din skal dukke opp om du skriver inn adressen i URL feltet).

  Anne: Nettopp! Hadde jeg hørt på de rundt meg da jeg startet med styrketrening så hadde jeg vel fortsatt med styrke-i-sal og lette vekter. Og hadde jeg hørt på «ekspertene» så hadde jeg kanskje tatt valg jeg kom til å angre på.
  Jeg trives best i eget selskap – som oftest 😀

  Kristin: Det kan jeg gjøre 🙂

  Nina: Hei! Og takk 😀

 10. Hanne

  Bra innlegg, med et viktig budskap!

  Jeg må si meg veldig enig i det du skriver om trening og egoisme, og da særlig knyttet til det du skriver her i kommentarene om treningspartner.. Jeg har aldri trent så sjelden som etter jeg fikk fast treningspartner.. 😐 «Misforstå meg rett», det er gøy å ha en å trene med, men tidligere har jeg ALLTID trent alene, og jeg er derfor også veldig vant til å alltid gjøre som jeg selv vil, og trene akkurat NÅR jeg vil. Mange sier at de så lett skipper trening om de ikke har noen som presser dem, men jeg er helt omvendt. Har han en litt sløv dag har jeg lettere for å forsterke det enn å insistere på trening.. Det er liksom greit å være sløv om andre er sløve, alene er jeg mye strengere med meg selv.

  De siste ukene har det riktignok vært veldig travelt på jobb og skole for oss begge, så da er det feil å «skylde» på treningspartneren, men jeg håper det blir litt fortgang i sakene (og rutiner!) etterhvert.. 🙂

  Hilsen miss treningsavhengig med abstinenser 😆

 11. Jack

  Tror nok du tar veldig feil der, frøken!

  Men det er greit å gjenta det for seg selv for å bli overbevist, ikkesant.

  Faktum er at helse og sunnhet er ikke subjektivt. Det er faktisk meeeeget objektivt! Man kan ta både blodprøver og måle blodtrykk, puls og i hvilken form sener, bånd og ligamenter er i samt følge med på hvordan de indre organene er.

  «God helse og sunnhet» innebærer nemlig ikke at man har et sykelig lite fettnivå på kroppen. Det føkker opp mye, bl.a også hormonene, spesielt for dere kvinner. Prøver du å overbevise deg om at det dermed er en sunn kropp du får?

  Trening inntil en viss grense er a-ok, men på det nivået du gjør, er bare sykelig. Man blir overopptatt av kropp og kosthold inntil det er en obsessiv-kompulsiv handling.

  Helse og sunnhet er nok dette så langt ifra som man kommer da kroppen slites til det ekstreme på muskler, sener og ledd. Og spesielt det å ha såpass lite fett som man har når man står på scenen er ikke fysiologisk eller særlig naturlig. Ihvertfall ikke i kombinasjon med det høye fysiske nivået man i tillegg skal ha.

  Mennene i denne pseudosporten er jo stort sett dopet. 99,9 % er dopet. Du vet det, jeg vet det, de vet det, alle vet det. Punktum. Er ingen vits å diskutere engang. Har vært i miljøet i over 20 år.

  Kroppen har ikke nok hormoner til å opprettholde dette nivået av muskelmasse. Så litt «hjelp» må nok de fleste menn ha en eller annen gang. Så var det også litt hjelp med fettforbrenningen da, sånn at deffinga blir litt lettere. Man skulle tro at fitness-gutta ville være naturlige, men neida, selv de kjører på med deca, winny og efedriner over en lav sko.

  Hvorfor tror du ikke NKF er medlem av idrettforbundet?? Fordi det er mye dop i denne idretten og det er et sykelig fokus på mat og lav kroppsfett som ikke akkurat kan betegnes som helsemessig forsvarlig. De gangene man har prøvd å få til «rene» turneringer så har deltakerne bare uteblitt. Med en overhengende fare for å bli testet gidder folk ikke å dukke opp.

  Jommen sa jeg sunn helse og sunn livsstil…!

  Om du har valgt denne veien i livet fordi den lille stemmen din sier dette føles rett for deg så er det greit nok det. Noen liker å samle frimerker og andre liker å spille sjakk. Hver sin lyst. (De pedofile vil nok også si at det er pedofili som føles mest riktig for dem, ikkesant?)

  Men å prøve å overbevise andre om at dette dreier seg om sunnhet og helse, og ikke en sykelig opptatthet av kropp og mat, ja da er du faenmeg så langt ut på viddene som det går an!
  Men hver sin lyst!

  Holy crap, for en gal verden vi lever i. Selvbedrag an mass!
  For jeg mistenker nemlig at du faktisk trur på det bullshit’et du har skrevet!

 12. Thale

  Jeg liker!

  Jeg har aldri hatt fast treningspartner, jeg. Jeg har bare av og til hatt «treningsdate» med søs/venner/kjæreste. Som ofte resulterer i at det blir mye mer skravling og mindre intensivt 😆 Jeg passer rett og slett best til å trene alene, det er da jeg greier å holde fokuset og tyne meg aller mest.

  Jeg er en stor tilhenger av at trening i størst grad skal være lystbetont. Har du ikke lyst en dag, så har du lov til å la være. Som regel får man ofte mer lyst til å trene bare av å tenke på at man kan ta seg fri 😆

 13. kriweb

  Hanne: Enig, jeg blir også ofte påvirket av de jeg trener med.. har noen en litt slapp dag, så blir jeg også litt sånn. Alt til sin tid, og trening er blitt en egotid for min del 🙂

  Jack: Leste du innlegget mitt?
  Jeg skriver at dette er subjektivt: «Alle har sin egen oppfatning av hvordan livet skal leves, hva som betyr noe og ikke minst hvordan vi ønsker å fremstå og se ut».
  Klarer du å motsi dette må du heller overbevise deg selv om det.

  Jeg ser av det du skriver at du hverken har satt deg inn i hvordan jeg spiser og trener, hva jeg står for eller hva som betyr noe i mitt liv. Diskusjon med deg blir derfor helt meningsløst.

  Dette innlegget handlet hverken om sceneform, bygging, doping eller nkf.
  Om du «har vært i miljøet i 20 år» og fortsatt ikke har skjønt at sceneform ikke er hverdagsform så er det ditt problem.
  Ja dette handler om min helse i aller høyeste grad, ja jeg lever sunt og jeg videreformidler dette i bloggen. Er du uenig så foreslår jeg at du lar siden være.

  Thale: Enig! Jeg har hatt noen gode økter med David, men blir mye skravling med venninner 🙂 Og jeg er jo duracellkaninen som liker å gjøre det jeg skal effektivt.
  Hvile er viktig!

 14. Malin

  Veldig bra innlegg, og en flott reminder på at det viktigste er å gjøre det som er bra for deg og ikke alle andre. Det er jo tross alt DIN kropp. Men det kommer jo alltid til å være de som bare må fortelle deg at det du gjør er feil, dessverre..

  Jeg er heller ikke noe fan av treningspartner, og trives i mitt eget tempo. Fort og gale :mrgreen:

 15. Iris

  Jo, jeg vil se flere bilder – legg de ut! 😉 Vi er vandt til å se deg posere og/eller vise muskler, så bildene var annerledes enn vi er vandt til å se deg, men absolutt flotte! Men en tankevekker; den lave fettprosenten er nettopp flott for å fremheve musklene, men passer seg bedre på scenen enn til hverdags, og bør dermed ikke være et ideal for alle og enhver. Gleder meg til å se bildene i Body – med klørne ute og muskler i spenn, ser du garantert strålende ut! 😀
  Forøvrig beundrer jeg hvordan du lar Jacks innlegg stå, og svarer saklig istedenfor å gå i forsvar eller slenge med leppa tilbake! Vær stolt av den du er, Kristine!

 16. Anonym

  Jack: hvis du hadde egnet en tredjedel av tiden som det må ha tatt å skrive dette lange innlegget på å lese deg litt opp her på bloggen om hva denne dama egentlig står for, så hadde du sannsynligvis tenkt deg om. Og hva vil du egentlig oppnå med denne bitre ramblingen om «pseudosporten» og doping?

 17. Thomas

  Godt skrevet! Vi har ganske mange like tanker rundt forskjellige ting, og det er derfor litt godt å titte innom siden her, for å få en slags «moralsk støtte» for at det går an å tenke annerledes enn de fleste menneskene rundt seg.

  Jeg mener det du har skrevet er overførbart til alt livet handler om, og da også karriere. Det er jo ofte mange som har en mening om hvordan man bør gå frem mht til utdannelsen og en godt betalt jobb deretter, uten å si for mye om det. Dette blir jo en subjektiv vurdering av hva som er viktig for en selv, og man velger da kanskje en noe uortodoks måte som man føler gir mer glede på det personlige plan. Noe diffust skrevet, men jeg vurderer sterkt å ta en litt uvanlig vei frem til mitt mål, nettopp for å kunne ta med meg de erfaringer og opplevelser jeg tror og håper jeg kan få med meg på veien. Dette betyr jo en lengere vei frem, men i mitt hode vil denne veien bety så absolutt mer glede. Så lenge man sørger for å ha de grunnleggende tingene på plass, i dette tilfellet utdannelse og kompetanse, tror jeg man stort sett kan få til det en ønsker allikevel. Da er det mer viljestyrken det står på.

  Absolutt forståelig om det forrige avsnittet ikke ga noen mening, men oppe i mitt hode gjorde det det :mrgreen:

  Ønsker å gratulere deg med 3 seire, men kanskje aller mest med den personlige seieren jeg har fått inntrykk av at du har fått. Har stort sett vært innom bloggen din hver eneste dag og tittet den siste tiden.

  PS! Jeg har trent alene i 6 år, og selvom en sikkert ville hatt bedre utbytte av å ha en treningspartner, ser jeg på det som min lille kvalitetstid med meg selv 😀

  Ha en fin dag!

 18. CamKarMir

  Kloke ord. Tror jeg skal lese dem en gang til. Man vet jo egentlig alt dette, men så er det så vanskelig å gjennomføre og huske på til enhver tid. Så bra med en påminnelse. Fint skrevet. Ha en god helg når du kommer så langt! 🙂

 19. :)

  hvor mye bruker du å gå opp i vekt offseason Kristine? i forhold til konkurranseform mener jeg?:) går du fort opp etter en konkurranse?

 20. Lille-My

  God morgen Kristine 😀

  Vil først bare takke deg for en kjempefin blogg.
  Har fulgt med på bloggen din siden NM i fjor, og er veldig imponert over hva du har fått til. Gratulerer så mye!

  Selv har jeg vært veldig aktiv på treningsfronten. Men etter 10 år som treningsinstruktør, møtte jeg helt veggen for 2 år siden. 32 år, full jobb med mye overtid og reiseing, har det ikke vært lett å prioritere treningen igjen. Men med ditt pågangsmot, gode ideer/ råd, reflekterte tenkemåte, har jeg fått treningslysten tilbake. Du er en motivasjon!

  Håper du fortsetter å blogge!Og lykke til videre i uansett hva du foretar deg.

  Stor klem fra Lille-My

 21. Nann-Rosita

  Kristine; jeg syns alle innleggene dine er flotte og reflekterte.
  Så fortsett å skrive.

  Når det gjelder denne Jack, så tviler jeg på at han har vært i miljøet i så mange år, kanskje bare en hobbybygger som aldri har kommet seg på scenen ? For visst så , så ville han visst hva som lå bak en konkurranseform som din, av hardt arbeid, streng diett, selv om du gjør dietten på en annen måte og heller spiser tre måltider enn disse standard 8 ..
  Personlig vil jeg ha hjelp av deg om jeg skal stille igjen, fordi jeg ikke har tid og ork til 6-8 måltider om dagen. Det blir for mye tygging for meg, helt ærlig.

  Synes du er utrolig flott, og er enig med henne du vet på sørlandet, om at du kommer til å nå langt om du vil.
  og ser faktisk for meg at du bør stille internasjonalt.
  På tide å vise verden at Bodyfitness jenter er MUSKULØSE PENE jenter, og ikke bare østblokkbroilers 😉
  ( vet , nå var jeg slem… men men.. )

  Skal også legge inn forslag om innføring av de andre vektklassene, for vi trenger de med den utviklingen vi har hatt i BF siste årene 🙂
  Det er stooor forskjell på en som er -158 og en som er 162 , like så ei på 166 vs ei på 172 , så vi trenger de andre klassene 🙂

 22. kriweb

  Malin: Det vil alltid finnes de ja, mange bedrevitere man må ignorere – men desto deiligere er følelsen når man lykkes 😉
  Fort og gæli som vi sier :mrgreen:

  Kiwa: 😆

  Iris: Nei det er sikkert og visst, den fettprosenten jeg har når jeg konkurrerer er ikke mitt ideal i det daglige liv. Jeg er glad i en atletisk kropp og det feminine sammen med det muskuløse – og for meg betyr femininitet litt former.. humps and dumps 😉

  Thomas: Joda det ga mening og jeg er helt enig. Dette med å ha troen å seg selv er så viktig i alle aspekter av livet, stole på seg selv og ikke «de som vet best». Det er tross alt ditt liv, det er du som skal leve det 🙂

  CamKarMir: Enig, de fleste av oss vet jo dette allerede, men vi trenger påminnelser. Det er derfor jeg er så glad i mottoer, fine leveregler 😀

  Synnøve: Takk! Håper du får en kjempefin helg videre 😀

  :): Tipper jeg vil gå opp ca 7-8 kg, har ikke laget noe plan på det 🙂 Jeg spiser godt og viktigst av alt skal jeg trene hardt – fokus på kvalitet og ikke kvantitet.

  Lille-My: Takk! 😀
  Åh det var koselig å lese, det trengte jeg nå når blogglysten er fraværende.. det ga meg litt motivasjon tilbake, så igjen takk!

  Nann-Rosita: Det enkle er ofte det beste, hjelper til jeg vet du – bare å spørre 🙂

 23. Linek86

  Hei:) Du er til stor inspirasjon, Kristine! Men jeg lurer på en ting. Jeg har alltid tenkt at man må varme opp før styrke? Er det riktig? Eller kan jeg bare kjøre styrke med en gang også cardio i 20/30 min etter styrke økten? Hva lønner seg? Målet med terningen er å gå ned et par kg. og stramme oppe:) Er heller ikke redd for å få muskler;P Har lagt ut oversikt over treningen min for uken som kommer på bloggen min. 😉

 24. Beate

  Må le litt av sånne negative innlegg uten mening, som det Jack kom med her :mrgreen:

  Veldig fint bilde forresten. Håper vi får se flere etter hvert 🙂

 25. Marie

  Hei

  er det noen sjans for å få oppskriften på de bakte eplene dere hadde til dessert tidlig i deffen? 🙂

 26. kriweb

  Linek86: Du trenger ikke å varme opp med kardio før styrke, men det skader ikke om du kjører igjennom med lette vekter/mange reps før du setter igang med den litt tyngre styrkedelen.
  Jeg varierer for øvrig ofte på å kjøre kardio før og etter styrke, alt ettersom hva som passer og hva jeg orker.

  Beate: Også bruke så lang tid på et innlegg som er så malplassert :mrgreen:
  Kanskje jeg legger ut et par til.

  Kristine: Koselig da, takk! 😀 😳

  Marie: Såklart!
  Sett på ovnen på ca 200 grader.
  Skjær av et eplelokk og stikk ut eplekjernene i eplene, men ikke helt igjennom.
  Putt en god bit med marsipan oppi (eller det du ønsker, evt smør/sukker).
  Sett på eplelokket, strø hakkete mandler over og inn i ovnen i ca 20-25 min – eplene skal være varme og myke tvers igjennom.
  Dryss litt kanel og/eller melis over, server med kald vaniljesaus, krem eller is.

  Mari: De ser hvite ut fordi jeg har brunfarge i ansiktet :mrgreen:
  Jeg bleket tennene mine for ca 2 år siden (selv om jeg egentlig ikke trengte det), fikk tilpassede skinner o.l hos tannlegen. Ellers har jeg aldri drukket mye kaffe, og tygger alltid extra.

Det er stengt for kommentarer.