Kake = 90 kcal

Med godvilje, kreativitet (les:desperasjon) og mangel på særhet så har jeg i dag laget en kake full av proteiner – og bare det.

Det er en deffeversjon av SKUMKAKE (eller kokoskake/kokosbollekake om du vil).
Denne kan lages både som en hel kake, og som kokosboller.

IMG_1794

Dere som kjenner til denne kaken vet at det egentlig skal være masse sukker i den, men det byttes lett ut. Det skal også være et deilig lag med sjokolade over kaken, men det byttes også ut – dog med litt tyngre hjerte..

Laget glasur av to forskjellige proteinpulversmaker, de ble like gode. (Men for den største smaksopplevelsen så er nok ren kokesjokolade det beste).

Først med sjokolade og kokos;
IMG_1798

Og så med jordbær;
IMG_1799

Oppskrift:
3 eggehviter
5 ss sukrinmelis
3-4 dråper stevia vanilje
5 plater gelatin
0,5 dl kokende vann

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Visp eggehvitene stive (her er det gratis trening om det gjøres manuelt, puh!) og bland i sukrinmelis og stevia, litt av gangen.

Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i det kokende vannet. Hell gelatinen i en tynn stråle i eggehvitemassen og visp kraftig (fortsatt dau i armen etter forrige visping).

Dryss litt kokosmasse på et serveringsfat og sett ringen av en springform oppå. Slå marengsmassen i ringen og sett kjølig.
Den stivner ganske raskt, etter 20-30 minutter.
Pynt med glasur og strø kokos over.

Hele kaken inneholder ca 90 kcal og hvert kakestykke vil ende opp på ca 12 kcal.

74 tanker om “Kake = 90 kcal

  1. Tilbaketråkk: God søndag! | Mat til muskler

  2. avatarIda

    Med sukrinmelis så blir det enda mer fluffy siden det er litt lettere å piske (testet det å ) Så veldig god ut så den må testes ut 😎

    gleder meg veldig til å få boka di, men er det mange av ingrediensene som må bestilles på iHerb eller finnes det alternativer.

    Mvh Ida

  3. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Ida: Denne ble laget før sukrinmelis kom på markedet, så gammel er jeg liksom :mrgreen:
    Men ja, både sukrinmelis og sukrin gold er bedre alternativer til denne.
    De fleste ingrediensene til dessertene fåes tak i på helsekost om man ikke ønsker å bestille på nettet.

  4. avatarIda

    Har testet ut flere oppskrifter og synes det er godt å ha sunne alternativer til desserter 🙂
    Har kjøpt inn litt nå, me er yaconpulver det samme som sirupen som bindemiddel ?De var tomme (vet ikke om det er pga boka di er ute for salg men 😀 )

    Er visst ikke like lett å få tak i men heldigvis så får jeg den fra Libris nå på 2,3 dager :)JIPPI :mrgreen:

  5. avatarKristine

    @Ida: Både yaconsyrup og yaconpulver brukes som søtning. Xanthan gum eller fiberhusk brukes som bindemiddel – men her kan du bruke egg/eggehvitte (spørs litt hva du skal lage).
    Håper du får boka snart, og god helg! 😀

  6. avatarCecilie

    heisann! Hvor mye melis evn bruker dere da? er helt fersk i denne «helsekost-bakebransjen»…Ingen kokos? og kan jeg ha gelatinen oppi mens den en kokende varm? hilsen nybegynner 🙂

  7. avatarStine

    Hei! Kaken min ble ganske bra,men den stivnet til en klump omtrent mens jeg vispet sammen alt til slutt og ble vanskelig å smøre ut i formen. Vet du hva jeg har gjort galt da? Kanskje for lite eller for kaldt vann? Tenkte kanskje noen hadde opplevd det samme:) Takk for supre oppskrifter:)

  8. avatarKristine

    @Cecilie: Prøv deg frem med en skje av gangen, det skal bli ganske søtt da gelatin ofte «stjeler» litt av sødmen.
    Gelatinen kan godt avkjøle seg et par minutter slik at den ikke er kokende liksom 🙂

    @Stine: Høres ut som det kan ha blitt litt for lite vann ja 🙂

  9. avatarCamilla

    Hva bruker du for å lage kokosbollene i, altså det de skal stivne i?
    Hadde så lyst å prøve meg på disse – fikk boka de i går, mye spennende 🙂

  10. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Camilla: Jeg bruker en sprøytepose/plastpose – eggehvittene er jo stivpisket så de vil stå av seg selv mens de stivner ferdig 🙂

  11. avatarCharlotte

    Hei! Hvis man ikke har stevia vaniljedråper (ennå!), tror du det er mulig å koke vaniljestang/vaniljefrø i vannet før gelatinen tilsettes, for å få en vaniljearoma? 🙂
    Denne kaka ser midt i blinken ut, tror absolutt den kan gjøre seg nå i påska 😉

  12. avatarmaia

    wow 😀 ser jo helt fantastisk ut!!!! akurat kjøpt stevia og sukrin og planlegger og prøve det nå for første gang… har du noe alternativ i stedet for proteinpulver til glasuren?

  13. avatarAnja

    Hei Kristine!:)
    Så fantastiske oppskrifter du har!! Lurte på en liten ting; brukte du sukrin og stevia mens du gikk gravid? Føler meg så usikker på om jeg kan eller ikke?

  14. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Anja: Hei! Ja, det gjorde jeg. Ble vel en gang eller to i uka. Alt med måte så går det fint 😀

  15. Tilbaketråkk: Sukkerfri s´more | Mat for muskler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *